Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 
電視遊戲討論版>[PS4,XB1] ELDEN RING︱George R.R. Martin(Game of Thrones)/ FromSoftware︱發售中
赤兵尉SETH 04:25 AM 04-20-22
作者: Dyhalt Rushifar:
3秒點計都太誇,雖然見D人一野龜波就打完BOSS好羨慕,不過大招儲都用成秒咁…

另外,呢個腐女唔係BUG既,一般人恐怕搵屍山都打唔掂

好似話連線靈體先有呢個現象, solo冇呢個問題

做白靈打左幾場, 未去到起強化, 積極攻擊過佢吸血都係贏到
Dyhalt Rushifar 10:12 AM 04-20-22
作者: 赤兵尉SETH:
好似話連線靈體先有呢個現象, solo冇呢個問題

做白靈打左幾場, 未去到起強化, 積極攻擊過佢吸血都係贏到
不過其實在下比較在意仲可唔可以跳上山用箭射死佢
而家仲拎緊D MISS咗遺灰,相信下次再戰已經係5月既事
風間鈴木仁 11:40 AM 04-20-22
作者: 風間鈴木仁:
https://gameapps.hk/news/49929/elden-ring-Update
《艾爾登法環》平衡更新版本出爐 卡利亞奉還威力修正 角色升級能力調整

《艾爾登法環》今天推出了 1.06 版本更新,包括 PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox One / Xbox Series X|S / Steam 平台,主要進行大量遊戲平衡調整。

https://gameapps.hk/news/49925/ELDEN...RIT-SUMMON-Mod
《艾爾登法環》家傳戶曉英雄壺頭男 玩家為致敬將他模改成骨灰

最近網上出現了知名壺頭男英雄玩家「Let Me Solo Her」,每天只求單挑女武神瑪蓮妮亞在聖樹底層等待其他玩家的召喚,最近就有模組製作者為向他致敬,把他製成了骨灰!

https://gameapps.hk/news/49916/elden-ring-ban-account
《艾爾登法環》玩家世界被入侵 放下陷阱引人被BAN

《艾爾登法環》中,有一個隱藏道具名為「死眠長褲」,需要用修改器才能調出來,由於該裝備未實裝,因此在遊戲中獲得該道具會被系統檢測為作弊。
https://gameapps.hk/news/49939/elden-ring-bug-fix
《艾爾登法環》隱藏門Bug被修復

此前,有玩家發現《艾爾登法環》的火山官邸有一面需要打幾十次才能打開的門,而這也激起了部分玩家的探索欲,「以後每面牆都打個50下再走」。
IDGAF 02:10 PM 04-20-22
之前開咗密使一角亂玩咗幾個鐘試Game,
玩到有隻靈馬,乜都無搞,騎住衝咗城堡去打惡兆,
死咗幾次之後就女角出現傳送咗去圓桌廳堂,
開咗成隻game第一隻獎盃就無玩了…

之後又開咗勇者玩,貪佢開局夠力拎d大件武器,
唔知之後會唔會後悔。

試玩完,覺得今次Elden Ring一開局似The Legend of Zelda,
都係古裝有隻馬比你騎,有劍盾弓箭,打下迷宮咁,
開局無魂系咁難玩,但d大隻怪仍然好有威脅性,
希望玩得掂爆到機啦。

想問下Elden Ring係咪無咗魂系果種召喚上的限制?
例如人、鬼狀態,肉身先招到靈魂之類?

本身玩PS5版有成功召喚到玩家,
不過,就覺得被召喚的金符咒出現率唔算好高,
唔知隻Game有無得跨平台連線玩?召到PC、XBOX、PS4玩家之類?

最新更新,等新玩家嚟講係易咗定難玩咗?

