Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 10-23-11, 01:33 AM   #1
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
「PSV」12月17日発売 Vol.3丨香港12月23日発売 $2280 / $2780

過去の揭示板
Vol.2
Vol.1

www.jp.playstation.com/psvita/

舊 10-23-11, 02:29 AM   #2
winsonhei
Insane Gamer
三防

註冊日期: Jul 2009
PSN  IDRX-78_GP-03
咁死啦...個日(23/12)重要返學...實冇貨啦到時
winsonhei 目前離線  
舊 10-23-11, 02:39 AM   #3
小特特
God of Gamer
薔薇騎士団

註冊日期: Jan 2004
3DS Friend Code1805 2977 8497
PSN  IDardnades-jpn
問下,其實3G版有咩著數?
有咩優點?

Blog

pixiv
小特特 目前離線  
舊 10-23-11, 02:42 AM   #4
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
PSVITA 水日同時發售遊戲

タイトル

BLAZBLUE CONTINUUM SHIFT EXTEND

NAX Music Player

FISH ON(仮)

アルティメット マーヴル VS. カプコン 3

真・三国無双 NEXT

F1 2011™

地獄の軍団

ロード オブ アポカリプス

忍道2 散華

パワースマッシュ4

アンチャーテッド -地図なき冒険の始まり-

サワリ・マ・ク〜ル!™

みんなといっしょ

みんなのGOLF 6

勇者のきろく(仮)

モンスターレーダー

@field

真かまいたちの夜 11人目の訪問者(サスペクト)

ドリームクラブZERO ポータブル

ニコニコ

魔界戦記ディスガイア3 Return

塊魂 ノ・ビ〜タ

リッジレーサー

ブラウザ三国志 NEXT

ダーク クエスト アライアンス

マイケル・ジャクソン ザ・エクスペリエンス HD

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....

此篇文章於 10-23-11 03:04 AM 被 DevilElvis 編輯。
DevilElvis 目前離線  
舊 10-23-11, 02:46 AM   #5
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
作者: 小特特 查看文章
問下,其實3G版有咩著數?
有咩優點?
冇著數,
$多+plan, 令自己辛苦, loading....

等改版 又流行online &4g先算

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。
ZlWS 目前離線  
舊 10-23-11, 02:59 AM   #6
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
PlayStation®Vita(香港行貨) 同步推出的遊戲軟件 (以英文字母順序排列)

遊戲名稱 發行商 種類 格式
Army Corps of Hell™ SQUARE ENIX Co., Ltd. 動作 PS Vita卡/
PS Store下載版
BLAZBLUE CONTINUUM SHIFT EXTEND ARC SYSTEM WORKS Co.,Ltd. 2D格鬥 PS Vita卡/
PS Store下載版
DARK QUEST ALLIANCE UBISOFT 動作角色扮演 PS Vita卡/
PS Store下載版
DISGAEA3 Return
(待定)
NIPPON ICHI SOFTWARE INC. 模擬角色扮演 PS Vita卡/
PS Store下載版
Everybody's Golf 6 Sony Computer Entertainment 高爾夫球 PS Vita卡/
PS Store下載版
KATAMARI DAMACY NO VITA NAMCO BANDAI Games Inc. 觸碰、滾動、變大 PS Vita卡/
PS Store下載版
Little Deviants Sony Computer Entertainment 迷你遊戲全集 PS Store下載版
LORD of APOCALYPSE™
※將推出PSP 版本。
SQUARE ENIX Co., Ltd. 動作角色扮演 PS Vita卡/
PS Store下載版
MICHAEL JACKSON THE EXPERIENCE HD UBISOFT 節奏/跳舞 PS Vita卡/
PS Store下載版
RIDGE RACER NAMCO BANDAI Games Inc. 興奮刺激的漂移賽車 PS Vita卡/
PS Store下載版
Shinobido 2: Revenge of Zen Spike Co.,Ltd. 忍者秘密動作 PS Vita卡/
PS Store下載版
Shin Sangoku Musou NEXT TECMO KOEI GAMES CO., LTD 策略動作 PS Vita卡/
PS Store下載版
ULTIMATE MARVEL VS. CAPCOM 3 CAPCOM CO., LTD. 格鬥動作 PS Vita卡/
PS Store下載版
Uncharted: Golden Abyss Sony Computer Entertainment 動作歷險 PS Vita卡/
PS Store下載版

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....

此篇文章於 10-23-11 03:04 AM 被 DevilElvis 編輯。
DevilElvis 目前離線  
舊 10-23-11, 03:08 AM   #7
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: B|WINS 查看文章
冇著數,

除非個3G PLAN平+穩定唔斷線
如果唔係我情願俾多幾十蚊轉手提PLAN當WI–FI發射站俾PSV用算

不過自問都唔會點响街度ONLINE打機,3G版真係用唔著
野良猫 目前離線  
舊 10-23-11, 03:09 AM   #8
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
Uncharted: Golden Abyss

究竟會係中英定日版呢...........

