Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 02-21-11, 01:08 AM   #176
小樹
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2005
XBox Live GamertagLeo8896
引用:
作者: 利雲天界 查看文章
比較有印象的ELISA call

1. 「せーのー」「E~LISA~」「咩話?」「?!」
2. 「預備~」「!?」「ええ?」
3. 「準備~」「E~LISA~」「咩話?」「俺の嫁!!」

至於成場live既call就…算啦, 真係好難齊同個個都識…
完左場握完手elisa又玩多次elisa call,超正呀XDDD
小樹 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-11, 01:09 AM   #177
石原夏織
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code4597 0320 8939
PSN  IDHO2_0219
我唔知咩事又唔識所以無出過聲叫我都無做過
石原夏織 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-11, 01:10 AM   #178
小樹

不過飛蘭有首無埋PPPh,真係
舊 02-21-11, 01:10 AM   #179
次期Cekehe
Game Master

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: 利雲天界 查看文章
比較有印象的ELISA call

1. 「せーのー」「E~LISA~」「咩話?」「?!」
好神奇,我竟然一聽就明......
所以初時唔知點解個個突然停晒..........

P&D
輕課主acc: 160,670,900 - (已297)光埃龍、月讀龍、濕婆龍、幻龍王、覺麒麟、覺濕婆、比古洛、紅奧丁、覺愛貓、呂布、執行者、潘朵拉、光咖哩、火龍女、劉備、新木印、覺白虎、暗咖哩、覺墮西、雷奧、天秤等等...... (尚有尼龍、一護、水龍女等等正在排隊中)

無課副acc:271,912,456 - 常用隊長:月讀龍、日龍、覺愛貓、覺光埃、火龍女、潘朵拉、比達、覺麒麟、覺月讀等等...
次期Cekehe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-11, 01:12 AM   #180
brunhild
Crazy Gamer
選擇恐懼症

註冊日期: Sep 2007
引用:
作者: money 查看文章
睇完番黎
今次又係觀眾問題
ELISA唱euphoric field
中段小提琴拉緊悠久の翼個時
D人HEY乜 打乜CALL
根本首歌要欣賞既地方你地係完全冇理會到

オタ芸個日本人唔望佢就唔算大影響
D人亂叫CALL就大大影響
飛蘭唱SERIOUS-AGE既時候
拉長個音既位 係應該等佢唱完先HEY
唱到一半就HEY

冇ebullient future
冇戦場に咲いた一輪の花
失望
電磁砲可以唱少一首黎換ef op
飛蘭首終末のフラクタル可以換左首雷騎士OP

God only knows Live版好神
預左唱到第3章

飛蘭加返月華の螺旋
ELISA比首heartcatch
brunhild 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-11, 01:12 AM   #181
小樹

引用:
作者: 次期Cekehe 查看文章
大家都覺得佢會講なに
舊 02-21-11, 01:14 AM   #182
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
係囉 大家都預佢講nani 佢居然咩話 咁緊係eeeee架 XD

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-11, 01:14 AM   #183
brunhild
Crazy Gamer
選擇恐懼症

引用:
作者: 小樹 查看文章
不過飛蘭有首無埋PPPh,真係

我都冇
因為飛蘭CALL真係唔熟
舊 02-21-11, 01:15 AM   #184
北条加蓮
Crazy Gamer
Cuの極みラブレター

引用:
冇ebullient future
冇戦場に咲いた一輪の花
失望
飛蘭首終末のフラクタル可以換左首雷騎士OP

God only knows Live版好神
預左唱到第3章
ELISA部分完時,心諗好似無ebullient future,仲以為留到encore時埋尾用

飛蘭首終末のフラクタル可以換左首白騎士OP<=完全同意,最少多D人識,畢竟
終末のフラクタル出左一個月唔夠,GAME直頭未出

God only knows的確好得,幾時會有機會Live唱完全曲
北条加蓮 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-11, 01:16 AM   #185
brunhild
Crazy Gamer
選擇恐懼症

引用:
作者: Kewellma 查看文章
係囉 大家都預佢講nani 佢居然咩話 咁緊係eeeee架 XD
突然load唔到
舊 02-21-11, 01:17 AM   #186
小樹

引用:
作者: Kewellma 查看文章
我都停左一停,但我想反應個時ED就出聲了orz

引用:
作者: brunhild 查看文章
我都冇
因為飛蘭CALL真係唔熟
飛蘭我覺得易call過elisa(不過明顯大家都係因為elisa先去的,我都係 )
舊 02-21-11, 01:17 AM   #187
杉田智和
Junior Member