Elden Ring's Newest Patch Beefs Up the Game's Biggest Weapons - IGN Daily Fix
https://youtu.be/mfHyUFH_dsg

Marco 02:48 PM 04-20-22
作者: IDGAF:

唔知隻Game有無得跨平台連線玩?召到PC、XBOX、PS4玩家之類?
因為Elden Ring無人鬼狀態,所以只要Host同被召喚嘅玩家有齊相應嘅道具就可以連線
雖然無等級限制,但連線玩會Cap咗喺Host一方嘅等級應對上限 (暫時只係發現到原素瓶數量會少咗,同埋如果Host等級高過自己嘅話,自己嘅能力唔會有相對應提昇)

跨平台連線我就未試過啦,不過我估PS5/PS4應該可以一齊連線卦
pet3 02:57 PM 04-20-22
作者: Marco:
因為Elden Ring無人鬼狀態,所以只要Host同被召喚嘅玩家有齊相應嘅道具就可以連線
雖然無等級限制,但連線玩會Cap咗喺Host一方嘅等級應對上限 (暫時只係發現到原素瓶數量會少咗,同埋如果Host等級高過自己嘅話,自己嘅能力唔會有相對應提昇)

跨平台連線我就未試過啦,不過我估PS5/PS4應該可以一齊連線卦
做鬼去低lv人物的世界lv都會弱化的,HP,負重 最明顯的,
回復藥強制/2 ,單數/2當無 ,所以不要7+7 一定要8+6這樣
還有做鬼的無了大恩效果
pet3 03:03 PM 04-20-22

唔知之後會唔會後悔。

試玩完,覺得今次Elden Ring一開局似The Legend of Zelda,
希望玩得掂爆到機啦。

只可以ps家族自己
唔怕pc外掛狗

新更新
應該是比1.03好了的

雖然無咩所謂
但其實一開始最容易是武士
因為日本刀強

你有興趣的話
我可以傳2把 lv0的刀比你(因為無掉落,唔用傳你無2把)
比你玩雙刀
Dyhalt Rushifar 04:11 PM 04-20-22

唔知之後會唔會後悔。

希望玩得掂爆到機啦。

Elden Ring's Newest Patch Beefs Up the Game's Biggest Weapons - IGN Daily Fix
https://youtu.be/mfHyUFH_dsg
今次冇分人同活屍,叫人黎冇咩限制(人數方面就唔知,冇叫過人…)
跨平台就應該冇咩可能
另外,遺灰果D一定要有左邊墳墓LOGO先用得

1.04應該易咗啩…普遍大多數改既都BUFF
Marco 04:14 PM 04-20-22
作者: pet3:
做鬼去低lv人物的世界lv都會弱化的,HP,負重 最明顯的,
回復藥強制/2 ,單數/2當無 ,所以不要7+7 一定要8+6這樣
還有做鬼的無了大恩效果
原來係咁,我都無留意到能力值嘅改變,只係見到回復藥數量限制
風間鈴木仁 12:35 AM 04-21-22
https://gameapps.hk/news/49943/Elden-Ring-update
《艾爾登法環》玩家實測 一咬昇天出血狗 傷害已在更新後修正

《艾爾登法環》昨天推出了最新版本 1.04 的更新,其中包括修復了一些敵人的行為與預期不同的錯誤,YouTuber 玩家 Zullie the Witch 就進行了實測。

https://gameapps.hk/news/49954/voice-control-elden-ring
高手在民間 用頭和語音操控《艾爾登法環》

近日,Reddit用戶SuavePirate製作了一個AI輔助控制器,可以用表情和語音命令玩《艾爾登法環 Elden Ring》。
IDGAF 10:14 AM 04-22-22
唔該晒咁多位先,
唔知點解試玩完之後,
再開一個新角色重玩,
玩到惡北兆門口又一次過招到兩個人類玩家幫手,
變咗3人欺凌Boss遊戲,
一個引佢,一個用魔法遠攻,一個斬背咁就打完咗…

同埋終於試到有人入侵了,
開頭我以為隻Game出咗一個月多就無人玩添,
似乎係當日全球未更新晒更新到最新版所以連到的人少咗吧?
X&Y 10:24 AM 04-22-22
先唔計用道具吸引人入侵
有召其他玩家幫緊手既時候被入侵既機率係遠高個solo
我自己全solo 未試過被入侵,係幫人打boss被召時先試過被入侵
而做白面具個side quest時要入侵人就次次對面都係3個
IDGAF 02:38 PM 04-23-22
係史東薇爾城,
因為好快就召喚到玩家3人咁打,
好快打埋隻BOSS接肢”葛瑞克,
變咗無好好探索個城添,
後來自己再打返先發現地下仲有一隻大怪物的,
打完BOSS係咪無得再召喚玩家CO-OP玩要二週目先再打過?

