Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 9 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 29 69 119  ... 最後
電視遊戲討論版>PlayStation 5討論區
PS5Pro 07:04 PM 06-15-20
作者: DevilElvis:
好耐無新會員喇
我係舊會員太耐忘記舊acc
見佢兩個咁屎忽鬼米問清楚佢囉
billlam 08:34 PM 06-15-20
作者: PS5Pro:
我係舊會員太耐忘記舊acc
見佢兩個咁屎忽鬼米問清楚佢囉
唉其實都唔係好想回覆,費事唔覺意又變咗口水戰啦...
但又講到舊會員都頂唔住要出聲話我屎忽鬼咁嚴重...
咁不如具體啲講下我個post有咩問題,點屎忽鬼法, 等我改善吓都好呀~
Terry仔 10:00 PM 06-15-20
AMD zen2 咁鬼勁
新果粒APU 4xxx系列做到低功耗, 又居然可以去到4.x Ghz
哩次PS5 唔係同PS4咁用APU, 而係分開CPU & GPU
理應個頻率應該可以再提高,偏偏又唔係

真心覺得,就算去到PS5 pro
到時又係要就返一班ps5主機用家,ps5 pro 又只係少修少補
亍 ◣ 10:04 PM 06-15-20
入唔到啦

https://unwire.hk/2020/06/15/plash-speed-2/fun-tech/
Heaven 10:40 PM 06-15-20
法國AMAZON疑似發售價
無光碟機版價格399歐元
光碟機版價格499歐元
https://www.neogaf.com/threads/ps5-p...rance.1548231/
qwe 11:42 PM 06-15-20
作者: Heaven:
光碟機版價格499歐元
https://www.neogaf.com/threads/ps5-p...rance.1548231/
乜重點唔係20 Nov咩

playasia都彈過價錢出黎699
硬係覺得sony marketing夾埋試緊水溫逐個網po唔同價錢,係咪聽日599同後日549
STRIFE 12:02 AM 06-16-20
作者: Heaven:
光碟機版價格499歐元
我估出黎價位係$549 & $599
lkw2005 12:11 AM 06-16-20
作者: STRIFE:
我估出黎價位係$549 & $599
我估香港個價會係$4980再首批比啲甜頭引人買
罪大又講到定價會高過當年PS3,但係過5字頭心理關口應該會少一堆客
ComeLOLoh 01:27 AM 06-16-20

harakuma 02:00 AM 06-16-20
作者: lkw2005:
我估香港個價會係$4980再首批比啲甜頭引人買
罪大又講到定價會高過當年PS3,但係過5字頭心理關口應該會少一堆客
5字頭定5位數先?

記得PS2/PS3好似首發曾炒到1皮, 唔知今次配合一人一萬, 可以炒到幾瘋呢?
シェンムー 02:17 AM 06-16-20
我估一定唔會過USD499
但plus會加新功能(內容)同加價
識玩係咁玩
怪盜小G 04:49 AM 06-16-20
希望支援WIFI-6

唔駛插線打機
qwe 10:30 AM 06-16-20
叉盒出左Smart Delivery list
Assassin's Creed,Cyberpunk 2077,Destiny 2都支援
呢單感覺似當年二手game事件係關公show...

不過s$未講有無,m$都未講係咪一個價錢
12號四分衛 11:22 AM 06-16-20
作者: 怪盜小G:
希望支援WIFI-6

唔駛插線打機
照計係基本配備吧...
billlam 11:46 AM 06-16-20
作者: Terry仔:
AMD zen2 咁鬼勁
新果粒APU 4xxx系列做到低功耗, 又居然可以去到4.x Ghz
哩次PS5 唔係同PS4咁用APU, 而係分開CPU & GPU
理應個頻率應該可以再提高,偏偏又唔係

真心覺得,就算去到PS5 pro
到時又係要就返一班ps5主機用家,ps5 pro 又只係少修少補
APU只不過係意指將CPU同GPU整合在一起, PS5同XBSX都係意義上的APU啦~
而且Console唔同電腦, 目的唔係要多重用途, 係功耗資源等考慮下都應把重心放係GPU到

