Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 05-03-23, 09:12 PM   #2601
kog
Moderator
リン・ミンメイ

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: wing 查看文章
街場成日抽到痴鬼線隊友,紅機唔追對家黃機,望住對家紅機過來打黃機都唔救..........
順風可以打到好成績,但逆風就冇野可做,

試過好多場打停對家部強襲,但友軍唔識集火打爆佢,
部強襲再待續衝過嚟,我回彈中逃又唔夠強襲快...

睇下將來點上修,我玩返進階型TR1算。

kog 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-23, 11:08 PM   #2602
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: kog 查看文章
順風可以打到好成績,但逆風就冇野可做,

試過好多場打停對家部強襲,但友軍唔識集火打爆佢,
部強襲再待續衝過嚟,我回彈中逃又唔夠強襲快...

睇下將來點上修,我玩返進階型TR1算。
想贏真係tr1最可靠

舊 05-11-23, 01:32 PM   #2603
安安

註冊日期: Jan 2002
https://bo2.ggame.jp/hk/info/?p=112293
多梅爾 450 突擊機

原作係呢隻街機格鬥GAME
Mobile Suit Gundam EX Revue
https://www.youtube.com/watch?v=347rvLWvNn8
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-23, 01:44 PM   #2604
Hunter

註冊日期: Jan 2002
階級戰又係玩亂鬥戰
雖然部獎勵機我無, 但真係無乜興趣玩亂鬥

Hunter 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-23, 03:23 PM   #2605
wing
格鬥低手

引用:
作者: 安安 查看文章
https://bo2.ggame.jp/hk/info/?p=112293
多梅爾 450 突擊機

https://www.youtube.com/watch?v=347rvLWvNn8
果然係超冷門而且勁大隻

舊 05-11-23, 03:28 PM   #2606
wing
格鬥低手

引用:
多梅爾 450 突擊機

肩撞同司令剷腳都忠於原著

舊 05-11-23, 06:36 PM   #2607
wing
格鬥低手

引用:
作者: Hunter 查看文章
階級戰又係玩亂鬥戰
雖然部獎勵機我無, 但真係無乜興趣玩亂鬥
15名以內就拎到,求其打幾場交差都有機會。

舊 05-16-23, 12:08 AM   #2608
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
多梅爾 450 突擊機

我抽唔中,但對打過覺得好強,主要剷腳太快,
見過向前行,突然45度轉身剷過來,太快反唔切。

舊 05-16-23, 10:16 AM   #2609
wing
格鬥低手

引用:
我抽唔中,但對打過覺得好強,主要剷腳太快,
見過向前行,突然45度轉身剷過來,太快反唔切。
我抽中,如果埋到身係真係好勁,輸出高過力吉3好多。
不過明明血量好高,但用落好似死得好快,可能太大份容易俾人集火。

階級戰部機原來有雷達,以後400場唔想出援機可以多個選擇,唔一定要用白狗了。

舊 05-16-23, 02:36 PM   #2610
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
引用:
不過明明血量好高,但用落好似死得好快,可能太大份容易俾人集火。

階級戰部機原來有雷達,以後400場唔想出援機可以多個選擇,唔一定要用白狗了。
萬9血但光束實彈耐性脆皮,加上相剋加成一樣易死。

部機最大問題係得一發光束即停。要打近戰有難度。

同級有兩大變態機京仔同力吉3係度,其實都幾難打。
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-16-23, 06:18 PM   #2611
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
作者: KENSNAKE 查看文章
萬9血但光束實彈耐性脆皮,加上相剋加成一樣易死。

部機最大問題係得一發光束即停。要打近戰有難度。

同級有兩大變態機京仔同力吉3係度,其實都幾難打。
薄皮和冇急迴都是佢最大問題,不過好多強襲機都是咁。

舊 05-16-23, 06:21 PM   #2612
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:

階級戰部都唔知算是格機或射擊機,
格補高,但冇連擊,開最後果間又是加射補比你。

舊 05-16-23, 07:10 PM   #2613
wing
格鬥低手

引用:
薄皮和冇急迴都是佢最大問題,不過好多強襲機都是咁。
450 突似乎都係銀霞最穩陣

舊 05-16-23, 07:11 PM   #2614
wing
格鬥低手

引用:
階級戰部都唔知算是格機或射擊機,
格補高,但冇連擊,開最後果間又是加射補比你。
我估營運怕整高射補會太勁

舊 05-18-23, 03:42 PM   #2615
wing
格鬥低手

是日新機:量產ZZ

600c泛機,強到痴線,兩枝即停武裝可以快速切換,累停武裝又豐富,gp01快速下格,一路行一路charge的頭炮,飛彈個彈道冇ZZ咁高唔會成日撞野射唔出,心口散彈,正常血量...........除左唔識變型,樣樣都勁過ZZ,直接上650都做到一線機