同埋唔係好明個召喚系統,
自己"畫空氣"果個召喚記號,
就好快被召喚去其他玩家的世界幫手,(街客)
似乎幫手打升LV仲快d添。

另一個係地下畫金色召喚符就無乜人召喚咁,
定係我搞錯咗個用途?
因為見可以set Password比特定的玩家入。
Dyhalt Rushifar 08:10 PM 04-23-22
係史東薇爾城,
因為好快就召喚到玩家3人咁打,
好快打埋隻BOSS接肢”葛瑞克,
變咗無好好探索個城添,
後來自己再打返先發現地下仲有一隻大怪物的,
打完BOSS係咪無得再召喚玩家CO-OP玩要二週目先再打過?

同埋唔係好明個召喚系統,
自己"畫空氣"果個召喚記號,
就好快被召喚去其他玩家的世界幫手,(街客)
似乎幫手打升LV仲快d添。

另一個係地下畫金色召喚符就無乜人召喚咁,
定係我搞錯咗個用途?
因為見可以set Password比特定的玩家入。
一般都係BOSS前寫易入D,開地圖有功能可以睇邊到多人召緊魂
IDGAF 07:07 PM 04-24-22
打完接肢”葛瑞克之後好迷失唔知去邊…
周圍亂行開大地圖中,
焦意中打咗隻什麼混血獅子咁。

協力幫手打返史東薇爾城先發現好多地方未行晒。
真!DC 07:27 PM 04-24-22
最近既碎片BOSS就史東薇爾城北面魔法學院
隻GAME打咩先好自由, 史東薇爾城都可以繞過唔打
IDGAF 07:34 PM 04-24-22
作者: 真!DC:
最近既碎片BOSS就史東薇爾城北面魔法學院
隻GAME打咩先好自由, 史東薇爾城都可以繞過唔打
我都有行過果條有好多狼的山路,
反而再打多幾次BOSS先發現王座有條路行返去後山果個賜福位,
問你拎葡萄果個囡仔果度。
chrischun 07:00 PM 04-25-22
打完火山巨人返圓桌大廳,唔見左調靈師羅德莉卡,係邊到可以搵到佢
真!DC 07:04 PM 04-25-22
作者: chrischun:
打完火山巨人返圓桌大廳,唔見左調靈師羅德莉卡,係邊到可以搵到佢
應該行左出大廳火爐前
風間鈴木仁 02:25 AM 04-27-22
https://www.hkgnews.com/49651/
《艾爾登法環》無縫連線MOD 和朋友瀟灑逛交界地

據外媒消息,有玩家正在製作一款《艾爾登法環》無縫連線MOD,MOD製作者稱本MOD將“消除連線界限,並允許玩家在死了之後仍然能連線。” 除此外,本款MOD還支持最多4人同時聯機遊玩,還能騎馬、一起坐火、快速旅行投...
如月釋臣 07:52 PM 04-27-22
sor有點離題......
請問有巴打帶新手打嗎?
話確有攻略
但本人技術太手殘
希望有巴打能幫忙
我是玩steam版
小昭Teddy 11:40 PM 04-27-22
作者: 如月釋臣:
sor有點離題......
請問有巴打帶新手打嗎?
話確有攻略
但本人技術太手殘
希望有巴打能幫忙
我是玩steam版
PS版,幫你唔到\
Dyhalt Rushifar 11:42 PM 04-27-22
在下STEAM
淨打BOSS既OK
不過冇點同人連唔係太識搞。
如月釋臣 11:14 AM 04-29-22
作者: Dyhalt Rushifar:
在下STEAM
淨打BOSS既OK
不過冇點同人連唔係太識搞。
不打緊,
如朋友你有時間的話
麻煩幫忙
chrischun 10:51 AM 05-01-22
昨日已有更新1.04001,法師大炮流又返嚟
第一 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 

返回主題版面