Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 
日本動漫畫討論版>理不尽な孫の手「無職転生 異世界行ったら本気出す」アニメ 2020年放送決定!!
RPG之鬼 06:49 PM 03-01-21
作者: 十一月:
第8話尾才感覺開始入正題, 這序章有點長。

各種疑問
男主角十歲未到就長出毛毛,另一個十二歲就已經心口微微隆起。
在那種有如歐洲中世紀一般的世界,小朋友會咁早熟?
對比re0,佢的序章算OK啦XD

話你知丫
通常6歲讀小學一年級
12歲就係六年級
同年通常都會有性教育堂架
再google一下就知其實也有係8歲已開始第二徵

覺得漫畫條連身睡衣sexy啲有種小朋友想做大人的感覺
整體生日果場內容係漫畫表達得好啲(眼淚係水魔法XD)
而按小說第二朝魯迪條under係濕過

個人覺得如果最後加埋人神登場就正
尼路 07:33 PM 03-01-21
第8話尾才感覺開始入正題, 這序章有點長。

各種疑問
男主角十歲未到就長出毛毛,另一個十二歲就已經心口微微隆起。
在那種有如歐洲中世紀一般的世界,小朋友會咁早熟?
一個好多年前的個人經歷,小學時有女同學上堂流M,完。
高級嘍囉 07:50 PM 03-01-21
眼鏡工人嘅生日禮物係咪聖物?
小昭Teddy 08:52 PM 03-01-21
作者: 尼路:
有女同學已經唔係微微隆起
野良猫 08:57 PM 03-01-21
仲有個因素,遺伝
亍 ◣ 09:11 PM 03-01-21
食激素多

原來有1 FRAME係真空
RPG之鬼 09:44 PM 03-01-21
作者: 亍 ◣:
食激素多

原來有1 FRAME係真空
以英國嚟講,學童是不適宜睡覺時穿內衣
十一月 10:55 PM 03-01-21
現代人就話食物含有激素,食得多所以早發育。
但那種世界,那種時代,我唔覺得會有呢種事
Thaws 11:25 PM 03-01-21
即係咁....日本戰國時代前田利家正室まつ就係12歲生第一胎
anyone 08:19 AM 03-02-21
古代短命早結婚生仔不是很正常嗎a
尼路 09:29 AM 03-02-21
現代人就話食物含有激素,食得多所以早發育。
但那種世界,那種時代,我唔覺得會有呢種事
如果要用覺得,咁自己寫套12歲必定係蘿莉的世界觀咪解決你的問題囉
RPG之鬼 12:12 PM 03-02-21
如果要用覺得,咁自己寫套12歲必定係蘿莉的世界觀咪解決你的問題囉
骨埃啲呀

12歲隆起真係好平常,不論以前或現在
其實肥少少(咁胸係脂肪聚合體嘛)都可以摸到個胸隆起XD
高級嘍囉 05:42 PM 03-02-21
中世紀英格蘭合法結婚年齡係12歲。
遅啲仲會有姑侄結婚,大家做好心理準備。
HAKAIDER 10:43 PM 03-02-21
鬼の尻筋.................

太太你對女乃子幾乎擠到上鎖骨位
野良猫 08:05 AM 03-03-21
作者: HAKAIDER:

淨係諗到保羅上佢時係咁撞牆
RPG之鬼 10:32 AM 03-03-21

其實有冇可能練到咁實??
只知道有啲健美小姐係練到停經而胸好似男人咁……
HAKAIDER 05:08 PM 03-03-21
作者: 野良猫:
淨係諗到保羅上佢時係咁撞牆
可能之後係保羅大叫女俠繞命

作者: RPG之鬼:
其實有冇可能練到咁實??
只知道有啲健美小姐係練到停經而胸好似男人咁……
練係一回事, 但都要用力收緊筋肉先會谷得實的吧
十一月 06:07 PM 03-03-21
應該唔會啦
前幾話,保羅給魯迪的信中,話只有劍術贏唔到佢的喎
亍 ◣ 08:01 PM 03-03-21

啪第一下已經夾實,仲唔叫繞命
十一月 02:09 PM 03-05-21
PV4

-----------------------------------------------------------------------------------------------

第9話預告

真!DC 11:57 PM 03-05-21
第8話後半
有種變左第二套片感覺

忽然多左幾個中二造形角色
十一月 02:23 PM 03-08-21
頭4分鐘,感覺好似睇緊銀魂
銀時與登勢
RPG之鬼 02:41 PM 03-08-21
今集cut咗唔少細節,唔知之後會唔會補返XD
整體第9集真心唔錯
例如比到異國(?)風情
日語終於不是天下語言
對魔族來說地位高(需要外交?)才會識其他語言
(所以看漫畫是有啲奇怪啦XD)
唔知到港口部份係咪都繼續用魔神語?
還是之後連艾莉絲也識咗就轉返日語呢?
十一月 02:55 PM 03-08-21
我反而唔係幾鍾意這種異國語言的演出。
寫劇本台詞的人辛苦,配音的又辛苦,觀眾聽起來也辛苦。
與其咁樣講一堆意思不明的發音,然後出日文字幕俾觀眾睇,倒不如反其道而行,任何語言都繼續是日文對白,然後以字幕表示正在使用甚麼語言。
RPG之鬼 03:31 PM 03-08-21
我反而唔係幾鍾意這種異國語言的演出。
寫劇本台詞的人辛苦,配音的又辛苦,觀眾聽起來也辛苦。
與其咁樣講一堆意思不明的發音,然後出日文字幕俾觀眾睇,倒不如反其道而行,任何語言都繼續是日文對白,然後以字幕表示正在使用甚麼語言。
睇一啲鬼佬評第9集都係異國風情,非日語天下為優點XD
地位高先會識其他語言之類,佢地會覺得合理好多
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 

返回主題版面