Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 飲食版

主題工具 顯示模式
舊 11-15-06, 01:32 PM   #1
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
[飲食討論]宜家傢俬 的餐廳...

唔知有無人行宜家傢俬時順便去佢個餐廳食下野甚至晚餐??
我同男友都出奇地喜歡去宜家傢俬 的餐廳食野
有時更加係突登去

推介瑞士汁肉丸好味~~次次都會買十粒(仲有2個薯仔伴菜)$19 ~超抵食
平得黎有質素~

仲有小食部的爆谷...3蚊一包~每次都會食兩包先肯走...
(戲院爆谷太貴 )

總覺得很少人會去呢d地方食正餐

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-06, 02:51 PM   #2
ricerice
Game Master
眼鏡娘

註冊日期: Feb 2003
唔係喎, 六日超多人,想去食都一定無位
(因為我試過禮拜日去想食-_-)
聽聞隻熱狗都好好食的...

舊 11-15-06, 04:07 PM   #3
emiko
Crazy Gamer

註冊日期: May 2005
引用:
作者: Hitomi
推介瑞士汁肉丸好味~~次次都會買十粒(仲有2個薯仔伴菜)$19 ~超抵食
平得黎有質素~
我都好鐘意食肉丸加薯仔波,d汁好好味。
果度有得賣雪藏肉丸回家自己煮,但因為懶次次都係諗下就算,無買到。
emiko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-06, 04:38 PM   #4
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: ricerice
唔係喎, 六日超多人,想去食都一定無位
(因為我試過禮拜日去想食-_-)
聽聞隻熱狗都好好食的...
你講$5一隻果d定餐廳果d XD

D醬幾好味XD

引用:
作者: emiko
我都好鐘意食肉丸加薯仔波,d汁好好味。
果度有得賣雪藏肉丸回家自己煮,但因為懶次次都係諗下就算,無買到。
有得買雪藏肉丸真係唔知XD
但連唔連D汁先XD
D汁真係勁正

舊 11-15-06, 04:54 PM   #5
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
邊間姨媽有餐廳?

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-06, 04:57 PM   #6
jlai
Ultimate Gamer
下一站 南美....

註冊日期: May 2006
引用:
作者: DC 97
邊間姨媽有餐廳?
基本上每間ikea都會有, 呢個係佢地既營銷手法, 主要係希望顧客停留耐0的
係香港3間都有wor, 除左係causeway bay果間細0的之外

jlai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-06, 04:59 PM   #7
大情大性武大帝
God of Gamer
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
D雪糕幾好!無麥記果D咁油…

舊 11-15-06, 07:16 PM   #8
ricerice
Game Master
眼鏡娘

註冊日期: Feb 2003
引用:
你講$5一隻果d定餐廳果d XD

D醬幾好味XD
外賣部同餐廳唔同價?
我諗我見人講係$5果隻~~~

舊 11-15-06, 07:38 PM   #9
Einhander
能登かわいいよ能登

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF
基本上經過就想去食
仲平過學校餐廳啊

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare
Einhander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-06, 08:25 PM   #10
OMGodfrey//蕉
Game Master
*We need.*

註冊日期: Sep 2003
XBox Live GamertagOMGodfrey
我所知道九龍灣間宜家有~

NOW PLAYING : [ LEFT 4 DEAD ] [ LOST PLANET:COLONIES ] [ SPLOSION MAN ]
WAITING : [ LOST PLANET 2 ][ LEFT 4 DEAD 2 ]
OMGodfrey//蕉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-06, 09:58 PM   #11
十六夜賂
Crazy Gamer
Surmise

註冊日期: Mar 2005
有時會去食瑞士汁肉丸(不過薯仔通常會轉飯XD)
宜家既公主餅都唔錯
(次次見到都會叫一份)

舊 11-15-06, 11:47 PM   #12
Hayami
絢 爛 舞 踏
劫很大

註冊日期: Dec 2001
XBox Live Gamertagk0h4ku
引用:
作者: A HoManTin Work
D雪糕幾好!無麥記果D咁油…
佢d雪糕比較似富豪--似忌廉多

//Blog
//Flickr
Hayami 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-06, 12:22 AM   #13
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
瑞士汁肉丸正!!
又抵食, 叫15粒 + 個cheese cake同女朋友2個人岩岩好~
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-06, 03:01 AM   #14
keane
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2002
法國ikea ge熱狗係好食過香港ga
個包係五種穀物, 外脆內鬆軟~

我有時都會幫襯佢間餐廳,
不過只限禮拜4ge特價set: 青口+薯條+beer
$3euro
keane 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-06, 03:41 AM   #15
HIM

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhim927
沙田有餐廳, 德福未裝修前有, 裝修完未去過唔知仲有冇
銅鑼灣得小食部

三十幾蚊隻燒雞都好抵食, 不過我一次都無食過, 通常食肉丸同三文魚

HIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-06, 09:14 AM   #16
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
識食wor~~~
ikea 餐廳真係好抵食!!! 好好味tim

瑞士汁肉丸啦, 煙salmon 都抵食
沙田仲有燒牛肉!!
同埋德福獨有綠茶muffin~~~
正到死~

上排10月29日在德福仲有咖哩雞肉意粉食~~見到人地果d幾靚~~

舊 11-16-06, 10:06 AM   #17
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

瑞士汁肉丸難怪長賣長有果然好受歡迎

燒牛肉又好似唔覺眼有得食~

不過最近新推出好大串果種燒烤串~好正的說

舊 11-16-06, 10:08 AM   #18
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
舊年仲有~而家應該冇喇

舊 11-16-06, 12:29 PM   #19
root
Game Master
Uncle Root

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: HIM
沙田有餐廳, 德福未裝修前有, 裝修完未去過唔知仲有冇
銅鑼灣得小食部

三十幾蚊隻燒雞都好抵食, 不過我一次都無食過, 通常食肉丸同三文魚
燒雞冇雞味, 唔掂

他們是明星,我們是流星,或許有瞬間的閃光。
而一旦明星升起,我們便永遠消失在黑夜之中......
我們只能留在愛我們的人的心裏 。
root 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-06, 02:21 PM   #20
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: ricerice
外賣部同餐廳唔同價?
我諗我見人講係$5果隻~~~
係真既
九龍德福下層既chect out counter附近的小賣部係$5 的

舊 11-16-06, 04:01 PM   #21
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
瑞士汁肉丸難怪長賣長有果然好受歡迎

不過最近新推出好大串果種燒烤串~好正的說
沙田一個星期總有一兩日有燒牛肉
舊 11-16-06, 04:05 PM   #22
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: kin~kin
原來仲有
都係$28 一份???
太好了

舊 11-17-06, 02:22 AM   #23
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
作者: Seppie
原來仲有
都係$28 一份???
太好了
唔記得係咪$28添....
舊 11-17-06, 02:39 AM   #24
Hoffman
Crazy Gamer
鮎川まどか

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: kin~kin
太好了,曾聽朋友講話好好味,搵日去碰碰運氣先
Hoffman 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-06, 03:05 AM   #25
Q- 
Game Master
      ①   

註冊日期: Mar 2003
沙田同九龍灣唔就腳…慘去到無其它o野做..
cwb小食部咁有無你地講o既好o野

--Σ(゚Д゚#)--(;´Д`)~♥--
↘.㊥②♪   .../次回:S;G(予/

此篇文章於 11-17-06 03:08 AM 被 Q-  編輯。
Q-  目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 01:49 AM

手機版 | APP版