Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-29-22, 05:39 PM   #176
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: ELT 查看文章
6/23果日打算去信和D指定店訂日限, 已經收工即去, 但去到間間都話分得好少冇哂了, 有一間好好咁建議我去專門店訂, 第二日打去, 佢話仲有少量即去訂

希望唔會冇左啦
我都係訂限定版,不過係響基板訂左日限

依家要再搵舖幫手訂應該唔易…

舊 07-29-22, 06:34 PM   #177
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
劇透

老任你係咪好憎大叔
今集仲要出場冇耐就便當,而且死得有點隨便,至少唔夠2轟烈

野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-22, 06:54 PM   #178
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: lunn 查看文章
我都係訂限定版,不過係響基板訂左日限

依家要再搵舖幫手訂應該唔易…
點解呢?
頭先我去過基板店,老闆都有話依家返貨唔易,咩事咁講?

舊 07-29-22, 07:56 PM   #179
野良猫
肥倫

轉咗去貓女
普攻回技太好了

男主嗰邊等成廿幾秒先回到,戰鬥起嚟又慢又悶
好幾次想瞓著
舊 07-29-22, 11:13 PM   #180
terrycat
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: 野良猫 查看文章
轉咗去貓女
普攻回技太好了

好幾次想瞓著
行第一代style係咁上下,今集個cancel又冇第2集cancel咁爽快,好多時都要留招唔可以9禁駁4連
terrycat 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-22, 02:55 AM   #181
知世公主

註冊日期: Jun 2009
引用:
轉咗去貓女
普攻回技太好了

好幾次想瞓著
戰鬥果部分 真係唔係幾上手 埋身就係自動攻擊想點啊 你用YS既戰鬥風格咪好

戰技更加唔洗講又要等佢回先可以用

【PS4】創之軌跡~~已白金
【PS4】零之軌跡:改~~~開始中
【PS4】如定~~ 碧之軌跡:改
【PS5,PS4】英雄傳說 黎之軌跡 已白金
【PS5,PS4,steam】黎之軌跡Ⅱ -緋紅原罪- 已白金
【PS5,PS4】GT7努力中
【PS4】伊蘇IX 怪人之夜 已白金
知世公主 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-22, 01:14 PM   #182
呆王
Game Master

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDleocy_2011
XBox Live Gamertagleo cy
引用:
劇透

老任你係咪好憎大叔
今集仲要出場冇耐就便當,而且死得有點隨便,至少唔夠2轟烈

lol
反而覺得中心口咁耐都未死仲可以交代咁多野w

呆王 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-22, 01:17 PM   #183
ELT
Lunar使者

玩左大約2個鐘,感覺良好
畫面: switch 黎講算係咁,手提mode暫時冇發生嚴重降res情況,當然唔好用ps4,ps5黎比
戰鬥: 有破防,後方攻擊等寫哂比玩家睇,幾貼心,但暫時冇2代咁華麗
音樂: xenoblade 一貫風格
教學:上集有等如冇比人鬧得勁,今集好豐富
故事: 有關生死觀念,幾有feeling, 唔係一味只為左溝女,之後順便拯救世界咁兒戲
素材:好似第一集重制版咁有哂提示,好方便

另外,loading 入game有d慢,不過入到去唔多機會load, 就算load都好快

此篇文章於 07-30-22 01:20 PM 被 ELT 編輯。
ELT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-22, 02:35 PM   #184
Tannhauser Gate
Crazy Gamer
薛西佛斯

註冊日期: Mar 2007
嗰地圖一加二加X咁,仲易迷路過上集
好在佢加強咗引導,等啲唔鐘意探索嘅唔使棄game

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-22, 02:57 PM   #185
sugoteam

註冊日期: Feb 2005
今次港版本宣傳書仔都印得幾靚,有緣見到可以攞返本來收藏

由手機版發出
sugoteam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-22, 03:12 PM   #186
fantasy俊仔
酒持ってこいにゃーっ

註冊日期: Aug 2006
Wii U IDRealityFantasy
Nintendo Switch ID4064 9412 4240
3DS Friend Code0430 8383 4001
PSN  IDRealityFantasy
XBox Live GamertagFrancisFantasy
原來今次有太郎中文攻略本(唔怪得有板友早早有game?)

幫佢宣傳下,我自己只睇日文書

https://www.nsewstore.com/item/Game-...30755687710720

fantasy俊仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-22, 03:52 PM   #187
chrischun
Juliuscrui

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch IDJuliuscruiz
XBox Live GamertagJuliuscruiz
睇到現貨先諗起隻2買左都無開嚟玩,買唔買好呢

舊 07-30-22, 03:56 PM   #188
terrycat

引用:
作者: sugoteam 查看文章
今次港版本宣傳書仔都印得幾靚,有緣見到可以攞返本來收藏

由手機版發出
我咩都冇..有冇木明信片
舊 07-30-22, 04:01 PM   #189
[X-MEN]

註冊日期: Apr 2012
引用:
作者: 知世公主 查看文章
戰鬥果部分 真係唔係幾上手 埋身就係自動攻擊想點啊 你用YS既戰鬥風格咪好

戰技更加唔洗講又要等佢回先可以用
咁你咪去玩伊蘇,Xenoblade系列嘅戰鬥系統不嬲都係咁,如果你係想玩動作game咁呢系列唔符合你要求
[X-MEN] 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-22, 04:44 PM   #190
Crazy Gamer
薛西佛斯

