Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-24-04, 07:16 PM   #126
umu
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2003
>留低仲需要更大勇氣!

留唔留要看各種商業因素,其實係精密計算.

>漫畫家死拖爛拖

只係大多數讀者支持作者繼續連載

>都係急讀者所急
>想讀者所想

MAJOR的商業誌就是這麼現實.一切看讀者支持率及銷量.
umu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-04, 07:46 PM   #127
|0|
God of Gamer
太陽神

註冊日期: May 2002
所以佢咪抵s囉
|0| 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-04, 09:37 AM   #128
Inquisitor
Registered User
お前らはげすだ!

註冊日期: Feb 2003
首先,應該要理解你是用一個怎麼樣的心境去看一套漫畫
不然,多說也是廢話,各有不同理解及心態去看,自然會有不同

記著,有些事情及感覺是不能用文字表達的,感受到就感受到,感受不到就算了吧

為何要爭論呢?
Inquisitor 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-04, 02:10 PM   #129
|0|
太陽神

我係用成熟理智既心境去睇
所以見對班都未見過世面既死靚仔係度自怨自艾左成十幾期
真係唔鬧都唔得
舊 03-25-04, 02:20 PM   #130
白薔薇騎士
まきちゃん

註冊日期: Jun 2003
引用:
作者: |0|
真係唔鬧都唔得
.........真係俾你吹漲!!
覺得唔好睇就睇足咁多期!!
覺得幼稚就咪睇啦!!
"成熟理智既心境"..........嘿

我唔係蘿莉控,只係我咁啱我鍾意d角色大部份係蘿莉姐
天道語錄:
everything is awesome
白薔薇騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-04, 02:44 PM   #131
|0|
太陽神

我冇再睇啦
單係我睇過果頭十期
已經夠我鬧有突
舊 03-25-04, 03:34 PM   #132
白薔薇騎士
まきちゃん

引用:
我冇再睇啦
單係我睇過果頭十期
已經夠我鬧有突
>睇到13期啦
唔知呢句係邊個講呢!? :bface:

天道語錄:
舊 03-25-04, 03:38 PM   #133
umu

引用:
真係唔鬧都唔得
「未見過世面既死靚仔係度自怨自艾左成十幾期」就巳經係賣點.
舊 03-25-04, 03:39 PM   #134
|0|
太陽神

我講既

本來聽講話仲有得救
就係睇埋哩期先唔駛再睇

舊 03-25-04, 03:40 PM   #135
|0|
太陽神

我理得佢賣唔賣得
唔掂係唔掂
舊 03-25-04, 03:51 PM   #136
白薔薇騎士
まきちゃん

引用:
我理得佢賣唔賣得
唔掂係唔掂
你發動左太陽mode!!
你話唔掂就係唔掂!!
好野!! :bface:

天道語錄:
舊 03-25-04, 03:53 PM   #137
|0|
太陽神

我理得你覺得掂唔掂呀
我覺得唔掂就要出聲指責
舊 03-25-04, 04:08 PM   #138
白薔薇騎士
まきちゃん

希望大家唔好為生果籃好唔好睇的問題再爭論落去啦!!
太陽已經開始吞食其他星體啦!!

天道語錄:
舊 03-25-04, 04:37 PM   #139
Ahshue
Rub Rabbits

註冊日期: Dec 2002
講真拖唔拖, 悶唔悶係見仁見智, 無話邊個高, 邊個低, 只有多唔多人喜歡.
你地又唔係第一日上forum, 這些東西無理由唔知.
就好似仍有人認為足球小將roadto200X好正.
對我來講, Onegai teacher13集都冇野睇, 要去到SP先有少少
Onegai twins重衰, 當初以為有3P睇, 點知最後連2P都無
真係有無攪錯, 淨係識講埋d溫情野, 最多得閒有d出浴鏡頭, 又悶又拖, 垃圾!唔掂!退錢!!!
(碟鋪老板按: 大佬, 要睇 , 上四樓la... 唔該 ..... )

引用:
我理得你覺得掂唔掂呀
我覺得唔掂就要出聲指責
咁你唔理得人地點諗, 咁你表達左自己既POINT未算囉, 重REPLY來做乜?
難道要反過來要人理你點諗? 唔好再爭論la, 只係傷大家和氣.

“承擔不起啊。正是在現實生活中拼搏,夢想才有意義……
只是把自己投射到別人的夢想裏的話,跟死又有什麼兩樣?!”
“真是一個現實主義者啊。”
“如果你把逃避現實叫做浪漫的話。”

此篇文章於 03-25-04 05:35 PM 被 Ahshue 編輯。
Ahshue 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-04, 05:47 PM   #140
Orphen
Game Master
はわわっ(ノ><)ノ

註冊日期: Dec 2001
係啦
大家表達左自己意見咪算
我都係買到11期就停左無睇
愈睇愈悶

舊 03-27-04, 11:39 AM   #141
Inquisitor
Registered User
お前らはげすだ!

註冊日期: Feb 2003
Simplily finish this argument. If you don't like it, then don't bother about the others that like it. If you like it, you don't need to convince the others to like it.
Inquisitor 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-04, 01:00 PM   #142
MR.CD-ROM
Game Master

註冊日期: Aug 2002
我又唔覺得人地bother about the others that like it喎,佢指出套野有乜唔好之嘛
你地d fans駁無可駁就走出黎講埋哂d漂亮話,話鐘意就唔駛argue,咁你班友之前又嚮到argue緊乜?今天的我打倒昨日的我呀?你地呢d招數一開始使出就有用,嚮俾人打到潰不成軍後先用,只會讓人覺得你地拿番渣沙,明唔明?
MR.CD-ROM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-04, 03:00 PM   #143
umu

>我又唔覺得人地bother about the others that like it喎,佢指出套野有乜唔好之嘛

實際人地係講緊他的喜好,
如「愈模糊就愈容易產生共鳴,我只覺得佢愈唔肯講清楚就愈難感同身受」.

>你地d fans駁無可駁就走出黎講埋哂d漂亮話,

同人argue唔一定係fans下馬.
漂亮話係? 

>話鐘意就唔駛argue,咁你班友之前又嚮到argue緊乜?

就續繼argue.

>今天的我打倒昨日的我呀?你地呢d招數一開始使出就有用,嚮俾人打到潰不成軍後先用,
>只會讓人覺得你地拿番渣沙,明唔明?

MAJOR的商業誌一切看讀者支持率及銷量,
大多數讀者支持作者繼續連載,|0|就話高屋奈月唔掂賴死唔走,
我話|0|先係地拿番渣沙.

此篇文章於 03-27-04 03:58 PM 被 umu 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 11:51 PM

手機版 | APP版