Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-08-20, 02:54 PM   #176
JoJo
Insane Gamer

註冊日期: May 2002
Wii U IDGiogioLeung
PSN  IDGiogioLeung
XBox Live GamertagG i o g i o
沉迷過FF7都應該唔細啦
幾十歲人都咁唔化 一隻game啫
JoJo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-20, 03:28 PM   #177
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: byela1504 查看文章
主要做呢個IF線要寫多份IF重製,但對整個游戲時間無影響
對於一隻要拆開三集重製,那有資源時間做IF
總有D人會有就玩齊既,不過唔會再加資源整就真既。

舊 01-09-20, 04:15 AM   #178
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
其實好難做得到唔死
除非大幅改事間線
原作既賣花妹,真係剛剛好死係正中間,但以今次係做分作既方法睇,基本上都無得佢地揀
除非係直頭要死者蘇生,但呢樣野太難了

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-20, 08:55 AM   #179
HM

註冊日期: May 2007
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
其實好難做得到唔死
除非大幅改事間線
原作既賣花妹,真係剛剛好死係正中間,但以今次係做分作既方法睇,基本上都無得佢地揀
除非係直頭要死者蘇生,但呢樣野太難了
但死者蘇生END唔係原本就有諗住整?
如果係的話應該本身就有個脈絡去做吧
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-20, 09:11 AM   #180
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
Del
Post錯
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-20, 12:55 PM   #181
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: byela1504 查看文章
主要做呢個IF線要寫多份IF重製,但對整個游戲時間無影響
對於一隻要拆開三集重製,那有資源時間做IF
點會「對整個游戲時間」冇影響,
多個新結局喎!即係可另人有動力再玩多次!

PS:不過以SE尿性,就算有,都會留番比收費DLC,賺多筆!(望向KH3 DLC中

PS2:不如計下SE將會分3章,定5章,先出晒成個正傳7故事先啦!?

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 01-09-20 12:58 PM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-20, 06:40 PM   #182
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
想知幾時有Demo試玩,睇下唔玩RPG的我接唔接受到

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-20, 05:35 AM   #183
mrk

Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
想知幾時有Demo試玩,睇下唔玩RPG的我接唔接受到
望番上年日版/美版KH3 Demo,
應該會係正日(3/3)既1個月前左右放出,
即係最起碼2/3左右應該就,會有Demo上架日期架啦!

PS:同埋今次FF7 remake Demo意外漏出事件,
SE方面全部冇打算Block Gameplay,
感覺好似有心漏出呢做炒作!

PS2:其實我心裡,都好心急,
希望SE可以快D放出Demo呀!(由其係睇完個Gameplay後!)

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 01-10-20 05:40 AM 被 mrk 編輯。
舊 01-14-20, 10:16 PM   #184
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
【発売日変更のお知らせ】
3/3(火)発売を予定しておりました『FINAL FANTASY VII REMAKE』ですが、4/10(金)へ発売日を変更させていただきます。

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-14-20, 10:19 PM   #185
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: GN00508771 查看文章
【発売日変更のお知らせ】
3/3(火)発売を予定しておりました『FINAL FANTASY VII REMAKE』ですが、4/10(金)へ発売日を変更させていただきます。
同bio3打對台
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-20, 12:34 AM   #186
jeffyen83

註冊日期: Apr 2010
Oh no,又要等多個月,等得好苦呀
jeffyen83 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-20, 01:57 AM   #187
mrk

引用:
作者: aquarius 查看文章
同bio3打對台
係啦!又延期!
都已經斬件出啦!
居然都重可以遲過BH3remake

PS:望番Capcom個面,佢D remake都快靚正過SE!

舊 01-15-20, 07:11 AM   #188
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
同bio3打對台
BIO remake一隻game....

FF7係一部份....

大家個系統都不一樣......張就下...

舊 01-15-20, 07:32 AM   #189
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
唔知會唔會放個DEMO出黎比Fans頂住癮先呢?
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-20, 08:01 AM   #190
mrk

引用:
作者: rinxlun 查看文章
唔知會唔會放個DEMO出黎比Fans頂住癮先呢?
佢依家將隻Game延左期,
當然要盡快放出Demo平息下FF7機迷怨氣啦!

