Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 06-15-22, 10:06 PM   #851
Dangerous-boy
God of Gamer
D-boy

註冊日期: May 2011
OB1 ep5
好精彩的一集!果然兩師徒一互動就有就有高潮

今集亦拆咗在星戰4倆師徒重逢時話之前見面仲係學徒這個炸彈

好高興見到Anakin再次登場!但是否唔夠budget幫佢執返個後生樣?

本來有點同情3師妹,但最後見佢又想去害細路,繼續好憎佢!

以前尤達大師起機要出盡九牛二虎之力;黑武士屈機到可以輕易快速地拉停架起飛中嘅太空船,仲要拆埋骨。

終於發現黑武士嘅弱點原來係唔識跑!星戰4、5、俠盗1號和這套劇都係因為唔識跑,每次都比目標成功逃走!

姨媽小姐ep2
已經當咗係睇印度片,了解吓阿差嘅文化

頭半集睇肥差發情都幾惡頂

唔怪得覺得男主角好熟面口,原來係walking dead之前幾季做阿婆個養子

此篇文章於 06-15-22 10:12 PM 被 Dangerous-boy 編輯。
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-22, 11:10 PM   #852
王小虎

註冊日期: Apr 2002
手搖鏡頭仍然好嚴重,如果你只係睇畫面都有少少影響,但如果你追實個演員想睇佢做戲表情,真係搖到想嘔。今集啲stormtroopers衝埋去一米距離面對面互射.......
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-22, 03:46 AM   #853
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
啫係「顏射」?

啲筆蓆真係唔多夠,啲還童術麻麻,最唔掂係主場景個格局感覺上好細咁。

劇透嘢都係留後。

舊 06-17-22, 01:16 AM   #854
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
唔肯定係咪冇用CG純靠化妝,Anakin個樣睇落好老

舊 06-17-22, 02:18 PM   #855
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
歐比王EP5
只係由垃圾變成普通,下一集仲要大結局....得啖笑
MS MARVEL,EP2元素好豐富
有同性戀同學仔,有黑人大嫂,有女權主義
非常正確~~
呢家每逄星期三,都有屎吃,一套唔夠吃夠兩套.....
再係咁,下年迪迪尼+真係要諗諗續唔續期
(以上純個人觀感分享,戴返個頭盔先)

舊 06-18-22, 04:44 PM   #856
肉羊哩咖
griffin611

齋講 OB1 E5 有幾蠢,雖然已經無 E4 噉蠢⋯⋯
  • 假設開頭嗰度係 Coruscant,究竟係封晒「路」?定係全星球玩擺駛?出面一架車都無嘅?唔係噉慳皮吖嘛~
  • 救返個細路,正常嘅,第一時間點都送走個細路,費事煩,點知唔係直接返屋企,或者中途轉船返屋企,而係返去走私總壇,真係「最危險嘅地方就係最安全」嘅?!
  • 話分兩頭,既然帝國軍知道(?)個細路同某參議員有關係,都唔派部隊嚮門口等人嘅~唉~
  • 好喇,Darth Vader 駕到 -- 得一艘 ISD唔係成支艦隊,OK,算,只係放出兩駕穿梭艇咁大把,又無TIE 空援,都唔係唔知班友有戰機嘅可能性故噃。
  • 假設成個總壇得一個入口,點解無派人去守住個船艦升空閘門嘅,Moff Gaideon 呢樣醒好多噃;先唔論成班白兵好似小學生排排企唔似去打交,仲要得一支炮仔咁寒酸 -- 又畀 Moff Gaideon 比落去~
  • 真係打嗰度⋯⋯唉,都算,Obi-wan 棄械投降之後,咁有信心,得兩兜友押返佢入返個基地等老細到?!係就三妹連同半數士兵目及實 Obi-wan,其他部隊繼續進攻喇。攞明放生佢咁喎。
  • Darth Vader 一手扯低成隻船,但之後發生啲電影重來又唔再用,OK,見到第二隻船走佬,又唔用同一招扯住佢!係咪一時「無電」吖?
  • 好,就算無 Darth Vader,太空軌道上面唔係有成隻 ISD 咩?!又唔係成隻艦去咗厠所,就算唔打爆佢,可以用離子炮或者用 tractor beam 捕足佢㗎嘛!
  • 最弊嘅係好揀唔㨂,㨂正隻個 hyperdriver 壞鬼咗嘅嚟走佬。
  • 三妹被打低,就算 Darth Vader 唔埋佢單,真.Grand Inquisitor 都有大把動機郁手,就算佢唔親手,周圍都有足夠兵打到佢變蜜蜂竇/比利時芝士。

