Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 
日本動漫畫討論版>理不尽な孫の手「無職転生 異世界行ったら本気出す」アニメ 2020年放送決定!!
RPG之鬼 06:16 PM 03-22-21
作者: 尼路:
紅毛真係勁得濟……
因為狂犬好單純
見到老婆咁努力當然也努力
仲有500歲光頭大師指點
唔勁都唔得
野良猫 08:44 PM 03-22-21
又要再讚動畫組嘅戰鬥節奏掌握得好好

如果佢做戰鬥番應該好好睇
作者: 十一月:
睇小說都唔覺。
睇動畫令我覺得紅毛強得過份。
紅色大蛇,初時斬唔入,但轉頭就一刀砍斷

暖男,我覺得呢個稱呼係過低評價。
佢講「即使不能洗脫一族的污名,也一定會保護魯迪他們」那一幕真係型到爆。
應該稱呼佢做型男。
要定格先睇到

第一刀係斬落紅皮度但太硬斬唔入
第二刀係斬落藍肉度
RPG之鬼 09:00 PM 03-22-21
作者: 野良猫:
又要再讚動畫組嘅戰鬥節奏掌握得好好

如果佢做戰鬥番應該好好睇

要定格先睇到

第一刀係斬落紅皮度但太硬斬唔入
第二刀係斬落藍肉度
看來凡是艾莉絲的攻擊都要逐格睇
由"真空"踢到依家斬蛇都要逐格睇
真!DC 11:13 PM 03-23-21
哩集體感時間好快
變左武僧SOSAD
下集係咪要等到7月
Kinny Riddle 03:06 PM 03-24-21
紅毛得12歲就已經武功高強

睇嚟佢嘅傲嬌唔係齋得個樣睇

綠髮魔出家做武僧

睇嚟要等3個月先可以再睇

Studio Bind呢個新公司第一作就已經超高製作水準,以後會多注意下佢哋。
十一月 09:57 AM 05-20-21
第二季延期至10月
https://mushokutensei.jp/
十一月 11:13 PM 08-31-21
新PV

亍 ◣ 06:50 AM 09-20-21

亍 ◣ 12:05 AM 09-27-21
木棉水管開始重溫,應該剛剛駁到二期開始,,,,,

亍 ◣ 01:36 PM 10-03-21
木棉版預告

10月4日起,逢週一00:00後於正版平台更新!
授權平台
VIU Hong Kong...

武藤遊戲 09:04 AM 10-05-21
這次不是肚肋肉
版權繪劣化

RPG之鬼 09:28 PM 10-05-21
作者: 武藤遊戲:
這次不是肚肋肉
版權繪劣化
其實三個老婆唔著都...
狂犬 = 肌肉
老師 = 排骨
希露菲 = 飛機場
J+1 08:45 AM 10-18-21
明明只係鐘意獸尾...爺爺
由手機版發出
真!DC 10:28 AM 10-18-21
點解正太要脫大叔唔使
因為係性罪行嗎
由手機版發出
十一月 02:08 PM 10-18-21
作者: 真!DC:
點解正太要脫大叔唔使
因為係性罪行嗎
由手機版發出
因為正太脫了也無傷大雅,但大叔脫了就令人作嘔囉
RPG之鬼 03:53 PM 10-18-21
點解正太要脫大叔唔使
因為係性罪行嗎
由手機版發出
只有連人渣都不如先脫XD
下集應該是父子篇,好戲連場囉
野良猫 09:57 PM 11-01-21
變態假面

的確冇諗過轉移災害响其他地方都發生
上集又只係講阿爺被斬,以為冒險完番去接手阿爺嘅事
結果今集咁樣超展開

唔知太太點…

妹妹好萌
dark_ming_ 10:23 PM 11-01-21
作者: 野良猫:
的確冇諗過轉移災害响其他地方都發生
正確一點說,轉移災害的範圍很大。
真!DC 07:29 AM 11-02-21
保羅依然咁乞人憎
野良猫 07:42 AM 11-02-21
保羅依然咁乞人憎
佢應該都係掛住太太先咁
搵又搵唔到又大量人變咗奴隸
捉番嚟個肥仔明顯已經被人玩壞咗

太太咁正真係幾令人擔心
anyone 08:23 AM 11-02-21
問題係咁大件事都無其他人講(ry
特登鋪排?
RPG之鬼 01:47 PM 11-02-21
小說係
1) 魯迪直接去咗獸族,所以冇去城裡的冒險者公會,因此不知道呢件事,至於艾麗絲同瑞傑路德因為被獸族襲擊 -> 講和 -> 消滅走私團,所以都沒有入城。
2) 保羅其實真係個好男人,當轉移後就以各種方式組織搜索隊(上季片頭(定片尾)有保羅讀白)
3) 由於保羅是帶領其他人(大多數是平民),所以佢遇到好多問題,人手不足,村民去向,而其中死亡消息是最多,即使救得返都好似肥仔咁,剛出場的魔法師也是被搞過所以怕男人,而曝露女是為了保護佢先咁著。
4) 因此保羅佢一直發惡夢,佢相信魯迪,但同時也擔心連魯迪都死埋,因此嗜酒,而諾倫係佢唯一依靠。
5) 魯迪見到保羅咁樣所以先嬉皮笑臉講得好輕鬆

父子篇覺得是整套故事裡最好睇的部份,雖然短但夠份量。
之後與保羅有關的劇情都十分影響到魯迪成長,所以魯迪最後是視佢為父親。
真!DC 03:02 PM 11-02-21
我動畫黨感覺唔倒保羅有關心路迪唔覺佢見到路迪有高興
路迪雖然係天才但都係災民冇理由期望災民去救人亦唔應該期望災民可以掌握幾多情報
艾利絲係親戚加僱主在公在私都係應該保護佢優先
由手機版發出
plokplok00 04:56 PM 11-02-21
個ED 有畫到女僕同女一齊
就係無畫到媽媽 但有一格藍色睇唔清 唔敢估
我驚有人yt用一大個標題黎劇透
小特特 05:26 PM 11-02-21
我動畫黨感覺唔倒保羅有關心路迪唔覺佢見到路迪有高興
路迪雖然係天才但都係災民冇理由期望災民去救人亦唔應該期望災民可以掌握幾多情報
艾利絲係親戚加僱主在公在私都係應該保護佢優先
由手機版發出
坐係酒館果幕一開場保羅唔敢直望魯迪其實有表現到高興魯迪無死到,但又做唔到救佢行為既內疚感
直到聽到魯迪自吹冒險有幾過癮就瞬間變為嬲豬

而跟據佢常識判斷,由魔大陸返黎有幾個機會比你去冒險者公會睇留言,遍遍黎到咁遠既國家仲話唔知
係值得嬲既,呢個係佢視點

而咁唔好彩魯迪真係一過左海就完全無機會去冒險者公會直到呢一日
第一 ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 

返回主題版面