Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-24-12, 01:43 AM   #51
JMi
God of Gamer

註冊日期: Feb 2011
引用:
作者: hap3afrien 查看文章
你地唔知今集d lv升高晒咩, 首首升左6lv左右
其實我都想話下隻flower真係全機種欺詐曲
隻hyper真係lv38都比多佢啦
有乜理由我呢d水平可以維持一尾紅血到尾

改左level只係肯定左音樂果幾首lv44(舊)的地位
對平民百姓無乜意思 lol
JMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-24-12, 02:14 AM   #52
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: JMi 查看文章
其實我都想話下隻flower真係全機種欺詐曲
隻hyper真係lv38都比多佢啦
有乜理由我呢d水平可以維持一尾紅血到尾
首歌我覺得值 舊34強
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-13, 12:29 PM   #53
JMi

銅鑼灣GAME MAX多左部POPN
舊 01-09-13, 11:30 PM   #54
格林機關槍
Junior Member

註冊日期: Aug 2004
引用:
銅鑼灣GAME MAX多左部POPN
是LCD機還是舊機?
格林機關槍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-13, 11:32 PM   #55
JMi

引用:
作者: 格林機關槍 查看文章
是LCD機還是舊機?
應該係唔知點度搬過來的舊機
外殼好似係party定movie
舊 01-11-13, 06:30 PM   #56
hap3afrien
Game Master

註冊日期: Dec 2005
Wii U IDfung_Lam90
3DS Friend Code0259 0644 3586
引用:
應該係唔知點度搬過來的舊機
外殼好似係party定movie
可能係失落的尖金Movie
hap3afrien 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-13, 10:20 PM   #57
一小英口

註冊日期: Mar 2005
Wii U IDwilkins930
PSN  IDwilkins930_hk
乜得黎MK88 D歌開得咁快, 第二首解禁了

btw my card name is SIUENG,

一小英口 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-13, 12:06 AM   #58
JMi

引用:
作者: 一小英口 查看文章
乜得黎MK88 D歌開得咁快, 第二首解禁了

btw my card name is SIUENG,
乜原來咁有趣係共同努力
如果見無人打我都幫下手先
舊 01-19-13, 03:22 AM   #59
Gori
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2003
引用:
乜原來咁有趣係共同努力
如果見無人打我都幫下手先
已知今晚88, gamemax同vz都開左頭三隻
Gori 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-13, 11:38 PM   #60
一小英口

近期 lv45 歌初見 2x bad, 我應該主力清45 求pass 定40,41 練full combo ?

舊 01-22-13, 11:40 PM   #61
JMi

引用:
近期 lv45 歌初見 2x bad, 我應該主力清45 求pass 定40,41 練full combo ?
同時進行 XD
頭三首full combo
extra衝lv45
舊 01-22-13, 11:53 PM   #62
一小英口

引用:
同時進行 XD
頭三首full combo
extra衝lv45
而家差唔多係咁打
40,41 初見通常都5bad 左右, 有時手殘空bad 有時打錯掣
45 d 歌好多時都係成pat 野唔識打之後一堆bad, 但最尾就打到夠血過關...

舊 01-26-13, 07:24 PM   #63
JMi

今日解決左幾代之前(LV35)LV41之怨念 high school love
以前左手廢 會被尾殺 今日9miss

剩低42同43怨念 過到又收得工
舊 01-29-13, 09:52 PM   #64
JMi

怨念二 spring comes around 搞掂
呢首真係好好聽 會繼續練

意想不到係過左railgun 開五速忽然間拆到
舊 02-03-13, 05:02 PM   #65
一小英口

引用:
怨念二 spring comes around 搞掂
呢首真係好好聽 會繼續練

意想不到係過左railgun 開五速忽然間拆到
我近期轉左打法... 落場之前會望一望首歌份譜睇定點拆先
睇完先發現自己一直打唔到上去係因為拆唔到譜又唔理, 結果跌乜落黎都唔識反應

而家開始打緊 lv47 既歌了

舊 02-03-13, 05:22 PM   #66
JMi

引用:
我近期轉左打法... 落場之前會望一望首歌份譜睇定點拆先
睇完先發現自己一直打唔到上去係因為拆唔到譜又唔理, 結果跌乜落黎都唔識反應

而家開始打緊 lv47 既歌了
我就最近發現自己原來一直都開得太慢
有好多歌真係較慢半速就打唔到

睇譜係好有用
可惜我無乜天份 睇完拆晒都係打唔掂
舊 02-03-13, 10:26 PM   #67
一小英口

引用:
我就最近發現自己原來一直都開得太慢
有好多歌真係較慢半速就打唔到

睇譜係好有用
可惜我無乜天份 睇完拆晒都係打唔掂
原本打開660 已經打左幾年 (打而家 39~44 既歌)
今代愈打愈覺得660 慢
而家打47 既歌 基本720 先夠

舊 02-03-13, 11:10 PM   #68
JMi

引用:
原本打開660 已經打左幾年 (打而家 39~44 既歌)
今代愈打愈覺得660 慢
而家打47 既歌 基本720 先夠
720係正常高手向
但見過有人睇到800...

我自己應該690左右 120開6速有D勉強
舊 02-04-13, 10:19 PM   #69
JMi

自己都難以至信 居然撩過左撫子METAL(黃)
記憶中戰國年代初見係慘死到覺得絕望

但而家JUN公主先係絕望

此篇文章於 02-04-13 10:34 PM 被 JMi 編輯。
舊 02-05-13, 01:12 AM   #70
Gori
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2003
引用:
自己都難以至信 居然撩過左撫子METAL(黃)
記憶中戰國年代初見係慘死到覺得絕望

但而家JUN公主先係絕望
Kimono Princess?
Gori 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-13, 08:47 AM   #71
JMi

引用:
作者: Gori 查看文章
呢首真係處理唔到
仲要慢速位好難捉完全打唔到個beat.....
正同鏡都一様地難...
舊 02-08-13, 12:18 AM   #72
一小英口

引用:
作者: Gori 查看文章
引用:
呢首真係處理唔到
仲要慢速位好難捉完全打唔到個beat.....
正同鏡都一様地難...
呢首打過一次過唔到, 決定長期擱置

舊 02-08-13, 12:24 AM   #73
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

註冊日期: Aug 2006
引用:
呢首打過一次過唔到, 決定長期擱置
記位
我都係一記完就fever clear

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

( ;゚Д゚)「お、おお…」
FURIMUKI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-13, 01:58 PM   #74
JMi

終於過左shamshir灰
唔識打蛇來講絕對係lv40之壁...
舊 02-20-13, 07:55 PM   #75
ben wai
Game Master
ゆがみねぇな

註冊日期: Feb 2004
PSN  IDDOP169WI
XBox Live GamertagDOP169WI
點解唔係大事件

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[Konami BEMANI] pop n' music 20 fantasia Marco 街機遊戲討論版 2 07-25-11 04:25 PM
[PS2] pop'n music 14 FEVER 神祕人1號 電視遊戲討論版 24 07-31-07 08:11 PM
POP'N MUSIC  jamsquare 街機遊戲討論版 40 09-08-05 11:03 PM
How much is PS2 Pop'n'Music Controller? gavin2000_hk 電視遊戲討論版 0 08-27-04 07:38 PM
pop'n music 交流地帶 !! kumo 街機遊戲討論版 155 05-16-04 07:48 PM

現在的時間是 04:59 AM

手機版 | APP版