Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 01-14-09, 01:25 AM   #901
Kong
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDArthurKP
引用:
作者: westpat 查看文章
1. 我既意思係 :演得好認真,好似自己代入晒個角色,然後唔識抽個身出黎?咁樣叫做唔尊重?
2. 我只係講打交場面,因為呢d(幾乎)無得用cg修補.呢套batman既打交場面,係完全無設計過咁.比起佢其他野,太大對比.其他既野,全部都好流暢,成個畫面係有晒設計,但係一去到打交位,嘩,唔掂.
3. 之前講咁多篇幅,去到最後,就咁吊左起度,就完.唔係end得平淡,係咩?
2) 我覺得套片一黎係以寫實為主, 二黎我覺得佢地噤樣俾我既感覺係更加逼真
3) 個Ending 不單只為好成功帶出個主題, 而且仲感染力強. 完全講出呢個英雄既位置

才是小隊長的工作
Kong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-14-09, 11:37 AM   #902
westpat
God of Gamer
Jayjey

註冊日期: May 2007
PSN  IDwestmead
引用:
作者: Kong 查看文章
2) 我覺得套片一黎係以寫實為主, 二黎我覺得佢地噤樣俾我既感覺係更加逼真
3) 個Ending 不單只為好成功帶出個主題, 而且仲感染力強. 完全講出呢個英雄既位置
2. 一套科幻片以寫實為主?batman可以上天落地,有幾寫實?仲有,我講緊成套戲擺位有晒設計,好流暢,但係點解一到打交場面就好求其.咁樣叫做逼真?
3. 我講緊joker ending 呀......

舊 01-14-09, 12:17 PM   #903
QLAH

註冊日期: Jan 2009
The Dark Knight幾時變左做SF...
QLAH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-14-09, 07:28 PM   #904
MO

註冊日期: Aug 2005
要SF睇返spiderman superman xmen罷啦...

無謂侮辱套戲, 侮辱已故演員
MO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-14-09, 10:35 PM   #905
metal snake
Game Master

註冊日期: Nov 2004
引用:
2. 一套科幻片以寫實為主?batman可以上天落地,有幾寫實?仲有,我講緊成套戲擺位有晒設計,好流暢,但係點解一到打交場面就好求其.咁樣叫做逼真?
3. 我講緊 呀......
2.如果你係執著係科幻同寫實呢類字眼你睇戲會睇得開心咩?係你眼中既batman係點?係要慢慢用佢既個人格鬥技術逐個敵人打哂之後同joker打多幾分鐘先叫打得好睇?
3.joker個ending擺明係要batman個心唔好過,你可以自已睇多次joker最後同batman講個返說話
你都係唔明joker同batman最後講個返說話同鐘意睇返精彩打鬥既話你不如睇返marvel個類漫畫英雄電影,岩哂你
metal snake 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-09, 08:09 AM   #906
\ot_to/
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2007
PSN  IDotto_yeung
Batman不嬲都唔係科幻架喎, 以科幻角度睇梗係唔好睇啦, 因為已經用錯角度去睇
\ot_to/ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-09, 10:20 AM   #907
westpat
Jayjey

PSN  IDwestmead
引用:
作者: metal snake 查看文章
2.如果你係執著係科幻同寫實呢類字眼你睇戲會睇得開心咩?係你眼中既batman係點?係要慢慢用佢既個人格鬥技術逐個敵人打哂之後同joker打多幾分鐘先叫打得好睇?
3.joker個ending擺明係要batman個心唔好過,你可以自已睇多次joker最後同batman講個返說話
你都係唔明joker同batman最後講個返說話同鐘意睇返精彩打鬥既話你不如睇返marvel個類漫畫英雄電影,岩哂你
引用:
作者: \ot_to/ 查看文章
Batman不嬲都唔係科幻架喎, 以科幻角度睇梗係唔好睇啦, 因為已經用錯角度去睇
由我第一個reply已經講係個人意見
而我都選擇只係租DVD黎睇(本身唔係咁好batman,買BD黎儲都慳番)
應該咁講,我見呢度講得咁好,先至話去租黎睇,如果唔係我會無視呢套戲

marvel個d,故事唔鍾意(都係個人意見啦 ,雖則ironman幾鍾意,尤其係個男主角)

打交場面梗係預左唔會"好精彩"
但係真係好求其,一拍埋同佢其他場口
當然,亦都係因為有好多人(唔只gaf)話拍成套戲好正
所以expectation高左

上面有版友話我侮辱個演員
我只係講出我自己對套戲既意見
我亦都講左,我覺得joker做得好,只係唔鍾意佢個ending,太平淡
咁都佢侮辱?fine

裝炸彈落個人身"入面"
可以飛黎飛去
由架裝甲車"變"電單車
用聲納就可以畫晒成層樓既structure
如果咁都唔係科幻片,咁你就當我唔識分吧
又或者話上面呢d唔係套片既重點,所以唔係科幻片?