玩咗三十粒鐘死咗一次機,好在今集有自動save

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-22, 07:18 PM   #191
terrycat

引用:
作者: Tannhauser Gate 查看文章
玩咗三十粒鐘死咗一次機,好在今集有自動save
你未萛勁......同等打冠名者都有機會死...
舊 07-30-22, 07:40 PM   #192
ELT
Lunar使者

我有一個木牌,一本筆記簿
另外拎左2本宣傳書仔

引用:
作者: [X-MEN] 查看文章
咁你咪去玩伊蘇,Xenoblade系列嘅戰鬥系統不嬲都係咁,如果你係想玩動作game咁呢系列唔符合你要求
其實佢有冇玩過d 鬼佬rpg

舊 07-31-22, 05:01 AM   #193
terrycat

今集d 戰鬥動作生硬左好多ORZ 全部都偏真人向動作
舊 07-31-22, 10:32 AM   #194
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
第四章中
1) 啲音樂好悶,又帶唔起氣氛XD,真心唔得,玩得好眼瞓。X2都有首Counterattack,X1的敵との対峙更加冇得比,要知道這兩首好早便出了,希望之後會有啲醒神的吧。
2) 基於上面個問題,某些又長又唔係太重要的語音劇情連音樂也沒有...有段劇情錄了10分鐘也是沒背景音樂啊,加下遠方怪獸聲都好...有點SAGA1的情況好靜
3) 地圖很大,但覺得冇X2咁有特色,X2明顯睇到個地型特質,這裡暫時只得蟻穴...仲有乜嘢?加上上述兩項,所以有自己跑到目的地或載具會好啲
4) 戰鬥很混亂,主要是顏色唔突出,依家通常用傳統紅色神劍的角色,再加上範圍加成效果,有時很難配合到唔同方位打擊
5) 說明方面真係驚你唔記得連訓練mode都有,算係唔錯,不過新手可能會被比個不斷有新系統而嚇親
6) 主角團的行動理由好弱,X1報仇,可以見到主角團見機神兵係唔留手,X2帶靚女搵阿爸,X3是說阻止戰鬥又唔係,解放同伴又唔係,明白係想做到經過旅程令主角團有一個目的,但依家呢刻都好平淡,只是大叔說前去大劍之地便前去

舊 07-31-22, 02:56 PM   #195
ELT
Lunar使者

引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
第四章中
skip
剛第二章,6個主角齊人
認同人多戰鬥好亂,唔知自己打緊乜,似玩緊aoe咁
冇2代合作果種協調性

舊 07-31-22, 03:18 PM   #196
野良猫
肥倫

今集音樂部份真係幾失敗,明明基本上都係同一班底
打執X官戰嗰首叫好少少但都帶唔起氣氛

今集連攜攻擊又係順手易操作唔駛再玩QTE
識計數就得駛太深技巧WWW
舊 07-31-22, 03:29 PM   #197
terrycat

玩完頭3章..除左第一個梅比烏斯 其他幾隻個個戲份同大卒仔有咩分別 好扣分...希望後面會好番d..
戰略方面感覺chain attack 個倍率仲係有d 誇張 求期都可以打40%以上..

吹到90分但係一開始都已經輸比XB1 唔少..希望後面有突破
人物動作偏真人mode 同埋太少款動作過份生硬, 一chain attack個陣就出晒事,好彩運境有加分
不過一打大型怪個個感覺
同埋去到2022年隻game咁多樣野可以砌
點解唔整個UI 可以一套套裝set低 黎應付唔同情況/打法

音樂戰鬥個幾首我又唔覺好差, 反而地圖個d bgm 暫時冇以前咁好聽
舊 07-31-22, 04:59 PM   #198
Crazy Gamer
薛西佛斯

升級武器個任好鬼長,好似wow啲傳說任務
引用:
作者: terrycat 查看文章
你未萛勁......同等打冠名者都有機會死...
我係睇過場crash咗

舊 08-01-22, 12:11 AM   #199
bearbearbear

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: fantasy俊仔 查看文章
原來今次有太郎中文攻略本(唔怪得有板友早早有game?)

幫佢宣傳下,我自己只睇日文書

https://www.nsewstore.com/item/Game-...30755687710720
今時今日重堅持香港出紙本攻略,真係要支持一下。
bearbearbear 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-22, 07:26 AM   #200
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
岩岩可以轉職無幾耐

唔係好摸得清同冠名的大型怪的戰鬥距離(lv 16 的冠名大蛇)
我距離佢好遠都打到佢(比同一般小怪打遠4~6倍攻擊距離)

我收刀逃走佢又係勁遠都攻擊到我啲隊友
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
減價 switch game 異度神劍 $275 刀神 聖劍3 Heaven 買賣專區 9 07-11-20 07:59 PM
賣-全新Switch 異度神劍 異域神劍 Xenoblade Chronicles 2 (日版) marco仔 買賣專區 1 12-08-17 04:01 PM

現在的時間是 11:40 PM

手機版 | APP版