Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-19-11, 03:35 PM   #126
怪盜小G
God of Gamer
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
落買賣區

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-11, 05:31 PM   #127
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
佢唔回...睇黎可能要通利收鋪前落去買..= =

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-11, 06:37 PM   #128
小樹
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2005
XBox Live GamertagLeo8896
引用:
作者: Kewellma 查看文章
佢唔回...睇黎可能要通利收鋪前落去買..= =
聽日現場都有得買喎

此篇文章於 02-19-11 06:42 PM 被 小樹 編輯。
小樹 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-19-11, 07:19 PM   #129
Kewellma
Game Master

唔打緊..等唔到果位人兄
飛已買= =d26 一枝公去睇
夜露死苦

舊 02-20-11, 02:02 AM   #130
流龍馬
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2007
想即場買飛的朋友要留意了:

http://www.ed-production.com.hk/news.html#20110220

「ELISA x 飛蘭 Hong Kong Live ~Effulgence~」即場門票售票詳情
2011年02月20日

快達票及通利琴行將會售賣門票到2月20日晚上7時15分。如有歌迷想於2月20日晚上7時15分後購票,請到敝公司於會場特設的即場門票售票處購買,現場只收現金,不便之處,敬請原諒。
流龍馬 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-11, 04:33 AM   #131
anglewave

註冊日期: Mar 2007
引用:
唔打緊..等唔到果位人兄
飛已買= =d26 一枝公去睇
夜露死苦
買了就好...我今次和老友們分頭買....都係一枝公坐咋>_<

anglewave 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-11, 11:56 AM   #132
CR琵琶湖支社長
Junior Member

註冊日期: Apr 2009
引用:
作者: 怪盜小G 查看文章

會出現嗎...
我會帶去,不過無人幫我上彈根本用不到。

另外我都有一些UO多的。不過六點幾先落飛機希望唔會出意外遲到。

CR琵琶湖支社長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-11, 12:40 PM   #133
石原夏織
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code4597 0320 8939
PSN  IDHO2_0219
有冇人到左
石原夏織 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-11, 10:19 PM   #134
北条加蓮
Crazy Gamer
Cuの極みラブレター

註冊日期: Sep 2007
好似無 ebullient future ?
北条加蓮 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-11, 10:23 PM   #135
石原夏織

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code4597 0320 8939
PSN  IDHO2_0219
合唱可惜...
石原夏織 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-11, 10:25 PM   #136
北条加蓮
Crazy Gamer
Cuの極みラブレター

引用:
作者: 畫伯 查看文章
合唱可惜...
還我 Paradise Lost
舊 02-20-11, 10:28 PM   #137
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
飛蘭比我想像中細粒

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-11, 10:34 PM   #138
earthpig

註冊日期: Jan 2006
d call 係我去咁多次最唔齊嘅一次
d 音嚮好似好左??
Elisa 同飛蘭嘅聲都叫聽得清楚
earthpig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-11, 10:48 PM   #139
飛機王
フィーナ~大好き~

註冊日期: Jun 2004
岩岩番黎~ 今次唔錯~
今次係ELISA 唱晒先, 我就鐘意唱幾首轉一轉人, 因為一唱完就真係等ENCORE 先再見到ELISA[ ELISA 條白色裙好靚 ]
飛籣唱LIVE都OK~ 好似聽碟咁

2個都跳晒舞好OK, 唔係剩企係度唱~

但....今日有樣野我好唔鐘意....果條死肥仔係乜水, 一開波即係衝到去台前怒影, 工作人員又唔做野...
去到就完場又影過
飛機王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-11, 11:07 PM   #140
天子
weIBetAriTTeR
StElla

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 飛機王 查看文章
岩岩番黎~ 今次唔錯~
今次係ELISA 唱晒先, 我就鐘意唱幾首轉一轉人, 因為一唱完就真係等ENCORE 先再見到ELISA[ ELISA 條白色裙好靚 ]
飛籣唱LIVE都OK~ 好似聽碟咁

2個都跳晒舞好OK, 唔係剩企係度唱~

但....今日有樣野我好唔鐘意....果條死肥仔係乜水, 一開波即係衝到去台前怒影, 工作人員又唔做野...
去到就完場又影過
del~~

10支以上可議價~

新產品:UOD 每支30

比UO 光~耐久力俾UO 長 設計更方便夾手~

此篇文章於 02-21-11 12:32 AM 被 天子 編輯。
天子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-11, 11:19 PM   #141
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
引用:
作者: Noi Aruto 查看文章
還我 Paradise Lost
冇唱白騎士op都有d失望

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-11, 11:22 PM   #142
earthpig

