Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-11-21, 07:38 PM   #651
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
我仲好似以前咁順手整晒啲屬性單手劍…
結果而家係單手盾

不過套裝真係少
要睇下多唔多DLC…

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-21, 09:15 AM   #652
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
用吉吉開荒嘅我到上位都係用返大劍
個人感覺今集上位怪嘅血量多得驚人
一隻小跳跳洗唔洗成2-300血呀

今集其實食屬性
不過高攻武器真係好高攻,所以有屬性意思唔大
雙劍最好就配返屬性啦
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-21, 11:36 AM   #653
LR猫
God of Gamer
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: 滅龍士 查看文章
轟龍都算,連風雷神同d首領怪嘅咆哮連耳塞lv.5都防唔到,crapcom係咪想趕客?#
啲龍通常都係得嬲果下叫亦唔會combo
唔似以前會9叫+combo
輸出同生存都基本上唔需要耳塞

玩完太刀再轉試盾斧,玩幾玩就覺得搞咁多嘢我玩返太刀9砍簡單易玩得多

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-21, 01:17 PM   #654
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: LR猫 查看文章
啲龍通常都係得嬲果下叫亦唔會combo
唔似以前會9叫+combo
輸出同生存都基本上唔需要耳塞

玩完太刀再轉試盾斧,玩幾玩就覺得搞咁多嘢我玩返太刀9砍簡單易玩得多
無用耳塞加1

怨虎龍輕弩
跳起響空中用擴散彈,依個打法好似幾正
但團戰應該會炸飛晒其他人…

舊 04-13-21, 01:33 PM   #655
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
https://youtu.be/ggbykozGyNY
一百分滿分弓王
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-21, 01:36 PM   #656
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
作者: rinxlun 查看文章
無用耳塞加1

怨虎龍輕弩
跳起響空中用擴散彈,依個打法好似幾正
但團戰應該會炸飛晒其他人…

擴散都輕弩打嘅時候重弩仲有咩用

鏟手遊保平安
舊 04-13-21, 02:11 PM   #657
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
world個陣都係用碌黎避咆哮
今集好多武器都有招當身, 唔係霸體就無敵, 耳塞完全變左死skill

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-21, 02:43 PM   #658
STRIFE

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
引用:
擴散都輕弩打嘅時候重弩仲有咩用
所以話比番蹲射

舊 04-14-21, 10:21 AM   #659
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

今集雄火真係大翻身,好好玩
一嚟啲招唔同晒攻擊又密,唔再係飛到2046
第二係就算佢唔肯落地
我唔使閃光都有翔蟲追打佢
無晒以前見到前面憎佢後面嘅感覺

舊 04-14-21, 12:50 PM   #660
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
作者: sugihara 查看文章
第二係就算佢唔肯落地
又返天空王者嘅感覺
唔再係冇腦閃
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-21, 12:34 PM   #661
kingtin1

註冊日期: Nov 2003
PSN  IDkingtin1
XBox Live Gamertagkingtin1
引用:
第二係就算佢唔肯落地
閃佢落嚟,可唔可以瞓耐啲?
kingtin1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-21, 03:39 PM   #662
iu fu pig
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
第二係就算佢唔肯落地
W果隻好克人憎⋯
今集呢隻好有舊朋友過招嘅感覺
佢招噴火雖然學黑龍嘅,不過真喺好型
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-16-21, 09:26 PM   #663
STRIFE

XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
雷神粒玉都打到10幾粒,仲未鍊到好石

舊 04-17-21, 12:30 AM   #664
[X-MEN]
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2012
引用:
作者: STRIFE 查看文章
雷神粒玉都打到10幾粒,仲未鍊到好石
我30幾粒(打咗過百隻),啱啱先出咗粒弱特2攻擊2冇窿
[X-MEN] 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 04-17-21, 01:20 PM   #665
滅龍士
MHWs↓

Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
我支百龍輕弩已經揀咗徹甲追加同速射,要PT暈怪嘅話揀減氣彈定麻痺彈追加好?a
舊 04-17-21, 01:25 PM   #666
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 滅龍士 查看文章
我支百龍輕弩已經揀咗徹甲追加同速射,要PT暈怪嘅話揀減氣彈定麻痺彈追加好?a
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-18-21, 06:41 PM   #667
STRIFE

W一洞可以插攻擊/會心
今集一洞真係冇乜野好插,弩都還好,可以插早填/反動
近戰裝一洞真係冇乜用

舊 04-18-21, 06:55 PM   #668
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

引用:
W一洞可以插攻擊/會心
近戰裝一洞真係冇乜用
你唔記得咗最緊要嘅耐衝

舊 04-18-21, 07:00 PM   #669
[X-MEN]
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2012
引用:
W一洞可以插攻擊/會心
近戰裝一洞真係冇乜用
首選應該都係速磨,仲有窿剩就可能插啲屬性攻/異常攻
[X-MEN] 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 04-18-21, 10:07 PM   #670
滅龍士
MHWs↓

整咗把有22冰屬攻譜嘅百龍笛IV,第三招交換技要震打定係地雷實際d?/
舊 04-19-21, 12:57 AM   #671
qwe
Game Master

引用:
作者: [X-MEN] 查看文章
首選應該都係速磨,仲有窿剩就可能插啲屬性攻/異常攻
怕痛(同有利刃)的表示把防禦點滿道對,但淨返嘅窿得防禦LV3
舊 04-19-21, 05:33 AM   #672
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513
一街腦死太刀撚唔會比你放陷阱同掉捕獲煙, 點都要有個耐衝1

舊 04-19-21, 10:28 AM   #673
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章

有親友團都幾乎無打過野團
利申:太刀撚

鏟手遊保平安
舊 04-19-21, 10:47 AM   #674
qwe
Game Master

引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
呢集真係無乜驚到就死就捉左算嘅情況,但有d料捕獲高%,唯有單挑
舊 04-19-21, 12:08 PM   #675
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

引用:
有親友團都幾乎無打過野團
利申:太刀撚
親友團刷雷神打到厭, 野團好多驚喜
見過幾次有人唔識分雌雄火打錯目標 仲要力盡
操龍唔識搵另一隻怪 又唔識撞牆, 其他人企晒響度睇佢操龍跳舞

引用:
作者: qwe 查看文章
呢集真係無乜驚到就死就捉左算嘅情況,但有d料捕獲高%,唯有單挑
捉怪單純係為效率, 當然單挑效率係最好

此篇文章於 04-19-21 12:10 PM 被 赤兵尉SETH 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[漫畫] 『モンスターハンター』×真島ヒロ先生 MONSTER HUNTER漫画化決定!4月4日連載開始 money 日本動漫畫討論版 32 07-12-18 10:24 PM
Monster Hunter 同人小說 - 狩人時代 Sam@Gaforum 學術文化綜合研討區 136 05-15-09 11:59 PM
[Wii] Monster Hunter G Wii [已售 | 附赠MH3 体験版] imgahou 電視遊戲討論版 866 04-28-09 01:37 PM
手痕畫--Monster Hunter小圖 sunmei Cosplay同人MIX討論區 3 11-30-08 04:30 PM
[CG]monster hunter 炎王龙装(全年齡健康的) 【子夜】 Cosplay同人MIX討論區 8 01-11-08 01:03 AM

現在的時間是 09:31 PM

手機版 | APP版