當然可以仲有好多吐粬位,不過無氣喇~~~

----------

另:公怖咗 Wonder Man 系列開拍,傳會有人唔食個便當退還。

舊 06-21-22, 04:33 PM   #857
肉羊哩咖
griffin611

有收視調查指 Ms Marvel 開畫係噉多套 MCU 片中最差嗰套,鬼咩,好拜唔拜,走去崇拜 Carol Devners ~~~

美國方面有報話會擺 Obi-wan Kenobi 結局上戲院,仲有成 90 分鐘噉長,好快就知係真唔係。

此篇文章於 06-21-22 04:35 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-22, 03:01 PM   #858
肉羊哩咖
griffin611

OB1: 得 50 分鐘咋。
  • 好有 TLJ 嗰場嘅味道⋯⋯
  • 而家先嚟中二病發?!
  • 好在要嚟嘅終於嚟啦。
  • 做乜間中咳咗去啲唔好睇嘅嘢㗎!
  • “I have the high ground now!” Foo…
  • 不能不讚,睇到下巴都跌落地
  • 架 ISD 又咁啱去咗厠所⋯⋯
  • 三妹個結局一如所料⋯⋯
  • 捱過啲悶嘢有驚喜!爺!
  • 冇 post-credit,乜都冇。

感想,如果之前啲話數係咁嘅水平咪好囉,可惜精彩嘅唔夠喉,平庸嘅太多。

Ms Marvel S3: 上半,繼續好多正能量,好多金句,好多文化介紹,結果係幾平淡。啲 Lumni-Auntie 真係好搞嘢。奸角開始浮上水面。 叫做 Okay 喇。

此篇文章於 06-22-22 04:42 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 06-22-22, 05:03 PM   #859
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
Obi wan ep6,收得尚算可以但不算太驚喜的結尾,兩位舊角色客串出場算是一點驚喜,總括真是可惜了的作品

Ms marvel ep3,總算正式進入主線,第一場正式戰鬥算是不錯,希望之後的節奏會快一點

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-22, 07:16 PM   #860
王小虎

想問吓Reva係做乜?

佢唔係成件事要為殺Vader咩?做乜又要殺Luke?點解Vader又可以比佢走(Vader走後仲有stormtroopers企喺度)咁Reva最後有冇死?

成套劇啲人話死又唔死,Vader又成日就咁走咗去,真係睇到好炆。

其實Leia同Obi-Wan咁friend,好似駁唔到去十年後的ANH喎。
舊 06-22-22, 08:33 PM   #861
肉羊哩咖
griffin611

試答⋯

Reva 殺唔到 Vader,所以遷怒去佢個仔到,又唔知點解突然間,殺人無數之後,又落唔到手⋯

而 之前 Vader 無殺到佢,完全係因應另外開劇嘅需要。

套劇係咁嗌 Obi-wan 而唔係 Ben, 亂晒龍。

此篇文章於 06-22-22 08:36 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 06-22-22, 08:56 PM   #862
王小虎

可能因為係四個人(演員),所以比我都認唔到。

Reva仲有冇出?未睇晒Rebels。
舊 06-22-22, 10:02 PM   #863
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
Uncle Ben Fin:
除咗三妹彈出彈入之外都叫收貨了, 見番最強某某倒很意料之內

巴坦小姐3:
都是慢慢的感覺, 種族之日常介紹咁, 啲就位打鬥亦有啲流...
下集總算會入正題了罷

此篇文章於 06-22-22 10:19 PM 被 C.Ryo 編輯。
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-22, 10:13 PM   #864
D-boy

OB1 ep6
師徒對決太好J,我J咗3次!

OB1太愛這個徒兒了,10年後第2次放虎歸山

留意到Anakin和OB1對話時,有一刻雙眼係人類眼,但最後還是變回sith眼

其實咁樣完已經好好,驚第2季會寫衰個故事

3師妹又係個笑話!被插了一劍,唔死都重傷啦!但竟然連治療都唔使,話咁快就去到塔圖星

姨媽小姐 ep3
故事入了主線開始有追看性

估唔到男主情敵係忠的

引用:
作者: 王小虎 查看文章
想問吓Reva係做乜?

佢唔係成件事要為殺Vader咩?做乜又要殺Luke?點解Vader又可以比佢走(Vader走後仲有stormtroopers企喺度)咁Reva最後有冇死?

成套劇啲人話死又唔死,Vader又成日就咁走咗去,真係睇到好炆。

其實Leia同Obi-Wan咁friend,好似駁唔到去十年後的ANH喎。
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
試答⋯

Reva 殺唔到 Vader,所以遷怒去佢個仔到,又唔知點解突然間,殺人無數之後,又落唔到手⋯

而 之前 Vader 無殺到佢,完全係因應另外開劇嘅需要。

套劇係咁嗌 Obi-wan 而唔係 Ben, 亂晒龍。
3師妹知道自己沒能力殺黑武士,但知道佢個仔在塔圖星,所以便改變主意去殺佢個仔報仇。但最後因為佢憎恨Anakin係因為他在jedi廟連細路都照殺,所以最後都係唔想自己像Anakin一樣殺細路。

點解會駁唔到星戰4?
雖然在星戰4成套戲中Leia和OB1沒有見過面,但一開場Leia被黑武士追捕時,第一個要找的就係找OB1求助。
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-22, 10:26 PM   #865
王小虎