舊 01-15-20, 09:02 AM   #191
aquarius
Game Master

引用:
作者: JoJo 查看文章
沉迷過FF7都應該唔細啦
幾十歲人都咁唔化 一隻game啫
日本條CM玩嗰班人有D唔係課長都係部長了..
舊 01-15-20, 09:43 AM   #192
padage

註冊日期: Nov 2016
延左期仲撞正2077, 我唔覺佢同2077有得打...
padage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-20, 11:48 AM   #193
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

引用:
作者: mrk 查看文章
係啦!又延期!
都已經斬件出啦!
居然都重可以遲過BH3remake

PS:望番Capcom個面,佢D remake都快靚正過SE!
又咁講,FF7點都複雜過bio3嘅
向好嘅方面諗,佢地發現咗 critical bug/error 的話我都希望佢延期整好先出
唔等都等咗咁多年都唔差在等多個月啦
況且呢段時間又唔係無game玩

舊 01-15-20, 11:51 AM   #194
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
作者: Marco 查看文章
向好嘅方面諗,佢地發現咗 critical bug/error 的話我都希望佢延期整好先出
又在向好個方面諗.........tlou 2都延期啦.....大家張就下..

舊 01-15-20, 11:53 AM   #195
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

引用:
作者: darkvolver 查看文章
又在向好個方面諗.........tlou 2都延期啦.....大家張就下..
整好D總好過Day1放修正 Patch 嘅

舊 01-15-20, 12:25 PM   #196
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
關之前漏料事? 係就真係多謝果班粉皮喇, 延得一個月可以有D咩執? FIX BUG 呢D之後都一定會KEEP住出PATCH架啦...

舊 01-15-20, 12:44 PM   #197
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

引用:
作者: sgouki 查看文章
關之前漏料事? 係就真係多謝果班粉皮喇, 延得一個月可以有D咩執? FIX BUG 呢D之後都一定會KEEP住出PATCH架啦...
你指外國 Leak demo 嗰壇嘢?
我覺得唔太關事,係嘅話 Square Enix 一早就落哂 Fingerprint 唔俾 Open to public

其實執都係我估架遮
印碟需要時間,以講緊幾百萬嘅量(我估計 Square Enix 實體嘅出貨量World Wide唔會少過3M卦 XD)
如果個量係咁多嘅話,真係有可能用三個星期到一個月先起到貨都唔出奇
我反而覺得印碟個期甩先要延期嘅機會大d
而且仲要 World Wide 同步發售嘛
至於係因為 Bug Fix 定係印碟嘅期,定係兩個問題都有,呢個真係得 Square Enix 先知啦

By the way, 同廠的 Marvel's The Avengers 都延咗期
又會咁啱囉

此篇文章於 01-15-20 12:47 PM 被 Marco 編輯。
Marco 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-20, 01:02 PM   #198
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
2019賺夠
從財年年尾延到下年財年年頭

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-20, 02:01 PM   #199
aquarius
Game Master

引用:
作者: Marco 查看文章

尋晚比較過兩條片
就算係CG上bio3都比FF7上少少
而家延期唔覺得會改到D乜嘢

Sent from my iPhone using Gaforum
舊 01-15-20, 02:19 PM   #200
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

引用:
尋晚比較過兩條片
就算係CG上bio3都比FF7上少少
而家延期唔覺得會改到D乜嘢

Sent from my iPhone using Gaforum
1個月其實足夠將成個 Game Cycle Programming 重新寫過
我咁講可能或者誇咗d,但講到 Brush Up,其實就即係d minor coding 想再執靚佢
而呢d brush up未必能係一般 End User 可以睇到嘅變化嚟,簡化 coding 令到 resources 用少d都可以係 brush up
如果真嘅話其實多1個月係可以做到好多野

當然你話遊戲體驗嘅話我相信延唔延期都唔會有落差

我或者唔係解釋得好,但情況有可能係咁

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「KINGSGLAIVE FINAL FANTASY XV」「BROTHERHOOD FINAL FANTASY XV」配信中 supermanlady 日本動漫畫討論版 21 03-24-24 02:10 AM
[PS4] 當日的期望,今日的誓言 **Final Fantasy VII リメイク 攻略區** darkvolver 攻略及心得交流區 18 04-18-20 09:13 PM
[PS2]FINAL FANTASY X 七曜武器/其他問題討論區 草薙さん 攻略及心得交流區 160 11-06-05 05:44 PM
[FC]Final Fantasy X 移植決定 !! neo2046 電視遊戲討論版 14 07-19-05 11:29 PM
[PS2]Final Fantasy XXL 發表!! neo2046 電視遊戲討論版 27 04-06-04 08:38 AM

現在的時間是 03:00 AM

手機版 | APP版