Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 05-31-22, 01:17 PM   #1
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
Elvis | Austin Butler, Tom Hanks (24 June 2022)

講「貓王」Elvis Presley,尤其佢同出身個經理人嘅關係。康城首映咗,反應唔錯。

查過呢套唔係第一套以「貓王」為題材嘅電影~

舊 06-25-22, 11:19 AM   #2
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
準備睇IMAX, 唔知會唔會睇到震過貓王呢

此篇文章於 06-25-22 03:48 PM 被 C.Ryo 編輯。
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-22, 02:33 PM   #3
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
睇完, 基本上係傳記, 由細講到大, 有啲位跳得好快,不過足夠講明佢個style點黎,同佢幾咁enjoy果種表演方式,不過之前唔知佢原來後黎被哎吔經理人搞到咁慘
Austin 做得好好, 真係令貓王番生, 活現呢個white boy with black soul嘅音樂super hero; Tom Hanks做如企鵝一樣嘅villain 都好正, 一路越來越奸睇到你火滾

總結呢套係完全收貨嘅高質貓王致敬電影

此篇文章於 06-25-22 04:04 PM 被 C.Ryo 編輯。
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-22, 05:44 PM   #4
肉羊哩咖
griffin611

呢套想睇,不過會睇 The Black Phone 先。

舊 07-01-22, 02:15 PM   #5
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
今朝睇完, 比預計中唔錯, 中間真係有D位急左, 以人物傳記黎講都算唔差.

講真, TOM HANKS扮嗰個所謂經理人在佢立場上係佢啱, 但整體黎講就梗係壞人一個LA, 所以用黎做主導係幾好, 如果單純講ELVIS一生就會幾悶...

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-22, 06:21 AM   #6
肉羊哩咖
griffin611

Captain Marvel (DC 嗰個)

睇咗,男主角 Austin Butler 簡直 Elvis 上身,實在太似本尊,有時分唔到係紀錄片係係電影,加上鏡頭運用,有啲場面好似現場睇演唱會。佢同佢老婆啲事,好多漂白咗,而做佢老婆嘅 Olivia DeJonge 靚又入格。當然唔可以唔提 Tom Hanks 呢位「上校」,好叻操弄人,相當陰濕,演得好入格。啲演員實在太出式,有時投入到覺得係旁觀緊。

舊 11-20-22, 09:03 PM   #7
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
Elvis 《貓王》

早前趁iTunes特價$48買咗Elvis《貓王》嚟睇,
第一次聽貓王的歌係因為Disney動畫Lilo & Stitch (扮嘢小魔星),
但就無乜研究佢的生平了,
淨睇呢套電影就覺得所有巨星都會經過被當係一件貨咁商品化,
同家人關係轉差,搞到好迷失,沉淪毒海,出軌等等…

基本上Bohemian RhapsodyRocketman個故事都係一樣咁發展。

戲中Elvis青年期果個造型,覺得似Justin Bieber多D,
佢個招牌動作算唔算係第一代電臀?

歌真係幾好聽,但中後段開始同經理人鬧翻好似長氣咗,
無開場果段咁好睇,但睇完主角整個生平故事,
到搭氣機告別之後果個最後演出真係好傷感。

睇完電影之後,應該會係音樂串流平台搵返貓王d經典金曲聽

https://www.imdb.com/title/tt3704428/

https://zh.wikipedia.org/zh-hk/%E8%B...B6%AD%E6%96%AF

此篇文章於 11-20-22 09:12 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-22, 10:04 PM   #8
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
如果講佢個樣的確唔多似, 反而動作搭夠...

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Project Warlock II | 多人對戰 | 像素射擊 June 2022 Heaven PC電腦遊戲討論版 0 03-23-22 06:49 PM
[西片] Angel Has Fallen (2019) 白宮淪陷3 Gerard Butler, Morgan Freeman f2light 電影版 10 09-01-19 09:24 AM
[西片] Austin Powers 4 david 電影版 3 06-08-15 10:24 AM
[宣傳] 【HKU】《HOliday§tiME》女僕執事咖啡屋 Maid and Butler Café HKU動漫聯盟 Cosplay同人MIX討論區 3 03-25-12 08:19 AM
tom hanks新戲 - 快閃殺手 其卵 Neo Entertainment TREND 4 06-23-04 08:10 AM

現在的時間是 06:43 AM

手機版 | APP版