個隊ClanDestine唔知為咩要無啦啦捉Kamala,之前又比佢走?仲凶神惡殺話殺晒所有人?
舊 06-23-22, 12:17 AM   #866
肉羊哩咖
griffin611

留意星戰(係死都唔叫4或者 ANH 吖!!!),Leia 只係叫佢做 Ben,而唔係原名 Obi-wan

Reva 無嚮 Rebels 登場,連提都無提。

MM E3: 老細提起,真係非常突然

此篇文章於 06-23-22 12:28 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 06-23-22, 01:56 PM   #867
王小虎

Ms 3 easter eggs
https://news.yahoo.com/15-ms-marvel-...004822877.html

Ten Rings個度真係miss咗,點解會同Ten Rings有關係?係咪暗示Ten Rings其實就係另一隻bangle?
舊 06-23-22, 04:19 PM   #868
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
obiwan 6,令到套劇由垃圾,變返可以一看
個人覺得,第3集上半完左直接可以跳去6
將3妹內容全CUT,先係套劇本來嘅原貎
為左填充到6集,要加黑人女人,令到套劇變成咁,好可惜
同埋成套劇不斷用手摇去拍攝亦都扣分
如果單計1-5,10分滿分我比3分,加左6,都可以拉返去合格嘅.....

舊 06-23-22, 04:30 PM   #869
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 王小虎 查看文章
Ms 3 easter eggs
https://news.yahoo.com/15-ms-marvel-...004822877.html

Ten Rings個度真係miss咗,點解會同Ten Rings有關係?係咪暗示Ten Rings其實就係另一隻bangle?
吓?!因為開頭隻手嗰度,仲以為真係 Kree 嘢嚟添。

舊 06-23-22, 06:51 PM   #870
王小虎

引用:
吓?!因為開頭隻手嗰度,仲以為真係 Kree 嘢嚟添。
Shang-Chi一開場:
十环的传说已经流传了上千年。不论这个故事如何演变,它的主人公永远都是同一个人。有人说他的十环是火山口里捡来的,还有人说是墓穴里盗来的。它们给了他神一般的力量,也赋予了他长生不老的魔法。他本可借着十环之力来惩恶扬善,但他想要的...只有征服。

They were acquired by Xu Wenwu during the Middle Ages

https://marvelcinematicuniverse.fand...Rings_(Weapons)

話唔定佢改到Ten Rings都係來自Kree。
舊 06-23-22, 08:39 PM   #871
D-boy

引用:
留意星戰(係死都唔叫4或者 ANH 吖!!!),Leia 只係叫佢做 Ben,而唔係原名 Obi-wan
星戰4 Leia在RD2錄影向OB1求救,咪就係叫OB1全名囉!
“help me,Obi-Wan Kenobi.You’re my only hope.”
舊 06-24-22, 12:49 AM   #872
王小虎

我應該係記錯咗ANH Leia啲劇情。

頭先睇有人post,仲有喺ANH Kenobi同Luke講:
He (Vader) betrayed and murdered your father.

其實新個句You didn't kill Anakin Skywalker, I did. 就係承接去ANH呢段。
舊 06-24-22, 01:01 AM   #873
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
星戰4 Leia在RD2錄影向OB1求救,咪就係叫OB1全名囉!
“help me,Obi-Wan Kenobi.You’re my only hope.”
Ok, 記錯!你啱!(投降)

—— 分隔 ——

至於 10 Rings ,啲解畫片話漫畫係 Kree 嘢,可能呢度改類,唔係 Carol Denver 應該認得出。

此篇文章於 06-24-22 01:13 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 06-24-22, 09:49 AM   #874
Eking

註冊日期: Feb 2006
OW最後都係有好有唔好....呢套再向前應該係Rogue One ? 唔知中間會唔會有其他影集補番? 班判官好似去到Rogue One 就消失左? Moses Ingram 個角色變成另一個迷團~

舊 06-24-22, 01:16 PM   #875
肉羊哩咖
griffin611

試答: R1 唔多關班 Force users 事,班判官會「轉戰」動畫 The Rebels,時序大部份都係 Star Wars 之前,係 Dave Filioni 嘅創作出嚟嘅角式,所以呢套 E1 片尾有個特別鳴謝。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Disney Infinity 3.0 八仙果 電視遊戲討論版 148 08-10-16 11:55 AM
[多機種] Disney Universe neo 電視遊戲討論版 7 11-19-11 06:31 AM
[Wii] Disney Sing It 神祕人1號 電視遊戲討論版 0 07-21-08 09:45 AM
[多機種] [Wii,PS2]Disney Princess(用Wii Remote化身Disney公主) 神祕人1號 電視遊戲討論版 4 09-18-07 11:27 PM
Disney Magic syncmaster Neo Music UNIVERSE 2 01-11-05 12:09 PM

現在的時間是 05:22 PM

手機版 | APP版