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線  
舊 10-23-11, 03:34 AM   #9
bryankai
Account Locked

註冊日期: Sep 2008
引用:
作者: B|WINS 查看文章
冇著數,

又一個井底蛙,自己唔用/唔識就話冇著數,3G版其中一様獨有已經係GPRS,再者其中已經有隻遊戲"麻雀格鬥俱樂部"已經需要3G對戰 http://jin115.com/archives/51818949.html 所以3G版獨有嘅程式及遊戲附要求一定比只有WIFI版更多,所有配件如記憶卡可隨時補加,但3G無就係無,比多$500以後唔駛煩及擔憂,買張32G記憶卡都$888,為呢$500冒險一點都不值得。
bryankai 目前離線  
舊 10-23-11, 03:41 AM   #10
rapperjohnny

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDRapperJohnny
引用:
作者: GN00508771 查看文章
Uncharted: Golden Abyss

究竟會係中英定日版呢...........
個發佈會話23號同步出中文版
rapperjohnny 目前離線  
舊 10-23-11, 03:52 AM   #11
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
引用:
作者: bryankai 查看文章
又一個井底蛙,自己唔用/唔識就話冇著數,3G版其中一様獨有已經係GPRS,再者其中已經有隻遊戲"麻雀格鬥俱樂部"已經需要3G對戰 http://jin115.com/archives/51818949.html 所以3G版獨有嘅程式及遊戲附要求一定比只有WIFI版更多,所有配件如記憶卡可隨時補加,但3G無就係無,比多$500以後唔駛煩及擔憂,買張32G記憶卡都$888,為呢$500冒險一點都不值得。
呢位非井底蛙搞清楚咩係gprs, 咩係gps 先啦

舊 10-23-11, 03:57 AM   #12
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
第一批都唔會預佢多貨,
可以慢慢等。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線  
舊 10-23-11, 04:05 AM   #13
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
究竟邊個係井底蛙?
3G packet call...說穿了只係兩個字:「上網」....如果唔用3G上網打唔到對戰...咁WIFI版可以拎去焚化
根本就好似IPAD咁,有冇3G只係你可唔可以周街上
如果你覺得你出街搭車行街食飯都要上住個網同人打O既...咁3G版真係O岩你多D

不過...唔好忘記你隔離左右幾十幾百部iPhone同埋android同你一齊爭緊上網
你明白咩叫HSDPA,咩叫BEST EFFORT(HSDPA O既原理)
你就會覺得呢D 大食device O係香港用3G係好雞肋

此篇文章於 10-23-11 04:08 AM 被 忍者 編輯。
忍者 目前離線  
舊 10-23-11, 04:23 AM   #14
bryankai
Account Locked

註冊日期: Sep 2008
引用:
作者: 忍者 查看文章
究竟邊個係井底蛙?
3G packet call...說穿了只係兩個字:「上網」....如果唔用3G上網打唔到對戰...咁WIFI版可以拎去焚化
根本就好似IPAD咁,有冇3G只係你可唔可以周街上
如果你覺得你出街搭車行街食飯都要上住個網同人打O既...咁3G版真係O岩你多D

不過...唔好忘記你隔離左右幾十幾百部iPhone同埋android同你一齊爭緊上網
你明白咩叫HSDPA,咩叫BEST EFFORT(HSDPA O既原理)
你就會覺得呢D 大食device O係香港用3G係好雞肋
我講用途,你講速度,咁ipad咪冇人買3G版?睇下出面市埸啦,你自己都講隔離左右幾十幾百部iPhone爭緊上網,佢地用咩?咪3G囉呀醒。
bryankai 目前離線  
舊 10-23-11, 04:50 AM   #15
kamkw

註冊日期: May 2009
引用:
邊度話隻麻雀一定要用3G先可以連線對戰?
我就唔信有GAME只能用3G唔可以用WIFI連線

我諗3G只能比D流量少既game或apps去使用
麻雀對連線要求應該冇其他格鬥或fps類咁大
你想用3G去玩格鬥GAME連線? 咪玩啦~

最多咪玩下twitter囉, 又或者遲d加地圖, 打卡等等, 到時GPS就有用喇~
同埋我諗GAME廠唔會冇腦到出隻只對應3G版既遊戲

此篇文章於 10-23-11 04:58 AM 被 kamkw 編輯。
kamkw 目前離線  
舊 10-23-11, 05:07 AM   #16
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
我講用途,你講速度,咁ipad咪冇人買3G版?睇下出面市埸啦,你自己都講隔離左右幾十幾百部iPhone爭緊上網,佢地用咩?咪3G囉呀醒。
●3G回線対応、いつでもどこでもプレー可能!
 切断対策ばっちり、オンライン同卓復帰・継続プレーシステム搭載!万が一、電車、トンネルで通信が切れても同卓に復帰して継続プレー可能!

