Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 22 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 42  ... 最後
Neo Entertainment TREND>Disney+ 消息討論區(請守劇透手則)— 將軍唔嫁又嫁,有第二季
肉羊哩咖 04:22 PM 04-13-22
Moon Knight S3: 世界觀擴大咗好多,枝葉唔太多但夠深度,比上兩話仲要出式;動作一流, CG 好咗,Steven 個舖排原來有用嘅~ 真係有第三人格,而下一話預佢爆更多真相。

睇 Heavy Spoilers 條片講,呢一話做「有錢佬」嗰位演員個遺作~
呂鳳仙 07:03 AM 04-14-22
睇完第3集⋯⋯想知主角下集仲變唔到身⋯⋯

感覺第3人格既人間體都好勁
根據過往MCU劇主角實有件最終戰既衫,九成就由佢變身出黎

[9up]
應該第3人格先係主角本尊!?(傭兵?)
當初就係唔想死先求月神復活佢,結果人格被封印向身體入面,只有生命受威脅時先出現救自己。
肉羊哩咖 01:13 AM 04-01-22
啱啱公怖, Obi-wan 劇要到五月廿七,星期五上,一次過上頭兩話:

肉羊哩咖 03:09 PM 04-05-22
唔好到時話觀眾知,呢啲全部都係男主角嘅 FF ,係就翻枱。

(聽日要開工,所以改定樓名先啫)
鐵之侍 04:39 PM 04-06-22
月光騎士第二集,劇情比想像中進展快得多(畢竟只有6集)

原作漫畫讓讀者分不清到底主角是真的有能力還是神經病的感覺真是做到出來(某方面敵人的設定又是合理省錢的做法

第三人格(?)的性格和想像中差很多
wing 06:11 PM 04-06-22
作者: 鐵之侍:
月光騎士第二集,劇情比想像中進展快得多(畢竟只有6集)

原作漫畫讓讀者分不清到底主角是真的有能力還是神經病的感覺真是做到出來(某方面敵人的設定又是合理省錢的做法

差D唔記得今日星期三有ep2
肉羊哩咖 12:18 AM 04-08-22
作者: 鐵之侍:
老細嘅推測有道理⋯⋯

鐵之侍 09:32 PM 04-06-22
https://collider.com/moon-knight-dir...e-kevin-feige/

製作人解話Mcu版只有兩個人格,簡單來說現在有點像平成後的幪面超人那樣

不過看ed還是覺得最後會出現第三人格就是了
鐵之侍 04:19 PM 04-13-22
月光騎士第3集,Marvel的神系人物大部份都是這種高高在上不愛理的態度嗎

感覺今集更暗示是第三人格的說
額倆羅 09:03 AM 04-14-22
個聽證會……未免太兒戲吧……
大佬你哋唔係個犯講話無,你哋就信掛……
更何況你哋甚麼身份呀?佢有無做到,你哋乜都唔知?
肉羊哩咖 05:51 PM 04-15-22
試答

Harrow 玩嘅策略係捉眾神嘅心理。其他神一向唔老嚟月神,嫌佢成日呱呱嘈,好管人間嘅事。再者指佢好搵唔搵,搵件心理有問題嘅友做代表,証明月神出發點唔係好意,只係想引神注意,加上 Harrow 同月神之前有瓜葛,抵賴佢有不軌意圖,所以啲神信佢唔信主角。

呢挺手法可謂 What-about-ism。例:A國指摘 B國立法阻礙言論自由, B國反指 C國有販賣奴隸同實行帝國主義嘅歷史,點解 A國唔出聲。

王小虎 11:26 AM 04-16-22
Marvel啲神只係外星人,並唔係全能,亦唔係創造者,要咁諗先得。
肉羊哩咖 03:41 PM 04-20-22
Moon Knight E4: 嘩,傳聞果然係真嘅!咁都得?!開頭啲設定都已經好爆,後三份一仲⋯⋯留意當中有好多人物前幾話出過場。
鐵之侍 07:09 PM 04-20-22
我就是想看見血算插眼啦,marvel要做還是可以啊

最後一幕也算好笑
鐵之侍 04:21 PM 04-27-22
月光騎士 第5集

居然可以做到漫畫那種似是而非,難分真還是假

不過餘下最後一話能收得好嗎?有少少擔心
神名レオ 05:05 PM 04-27-22
老老實實
我比呢套好高評價,咁多套劇暫時最正呢套
拍得好,演員演得好,故事唔係卡通片
冇比「mcu」框住
不過齋鍾意mcu英雄片爽片就未必啱睇
期待下集結局
肉羊哩咖 09:07 PM 04-27-22
Moon Kinght S5 - 繼續噉都得,開好多估兼好跟某個漫畫故仔,個結局真係唔知佢點收科,因為到而家都仲有好多可能~ 畀足一粒鐘拆掂佢~

佢之前講話呢個係單體,唔會有第二季;睇個結局點走,可以客串或者群戲入面出場掛。
C.Ryo 09:31 PM 04-27-22
Moonknight 5
4, 5 都係Oscar Isaac 個人show,解完一埋又繼續仲有埋迷,結局點玩倒很期待,雖然正路就是會完全體復活變身之類
王小虎 11:22 AM 04-28-22
一般係被虐打時製造一個堅強的人格來承受,不過咁奇怪佢係製造一個懦弱的人格,而佢明明承受咗虐打,反而會唔記得晒?
肉羊哩咖 04:32 PM 04-28-22
可能係第三人格頂咗,但係最後都頂唔順變咗態。
肉羊哩咖 12:52 AM 05-03-22
Moon Knight 最終回予告
內有劇透,不喜勿入

肉羊哩咖 03:31 PM 05-04-22
Moon Knight 最終回

- 得 9 個字?!啫係 7 個字多少少時間?!
- Ethan Hawke 真係正
- 一念天堂,一念⋯⋯
- 用呢個方法, 渣啲噃
- 原來隻河馬有啲嘢
- Yeah, sky beam, yeah
- 最冇用嗰個今次有啲用
- 終於登場⋯⋯
- 吓。! 就咁?!
- 原來有下文⋯⋯
鐵之侍 05:48 PM 05-04-22
最後一集短短時間就回收大部份伏線,打斗做得不錯,最後一個一直沒說的伏筆真是大驚喜

個人覺得比奇異2更精彩

總結暫時這麼多Mcu劇集最喜歡這套,希望會有第二季或者在其他故事看到月光騎士
王小虎 07:08 PM 05-04-22
MK應該會入Midnight Sons,因為睇佢除咗煲緊Young Avengers之外,另一隊煲緊就係Midnight Sons,Moon Knight, Blade, Doctor Strange(或其他魔法使用者), Werewolf by Night, Elsa Bloodstone, Man-Thing, Ghost Rider,另外應該就有Morbius,不過係Sony的就踢走吧。

話唔定Phase 5就會出Rise of the Midnight Sons,打惡魔之母Lilith。
C.Ryo 09:25 PM 05-04-22
MK 完得ok啦,那神秘第三人格都最後開估,之後應該有機喺其他MCU再次登場掛
第一 ... 22 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 42  ... 最後

返回主題版面