Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-10-12, 12:09 AM   #201
izumo
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
作者: Carmine 查看文章
其實一直以來g gen的所謂機體數
就算是可變機的MS/MA型態都是分開當兩架機計算的
早已經睇化晒啦~

其實呢個係咪太有HEART所以玩死自己的例子
當年做左隻好完美的F出來 後面成為自己永遠超越唔到的高牆

第2個例子係 MO系列
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-12, 03:28 AM   #202
PTX-003C
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
機動戦士ガンダム シークレット・ウェポンズ ファントム・ブレット
SDガンダムワールド
ガチャポン戦士シリーズ
SDガンダムGX

E幾個title 堅有興趣wor...
GP00 有G GEN 出過嗎?

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
PTX-003C 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-12, 09:48 AM   #203
古鐵.巨人
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDterryho_PSNJP
如果用以前d畫面出新作做多100部機比你又何妨
以前F 每機得4招乍, 而家...?
要用而家既戰鬥畫面出我真係覺得又會有製作人員手跛入院

g gen尼種百科全書式game本來就唔可以出太密,
同埋要佢機體數有增無減本來就係不切實際,
除非大家唔介意變返以前畫面同得返4招

如果笨大谷埋3-5年先出一次齊機齊故仔就有得諗下超越F
(機體上同故事收錄上, 雖然我覺得畫面同戰略上已經超越F)
古鐵.巨人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-12, 09:57 AM   #204
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: 古鐵.巨人 查看文章

老老實實笨大肯3-5年先出一次齊整版我又唔介意(反正大把GAME玩唔切)
問題係班高層唔肯呢

舊 07-10-12, 12:21 PM   #205
fenrir
Junior Member

註冊日期: Dec 2008
引用:
作者: Carmine 查看文章
其實一直以來g gen的所謂機體數
就算是可變機的MS/MA型態都是分開當兩架機計算的
ggp入面,seed d果堆zaku warrior
每種裝備計一架
專用機又係咁
fenrir 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-12, 12:23 PM   #206
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:

我係想要zero 果種 無得比你選關果種.......

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, P3F(9月?)
FGO 目標預算
7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-12, 01:21 PM   #207
DMRevolution
Game Master
ChiHaNa

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch ID6651-6298-2897
3DS Friend Code3480 2495 6887
PSN  IDdmrevolution
XBox Live Gamertagdmrevolution101
引用:

最弊高達呢套系列, 唔會有完的一日....
完左一套...過幾個月又話一套...
她一定會將個D新機加入去....無限LOOP...

3-5年出一次...到時HIT 唔起...笨大邊有咁笨呢...
今時今日D 模型...部機動畫都未出, 就模型化先...她唔咁做就唔叫笨大啦...

引用:
作者: pet3 查看文章
我係想要zero 果種 無得比你選關果種.......
而家左BREAK 又BRAKE 好煩...
但舊時個種系列玩法又是背歷史...真是唔知點出先好...唉

此篇文章於 07-10-12 01:23 PM 被 DMRevolution 編輯。
DMRevolution 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-12, 01:34 PM   #208
古鐵.巨人
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDterryho_PSNJP
所以個人覺得g gen真係出到樽頸位,
機同故事點取捨都一定有人鬧,
收頭到尾收錄一次又驚你地玩到悶/玩唔晒就唔買下一隻

之前gather beat好地地其實我expect過可以同百科式g gen雙線發展,
不過整整下而家得返亂break既百科式g gen,
兩頭唔到岸...

再唔係第日咪分開uc系還uc系自己g gen,
非uc由非uc自己 crossover囉,
唔係根本解決唔到收錄機體故事問題
古鐵.巨人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-12, 03:10 PM   #209
pet3
The One

引用:
作者: dmr5202005 查看文章
最弊高達呢套系列, 唔會有完的一日....
完左一套...過幾個月又話一套...
她一定會將個D新機加入去....無限LOOP...

3-5年出一次...到時HIT 唔起...笨大邊有咁笨呢...
今時今日D 模型...部機動畫都未出, 就模型化先...她唔咁做就唔叫笨大啦...

而家左BREAK 又BRAKE 好煩...
但舊時個種系列玩法又是背歷史...真是唔知點出先好...唉
zero 果隻唔係跟作品次序
佢係真係跟故事年代
例如 08小隊和BD 蒼的死神,rx78 之類是同時進行 ,因為同時代所以實力差不多
所以你不會話因為 玩完一年戰爭超強了再去玩 08時只是單純殺人

0083>Z 之類 又緊接著

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, P3F(9月?)
FGO 目標預算
7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
舊 07-10-12, 03:27 PM   #210
jackiecyho
Game Master
特殊戰技教導隊

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDSiulok
正傳玩到悶, 反而想佢出返d 外傳/msv, d 冇出動畫既故事

舊 07-10-12, 04:37 PM   #211
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
將d劇本全部出哂主角以外勢力d 關卡都唔會咁悶啦...
一開始我地得兩部綠渣打高達...

