Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 
Neo Entertainment TREND>Westworld 討論
gingq7 01:22 AM 04-27-18
作者: 零式:
點解會有解放軍既...?個公園係南海?
突然聽倒普通話,有點怪
不過睇落果個用普通話的軍官都係被鬼佬head住 所以果幾個(?)島應該唔會係中國境內,
不過暫時諗唔明點解會有中國軍人, 應該係伏線?

暫時只得2條時間線,好似太簡單?

下集係去左另一個島(樂園)?
神龍 04:19 PM 05-02-18
作者: gingq7:
突然聽倒普通話,有點怪
不過睇落果個用普通話的軍官都係被鬼佬head住 所以果幾個(?)島應該唔會係中國境內,
不過暫時諗唔明點解會有中國軍人, 應該係伏線?

暫時只得2條時間線,好似太簡單?

下集係去左另一個島(樂園)?
個島係中國, 有地圖show 咗出嚟
cancerman 10:17 PM 05-14-18
S2E4
William同James個段堅好睇。
零式 10:34 PM 05-14-18
作者: cancerman:
S2E4
William同James個段堅好睇。
今集超級精彩, 亦都解釋左好多野
(=v=)b 10:42 PM 05-16-18
今集好似解答左好多迷團~
威廉個女係咪今集先開始出現架~?之前唔覺佢存在~
cancerman 11:43 AM 05-18-18
作者: (=v=)b:
今集好似解答左好多迷團~
威廉個女係咪今集先開始出現架~?之前唔覺佢存在~
之前比老虎追個條女
由手機版發出
C.Ryo 12:10 AM 05-22-18
將軍world

竟然有菊地凛子同真田廣知 47浪人嗎
亞裔技術員係come from hong kong
Maeve 自我upgrade也太快了,轉眼已經學識日語同可以唔洗講出口control其他人host

gingq7 12:30 AM 05-23-18
作者: C.Ryo:
將軍world

竟然有菊地凛子同真田廣知 47浪人嗎
亞裔技術員係come from hong kong
Maeve 自我upgrade也太快了,轉眼已經學識日語同可以唔洗講出口control其他人host

呢個post要spoil的嗎

應該唔係學識日語, 係本身就識, 和堆日本host本身就識英文一樣
反而寫故事果位識講日文先出奇

Maeve已經OP到唔似一般host, 會唔會有某人的靈魂(?), 所以自帶一堆admin功能
一時只諗倒呢3個係死了的真人,但又好似無個似:
Man in Black個死鬼老婆
Logan
Ford

零式 08:48 PM 05-28-18
宮本武藏發明二刀流既一刻?
C.Ryo 12:26 AM 06-05-18
Ford in the shell.....
(=v=)b 07:03 PM 06-18-18
Bernard同Elsie執野個度~係咪Grace訓低個度呀~?
C.Ryo 12:40 PM 06-19-18
MIB
MAEVE
下回完季了
gingq7 03:46 PM 06-21-18
Bernard同Elsie執野個度~係咪Grace訓低個度呀~?
應該唔係, 似係上集MIB d隊友(?)中伏果度, 留意有架馬車翻側左
(=v=)b 09:35 PM 06-25-18
全劇完~
睇唔明~最後依集好深~
C.Ryo 12:41 AM 06-26-18
留咗尾,玩 host world?
cancerman 07:26 AM 06-26-18
個半鐘感覺好似睇緊電影咁,好有氣氛。
由手機版發出
gingq7 02:35 PM 06-29-18
全劇完~
睇唔明~最後依集好深~
比上季易明(我估),
嘗試組織吓留番將來S3自己睇番(如果有S3)

- Bernard係Dolores根據她自己對Arnold的理解再加以改造(?)整出黎的,但改左d乜好似無講; 但其實好像不太重要
- Maeve的特異功能係Ford俾的, 但這也不重要, 最後幾集Maeve線根本無用, Maeve對主線完全零影響
- 真人Logan一早吸毒死左, 今集個Logan只是AI, 仲要應該只係得個樣, 連性格(?)都無關
- 成件事的時序比S1簡單得多,就只是:
(前半)
S1 Ford死後 > Dolores周圍殺人,趕路去Forge(aka Valley Beyond) > 攪一大輪後Dolores和Bernard落到去Forge > 開左度門俾班host跳樓(肉體死亡,精神回歸電腦) > Bernard鎗殺Dolores >
(後半)
Bernard被Elsie接走後見倒Elsie被Hale鎗殺 > Bernard自己幻想左Ford出黎(真的Ford的意識已被他早前delete了) > Bernard整左隻和Hale一樣的host,入面係Dolores,鎗殺Hale以假代真 > Bernard自己整亂自己的記憶後去海邊訓低等人上釣 >
Dolores用Hale個外表成功離島順手帶左5-6個host的"腦"出去,應該肯定有Teddy在其中 / Man in Black(William)無死被找回 > Dolores回到Arnold間屋製造番自己個樣的host和Bernard出來(原本個Bernard去左邊???)
(字幕後)
我估係N年後, 真William已死, 但又有人用個system將佢整成host
IDGAF 05:44 PM 07-02-18
可能呢個年代已經有攻殼機動隊果類作品,
所以第二季個人造人造人造人造人故事安排睇完覺得唔夠第一季咁神劇feel…
(但相信攻殼機動隊個概念都係來自73年果套Westworld科幻電影吧?)
IDGAF 05:58 PM 05-20-19
Game of Thrones完咗之後,
仲有Westworld 第3季可以期待下,
但要2020年先有,咁呢段期間HBO仲有咩劇撐場?

Westworld III - HBO 2020

https://www.youtube.com/watch?v=deSUQ7mZfWk

肉羊哩咖 04:18 PM 07-21-19
無再去追不過出咗 S3 嘅預告各位老細應該有興趣:

肉羊哩咖 04:34 AM 02-22-20
終於出咗條正式預告,睇嚟終於嚟到「現實」世界:

cancerman 10:37 AM 03-18-20
新一季 新Boss 世界觀擴大
理應可以當新野睇,
但仍然留返主題公園元素,
唔知好事定壞事。
PiroPiro 03:18 PM 03-18-20
睇左第三季第一集...

成集感覺比我好似有 D睇緊/玩緊 "Watch Dog" 同埋 "Person of Interest" 啊!~~

另外 原來仲有其他 World ...
C.Ryo 11:29 PM 03-26-20
玩到有GoT
Maeve 線似乎都係比較好睇,仲突破matrix見到architect,WW 版 the One
C.Ryo 06:24 PM 04-01-20
S3E03 估下誰在Charlotte內

繼續每集一Host, 今集主角為Charlotte 外形Host, 不過謎在誰的AI在Charlotte內?
個人估可能分先後會係:

1. 原版 Dolores, 之前Dolores 被Ford 結合咗 Wyatt + Dolores兩個 AI人格變凶狠化, 似乎今集分番開兩個姓格?
2. Teddy, 最愛的兵
3. Clementine,熟手工具…

1 2 3 4 5 

返回主題版面