反正我都只係講出
我自己對呢套movie of the year既角度,同大部份人有出入
預左比人講不是

fin

舊 01-15-09, 03:48 PM   #908
Anson225

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnson-225
XBox Live GamertagAnson225
lol different people sure will have different opinions
chillax guys

舊 01-15-09, 04:55 PM   #909
Eking

註冊日期: Feb 2006
角度問題only, 香港好多人只會睇自己預期的電影, 接受唔到電影帶出同自己思考有出入的劇情, 唔係d乜野奇聞, 自己覺得好野就ok啦

舊 01-15-09, 06:57 PM   #910
\ot_to/

註冊日期: Jan 2007
PSN  IDotto_yeung
咁都可以叫科幻片既話, James Bond、Harry Potter都應該納入為科幻片
\ot_to/ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-09, 11:16 PM   #911
QLAH

註冊日期: Jan 2009
其實覺得一套戲好睇與否;當然係個人意見。所以我重來無話唔俾你話佢唔好睇。

但之前話你言詞有對heath ledger不尊重地方, 都講到明話係你用詞不當, 你刨刨文睇番啦。

引用:
個人意見

只係joker好睇(極度懷疑佢係拍joker拍上腦...)
你話佢抽離唔到,係咪好d呢....?!

引用:
裝炸彈落個人身"入面"
可以飛黎飛去
由架裝甲車"變"電單車
用聲納就可以畫晒成層樓既structure
如果咁都唔係科幻片,咁你就當我唔識分吧
又或者話上面呢d唔係套片既重點,所以唔係科幻片?
Christopher係用寫實手法重新將batman去演繹; 我地唔係話batman本身係一套寫實電影/故事;
但唔代表batman本身故事科幻;你話batman係外星人之子, 搭太空船黎救地球,我就同意佢係SF喇....
QLAH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-09, 01:51 PM   #912
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
好消息

IMAX 版會係1月24 在港重映

未睇過或只睇過普通戲院版OR DVD/BR 版的
好去睇下IMAX
真係完全唔同的震撼!!!

http://www.cityline.com.hk/chi/movie...eventKey=47801

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-09, 06:05 PM   #913
D-Joe
Game Master

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDN2O1990
XBox Live GamertagN2O1990HK
引用:
作者: 信長 查看文章
好消息

IMAX 版會係1月24 在港重映

未睇過或只睇過普通戲院版OR DVD/BR 版的
好去睇下IMAX
真係完全唔同的震撼!!!

http://www.cityline.com.hk/chi/movie...eventKey=47801
頭場都好多人買左飛下
D-Joe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-30-11, 08:33 AM   #914
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
明珠十月中先播(免費嘢係咁), 不過Joker個『惡攪』版廣告, 正! (幾時CCTVB尐劇有咁嘅創意, 就好咯)

舊 10-17-19, 09:21 AM   #915
david
The One

註冊日期: Mar 2002

This is THE Joker!

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-19, 07:31 PM   #916
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
netflix keep住有三部曲睇
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-20, 11:03 PM   #917
GreenTea
Administrator

無咩新戲上 上舊片, 如果平價都會考慮下
GreenTea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-20, 01:06 AM   #918
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
今日30蚊睇左,真係經典o既一集

上禮拜都有睇第1集不過都係唔得

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-21-22, 07:40 PM   #919
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
今日香港最紅唔係Shin Ultraman, 唔係Black Adam, 係呢套

https://news.hongkongmetas.com/artic...6%81%E6%92%AD/

此篇文章於 10-21-22 08:02 PM 被 wing 編輯。
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-22, 10:30 AM   #920
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
咁搞法遲早串流平台都下架…

好彩呢套仲有買實體碟,仲可以翻煲。

其實今次被禁,內容上衰d乜?

舊 10-22-22, 01:00 PM   #921
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: IDGAF 查看文章
咁搞法遲早串流平台都下架…

好彩呢套仲有買實體碟,仲可以翻煲。

其實今次被禁,內容上衰d乜?
引用:
《蝙蝠俠—黑夜之神》劇情中,曾經有一段於法庭企圖持槍行刺的橋段,卻因為手槍無法發射而失敗,檢察官Harvey Dent對涉嫌主使行刺的被告說:「中國製造!如果你想槍殺一位公務員的話,我建議你買美國貨!」

電影亦有蝙蝠俠到香港捉拿中國洗黑錢犯罪會計師的橋段,該名與黑幫及小丑等合作的劉姓會計師,曾表示逃到香港會得到當局保護,認為中國人不會引渡自己人;劉在被蝙蝠俠狙擊的情況下,又向手下抱怨明明買通了香港警察,他們卻遲遲未來援救,或成為電影「文化敏感」的部分。
相信唔係 "暴力", 因為頂上果部ironman都好暴力。同埋另外有同樣IIB級電影可以照播。

套戲琴晚做埋香港區itune冠軍~~~

此篇文章於 10-22-22 01:03 PM 被 wing 編輯。
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-22, 02:16 PM   #922
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
呢套仲未買碟點得㗎?留心數碼版供應商可以隨時抽走冇得睇⋯⋯

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[DATA] Game Makers 商標出願情報 neo2046 電視遊戲討論版 242 02-21-24 12:01 PM
曼聯躉紅魔鬼地帶 VOL.39 [ ~CLOSED~ ] 啤梨王子 球會討論區 1033 12-19-08 07:21 AM
曼聯躉紅魔鬼地帶 VOL.36 [ ~CLOSED~ ] 啤梨王子 球會討論區 1007 08-03-08 02:37 AM

現在的時間是 03:52 AM

手機版 | APP版