Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-23-16, 04:43 PM   #201
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
引用:
作者: 清清清清 查看文章
聽人講果隻寵死左之後會無左
點可以無咗食屎嘅

今集個地盤真係痴線
我覺得我係拾荒者

舊 03-23-16, 05:08 PM   #202
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 神龍 查看文章
點可以無咗食屎嘅

今集個地盤真係痴線
我覺得我係拾荒者
執埋執埋都唔夠起⋯
只係加建田,餐廳同最重要嘅進化道場

可以攜帶嘅材料明明有100格,但係執幾個點就爆位
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-16, 05:51 PM   #203
神龍
↘大家比d掌聲

田去到3塊就暫時唔愁食
傳送屋都緊要, 咁飛法都幾甘

上集食完唔會再有既永久加能力值碟有得賣, 20萬1塊, 又好過去搶

舊 03-23-16, 06:26 PM   #204
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
其實初期唔玩太快物資係夠用,依家都KEEP到身上有十幾舊肉剩,有時打嘢又有機會掉巨大肉同極上肉,加上又有拾下果實嚟食

係膠布唔夠用啫
身上得一塊,一隻受傷要用但就話唔夠數唔俾用,神設計
依家隻嘢拖咗兩日都係咁,滾球又唔派多塊:
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-16, 06:41 PM   #205
nqm
Junior Member

註冊日期: Jan 2014
PSN  IDnqm1104
只係一隻受傷?一塊夠用啦(除非醫唔好)

正方形後可按LR黎選擇性派ITEM(只派俾有STATUS果隻)
nqm 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-16, 06:51 PM   #206
野良猫
肥倫

引用:
作者: nqm 查看文章
只係一隻受傷?一塊夠用啦(除非醫唔好)

正方形後可按LR黎選擇性派ITEM(只派俾有STATUS果隻)
原來可以咁,THX
舊 03-23-16, 08:56 PM   #207
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
點可以無咗食屎嘅

今集個地盤真係痴線
我覺得我係拾荒者
真超痴線...拾荒都未夠屈機.....仲要拾500張卡同一埋高LV素材

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
執埋執埋都唔夠起⋯
只係加建田,餐廳同最重要嘅進化道場

可以攜帶嘅材料明明有100格,但係執幾個點就爆位
由手機版發出
一爆咪入CAMP打包....一堆獸加入條件係有某個LV的地方

引用:
田去到3塊就暫時唔愁食
傳送屋都緊要, 咁飛法都幾甘

上集食完唔會再有既永久加能力值碟有得賣, 20萬1塊, 又好過去搶
基本上你去新地方打2-3場夠回本

20W=.=
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-16, 12:07 AM   #208
津上翔一
Senior Gamer

註冊日期: May 2007
唔小心買錯左行日版,
又放唔出,
有冇人齋放個日版CODE?
或者一樣買錯左可以同我換

又或者有冇人可以接收隻GAME連個CODE?

感激不盡

高達使者~
津上翔一 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-16, 10:45 AM   #209
神龍
↘大家比d掌聲

2世代表關爆機
難打到痛哭

同朋友對比過先知我打緊hard

舊 03-24-16, 11:00 AM   #210
iu fu pig
塵埃...

引用:
2世代表關爆機
難打到痛哭

今次D怪好長命
除左一開始其中一隻上唔到完全體死左

呢家都只係二同三世代,定係故事短左?
玩一玩已經第四章⋯
由手機版發出
舊 03-24-16, 11:06 AM   #211
野良猫
肥倫

引用:
今次D怪好長命

玩一玩已經第四章⋯
由手機版發出
你哋玩太快啫

我仲係第一章連火山啲怪都未打得入,連其中一隻變埋究極都未打得入
舊 03-24-16, 11:06 AM   #212
清清清清

註冊日期: Jun 2007
PSN  IDonionToT
今集D輔助技又係超勁
整體黎講,己方D野真係過強.....
清清清清 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-16, 11:31 AM   #213
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: 野良猫 查看文章
你哋玩太快啫

我仲係第一章連火山啲怪都未打得入,連其中一隻變埋究極都未打得入
哈哈,我仲好記得一擊必殺我嘅紅鼻屎獸
火山嘅礦石獸好硬,進左完全體都打唔入⋯

做下訓練,就夠打啦,
輔助技能已經唔選擇訓練加成同轉生有關,以錢同採集為先
由手機版發出
舊 03-24-16, 11:46 AM   #214
野良猫
肥倫

引用:

做下訓練,就夠打啦,
由手機版發出
唔止硬同超多血,根本平衡有問題,行入啲打火炎獸反而打得入,不過都要2VS1
反而行另一邊打黑巴多拉2VS2都冇問題

錢SKILL唔駛學吧,打多幾場就是了
回復道具又易掉,依家5萬幾响身都冇乜點用過
舊 03-24-16, 11:49 AM   #215
iu fu pig
塵埃...