此篇文章於 05-18-23 03:56 PM 被 wing 編輯。
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-23, 02:46 PM   #2616
wing
格鬥低手

80抽都唔中

舊 05-20-23, 11:32 AM   #2617
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
是日新機:量產ZZ

600c泛機,強到痴線,兩枝即停武裝可以快速切換,累停武裝又豐富,gp01快速下格,一路行一路charge的頭炮,飛彈個彈道冇ZZ咁高唔會成日撞野射唔出,心口散彈,正常血量...........除左唔識變型,樣樣都勁過ZZ,直接上650都做到一線機

細號中了玩了幾場,
唔是想像中咁強,叫正常水平,
主要是攻擊力比較低,而且要上前落刀,
如果只是遠射輸出傷害更加低,
另外缺點是大部和機動性唔夠,易中彈。

舊 05-20-23, 04:58 PM   #2618
wing
格鬥低手

引用:
細號中了玩了幾場,
唔是想像中咁強,叫正常水平,
主要是攻擊力比較低,而且要上前落刀,
如果只是遠射輸出傷害更加低,
另外缺點是大部和機動性唔夠,易中彈。
多即停武可以互駁其實都幾惡, 好多時俾對家停左一下就會連續中,大半條血就一下一下咁搣到冇左了。

舊 05-20-23, 08:28 PM   #2619
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
多即停武可以互駁其實都幾惡, 好多時俾對家停左一下就會連續中,大半條血就一下一下咁搣到冇左了。
佢唔時唔強,只是海茲爾雷和阿特拉斯更強,
而且佢大,慢,冇緩衝材,冇腳甲,比54萬炮射得好爽。

舊 05-21-23, 04:56 PM   #2620
wing
格鬥低手

引用:
佢唔時唔強,只是海茲爾雷和阿特拉斯更強,
而且佢大,慢,冇緩衝材,冇腳甲,比54萬炮射得好爽。
阿特拉斯都好大份....不過我都冇。

依家600c泛我得隻百改見得人。

舊 05-22-23, 06:02 PM   #2621
wing
格鬥低手

https://twitter.com/kyouakudesu/stat...72294631272452

呢個星期出龍蝦沙撒比, 700援

舊 05-22-23, 09:38 PM   #2622
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
https://twitter.com/kyouakudesu/stat...72294631272452

呢個星期出龍蝦沙撒比, 700援
希望下星期唔是福岡Nu....冇咁多幣連續抽

舊 05-23-23, 09:45 AM   #2623
wing
格鬥低手

引用:
希望下星期唔是福岡Nu....冇咁多幣連續抽
幾時週年? 就算唔係連續兩星期,我估過多幾個星期都會出。

舊 05-23-23, 11:19 AM   #2624
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
幾時週年? 就算唔係連續兩星期,我估過多幾個星期都會出。
7月尾;
正路出福岡Nu先,可能留返周年先出啦!

舊 05-23-23, 02:49 PM   #2625
wing
格鬥低手

福崗nu有片睇了

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] 「機動戦士ガンダム バトルオペレーション2」Mobile Suit Gundam: Battle Operation 2︱基本免費/攻略交流區 開放中 安安 電視遊戲討論版 144 08-02-18 07:53 PM
[PS3] 機動戰士 Gundam Battle Operation 約戰及討論區 Vol.3 GN00508771 攻略及心得交流區 1522 04-30-17 02:00 PM
放 Gundam Battle Operation 賈圖專用勇士Code siuterry 買賣專區 0 01-25-15 02:58 PM
[PSV] 機動戰士 Gundam Battle Operation 配信決定! square-enix 手提遊戲機討論版 3 05-30-13 11:49 PM
[PS3] 機動戰士 Gundam Battle Operation 約戰及討論區 7月27號 BUG修正, RX-78-2,格魯古古參戰 頭POST追加WIKI Vol.2 GN00508771 攻略及心得交流區 1007 08-14-12 07:02 PM

現在的時間是 02:54 AM

手機版 | APP版