Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 03-30-20, 10:58 AM   #851
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
其實政府用以對示威一半既力度去對應違令已經充滿阻嚇力,望下831…

舊 03-30-20, 11:29 AM   #852
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
帶咩口罩

由手機版發出
J+1 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-20, 03:57 PM   #853
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
問題係.... 點解會播粵語歌.....

歌絲˙暮斯 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-20, 04:59 PM   #854
J+1
望過黎呀!!!!!!

Hello!
What?
Hello!
What?

由手機版發出
舊 03-30-20, 08:42 PM   #855
安安

註冊日期: Jan 2002
人類最後希望

引用:
燒生:

黨係唔會滅亡/
一定打破蘇聯73年紀錄/
武漢非典肺炎影響香港機會好微/
唔相信對美國造成好大傷亡/
歐洲疫情已到最黑暗時刻/
世界大戰應該無可能/
外星人不存在
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-20, 09:13 PM   #856
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-20, 09:17 PM   #857
安安

註冊日期: Jan 2002
https://gnn.gamer.com.tw/detail.php?sn=194749
小島製作(Kojima Productions)員工確診新冠肺炎 將關閉辦公室改採在家工作並針對員工進行健康管理
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-30-20, 11:41 PM   #858
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

怪不得零個案 零增長了,原來是這樣。
武漢醫院110救護車送來病人拒收了,
所以就出現雙零個案了,這可明白啦。

https://www.facebook.com/10687818403...sn=mo&d=n&vh=e
由手機版發出
舊 03-31-20, 05:00 PM   #859
cat722
Senior Gamer
雪凝騎士

註冊日期: Sep 2003
唱k群組出現, 尖咀red mr
期待麻雀館群組出現
由手機版發出

此篇文章於 03-31-20 05:41 PM 被 cat722 編輯。
cat722 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-20, 07:06 PM   #860
J+1
望過黎呀!!!!!!

戲院機舖一下就封,麻雀館k場就唔理,完全8奇思考領域

我唔會諗官黑合作的。。。
由手機版發出
舊 03-31-20, 11:01 PM   #861
cat722
雪凝騎士

個條防疫條例根本係比popo玩野用,
係mk夾硬拉個路人去三個唔識既人隔離就屈佢地多過4個人罰2000...
由手機版發出
舊 04-01-20, 12:05 PM   #862
cat722
雪凝騎士

(有線)
政府決定k場麻雀館關閉14日, 詳細今日內公怖

政府唔奶野都唔關...
由手機版發出
舊 04-01-20, 12:23 PM   #863
stephen1980
Game Master

封街會好D
stephen1980 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-20, 01:12 PM   #864
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
封D唔封D 無用, 一係就去盡D, 但要回水
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-20, 01:21 PM   #865
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

乜呢個年代仲興唱 K ?
由手機版發出
舊 04-01-20, 01:31 PM   #866
Heaven
Game Master

重有人唱 K 唔奇, 奇在依家有傳染病重唱K, 同舔廁所板差不多
舊 04-01-20, 02:09 PM   #867
神人ではない!新人だ

引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
乜呢個年代仲興唱 K ?
由手機版發出
冇話唔係潮流就唔唱得既。
只係今時今日應該連搵FRIEND食個晚飯都要諗下先,仲唱K就真係…

此篇文章於 04-01-20 02:12 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-20, 02:17 PM   #868
J+1
望過黎呀!!!!!!

引用:
作者: cat722 查看文章
(有線)
政府決定k場麻雀館關閉14日, 詳細今日內公怖

政府唔奶野都唔關...
由手機版發出
或者佢要爆鑊先敢出師有名封舖
由手機版發出
舊 04-01-20, 02:26 PM   #869
神人ではない!新人だ

引用:
作者: J+1 查看文章
或者佢要爆鑊先敢出師有名封舖
由手機版發出
在下覺得單純係林鄭根本唔知社會上存在呢D嗜好

舊 04-01-20, 03:33 PM   #870
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: J+1 查看文章
戲院機舖一下就封,麻雀館k場就唔理,完全8奇思考領域

我唔會諗官黑合作的。。。
由手機版發出
而家麻將館睇場果班係香港政府既好朋友
咁唔可以搞好朋友架嘛

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-20, 03:56 PM   #871
Heaven
Game Master

關閉卡拉OK、麻雀館、美容院、按摩院、會所、夜店或夜總會

個經濟環境都幾嚴峻下 不會安全起見學外國咩都關晒 得超市開
舊 04-01-20, 04:17 PM   #872
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
而家麻將館睇場果班係香港政府既好朋友
咁唔可以搞好朋友架嘛
冇咗馬會
又冇埋麻雀館

想同班廢老轉顏色?

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-20, 04:52 PM   #873
martinnitram
Ultimate Gamer
地獄黑仔王

註冊日期: May 2002
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
冇話唔係潮流就唔唱得既。
只係今時今日應該連搵FRIEND食個晚飯都要諗下先,仲唱K就真係…
就算家居令係身又發燒都搞到 frd 食車仔麵, 唱 K 呢o的好小事姐...
btw, 大眾咁唔聽話, 不如直接封城一個月算, 店o個o的反正最後都係要摺

舊 04-01-20, 04:53 PM   #874
martinnitram
Ultimate Gamer
地獄黑仔王

註冊日期: May 2002
引用:
作者: Heaven 查看文章
關閉卡拉OK、麻雀館、美容院、按摩院、會所、夜店或夜總會

個經濟環境都幾嚴峻下 不會安全起見學外國咩都關晒 得超市開
馬會個會所都關閉的話真係可以場場閉門作賽...

舊 04-01-20, 04:53 PM   #875
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: Tano 查看文章
冇咗馬會
又冇埋麻雀館

想同班廢老轉顏色?
麻雀館關鬼事咩,講真麻雀館呢D地方本身你唔係去開既人根本唔可能會因為其他地方無得去就行入去麻雀館
大佬,你估麻雀館真係入去就咁打麻雀咩........

然後本身會入麻雀館既人,本質上就係政府既朋友,一定唔會轉色

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 04:17 PM

手機版 | APP版