Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-18-14, 07:34 AM   #2301
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: taikin0901 查看文章
無呀,我用PCCW1000mb 光纖入屋,當時剩係打機。我玩GTA ONLINE嗰種窒係可能個人忽然去左第二度,但係TITANFALL好明顯係處理唔到嗰種,其實我平時時轉APP都會窒,所以我驚係部機問題
咁試下轉主機解像度,有時可能同電視唔夾
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-18-14, 10:09 AM   #2302
taikin0901
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2011
Wii U IDtaikin0901
PSN  IDTAIKIN_CHAN
XBox Live GamertagTAIKIN
引用:
作者: ahleung 查看文章
咁試下轉主機解像度,有時可能同電視唔夾
但係玩其他game都無事 不過由佢,因為唔算經常,同埋都未諗定買唔買好
taikin0901 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-14, 11:57 AM   #2303
Noopy
Junior Member

註冊日期: Feb 2014
http://microsoft-news.com/report-mic...re-in-october/
4月份香港真的有機有行貨@@
Noopy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-14, 12:15 PM   #2304
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: Noopy 查看文章
http://microsoft-news.com/report-mic...re-in-october/
4月份香港真的有機有行貨@@
單傳聞係1月尾傳出黎, 當時呢度都有貼.

傳聞歸傳聞, 聽住先.
舊 02-20-14, 12:31 PM   #2305
lwmanroy
Senior Gamer
秀茂坪快昇小王子

PSN  IDlwm1975
XBox Live GamertagMAN1975
講真,除了蘋果出機是個多月前開會講完出到咁型外(計外國,香港再遲d),現在已2月一半有多,廣告又好,攪其他活動又好,什麼都無說過機會微了點吧,ps4由講有行到訂至出也要有4個月時間,所以之前傳8、9月可能性高好多,不過真係唔明點攪,到時香港上網玩已出的game也無乜人玩了。
lwmanroy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-14, 12:35 PM   #2306
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: lwmanroy 查看文章
不過真係唔明點攪,到時香港上網玩已出的game也無乜人玩了。
到時會有一堆國家同香港一齊出行貨, 唔怕無人玩舊game喎.

就算剩係得香港人玩, CODG, Titanfall呢D似乎係用香港server, 同番香港人玩fit 晒.
舊 02-20-14, 01:53 PM   #2307
ahleung
The One
Bannnned

新公佈遊戲

引用:
作者: ( ゚ω゚)かおもじさん 查看文章
Strike Suit Zero: Director's Cut Announced for PS4, Xbox One & PC

Announcing Strike Suit Zero: Director’s Cut

Hear that sound? It’s the news horn! Which means we have some big news to share.

Today we’ve announced Strike Suit Zero: Director’s Cut, which will be heading to both the PlayStation 4 and Xbox One in March (£14.99 / $19.99). The Director’s Cut version of the game not only takes advantage of the power of the next-gen consoles, but adds a host of other additions and improvements, making this the definitive version of the game. Later this Spring, we’ll be following this up with a version of the game for PC, a platform that is very much considered a home by space combat fans. We’ll keep you updated with any developments relating to the PC version as they happen.

The Director’s Cut features a restructured campaign – particularly relating to the first few missions, allowing the player to get in the cockpit of the Strike Suit much earlier – with an adapted story and all new dialogue. We’ve also given the game a complete graphical overhaul, including upscaled ships and updated textures and lighting. We’ve also included the Heroes of the Fleet mission pack, and both the Marauder and Raptor Strike Suits. We’ve taken a year’s worth of comments and suggestions on board, too, directly addressing the points of our community and critics.

Thanks, and we’ll have more to share soon...

strikesuitzero.com
舊 02-20-14, 03:07 PM   #2308
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
有樣嘢,我想問下的,
宜家我係XBOX 360玩GAME開到果D獎項,
即係達成一定條件送的Avatar Item、Gamer pic等,
係咪全部都可以跟A/C順利過渡到XBOX One上繼續使用?

如果唔可以,我宜家就唔會花時間達成某d高難度條件去解成就了。

THX!

舊 02-20-14, 03:16 PM   #2309
Noopy

我忍手都忍得好辛苦,如果要買的話我要買兩部,因為我同女友一齊打BF4!
見到而家香港水貨跌到4200,好似話仲有得免費改埋牛,真係好想買一部黎試住先><
但我好想知買左水貨機日後可唔可以update返行貨機既功能同中文介面,仲有睇唔睇到香港既BR!問過好多間機鋪佢地都話唔知!
唔知有無ching清楚?
舊 02-20-14, 03:18 PM   #2310
taikin0901
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2011
Wii U IDtaikin0901
PSN  IDTAIKIN_CHAN
XBox Live GamertagTAIKIN
引用:
作者: ahleung 查看文章
新公佈遊戲
超時空要塞
taikin0901 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-14, 03:21 PM   #2311
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
我忍手都忍得好辛苦,如果要買的話我要買兩部,因為我同女友一齊打BF4!
見到而家香港水貨跌到4200,好似話仲有得免費改埋牛,真係好想買一部黎試住先><
但我好想知買左水貨機日後可唔可以update返行貨機既功能同中文介面,仲有睇唔睇到香港既BR!問過好多間機鋪佢地都話唔知!
因為都無先例,佢邊敢亂答你水機XBOX One有無中文介面呢?
至於BD電影碟,其實有無更新,睇返果部機原本個區碼,
同香港係咪屬於同一區咪得。

