Games Animation Forum  

返回   Games Animation Forum > 其他 > Cosplay同人MIX討論區

主題工具 顯示模式
舊 05-17-08, 01:13 AM   #1
M-eye
Black Hearted Moderator
菜鳥蛋

註冊日期: Apr 2004
COSPLAY吹水區(二)~~

新頂置....
請各位cosplayer多多支持....

舊 05-17-08, 08:28 AM   #2
U子
Crazy Gamer
↓眼鏡男大好~

註冊日期: Mar 2003
引用:
作者: 凍冰冰綠茶 查看文章
邊度整衫好
今年想試下
你打算"試"的作品大唔大路先~
另外預算幾多錢左右去整衫?(請不要說越平越好之類的廢話, 比個約數就好)

舊 06-13-08, 01:36 AM   #3
遊戲怪
Ultimate Gamer
高達DX

註冊日期: Jul 2005
PSN  IDhkboy2007
其實本人想開post討論下 男同女攪既本地同人創作及同人活動既分別, 其實話題可以好豐富, 奈何自己接觸太小, 沒什麼料子開Post~祗係想睇下大家對同人呢個項目所見所聞~

在打機既過程中迷走...
在電影中尋找故事...
在小說世界中尋找那個什麼~深度既內涵...
遊戲怪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-08, 08:33 AM   #4
U子
Crazy Gamer
↓眼鏡男大好~

引用:
作者: 遊戲怪 查看文章
其實本人想開post討論下 男同女攪既本地同人創作及同人活動既分別, 其實話題可以好豐富, 奈何自己接觸太小, 沒什麼料子開Post~祗係想睇下大家對同人呢個項目所見所聞~
請問閣下是否知道依個topic的主題為何物?
唔介意的還請另行開topic討論

舊 06-15-08, 02:02 AM   #5
遊戲怪
Ultimate Gamer
高達DX

註冊日期: Jul 2005
PSN  IDhkboy2007
引用:
作者: U子 查看文章
請問閣下是否知道依個topic的主題為何物?
唔介意的還請另行開topic討論
咁呀哥哥呢個係 cosplay吹水區~麻 咁可以講下自己感受都唔得呀~

在打機既過程中迷走...
在電影中尋找故事...
在小說世界中尋找那個什麼~深度既內涵...
遊戲怪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-08, 02:53 AM   #6
毒貓貓‧KIBA
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
咁呀哥哥呢個係 cosplay吹水區~麻 咁可以講下自己感受都唔得呀~
你講o既野同cosplay有乜關係....
定你唔知自己講乜....
毒貓貓‧KIBA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-08, 02:26 AM   #7
M-eye
菜鳥蛋

引用:
引用:
作者: 毒貓貓‧KIBA 查看文章
你講o既野同cosplay有乜關係....
定你唔知自己講乜....

大家平心氣先...
其實這個topic係叫吹水區...
但係吹的係主打for cosplay的....
也是gaf這邊一向已有的topic....
也主要給cosplay的會員作交流及聯絡留言...
如有別的同人主題想討論...
可另開topic的...

舊 08-25-08, 01:44 AM   #8
M-eye
菜鳥蛋

另外有一事想問...
有冇人知最多Cosplayer貼圖同出團或cosplayer交流的網站....
我在場見到有幾位cosplayer...
希望可以找到佢地合作的...
但因為沒有影相....也沒問名字及聯絡...
因為可能要找些人在RG時當GAF同人版的宣傳...
如有相關網頁請通知一下或post一下連結...謝謝

舊 08-25-08, 11:38 PM   #9
Matthew.Y
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2004
引用:
作者: M-eye 查看文章
另外有一事想問...
有冇人知最多Cosplayer貼圖同出團或cosplayer交流的網站....
我在場見到有幾位cosplayer...
希望可以找到佢地合作的...
但因為沒有影相....也沒問名字及聯絡...
因為可能要找些人在RG時當GAF同人版的宣傳...
如有相關網頁請通知一下或post一下連結...謝謝
咁你今次見到佢地出咩野...可能幫到你既...

舊 08-26-08, 12:59 AM   #10
M-eye
菜鳥蛋

引用:
作者: Matthew.Y 查看文章
咁你今次見到佢地出咩野...可能幫到你既...
這才是令我苦惱的地方...
XD

舊 08-26-08, 02:00 AM   #11
Matthew.Y
Crazy Gamer

引用:
作者: M-eye 查看文章
這才是令我苦惱的地方...
XD
見到都唔知佢地cos緊咩.. a?