有時真係唔好直接用Console同電腦比, 你無可能話有GAME出比PS5 PRO但PS5玩唔到吧...
紫紅豆 12:17 PM 06-16-20
外型真是....,我覺得比之前V型好,但可否出黑色版,白色好易變黃,
如ps5一定要ssd,現在價格都可以接受,但ps4大作下下過百gb,
ps5一定更大,1TB裝不到多少遊戲,
Alpha2 12:32 PM 06-16-20
作者: シェンムー:
我估一定唔會過USD499
但plus會加新功能(內容)同加價
識玩係咁玩

希望你真係tip 得中
==================

11月20日發售!法國亞馬遜全新PS5售價曝光 網友直呼真香

光碟版$499
無光碟版$399

https://sina.com.hk/news/article/202...-11796654.html
シェンムー 02:51 PM 06-16-20
作者: Alpha2:
希望你真係tip 得中

11月20日發售!法國亞馬遜全新PS5售價曝光 網友直呼真香

光碟版$499
無光碟版$399

https://sina.com.hk/news/article/202...-11796654.html

如果差價有成USD100
我都買digital ver算喇

反而諗緊洗唔洗出前買定條M.2 SSD , 怕ps5出左後啲SSD 加價
琴日望一望2TB都要二千幾....
qwe 03:18 PM 06-16-20
作者: Alpha2:
希望你真係tip 得中

光碟版$499
無光碟版$399

2025 plus表示加完唔好影響到俾左錢嘅就ok

如果要貴過ps3⋯ps3係499,即係549都4000+港紙至649都未過5000港紙都有機會
izumo 11:29 PM 06-16-20
作者: harakuma:
5字頭定5位數先?

記得PS2/PS3好似首發曾炒到1皮, 唔知今次配合一人一萬, 可以炒到幾瘋呢?
PS3 PS4 首批都有伏
我預左等第2機型DEBUG版
龍寶寶 12:19 AM 06-17-20
作者: izumo:
PS3 首批都有伏
買電器睇運氣,我頭批PS4/PS4 Pro現在都運作良好
giojo1974 12:43 AM 06-17-20
其實我預佢行貨首發會好似以前PSV咁, 不同套餐制, 最少跟1GAME, 我唔識 才查 車架, 俾GT我蝕錢架, 蜘蛛俠都還好, 但係今次試陣我預隻GAME會短
ComeLOLoh 03:06 AM 06-17-20
SONY既產品:50%機率預佢有問題。
我…
PS3第一代有Bug
PS3第二代散熱出事,重要係FFXIII限定機…重未整
PS3 FFXIII-2限定機無事…暫時
PS4初代白機…無事 (呢部贏返黎既)
PSVR 第二代…一買返黎就鏡內有條頭髮清唔到,係入面,要攞去整…後來換部新既比我。
IDGAF 07:41 AM 06-17-20
作者: izumo:
PS3 PS4 首批都有伏
PS3 60GB(玩到部份PS2遊戲型號)中過伏,
會睇下PS5向下兼容PS4遊戲是什麼一回事先買。

PS4呢代,我玩完不比睇好的XBOX ONE開頭堆獨佔作,
先轉玩PS4,果時已經出咗SLIM,先買PS4 SLIM,
玩埋NS之後先再買PS4 PRO,
但純粹係因為蜘蛛俠特別版主機,唔係為機能有所提升。
qwe 10:21 AM 06-17-20
見MHW Pro機先換,暫時一切正常
換之前嘅PS4出第一日嘅貨,除左彈碟要墊高外無問題

PS3 slim先買,又係頭水,去到出PS4就出事開唔到

Sony包括手機電視相機音響,近年第一水嘅出事率都低左好多(同以前比),部PS5都係會衝第一水
第一 ... 9 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 29 69 119  ... 最後

返回主題版面