Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-07-09, 09:35 PM   #26
fatraymond
God of Gamer
期待~~

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: Marco 查看文章
青木囉左一步個姓

o個度我都 Rewind 左幾次再睇,都係咁好笑
今集剃眉毛又係笑到我

引用:
作者: elmond 查看文章
想問,大家係咪會覺動畫會好睇過漫畫?
其實一直都想追漫畫,依家有睇動畫都覺好正,不過大部份是因為製作效果..如果是漫畫,有冇咩補償"先天"不足呢
其實兩者差唔多
應該講,動畫可以重現到漫畫的效果
因為基本上係一樣的

有時漫畫的"衰樣"係仲正添

其實一步好睇的地方唔止對賽個種熱血
平時訓練/日常生活的笑點都係重點所在~~

舊 05-07-09, 09:45 PM   #27
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: fatraymond 查看文章
今集剃眉毛又係笑到我
抹左汗o個下我真係反肚

舊 05-13-09, 08:00 PM   #28
macross7ra
Ultimate Gamer
FireBomber!

註冊日期: Aug 2002
又要等多一星期先打
今集個濺人講埋d衰野勁似DeathNote...夜神月出招咁

舊 05-13-09, 11:22 PM   #29
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
一步個對手真係慘 為左要兌現承諾
而強制俾人1回合K

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-09, 12:17 AM   #30
macross7ra
FireBomber!

終於拖完啦 下集打啦

舊 05-21-09, 01:40 AM   #31
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
鷹村出場戈陣的BGM....

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-27-09, 08:04 PM   #32
macross7ra
FireBomber!

今集好科幻

舊 06-03-09, 10:01 PM   #33
正樹(masaki)
Crazy Gamer
自動波の達人

註冊日期: Jan 2004
下場鷹村放下頭髮了

舊 06-03-09, 10:40 PM   #34
fiendray
未来は僕らの手の中

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch ID8526-5981-1889
3DS Friend Code0860 3263 4537
今集打得好激
下集應該可以打完...
fiendray 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-09, 10:41 PM   #35
macross7ra
FireBomber!

預告最尾佢地流哂馬尿

舊 06-11-09, 01:35 AM   #36
fiendray
未来は僕らの手の中

Nintendo Switch ID8526-5981-1889
估唔到劇情會有個U turn
唔知會唔會有逆轉KO的出現??
舊 06-11-09, 08:34 PM   #37
正樹(masaki)
Crazy Gamer
自動波の達人

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: fiendray 查看文章
估唔到劇情會有個U turn
唔知會唔會有逆轉KO的出現??
neta
會....鷹村超型

舊 06-11-09, 09:34 PM   #38
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
動畫入面頭髮散落黎之後嘅鷹村好似九龍叔

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-09, 10:25 PM   #39
聰一(沖一)
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2007
呢套野真係超熱血

雖然睇左neta知道之後情形...
但最後個鏡頭鷹村真係好有死相...

因為怕知道劇情後無左集集追嘅衝擊,
所以無睇過漫畫
好滿意而家動畫嘅表現

個人覺得係呢期動畫最好嘅作品
唔明點解無人提.....
聰一(沖一) 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-09, 11:03 PM   #40
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

引用:
作者: 聰一(沖一) 查看文章
呢套野真係超熱血

雖然睇左neta知道之後情形...
但最後個鏡頭鷹村真係好有死相...

因為怕知道劇情後無左集集追嘅衝擊,
所以無睇過漫畫
好滿意而家動畫嘅表現

個人覺得係呢期動畫最好嘅作品
唔明點解無人提.....
我都係,都冇睇到漫畫,但動畫真係超正

絕對係呢幾年最好睇既一套,我冇睇動畫幾年都因為佢再睇返

當年睇完第一季以為佢唔再做動畫,估唔到今年會做第2季,而且仲Keep到第一季o個陣既味道,正

舊 06-15-09, 12:36 AM   #41
謎之天音
Insane Gamer

註冊日期: May 2006
引用:
作者: Marco 查看文章
我都係,都冇睇到漫畫,但動畫真係超正

絕對係呢幾年最好睇既一套,我冇睇動畫幾年都因為佢再睇返

當年睇完第一季以為佢唔再做動畫,估唔到今年會做第2季,而且仲Keep到第一季o個陣既味道,正
今季無左首好正o既ED
上季好多感動位都拍住個ED一齊播,好好feel
謎之天音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-09, 12:38 AM   #42
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

引用:
作者: 謎之天音 查看文章
今季無左首好正o既ED
上季好多感動位都拍住個ED一齊播,好好feel
モリナオヤ 的 「夕空の紙飛行機」

人生第一套因為劇情而播動畫 Ending 感動到喊既一首歌

搵到 Link:

之後都係 モリナオヤ 的 「360°」 又係正到命都冇

此篇文章於 06-15-09 12:41 AM 被 Marco 編輯。
Marco 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-09, 07:13 PM   #43
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006

鷹村終於打完囉

不過真係好似上面咁講,呢季無左首紙飛機做做bgm真係差D ,我記得之前睇木村果場打完播果首紙飛機,聽係聽到想喊
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-09, 07:46 PM   #44
謎之天音
Insane Gamer

註冊日期: May 2006
引用:
作者: fortel 查看文章

鷹村終於打完囉

不過真係好似上面咁講,呢季無左首紙飛機做做bgm真係差D ,我記得之前睇木村果場打完播果首紙飛機,聽係聽到想喊
首紙飛機好勵志

睇嚟今季都係鷹村擔正
下半部應該係到打完黃金之鷹
謎之天音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-09, 08:35 PM   #45
elmond
女權主義信奉者

註冊日期: Nov 2003
XBox Live Gamertagelmond1986
想問係咪得26集?

舊 06-17-09, 09:04 PM   #46
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
鷹村好型 其實霍克咁R腰法真係無諗過俾人由上至下咁一拳打落去?

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-09, 01:13 AM   #47
mmssm
Game Master

註冊日期: Jun 2004
佢羸到真係做戲咁做, 有咩可能
mmssm 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-18-09, 01:47 AM   #48
fiendray
未来は僕らの手の中

贏得好型...
機戰上腦:鷹村用左底力-->奇蹟-->根性-->鐵壁-->命中-->覺醒-->KO Level up
舊 06-18-09, 01:48 AM   #49
fiendray
未来は僕らの手の中

引用:
作者: Castor 查看文章
鷹村好型 其實霍克咁R腰法真係無諗過俾人由上至下咁一拳打落去?
我估因為之前無人避到佢個拳,所以佢無意識到可以俾人由上以下咁一拳打佢
舊 06-18-09, 01:58 AM   #50
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: fiendray 查看文章
我估因為之前無人避到佢個拳,所以佢無意識到可以俾人由上以下咁一拳打佢
係佢D動作咁唔正常,所以正常人根本做唔到一個正常意識既反擊
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 07:21 AM

手機版 | APP版