舊 08-26-08, 04:37 AM   #12
sunmei
Senior Gamer
SM系邪惡侍女長

註冊日期: Apr 2005
http://www.hkcosplayers.org/cgi-bin/lb5000/leobbs.cgi
香港cosplayer交流區~~(香港的cosplayer都會上呢度)

話時話~GAF裡大約有幾多人係cosplayer?

★我的Blog★

獅子屋郵購區新店開張!!!

此篇文章於 08-26-08 04:42 AM 被 sunmei 編輯。
sunmei 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-08, 12:33 AM   #13
Matthew.Y
Crazy Gamer

引用:
作者: sunmei 查看文章

話時話~GAF裡大約有幾多人係cosplayer?
常留言既唔算好多...應該話好少...
我都半收山....而家都係影相多...

舊 08-27-08, 12:37 AM   #14
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

註冊日期: Aug 2003
引用:
你連影相都唔多 m9

Rice

舊 08-27-08, 12:39 AM   #15
Matthew.Y
Crazy Gamer

引用:
作者: riceking 查看文章
你連影相都唔多 m9

Rice
無法...
CW次次都唔影相嫁..
漫節果D會好D...但係首先要無病無痛...

舊 08-28-08, 01:55 PM   #16
U子
Crazy Gamer
↓眼鏡男大好~

引用:
我既個案同你差唔多~

舊 08-28-08, 02:00 PM   #17
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

引用:
無法...
CW次次都唔影相嫁..
老老實實, 在CW拍Cosplay是技術的考驗加體力上的較量....

你有需要多運動鍛鍊身體, 有時間跟我去行行山拍拍照操Fit啲 /

Rice

舊 08-28-08, 02:04 PM   #18
U子
Crazy Gamer
↓眼鏡男大好~

引用:
無法...
CW次次都唔影相嫁..
今次CW個場攝影區貼滿宣傳poster,
又成班人坐係度....
場外又唔夠光
行到天橋早就被人霸左影相
7樓又趕人....只好迫係更衣室門口影頹相....

舊 08-28-08, 02:08 PM   #19
U子
Crazy Gamer
↓眼鏡男大好~

引用:
老老實實, 在CW拍Cosplay是技術的考驗加體力上的較量....

你有需要多運動鍛鍊身體, 有時間跟我去行行山拍拍照操Fit啲 /

Rice
漫節那5天才算是體力上的較量呢
那幾日
6:00am起床
8:00am返工(星期日那朝執相), 1:00pm收工,
2:00pm會展,
8:00pm左右食飯/吹水,
12:00am回家過相/執相
2:00am瞓, loop足5日

此篇文章於 08-28-08 02:20 PM 被 U子 編輯。
U子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-08, 01:58 AM   #20
riceking
一人前のダメ人間

引用:
漫節那5天才算是體力上的較量呢
那幾日
6:00am起床
8:00am返工(星期日那朝執相), 1:00pm收工,
2:00pm會展,
8:00pm左右食飯/吹水,
12:00am回家過相/執相
2:00am瞓, loop足5日
那CM三天才是真真正正的地獄... 上次我朝朝都6:00a前到有明排隊,
殺完怨物就去cosplay廣場頂著近40度的氣溫拍到收場...

晚晚又係2am先瞓

Rice

舊 08-31-08, 08:36 AM   #21
U子
Crazy Gamer
↓眼鏡男大好~

引用:
那CM三天才是真真正正的地獄... 上次我朝朝都6:00a前到有明排隊,
殺完怨物就去cosplay廣場頂著近40度的氣溫拍到收場...

晚晚又係2am先瞓

Rice
可是也沒有在你那邊看過呢~
相簿相簿~~(敲碗)

舊 09-01-08, 11:27 PM   #22
riceking
一人前のダメ人間

引用:
可是也沒有在你那邊看過呢~
相簿相簿~~(敲碗)
http://album.blog.yam.com/riceking

Rice

舊 10-02-08, 01:46 PM   #23
U子
Crazy Gamer
↓眼鏡男大好~

城大秋祭先黎掛8號風球sosad~

[追加]結果打不成風卻下了好幾陣大雨還是sosad!

此篇文章於 10-06-08 11:46 AM 被 U子 編輯。
U子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-09, 10:53 PM   #24
DBS
Crazy Gamer
Pinky迷

註冊日期: Nov 2003
今天經過九展影了幾張相(cosplayer), 請問可以貼在那麼?

DBS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-09, 09:48 AM   #25
U子
Crazy Gamer
↓眼鏡男大好~

RG3嗎~
開個新主題POST相啦!

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 10:13 AM