註冊日期: Nov 2010
引用:
突然load唔到
全場都估唔到會講中文
杉田智和 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-11, 01:18 AM   #188
brunhild
Crazy Gamer
選擇恐懼症

引用:
作者: Noi Aruto 查看文章
ELISA部分完時,心諗好似無ebullient future,仲以為留到encore時埋尾用

飛蘭首終末のフラクタル可以換左首白騎士OP<=完全同意,最少多D人識,畢竟

God only knows的確好得,幾時會有機會Live唱完全曲
冇左戦場に咲いた一輪の花 真係好驚訝
聽到尾真係問左句,首歌去左邊?
舊 02-21-11, 01:19 AM   #189
brunhild
Crazy Gamer
選擇恐懼症

引用:
作者: 小樹 查看文章
我都停左一停,但我想反應個時ED就出聲了orz

飛蘭我覺得易call過elisa(不過明顯大家都係因為elisa先去的,我都係 )

愛既關係
舊 02-21-11, 01:20 AM   #190
杉田智和

引用:
戦場に咲いた一輪の花真係估唔到無
我唔介意其實拎首本能のDOUBT黎換番首戦場に咲いた一輪の花/I sing by soul
舊 02-21-11, 01:21 AM   #191
小樹

引用:
作者: 杉田智和 查看文章
戦場に咲いた一輪の花真係估唔到無
我唔介意其實拎首本能のDOUBT黎換番首戦場に咲いた一輪の花/I sing by soul
我其實最想聽就係戦場に咲いた一輪の花同I sing by soul
但兩首都無囉....
舊 02-21-11, 01:23 AM   #192
小樹

引用:
愛既關係
我call飛蘭個時都hea左好多,所以encore個時非常有能量去叫同call
舊 02-21-11, 01:23 AM   #193
北条加蓮
Crazy Gamer
Cuの極みラブレター

引用:
結論係:曲目投票結果的確只作參考之用
北条加蓮 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-11, 01:25 AM   #194
杉田智和

引用:

首合唱歌有參考到已經滿足
舊 02-21-11, 01:26 AM   #195
brunhild
Crazy Gamer
選擇恐懼症

引用:

曲目投票結果的確只作參考之用 x
曲目投票結果請不要相信 o
舊 02-21-11, 01:26 AM   #196
小樹

引用:
結果係想要個d係list內但無份
唔太想要個d就有份囉orz
舊 02-21-11, 01:29 AM   #197
ComeLOLoh
God of Gamer

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
引用:
作者:  查看文章
今晚call得特別齊火力特別盛
オレの嫁
我見你好似係右邊第一行喎,正啦。
確實係有時齊,但亦有時唔齊。特別係飛蘭。

舊 02-21-11, 01:29 AM   #198
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
引用:
飛蘭加返月華の螺旋
ELISA比首heartcatch
飛蘭D新歌唔多得
ELISA新碟就正好多

引用:

連唱God only knows個Part係最正個Part
正如我一路所講
飛蘭D新歌唔多得
唱多D舊歌先岩

God only knows Full Ver等ELISA LIVE TOUR 2011 〜Birth of my Lasei〜啦
應該會唱Full Ver既

舊 02-21-11, 01:30 AM   #199
brunhild
Crazy Gamer
選擇恐懼症

引用:
飛蘭D新歌唔多得
ELISA新碟就正好多

連唱God only knows個Part係最正個Part
正如我一路所講
飛蘭D新歌唔多得
唱多D舊歌先岩
God only knows真係全場最正,大家都玩得
舊 02-21-11, 01:33 AM   #200
ComeLOLoh
God of Gamer

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
引用:
作者: 次期Cekehe 查看文章
我都一聽就明。好清楚。
不過我聽唔清我地要講咩姐。

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「瀬戸の花嫁」連載再開 武藤遊戲 日本動漫畫討論版 405 04-22-10 07:17 PM
葉鍵最萌戰再開~! leotam3 H-GAMEの部屋 2 12-19-05 09:16 AM
修羅之刻再開 陸奧 貴志 日本動漫畫討論版 27 09-05-05 06:00 PM
L'Arc~en~Ciel 活動再開 炎尾燃 Neo Music UNIVERSE 4 07-10-03 03:29 AM
IPHOTO死左!幾時再開呀? 最強幻象 手機資訊/電腦軟硬討論 2 03-17-03 12:18 AM

現在的時間是 05:40 AM

手機版 | APP版