Games Animation Forum  

返回   Games Animation Forum > 其他 > Cosplay同人MIX討論區

主題工具 顯示模式
舊 04-23-09, 11:28 PM   #26
Sgodkyo
God of Gamer
the one

註冊日期: Jan 2003
其實我真係好想知cosplay玩家係邊度搵攝影師幫佢地影相

舊 04-25-09, 11:30 AM   #27
U子
Crazy Gamer
↓眼鏡男大好~

註冊日期: Mar 2003
引用:
作者: 神京 查看文章
其實我真係好想知cosplay玩家係邊度搵攝影師幫佢地影相
依個嗎~
1. 有些cosplayer會在交流區開團出cos時會招埋攝影師....
2. 有些攝影師在event影完相貼上交流區/給卡片/跟cosplayer交換聯絡方法, 收相後cosplayer覺得ok日後就有機會搵番佢影相.
3. 有些就是cosplayer之間fd撘fd識, 例如A, B是cosplayer; C係攝影師, A B兩人想私影, 而C一向有幫A影相, 咁A這次約C出來當攝影師, 事後B如果覺得C影相OK日後就有機會....(略)
4. 也有可能就是fd/親友, 誰有空有相機就兼任攝影師好了....
5. 小弟想不到了~ 就請馬菲, 米王, M-eye這些攝影師大大補完

此篇文章於 04-25-09 11:35 AM 被 U子 編輯。
U子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-09, 01:04 AM   #28
cat722
Senior Gamer
雪凝騎士

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: U子 查看文章
依個嗎~
1. 有些cosplayer會在交流區開團出cos時會招埋攝影師....
2. 有些攝影師在event影完相貼上交流區/給卡片/跟cosplayer交換聯絡方法, 收相後cosplayer覺得ok日後就有機會搵番佢影相.
3. 有些就是cosplayer之間fd撘fd識, 例如A, B是cosplayer; C係攝影師, A B兩人想私影, 而C一向有幫A影相, 咁A這次約C出來當攝影師, 事後B如果覺得C影相OK日後就有機會....(略)
4. 也有可能就是fd/親友, 誰有空有相機就兼任攝影師好了....
5. 小弟想不到了~ 就請馬菲, 米王, M-eye這些攝影師大大補完
[唔知算唔算OT] 咁如果又唔識攝影師/cosplayer(好似小弟呢類新手), 咁咪無途經影到囉??
[/唔知算唔算OT]

cat722 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-09, 02:19 AM   #29
M-eye
Black Hearted Moderator
菜鳥蛋

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: cat722 查看文章
[唔知算唔算OT] 咁如果又唔識攝影師/cosplayer(好似小弟呢類新手), 咁咪無途經影到囉??
[/唔知算唔算OT]
我給大家的開Topic有一個是招人....出團
可以用來開topic招攝影的會員幫手呢

舊 07-26-09, 02:34 AM   #30
cat722
Senior Gamer
雪凝騎士

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: M-eye 查看文章
我給大家的開Topic有一個是招人....出團
可以用來開topic招攝影的會員幫手呢
先謝謝樓主的解答.

但其實小弟仲有d問題, 但係驚ot, 可唔可以私下問?

cat722 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-09, 10:57 AM   #31
U子
Crazy Gamer
↓眼鏡男大好~

無知鄉民一問, 其實我想知道點解咁多拿相機的人對cosplay攝影有興趣?

舊 07-26-09, 11:42 AM   #32
CCemi

註冊日期: Dec 2003
請問有冇方法可以係香港唔洗返大陸可以搵到大陸果邊訂造cosplay
同埋有冇兄弟清楚邊間既手工會好d
之前中過唔少招

我們會定期舉行會與比賽, 有興趣請看看我們的專頁吧
CCemi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-09, 12:16 AM   #33
U子
Crazy Gamer
↓眼鏡男大好~

引用:
作者: KeaneYip 查看文章
請問有冇方法可以係香港唔洗返大陸可以搵到大陸果邊訂造cosplay
同埋有冇兄弟清楚邊間既手工會好d
之前中過唔少招
依位師兄,
小弟對你既遭遇十分有興趣,
詳細希望!!!

舊 08-20-09, 02:11 AM   #34
miodaisuki!!!!!

註冊日期: Aug 2009
不過其他大陸都唔係一定差嫁, 我有一次訂一套d-gray man, 都ok, 價錢又平
miodaisuki!!!!! 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-10, 12:21 AM   #35
cazev
Junior Member
雪 ( ̄▽ ̄)♪

註冊日期: Aug 2010
我是一個中六男生
有沒有coser肯做做好心
跟我做個訪談
通識做研究用...
cazev 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-10, 10:10 PM   #36
U子
Crazy Gamer
↓眼鏡男大好~

引用:
作者: cazev 查看文章
我是一個中六男生
有沒有coser肯做做好心
跟我做個訪談
通識做研究用...
依度已經冇乜cosplayer出沒架啦~
建議你去交流區問一下, 通常都有常客回應你的~

舊 12-21-10, 11:28 AM   #37
一小英口

註冊日期: Mar 2005
Wii U IDwilkins930
PSN  IDwilkins930_hk
[路過]
應該話GAF 同人創作人數比COSER 數目多 (?)

btw 唔知呢度有冇人RG 會出呢.....?

一小英口 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 02:00 PM

手機版 | APP版