係你講到隻麻格冇3G冇得上網打喎...上面邊度有講?
3G對應,唔等如冇3G唔得喎(咁又係...GVG EX版都可以有人話「實現日本全國對戰=封海外IP」)

就算如此,咁仲有邊個買WIFI版?
就算拎IPAD黎講,我都冇聽過有咩APPS exclusive for 3G版喎
咩叫GPRS,咩叫上網,返去GOOGLE大神一下,跳返出個井先啦

IPAD O既用途上對網絡速度,穩定度要求唔高
上網斷線收唔到甚至 NO SERVICE....大家宜家都可能試唔少
你上FACEBOOK,WHATSAPP可以等一等再LOAD返,無傷大雅

打牌你斷左都可以連返,等一等你冇相干
ACTION,SPORT,FIG...你斷左十秒八秒,你叫你對手點?
問下打過IPHONE SF4V D人點囉,我就冇打過喇

我冇話過3G完全冇用,多樣野始終多個選擇,不過到你要用O既時候,就唔係啪一啪個制咁簡單,淨係上網月費都叫你頭痕
而且俾左$亦未必得到你期待O既服務,電訊商亦都唔會因為你一個投訴打唔到機就會加個站射住你投訴個地方
所以我已經講左O係HK用PSV上3G係雞肋,你唔明雞肋個意思??咁我幫你唔到

講到尾都係O個句
你覺得你唔駛周街上網打機連線就可以唔駛3G
你覺得你行街唔怕仆死都要行住街上網打機連線O既,請務必買3G版

窮人就買一條BROADBAND入ROUTER分幾部電腦/DEVICE
有$人就一部要上網O既電腦/DEVICE一條BROADBAND
我呢D窮人點玩得起呀?

此篇文章於 10-23-11 05:14 AM 被 忍者 編輯。
忍者 目前離線  
舊 10-23-11, 06:49 AM   #17
Terry Sham
Crazy Gamer
Lazy Gamer

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDshumfukuen
Nintendo Switch ID413115694034
3DS Friend Code0920 2570 3686
PSN  IDshumfukuen
請問日版係香港用唔用到3G? 有沒有Lock?

舊 10-23-11, 08:13 AM   #18
風萌翔
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDwing14700
引用:
作者: Terry Sham 查看文章
請問日版係香港用唔用到3G? 有沒有Lock?
暫時無人知吧

反正無諗住一出即買
睇定d先科水都未遲
風萌翔 目前離線  
舊 10-23-11, 09:39 AM   #19
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
屯門間盈高話未有指示未開始幫人落訂.....

睇黎都要等sony真正宣佈先訂到了.....

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前線上  
舊 10-23-11, 10:02 AM   #20
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
GPRS 係新科技黎架咩?
802.11n 先係wor

PSV 用 HSDPA / HSUPA 即係 比盡佢用最新果隻, Down link 俾盡 84.4Mbit/s , Up link 俾盡 23 Mbit/s <- 睇下有無Plan Provide 到啦

PSV 用 802.11n 係 1*1 即係俾盡 150 Mbit/s

此篇文章於 10-23-11 10:15 AM 被 TCS_disable 編輯。
TCS_disable 目前離線  
舊 10-23-11, 10:13 AM   #21
卡柏

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
笑晒
都係果句,要硬食plan既話,3G版唔駛諗
我估到依家都未有得訂,都係傾緊同邊間合作.....
卡柏 目前離線  
舊 10-23-11, 10:21 AM   #22
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: 卡柏 查看文章
笑晒
都係果句,要硬食plan既話,3G版唔駛諗
我估到依家都未有得訂,都係傾緊同邊間合作.....
我請願搵個可以Share 嘅 3G -> Wifi 好過獨立跟一部機用
舊 10-23-11, 10:24 AM   #23
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

如果有gprs可以用人仔$68plan呀

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前線上  
舊 10-23-11, 10:27 AM   #24
TCS_disable
我有車車~

引用:
作者: jaVaj ◣ 查看文章
如果有gprs可以用人仔$68plan呀
問題無啊嘛
舊 10-23-11, 10:29 AM   #25
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

唔比我有56k上網o既感覺乎

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前線上  
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSV] F1 2011 ( ゚ω゚)? 手提遊戲機討論版 14 12-22-11 12:30 AM
[PSV] 「PSV」12月17日発売 Vol.2丨香港12月23日発売 $2280 / $2780 money 手提遊戲機討論版 1030 10-23-11 01:28 AM
PSV燕豪芬 對 阿積士 Coquelicot 體育版 2 10-22-05 09:15 PM
PSV燕豪芬 對 里昂 龍寶寶 體育版 42 04-15-05 12:38 PM
里昂 對 PSV燕豪芬 龍寶寶 體育版 27 04-06-05 08:17 PM

現在的時間是 11:33 PM

手機版 | APP版