Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-18-12, 11:04 PM   #51
whassupbun
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
引用:
作者: LEDIV 查看文章
anywhere have stock??
將軍澳 我頭先買仲有

EDIT: 大家玩緊咩難度? 有冇咩心得分享? 我玩緊暗黑最難, 嘩一開始攻城都死左幾廿次 真係唔好講笑
不過之後開始摸索到D魔法幾時岩用就好好多 (玩教學果時都唔多明, 都係實戰最有效 ) 埋身我都應付到, 最煩係埋身被圍毆之餘又有人喺遠處放暗箭

此篇文章於 04-19-12 01:10 AM 被 whassupbun 編輯。
whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-12, 10:20 AM   #52
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: Sar8 查看文章
唔同其他RPG可以走哂一條線來玩
每樣能力係相附相乘

隻game其實好少貨返
笨蛋做代理其實應該數量唔少,可能係零售唔識佢唔想返太多貨。

舊 04-19-12, 10:22 AM   #53
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
咁快賣晒? 見中文版又包晒DLC仲想買隻支持下.....
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-12, 10:31 AM   #54
manhohim
Junior Member

註冊日期: Apr 2012
唔知大家有無見到英文版呢?唔係我英文好,係英文版找攻略方便好多.
近年打得佬rpg全部都係睇Wikia,打個任務或item名上去所有資料出哂
http://witcher.wikia.com/wiki/Witcher_Wiki
manhohim 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-12, 12:01 PM   #55
NetNetBoy
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2005
PSN  IDNetNetBoy
XBox Live GamertagNetNetBoy
好耐冇玩XBOX Game... 揾下有冇貨先...

舊 04-19-12, 12:48 PM   #56
hiuming777

註冊日期: Feb 2009
引用:
作者: whassupbun 查看文章
將軍澳 我頭先買仲有

EDIT: 大家玩緊咩難度? 有冇咩心得分享? 我玩緊暗黑最難, 嘩一開始攻城都死左幾廿次 真係唔好講笑
不過之後開始摸索到D魔法幾時岩用就好好多 (玩教學果時都唔多明, 都係實戰最有效 ) 埋身我都應付到, 最煩係埋身被圍毆之餘又有人喺遠處放暗箭
東海隔離個間呀??賣幾銀呀?
放工去睇下先~~
hiuming777 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-19-12, 12:56 PM   #57
Sar8
The One

PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
笨蛋做代理其實應該數量唔少,可能係零售唔識佢唔想返太多貨。
好難講,聽講cut單cut到傻

舊 04-19-12, 01:40 PM   #58
LEDIV

註冊日期: Feb 2004
灣仔電腦廣場仲有少量, $388, 我都忍唔住入o左一隻
188唔洗去, 無貨

舊 04-19-12, 05:46 PM   #59
whassupbun

引用:
作者: manhohim 查看文章
唔知大家有無見到英文版呢?唔係我英文好,係英文版找攻略方便好多.
近年打得佬rpg全部都係睇Wikia,打個任務或item名上去所有資料出哂
http://witcher.wikia.com/wiki/Witcher_Wiki
冇啦行貨係得哩隻,歐美版又唔知有冇鎖區,playasia暫時仲係問號
我都想要英文呀,成就攻略同其他資訊都係英文易搵好多,佢譯晒中文我反而仲煩 D譯名又累贅,我完全一個地方名都記唔到 人名聽都仲記到
引用:
作者: hiuming777 查看文章
東海隔離個間呀??賣幾銀呀?
放工去睇下先~~
係呀,標價$368,行過D肥肥屋唔知有冇,我冇睇

舊 04-20-12, 12:14 AM   #60
carychow
Crazy Gamer
自定頭銜

註冊日期: Dec 2006
Nintendo Switch ID4912 7594 2308
3DS Friend Code1693 0391 8181
PSN  IDcarychowhk
XBox Live Gamertagcarychow
放工去九龍灣淘大話賣晒, 返屋企去馬鞍山廣場竟然買到
$369入手

舊 04-20-12, 05:57 AM   #61
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
隻GAME的中文化質素係?
近來玩開Dark Souls幾鐘意呢類中世紀背景的世界觀,
見有中文版,畫面又幾靚。

其實隻GAME玩乜我都未詳細研究…
單機無ONLINE元素的美式RPG?

舊 04-20-12, 10:22 AM   #62
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
冇啦行貨係得哩隻,歐美版又唔知有冇鎖區,playasia暫時仲係問號
我都想要英文呀,成就攻略同其他資訊都係英文易搵好多,佢譯晒中文我反而仲煩 D譯名又累贅,我完全一個地方名都記唔到 人名聽都仲記到

係呀,標價$368,行過D肥肥屋唔知有冇,我冇睇

我都係一樣. 但因為歐版美版應該鎖左, 所以我買中文版算.

睇封底都知D中譯水準好差.

舊 04-20-12, 11:00 AM   #63
whassupbun

引用:
作者: wing 查看文章
我都係一樣. 但因為歐版美版應該鎖左, 所以我買中文版算.

