Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館

主題工具 顯示模式
舊 04-23-07, 07:59 PM   #1
KKH
Anti-audiophile
你聽到了空氣的聲音嗎

註冊日期: Dec 2001
未解決 未解決 仍然未解決

Um... 剩下的選擇已不多了.
KKH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-07, 08:28 PM   #2
Strider
God of Gamer
初段

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDAStrider
XBox Live GamertagStriderAdrian
K大又想點呢

舊 04-23-07, 08:49 PM   #3
KKH
你聽到了空氣的聲音嗎

引用:
作者: Strider 查看文章
K大又想點呢
既然是你我就有必要解釋一下...
這兩件是出 trip 常用的手提行李, 通常都是一手提 + 一相機袋便上飛機.
不過最近心生邪念, 下個 trip 想帶腳...

我的萬福圖頹腳頹頭, 跟本放不下.
雖然我可以改用另一件大型行李, 但我才不要做「寄艙」這種行為!
我亦可以買一支更短的芝嫂 1540T, 但 3k5 夠我乜乜乜乜乜, 何必浪費買件一年才用一次的東西?!

於是想到一個辦法 (本以為...)
威逼利誘借大仔爺的班佬出 trip!
可惜原來放不下.....................
舊 04-23-07, 09:07 PM   #4
Strider
初段

XBox Live GamertagStriderAdrian
引用:
作者: KKH 查看文章
既然是你我就有必要解釋一下...
這兩件是出 trip 常用的手提行李, 通常都是一手提 + 一相機袋便上飛機.
不過最近心生邪念, 下個 trip 想帶腳...

我的萬福圖頹腳頹頭, 跟本放不下.
雖然我可以改用另一件大型行李, 但我才不要做「寄艙」這種行為!
我亦可以買一支更短的芝嫂 1540T, 但 3k5 夠我乜乜乜乜乜, 何必浪費買件一年才用一次的東西?!

於是想到一個辦法 (本以為...)
威逼利誘借大仔爺的班佬出 trip!
可惜原來放不下.....................
好像有點危險似的....

但是簡單而言, 是K大也像某貓科大人物般...向豬嫂出發嗎?

舊 04-23-07, 09:23 PM   #5
KKH
你聽到了空氣的聲音嗎

引用:
作者: Strider 查看文章
好像有點危險似的....

但是簡單而言, 是K大也像某貓科大人物般...向豬嫂出發嗎?
不會不會, 知道的早就知道, 不知道的仍是不知道,
不過你老哥問到, 我當然十分樂意解說,
明白了之後就不妨找個日子上天祥逛逛...
我睇你買.

貓科的, 是我偶像, 我不可能隨便學得像的啊.
舊 04-23-07, 09:35 PM   #6
OldCake
Moderator

註冊日期: Aug 2004
KK 要乜尺寸...........我有小笨佬

舊 04-23-07, 09:53 PM   #7
KKH
你聽到了空氣的聲音嗎

引用:
作者: OldCake 查看文章
KK 要乜尺寸...........我有小笨佬
先謝餅爺~ 不過這個借回來的收起只有 18 寸但也嫌長啊... 再短的, 我怕不夠高啊...
舊 04-23-07, 09:57 PM   #8
Strider
初段

引用:
不會不會, 知道的早就知道, 不知道的仍是不知道,
不過你老哥問到, 我當然十分樂意解說,
明白了之後就不妨找個日子上天祥逛逛...
我睇你買.

貓科的, 是我偶像, 我不可能隨便學得像的啊.
我...我想有機會的...只是微了點吧...

多謝K大指引

舊 04-23-07, 11:14 PM   #9
加賀KAGA
Ultimate Gamer
有冇人可以教我影相?

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDkaga0401
引用:
先謝餅爺~ 不過這個借回來的收起只有 18 寸但也嫌長啊... 再短的, 我怕不夠高啊...
我借我果支比你啦....要唔要呀?