引用:
唔止硬同超多血,根本平衡有問題,行入啲打火炎獸反而打得入,不過都要2VS1

各20舊肉果個任,小弟都係靠大便獸慢慢儲,因為果陣肉田只夠自己用
其實都未至於平衡有問題⋯⋯因為用物理攻擊石頭係比較硬嘅⋯

不過劇情嘅boss同道上小怪簡直調轉哂
由手機版發出
舊 03-24-16, 12:30 PM   #216
神龍
↘大家比d掌聲

1血硬身, 毒, 跌入異次元空間
暫時呢3樣都好有問題

打到6x度, 呢集對比ps d支線拆得好散, 暫時得獅子獸係複數交疊式嘅任務, 其他都係走2邊就搞得掂

無咗ps時代例如冰境得疫苗系先入到, 吸血公館要病毒(同埋入面d好好玩嘅迷宮),
機械城要午夜零時呢類要求
或者係某個位嘅某個時間會有妖精豆豆呢d 花時間嘅限定野
到某個繁榮度返屋企會有伏兵(當年15度剛死一隻, 返屋企見到暴龍中伏個野真係哭出嚟)

重有好多好多晒時間但好玩嘅項目都簡單化咗
家下叫你執下菇, 搵下枕頭吊下魚就in咁仁慈打得快都好正常

長壽呢家野, 睇下11歲究進後你點操佢嘅je, 有心好快死

舊 03-24-16, 01:50 PM   #217
ouki
戸松控

引用:
2世代表關爆機
難打到痛哭

龍YEA好快手

引用:
今次D怪好長命

玩一玩已經第四章⋯
由手機版發出
第3章係超短....長命下面講

引用:
你哋玩太快啫

=.=我真心覺得係你問題.....火山你唔一次過同4-6隻26LV天使同唔記得LV的9尾打根本唔會出現唔夠打的情況....

見到唔加力咪操下LO

引用:
作者: 清清清清 查看文章
今集D輔助技又係超勁
整體黎講,己方D野真係過強.....
技仲係唔知邊到易見到....E家大約只學左4成技

引用:

做下訓練,就夠打啦,
由手機版發出
引用:

門口前的獸係話你知後面有D咩...例如火山隻岩石....後面有6隻26LV天使一炮過沖過來真係會死人

錢一入中期已經唔洗理.....D 有用的回復道具你早期又見不到.....後期先再理

引用:
各20舊肉果個任,小弟都係靠大便獸慢慢儲,因為果陣肉田只夠自己用
其實都未至於平衡有問題⋯⋯因為用物理攻擊石頭係比較硬嘅⋯

不過劇情嘅boss同道上小怪簡直調轉哂
由手機版發出
20舊肉都係用田種出來

引用:
1血硬身, 毒, 跌入異次元空間
暫時呢3樣都好有問題

打到6x度, 呢集對比ps d支線拆得好散, 暫時得獅子獸係複數交疊式嘅任務, 其他都係走2邊就搞得掂

無咗ps時代例如冰境得疫苗系先入到, 吸血公館要病毒(同埋入面d好好玩嘅迷宮),
機械城要午夜零時呢類要求
或者係某個位嘅某個時間會有妖精豆豆呢d 花時間嘅限定野
到某個繁榮度返屋企會有伏兵(當年15度剛死一隻, 返屋企見到暴龍中伏個野真係哭出嚟)

重有好多好多晒時間但好玩嘅項目都簡單化咗
家下叫你執下菇, 搵下枕頭吊下魚就in咁仁慈打得快都好正常

長壽呢家野, 睇下11歲究進後你點操佢嘅je, 有心好快死
長壽呢家野...係女惡加入後用DEVIL CHIP 送它一程....1個1天

E次你有2隻如果仲好似PS禁限你真係會玩死人.....不過限時出現地方CUT左有D奇怪(明明有D地方似限時地方)

吸血公館變左一間房仔

最可惡係成日唔想過劇情時老伯獸間房又要推劇情
舊 03-24-16, 02:31 PM   #218
神龍
↘大家比d掌聲

其實唔止, 例如鑽地獸個類推石仔, 要時間(搬足2日)/推緊有能力值加, 變相係做緊任同時升緊lv
比丘捉迷藏
角龍搵錢
加魯魯打完第2日再戰(我諗無人估到遲到會戰力減半)
企鵝推冰
毛人換野(呢d換野先叫刁難, 今集個d 叫仁慈)
奧加賴皮打3次
釣海龍
巨雞完全限時出現
冰殿個痴孖根傳送迷宮
一定要鼻涕進熊仔
走嚟走去點都唔加入嘅亞伯獸