註冊日期: Jan 2006
From ELISA twitter
earthpig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-11, 11:23 PM   #143

Game Master
なんですて

註冊日期: Nov 2002
引用:
作者: earthpig 查看文章
From ELISA twitter
いいねーー

マリオカートWii フレンドコード:はるか / 5327-1033-9997
大乱闘スマッシュブラザーズX フレンドコード:はるか /3222-5697-6518
 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-11, 11:26 PM   #144
Kewellma
Game Master

引用:
好似無 ebullient future ?
冇.../_\期待呢首多d的,好在有HIKARI補數
飛蘭d歌好多都唔熟,淨係識百花首op,errand同埋serious age,佢唱第一首都溫習過

舊 02-20-11, 11:36 PM   #145
北条加蓮
Crazy Gamer
Cuの極みラブレター

引用:
冇.../_\期待呢首多d的,好在有HIKARI補數
飛蘭d歌好多都唔熟,淨係識百花首op,errand同埋serious age,佢唱第一首都溫習過
呢首同shining wind 都無好意外 優子
飛蘭之前溫過,除白騎外都滿意
舊 02-20-11, 11:59 PM   #146
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
重有呢張:

舊 02-21-11, 12:06 AM   #147
Kewellma
Game Master

講番少少感想
飛蘭唱live果然幾得難怪可以係asl2010既音響環境下生存到 好過播碟,超水準
飛蘭臨尾首mind as judgement現場觀眾d call有少少亂,搞到要飛蘭自己修正番個節奏..
唔該大家打call既熟d..唔熟寧願唔好叫 明明到歌手唱既位仲嘻緊 係會影響到歌手的
elisa live表現比想像中好,當然唔及cd, 但係有d位估唔到佢可以去到咁盡 同埋果d聖詩式既高音 好意外 有驚喜

god only knows好長氣 表現算好好
終於了左live聽HIKARI既心願 好感動

另 edo san d翻譯真係好好笑微妙地漏左d野/次序亂晒 不過現場譯的確唔容易 比心機改善臨場技巧

飛蘭話日本d所謂高樓大廈 baka mitai 真係好識講野 仲記得佢lantis祭果時提及多謝自己社長比機會佢 好識世界的說(沒有貶義的意味
elisa口材就冇咁好了(唱得好歌就夠了) encore時飛蘭讚elisa好似人偶一樣, elisa情急之下原話歸還比飛蘭

另2 謎一樣的叉燒melon pan是甚麼啊? 唔會係新式叉燒餐包掛? 鬆脆得黎入面又有叉燒汁+肉 如果係的話的確好味

總括黎講 大家熟elisa d call多點 (包括小弟在內 雖然我冇帶任何野去打
不過飛蘭出場大家熱情依舊 感覺兩位都表現得好滿意 應會成為美好既第一次香港live回憶吧

以上

引用:
呢首同shining wind 都無好意外 優子
飛蘭之前溫過,除白騎外都滿意
同感 優子淚目...

此篇文章於 02-21-11 12:08 AM 被 Kewellma 編輯。
舊 02-21-11, 12:17 AM   #148
chr00265
笨青

註冊日期: Oct 2008
引用:
另2 謎一樣的叉燒melon pan是甚麼啊? 唔會係新式叉燒餐包掛? 鬆脆得黎入面又有叉燒汁+肉 如果係的話的確好味

叉燒波蘿包lor~ 有乜問題?
chr00265 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-11, 12:18 AM   #149
anglewave

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: 天子 查看文章
傑特人地media黎
咁你又唔好屈佢.....傑特(有戴cap帽那個) 今日係係合唱時才到右邊台影相....佢講的肥仔應該另有其人.....

但人影相佢影相, 用部dc仔影成「奏」都對唔到焦....唉呀.......一係影片, 一係連拍嘛....

anglewave 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-11, 12:19 AM   #150
何英
↓米奇老鼠

註冊日期: Dec 2001
>Kewellma
即係菠蘿叉燒包吧

幾時到下次去日本
何英 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「瀬戸の花嫁」連載再開 武藤遊戲 日本動漫畫討論版 405 04-22-10 07:17 PM
葉鍵最萌戰再開~! leotam3 H-GAMEの部屋 2 12-19-05 09:16 AM
修羅之刻再開 陸奧 貴志 日本動漫畫討論版 27 09-05-05 06:00 PM
L'Arc~en~Ciel 活動再開 炎尾燃 Neo Music UNIVERSE 4 07-10-03 03:29 AM
IPHOTO死左!幾時再開呀? 最強幻象 手機資訊/電腦軟硬討論 2 03-17-03 12:18 AM

現在的時間是 02:26 AM

手機版 | APP版