舊 04-23-07, 11:57 PM   #10
KKH
你聽到了空氣的聲音嗎

引用:
作者: 加賀KAGA 查看文章
我借我果支比你啦....要唔要呀?
18 寸都嫌長喎... 你那支高檔炭幾好都不合行李 size 要求耶... 若要換個夠大的行李箱, 我不如帶自己的備長炭+有牙頭??
舊 04-24-07, 02:10 PM   #11
Hayami
絢 爛 舞 踏
劫很大

XBox Live Gamertagk0h4ku
http://www.velbon.com/jp/catalog/ultra/ultraluxif.html
鴨腳7xx
唔用第5段最幼的話都好穩

不過1d本身都1.5kg

http://www.velbon.com/jp/catalog/elc...agne443ii.html
http://www.velbon.com/jp/catalog/elc...rmagne445.html
410 425mm

//Blog
//Flickr

此篇文章於 04-24-07 02:23 PM 被 Hayami 編輯。
Hayami 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-07, 02:23 PM   #12
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
金色個支係上次下價米你個支屈機腳a

個兩支啪腳看落好的式....

舊 04-24-07, 02:38 PM   #13
Hayami
絢 爛 舞 踏
劫很大

XBox Live Gamertagk0h4ku
引用:
作者: KTN 查看文章
金色個支係上次下價米你個支屈機腳a

個兩支啪腳看落好的式....

18"以下=45cm以下
的確 選擇好少 尤其要承重2kg以上的話...

//Blog
//Flickr
Hayami 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-07, 08:21 PM   #14
ZERO NEKO

Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
你個要求真屈機
根本得頹腳啱d個要求 GT1540T
何必浪費買件一年才用一次的東西?
你返黎放出去都有85折 或者下年再用 又或者撥入GAF照相館貧乏慈善基金也可~

敗家尚未成功,開箱仍需努力

此篇文章於 04-24-07 08:30 PM 被 ZERO NEKO 編輯。
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-07, 08:29 PM   #15
KKH
你聽到了空氣的聲音嗎

引用:
作者: ZERO NEKO 查看文章
你個要求真屈機
唉... 咪就係囉.....
舊 04-24-07, 08:59 PM   #16
OldCake
Moderator

註冊日期: Aug 2004
引用:
作者: ZERO NEKO 查看文章
你個要求真屈機
何必浪費買件一年才用一次的東西?
你返黎放出去都有85折 或者下年再用 又或者撥入GAF照相館貧乏慈善基金也可~
.............好 bor...........

KK 一年買一次..........我地排隊接貨.........

舊 04-24-07, 11:26 PM   #17
Strider
初段

引用:
作者: OldCake 查看文章
.............好 bor...........

KK 一年買一次..........我地排隊接貨.........
十扑, 十扑

舊 04-24-07, 11:52 PM   #18
KKH
你聽到了空氣的聲音嗎

依o的野唔係一生一世架咩??

認真: 其實大仔爺的 Berno 可以勉強塞入行李 (放對角位置), 只不過我又發現原來"平放行李內"時的"高度"也頗高的...
舊 04-26-07, 08:49 PM   #19
KKH
你聽到了空氣的聲音嗎

出兵邪惡軸心國的戰事延遲開戰兩星期... 於是無端端又多了時間考慮... 難道被貓爺批中... 果真未解決未解決... 好苦悶... 要開冷氣打邊爐嗎?......
舊 04-26-07, 08:52 PM   #20
Strider
初段

K大跟我說過的: 抑制自己的慾望對身體不好哦!

舊 04-26-07, 10:38 PM   #21
KKH
你聽到了空氣的聲音嗎

是這樣沒錯! 你看現在你多開心, 所以說沒騙你啊!

(不過我後台有大仔爺照住, 想心如止水都好易! /\)
舊 04-26-07, 10:41 PM   #22
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

註冊日期: Aug 2003
引用:
出兵邪惡軸心國的戰事延遲開戰兩星期... 於是無端端又多了時間考慮... 難道被貓爺批中... 果真未解決未解決... 好苦悶... 要開冷氣打邊爐嗎?......
/
近排瘦了不少, 要增肥

Rice

舊 04-26-07, 11:16 PM   #23
ZERO NEKO

Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
唔洗愁 唔洗愁 買d 支 買d支

唔笑死都嚇死 哈哈
我係K大慨話 就一定明早等天祥開門 虛榮一下~

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-26-07, 11:26 PM   #24
KKH
你聽到了空氣的聲音嗎

我都剛剛睇到依支... 即時O晒嘴!!
舊 04-27-07, 12:38 PM   #25
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
冷氣爐...有得諗...不過月尾個人特別度縮..
<--要減...不想增...冬眠完結...係時候跑步....

KK快些出下SSP/TST,遲出發係上天給你的考驗//

三節腳//\\雞腳強化版

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 01:29 AM

手機版 | APP版