睇封底都知D中譯水準好差.
冇得揀又真係幾奇怪,我印象中今個世代好似冇乜邊隻game係會鎖死你用中文,有翻譯就一定有雙語,我玩過既Gears of War, Uncharted, God of War, Fable, Portal 2, 全部有中文亦有得比你揀英文

咦係喎,CD Projekt RED出晒名超尊重玩家意見,等我試下聯絡佢地先 出個patch應該唔難掛

舊 04-20-12, 10:42 PM   #64
wing
格鬥低手

引用:
冇得揀又真係幾奇怪,我印象中今個世代好似冇乜邊隻game係會鎖死你用中文,有翻譯就一定有雙語,我玩過既Gears of War, Uncharted, God of War, Fable, Portal 2, 全部有中文亦有得比你揀英文

咦係喎,CD Projekt RED出晒名超尊重玩家意見,等我試下聯絡佢地先 出個patch應該唔難掛
應該唔難掛..,. 因為個option度已經做左選language

舊 04-21-12, 12:53 AM   #65
hiuming777

今日係觀塘gh都冇貨, 但係觀廣頂層得一間有貨, 368買入
玩左一陣, 都唔錯呀~~但畫面好似冇skyrim咁靚~~同fps好似有d慢...

另外問下食左藥水可唔可解除的??日光日白食左貓水, 咩都睇唔到xdddddddd
舊 04-21-12, 09:56 AM   #66
whassupbun

引用:
應該唔難掛..,. 因為個option度已經做左選language
琴日email左CD Projekt Red個PR, 今日就有回覆, 效率真高, 但冇好消息

I’m sorry but at this point there are no plans for such a patch.
The decision on where to make which language version available was on our publisher side.
Sorry I couldn’t help more.

咁個publisher咪又係CD Projekt自己

引用:
作者: hiuming777 查看文章
另外問下食左藥水可唔可解除的??日光日白食左貓水, 咩都睇唔到xdddddddd
冥想就可以解除了

此篇文章於 04-21-12 10:00 AM 被 whassupbun 編輯。
舊 04-21-12, 10:54 AM   #67
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
琴日email左CD Projekt Red個PR, 今日就有回覆, 效率真高, 但冇好消息

I’m sorry but at this point there are no plans for such a patch.
The decision on where to make which language version available was on our publisher side.

http://forum.gamer.com.tw/C.php?page...0282&snA=92760
台灣萬代南夢宮
(Namco Bandai?)
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-12, 12:42 PM   #68
kakajit
Game Master

註冊日期: Aug 2008
歐亞版都係NAMCOBANDAI...個盒大大個LOGO O係度...
kakajit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-12, 01:20 PM   #69
hiuming777

引用:

冥想就可以解除了
冥想沒任何選擇係解除??
舊 04-21-12, 01:27 PM   #70
whassupbun

開始左先知原來一開波喺軍營已經可以拎兩個幾有用既能力, 又重新打過

有個LIST打晒幾時邊度點樣拎D能力
http://witcher.wikia.com/wiki/Character_attributes

老練(Experienced)同縱火狂(Pyromaniac)都可以喺軍營攞到
老練+10% XP都好有用, 首先打晒5個稻草人, 之後做其他野, 等佢respawn, 打夠10個就拎到, 不過佢一時計一時唔計, 所以可能要試幾次
縱火狂就自己衝埋火堆自焚, 再用昆恩法印救熄D火, 等HP回復全滿再燒過, 重覆到拎到個能力為止, 都需要一段時間
玩Easy就冇所謂啦, 玩Dark就有用
另外攻城發現到Assassin's Creed個主角條屍亦有能力加, 不過大家應該都搵到啦

舊 04-21-12, 07:32 PM   #71
An0raku
速報Glutton

註冊日期: Sep 2009
請問行版係唔係無英文介面同字幕選擇? 唔該哂~
An0raku 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-12, 08:04 PM   #72
wing
格鬥低手

引用:
作者: An0raku 查看文章
請問行版係唔係無英文介面同字幕選擇? 唔該哂~
冇得揀.

參考#66

舊 04-21-12, 08:11 PM   #73
An0raku
速報Glutton

註冊日期: Sep 2009
引用:
冇得揀.

參考#66
謝謝~ 今日返到嚟MK一隻都無
諗緊值唔值買美版用美版機打
唔知新加坡有冇行 如果有嘅話應該NTSC J機都玩到......啩
An0raku 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-12, 08:38 PM   #74
wing
格鬥低手

引用:
作者: An0raku 查看文章
謝謝~ 今日返到嚟MK一隻都無
諗緊值唔值買美版用美版機打
唔知新加坡有冇行 如果有嘅話應該NTSC J機都玩到......啩
yes, 新加坡, 同韓國香港台灣日本一樣係ntsc/j

我早兩日仲見好景有, 350-358

舊 04-21-12, 09:28 PM   #75
kakajit
Game Master

註冊日期: Aug 2008
如果特登買部美版機玩不如考慮O下自己部PC玩唔玩到PC版...
kakajit 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
The Witcher 2 (Eng version) in HK s4r4cen0 PC電腦遊戲討論版 0 07-04-11 11:15 AM
The Witcher: Rise of the White Wolf 神祕人1號 電視遊戲討論版 9 04-30-09 10:50 AM
The witcher 巫師 雪舟等楊 PC電腦遊戲討論版 1 02-11-08 09:27 AM

現在的時間是 11:35 PM

手機版 | APP版