Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
電視遊戲討論版>fire emblem or Saga....
LEDIV 11:43 AM 04-25-05
which one should i buy?
強化人間ですの~★ 11:45 AM 04-25-05
你講緊Berwick Saga 定Romacing Saga?
Romacing Saga同FE 好唔同點比?
Berwick Saga 某程度上我覺得仲正統過GC既FE
Jamie 11:45 AM 04-25-05
自己決定啦
身為fans, 一定要支持買FE正傳
但看BS的特技變化奇多, 戰略上應該更特別
seed2005 02:05 PM 04-25-05
你係鐘意玩 FIRE EMBLEM
GC隻'蒼炎之軌跡'你一定會鐘意
而Berwick Saga仲未出,所以唔知道佢比'蒼炎之軌跡' 好/差
鈴蘭 02:28 PM 04-25-05
Berwick Saga可以話係真正好傳統式既FE
因為根本製作人就係初代FE製作者
所以D人話TRS抄FE,不如話TRS係變相FE續集.....出自同一人手中,都唔可以話抄襲架啦......
seed2005 02:44 PM 04-25-05
作者: 鈴蘭:
所以D人話TRS抄FE,不如話TRS係變相FE續集.....出自同一人手中,都唔可以話抄襲架啦......
Berwick Saga仍然係"加賀昭三"製作

[題外話]如果第時三上離開capcom都可以出隻唔係叫bio hazard的bio hazard[/題外話]
企鵝大王 02:51 PM 04-25-05
Berwick Saga
因為無GC.....
鈴蘭 03:11 PM 04-25-05
作者: seed2005:

[題外話]如果第時三上離開capcom都可以出隻唔係叫bio hazard的bio hazard[/題外話]
BS唔係加賀咩?
強化人間ですの~★ 03:12 PM 04-25-05
作者: seed2005:

Berwick Saga唔係加賀既話真係得鬼閒睬佢
光之颱風 04:46 PM 04-25-05
作者: 鈴蘭:
講傳統GC果隻傳統d
BS我覺得與其講係FE績集, 不如話係base on FE既系統適合D
鈴蘭 05:13 PM 04-25-05
作者: 光之颱風:
講傳統GC果隻傳統d
BS我覺得與其講係FE績集, 不如話係base on FE既系統適合D
咁講啦,我之前都講錯左少少野
GC果隻係走一個皇道路線,例如話主角一定係一個完人之類......
而TRS系列就係走一個改進既路線,係故事上既...
我相信記得TRS劇情既絕對唔會忘記得到琉南果種死小孩既掘強性格,同埋作為主角之一既海盜大哥既豪氣
我相信BS,應該都會係承繼呢一點.....
我個人就其實睇好TRS多D,因為畢竟加賀親手整,突破可能會比起堅持於「傳統」既正統FE大
LEDIV 05:52 PM 04-25-05
actually....i am talking about RS ......although there are totally two different type of game...........

返回主題版面