其實好似nds 果種關卡都唔錯o既..可惜有前無後,爆左一次就唔想再玩落去
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-12, 04:54 PM   #212
Game Master
ChiHaNa

Nintendo Switch ID6651-6298-2897
XBox Live Gamertagdmrevolution101
引用:
作者: jackiecyho 查看文章
正傳玩到悶, 反而想佢出返d 外傳/msv, d 冇出動畫既故事
出得最多咪seed d個d囉...
今次00f,v,p 都好似有...前post 好似有寫過...

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
其實好似nds 果種關卡都唔錯o既..可惜有前無後,爆左一次就唔想再玩落去
g gen operation!?
舊 07-10-12, 05:18 PM   #213
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: dmr5202005 查看文章
出得最多咪seed d個d囉...
今次00f,v,p 都好似有...前post 好似有寫過...

g gen operation!?
忘了是什麼名...
只記得要打牙寶

seed 多外傳機係因為易出...
紅/藍/金/綠骨都唔知幾多部啦

其實多d 戰艦用同戰艦作用大d會仲好玩...
(下下只係用 V果部又係悶...)
舊 07-10-12, 05:31 PM   #214
我係我
Banned

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDFoX_1217
XBox Live GamertagFoX1217
戰艦如果用返spirit咁唔同size,轉180度要分2回合咁正好多..
我係我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-12, 05:41 PM   #215
VICT
什麼超有趣的?

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDvictorleung213
引用:
作者: iu fu pig 查看文章

NDS第一集最少玩左3周目喎
要第3次先可以玩到阿姆羅死條線

舊 07-10-12, 05:45 PM   #216
pet3
The One

引用:
作者: 我係我 查看文章
戰艦如果用返spirit咁唔同size,轉180度要分2回合咁正好多..
殺左我算啦
再加上八口計......

FGO 目標預算
舊 07-10-12, 05:51 PM   #217
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
作者: pet3 查看文章
殺左我算啦
再加上八口計......
那次八口計已有=冇....
其實可唔可以唔玩故事=.=好似機戰禁得唔得=.=
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-12, 06:02 PM   #218
Eking

註冊日期: Feb 2006
咁...不如玩機戰......

舊 07-10-12, 06:03 PM   #219
VICT
什麼超有趣的?

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDvictorleung213
引用:
作者: Eking 查看文章
咁...不如玩機戰......
又唔係咁講
nds第一集
同ws個幾隻都幾好玩

起碼好玩過而家d break 300%先

舊 07-10-12, 07:36 PM   #220
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
其實GGen依家break玩法計埋今集已經玩左4集
D戰鬥畫面Wars果陣覺得好正,跟住PSP大縮水真係有無搞錯
同埋戰鬥畫面又係用左好幾集,可唔可以改下

2000:F91、Strike、紅渣
1000:電池、V仔、黑MK2、IJ(拉克絲)
PSN ID:edward_9105

曼聯迷M群:group659819@msnzone.cn
歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-12, 07:59 PM   #221
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

引用:
作者: mario0606 查看文章
其實GGen依家break玩法計埋今集已經玩左4集
D戰鬥畫面Wars果陣覺得好正,跟住PSP大縮水真係有無搞錯
同埋戰鬥畫面又係用左好幾集,可唔可以改下
話說~依d戰鬥畫面~我已經好like~佢唔改~我都好buy了~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-12, 08:48 PM   #222
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
引用:
作者: (=v=)b 查看文章
話說~依d戰鬥畫面~我已經好like~佢唔改~我都好buy了~
其實Wars果隻我真係like,但PSP斬前斬後無哂feel

2000:F91、Strike、紅渣
1000:電池、V仔、黑MK2、IJ(拉克絲)
PSN ID:edward_9105

曼聯迷M群:group659819@msnzone.cn
歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-12, 09:49 PM   #223
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: VICT 查看文章
NDS第一集最少玩左3周目喎
要第3次先可以玩到阿姆羅死條線
可惜三條線最後的機體都唔同..
喜歡的機體全都平均分散在三條線上...(無得一齊用)

仲有爆三次機後真係唔知做乜好...
舊 07-11-12, 01:10 AM   #224
Game Master
ChiHaNa

她應該出PSV的, 直迫3公主, 又可以做好多野..
加上TOUCH SCREEN...創意士間多好多...一隻UMD 邊網到咁多野....
多幾部外傳 又要減人減機....再唔是就宿故事...到時一樣死=口=
舊 07-11-12, 06:36 AM   #225
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
新要素「オーバーインパクト」
ステージ中でブレイクトリガー条件を満たすと、作品の垣根を越えて増援が出現するジェネレーションブレイクが発生
2回目のジェネレーションブレイク発生後にオーバーインパクトを起こすと自軍以外の全てのユニットが敵になる

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
BB戰士討論串.肆 [20 周年紀念新 SD 系列 - 三國傳...SD無雙(?!)] PTX-003C 收藏品討論版 1002 08-26-07 09:09 PM
[Help]SD Gundam walkgh 收藏品討論版 1 11-28-04 08:26 PM
美版sd? vov430 收藏品討論版 10 11-09-03 05:39 PM
SD咭..... 雪舟等楊 照相館 7 09-17-03 10:14 AM

現在的時間是 12:24 AM

手機版 | APP版