舊 02-20-14, 04:58 PM   #2312
聖鬥士星矢
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDMacao-Seiya
XBox Live GamertagMacaoSeiya
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
因為都無先例,佢邊敢亂答你水機XBOX One有無中文介面呢?
至於BD電影碟,其實有無更新,睇返果部機原本個區碼,
同香港係咪屬於同一區咪得。
美國bd同香港日本同區, 買來睇港版bd應該冇問題...

microsoft幾時先公佈行版發售日? 等左幾個月, 我會打算過檔打住ps4先...
聖鬥士星矢 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-14, 05:11 PM   #2313
ahleung
The One
Bannnned

引用:
1. 主機將來會唔會update加番某D功能, 呢D野要M$先知. M$無講過, 香港D game舖仔點會答到你.......

2. BR影碟分區方法同遊戲唔同.
BR影碟黎講, 香港同美國係同區.
所以你買美版水機就應該睇到香港BR碟.
舊 02-20-14, 07:07 PM   #2314
gcwind
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2004
引用:
我都就快忍唔住出水機, 月底有植物vs喪屍, 3月出titanfall...

online game 等到4月出行機先玩, 到時我諗無人玩LU

舊 02-20-14, 09:39 PM   #2315
keith23

註冊日期: Nov 2013
想請問想買dead rising dlc, 現是否一定用信用卡過數,安全嗎?幾年前試過俾人盜用資料外國過數
keith23 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-14, 10:07 PM   #2316
rokuna
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: keith23 查看文章
想請問想買dead rising dlc, 現是否一定用信用卡過數,安全嗎?幾年前試過俾人盜用資料外國過數
驚咪去 711 買 儲值卡 囉。

不過美服可能唔support

d game 唔好一齊出好冇.??
rokuna 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-14, 10:21 PM   #2317
D-Joe
Game Master

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDN2O1990
XBox Live GamertagN2O1990HK
自己覺得啦下,雖然4月確實又會有更新

https://www.facebook.com/permalink.p...bstory_index=0

舊 02-20-14, 10:49 PM   #2318
ahleung
The One
Bannnned

而家玩XBONE係駁左去外國賣場, 香港儲值卡應該唔work.
應該係要用信用卡, 可能唔係張張得添. 我唔清楚.

至於安全性問題, 如果驚既咪買完野即刻嚮xbox account delete左張卡佢.
無用過張卡買金會員的話, 應該xbox 網頁都delete到.
再唔係就打去HK 客服實得. Tel: 30714868
舊 02-20-14, 10:52 PM   #2319
rokuna
Crazy Gamer

引用:
作者: D-Joe 查看文章
自己覺得啦下,雖然4月確實又會有更新

https://www.facebook.com/permalink.p...bstory_index=0
舊聞呢幾日傳下傳下 變到confirm 左一樣。

但反觀發售前一個月完全無宣傳????

唔好比美少年講中 拖到動漫節先出香港行貨呀。

你知 hk ms marketing 有幾做到野嫁喇,budget 又多

舊 02-20-14, 11:33 PM   #2320
ahleung
The One
Bannnned

今次唔係舊聞了.

電器良品話自己收到風, M$HK 3月5日有野公佈
https://www.facebook.com/perfectdenk...type=1&theater
舊 02-20-14, 11:48 PM   #2321
卡柏
God of Gamer

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
小弟都有留到言,即管睇下輪軚能係咪會o係3月5日拍膊頭啦
卡柏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-14, 11:51 PM   #2322
rokuna
Crazy Gamer

Ms 學埋 apple 野 消息公佈後一星期有貨賣????

係就正Woh.

舊 02-21-14, 12:39 AM   #2323
keith23

請問點解有時會定格一秒疾game,剛玩一小時巳出現四次左右?正常?
舊 02-21-14, 12:40 AM   #2324
keith23

Dead rising 玩時疾
舊 02-21-14, 07:37 PM   #2325
Noopy

看來涼粉說M$ 3月5號公布行貨消息是真的
因涼粉突然水貨劈價至$3880 =皿=

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 0 03-18-14 12:16 AM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 03-13-14 01:25 PM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 02-07-14 06:04 PM
XBOX 360 XBOX ONE SLIM 1個月金會員卡 XBOX LIVE GOLD CARD $35 1張 carmanshiu 買賣專區 3 01-18-14 09:47 AM
[XB1] Xbox One 情報區 Vol. 1 (請移玉步 Vol 2) ahleung 電視遊戲討論版 1187 07-02-13 09:31 AM

現在的時間是 12:10 AM

手機版 | APP版