上面呢堆全部都花你時間人力物力, 想打得快都無乜可能
但今集除咗個拾荒升城, 真係無乜野要花心機去做

2隻個問題只係歲數有大差距會戰鬥不能je
但上面個堆任, 其實同戰鬥力真係無乜關係, 一隻究極+一隻成長期一樣可以做

此篇文章於 03-24-16 02:34 PM 被 神龍 編輯。
神龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-16, 02:33 PM   #219
清清清清

註冊日期: Jun 2007
PSN  IDonionToT
其實大致上有返養育1個感覺已經好開心,唔強求咁多
____
奧加獸係打4次,太正了
剩係一開始過橋,已經要黃昏先開到劇情
15號拎棵草,22號解鼻屎獸,miss 左等下個月
數之不盡
_____
今集學技好隨心,亂打一通就得,以前d 招真係有分別
今集仲要唔洗隻寵識先學到,太佛心

此篇文章於 03-24-16 02:46 PM 被 清清清清 編輯。
清清清清 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-16, 02:47 PM   #220
ouki
戸松控

引用:
其實唔止, 例如鑽地獸個類推石仔, 要時間(搬足2日)/推緊有能力值加, 變相係做緊任同時升緊lv
比丘捉迷藏
角龍搵錢
加魯魯打完第2日再戰(我諗無人估到遲到會戰力減半)
企鵝推冰
毛人換野(呢d換野先叫刁難, 今集個d 叫仁慈)
奧加賴皮打3次
釣海龍
巨雞完全限時出現
冰殿個痴孖根傳送迷宮
一定要鼻涕進熊仔
走嚟走去點都唔加入嘅亞伯獸

上面呢堆全部都花你時間人力物力, 想打得快都無乜可能
但今集除咗個拾荒升城, 真係無乜野要花心機去做

2隻個問題只係歲數有大差距會戰鬥不能je
但上面個堆任, 其實同戰鬥力真係無乜關係, 一隻究極+一隻成長期一樣可以做
舊版那時打要放堆COCO係身邊打WWW

E次叫所有野簡化
舊 03-24-16, 02:48 PM   #221
野良猫
肥倫

限時仲有好多
妖精、腦魔、豆豆、鋼豆

淨係哩堆都有排搞

真係第一集唔番出都放上PSN度賣嘛

P.S
隻礦石明顯太硬了吧
用水屬打佢都打上一陣子
後面嘅巴多拉同火炎四招搞掂(HARD MODE耶)

此篇文章於 03-24-16 02:52 PM 被 野良猫 編輯。
舊 03-24-16, 02:59 PM   #222
神龍
↘大家比d掌聲

我覺得係做個班搞錯咗小小方向
今集講要素真係唔輸初代: 打孖, 合體, 更豐富嘅城, 個人skill, 戰鬥方式etc

但其實隻game係玩同班數碼獸嘅戶動, 大部份新加嘅野都同呢個唔關事

舊 03-24-16, 03:13 PM   #223
神龍
↘大家比d掌聲

呢集嘅hard 真係得啖笑
有個人skill可以行路回hp回mp隻game個難度已經急降咗

當年敵人大本營係屋企隔離已經夠爆, 就算你練成9999/999封頂上去一樣要小心行, 每層講緊10隻敵人追住你狂劈
重要諗條靚線點先可以打小d 消耗小d 見boss
今集個敵營真係自出自入

舊 03-24-16, 10:09 PM   #224
ms_小畫家
Game Master

註冊日期: Nov 2004
PSN  IDmakelvin666
其實今集仲有冇 病毒>資料>疫苗>病毒 既屬性相剋?

其中一位歷史見證人
ms_小畫家 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-16, 10:34 PM   #225
iu fu pig
塵埃...

我好像爆機了?
打完黑奧米加等於表關爆機?

還有很多支線未做⋯今集育成比PSP那集好,都滿足了
(未玩過PS版,PS對當年的小弟黎講係遙不可及嘅物件)
由手機版發出

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSP] Digimon World Re:Digitize KARO 手提遊戲機討論版 2 11-17-11 04:08 PM
跪求 那裡有digimon world x(gc,x box vol) tenchi 電視遊戲討論版 5 06-24-05 10:38 PM
[求助]邊到重有gc ga Digimon World X 幻炎 電視遊戲討論版 1 06-24-05 08:01 PM
[全機種]Bandai數碼暴龍新作"Digimon World 4"圖片 神祕人1號 電視遊戲討論版 6 05-16-04 11:19 PM

現在的時間是 12:21 PM

手機版 | APP版