Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Music UNIVERSE

主題工具 顯示模式
舊 08-02-12, 01:03 AM   #1801
Justine
Game Master
Dystopia鼓手

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: Suika 查看文章
又組多隊?你好似好多隊喇WOR
另排開始多番D時間想搵D超新手組BAND
不過D時間就唔岩 

有無好介紹? 
我依家得返一隊咋麻

想組返隊純玩唔多出show既,玩乜歌都ok
又想試下彈結他

之前兩場show勁近........chr爆左...

btw
你有冇時間夾下野?

此篇文章於 08-02-12 01:05 AM 被 Justine 編輯。
Justine 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-13-12, 01:26 PM   #1802
新堂愁一
Eternal Flame™
男人三寶無樣有

註冊日期: Aug 2002
忍唔到手.....
終於有支 star shape.....

買唔起 crying star 係唯有買d cheap野頂檔

舊 08-14-12, 07:17 AM   #1803
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
有錢人

舊 08-14-12, 08:06 AM   #1804
新堂愁一
男人三寶無樣有

引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
有錢人
呢支真係唔貴~
恨左 star 咁耐當滿足下...雖然都係有D dum 頭情況

舊 08-14-12, 09:12 AM   #1805
Terry Sham
Crazy Gamer
Lazy Gamer

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDshumfukuen
Nintendo Switch ID413115694034
3DS Friend Code0920 2570 3686
PSN  IDshumfukuen
現在才發現有個樂器討論區,我是學鋼琴的。

舊 08-14-12, 10:30 AM   #1806
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
作者: 新堂愁一 查看文章
呢支真係唔貴~
恨左 star 咁耐當滿足下...雖然都係有D dum 頭情況
你地支支都唔話貴

舊 08-14-12, 11:08 AM   #1807
新堂愁一
男人三寶無樣有

引用:
你地支支都唔話貴
咁呢支真係唔貴嘛....
貴既我一至兩支夠
其他平既都係要黎襯衫

作為一個 cheap cheap Guitar Collector but not guitarist 黎講, 算係咁啦

舊 08-14-12, 02:48 PM   #1808
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
咁呢支真係唔貴嘛....
貴既我一至兩支夠
其他平既都係要黎襯衫

作為一個 cheap cheap Guitar Collector but not guitarist 黎講, 算係咁啦
即係有貴野

我平野都唔捨得買

舊 08-14-12, 04:14 PM   #1809
新堂愁一
男人三寶無樣有

引用:
即係有貴野

我平野都唔捨得買
你親身過日本買又點計先

舊 08-15-12, 10:08 AM   #1810
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
你親身過日本買又點計先
冇咁既事,你屈我

舊 08-15-12, 06:21 PM   #1811
新堂愁一
男人三寶無樣有

引用:
冇咁既事,你屈我
前面有 post 為証

舊 08-15-12, 06:53 PM   #1812
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
前面有 post 為証
其實支fender jp唔貴.....如果當年7算買既話

舊 08-16-12, 02:24 PM   #1813
txl
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2005
XBox Live GamertagJonouil
小弟隊永遠的新手band之前Plantrox決賽片段,玩得麻麻,獻羞了。

鐘意既就Like下我地個page支持下
https://www.facebook.com/refiy.hk
txl 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-12, 10:01 PM   #1814
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
作者: txl 查看文章
小弟隊永遠的新手band之前Plantrox決賽片段,玩得麻麻,獻羞了。

鐘意既就Like下我地個page支持下
https://www.facebook.com/refiy.hk
live band都有咁既水準都叫新手, 我呢D根住CD彈都一pat屎既算係乜

舊 08-22-12, 11:40 PM   #1815
新堂愁一
男人三寶無樣有

引用:
live band都有咁既水準都叫新手, 我呢D根住CD彈都一pat屎既算係乜
我地呢D咪就係屎law

舊 08-26-12, 10:20 PM   #1816
Justine
Game Master
Dystopia鼓手

認真,
一路玩開隊band因一d原因,依家無再夾
小弟想組新band,
希望以ACG為主,當然其他歌都可以
小弟係鼓手
希望樂隊會有:
drum
結他X2
bass
keyboard

vocal我會搵倒
有興趣既希望可以留一留言
認真想長夾既,
thx to all

舊 08-26-12, 10:46 PM   #1817
Suika
God of Gamer
西瓜

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDSuika0216
XBox Live GamertagSuika+HK
琴日行過柏斯唔小心買左支 Gibson
Suika 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-12, 12:27 AM   #1818
新堂愁一
男人三寶無樣有

引用:
作者: Justine 查看文章
認真,
小弟想組新band,
小弟係鼓手
希望樂隊會有:
drum
結他X2
bass
keyboard

vocal我會搵倒
認真想長夾既,
thx to all
cover band? 會唔會搞自己歌?

舊 08-27-12, 12:27 AM   #1819
新堂愁一
男人三寶無樣有

引用:
琴日行過柏斯唔小心買左支 Gibson
咁唔小心....羨慕死人啦
為左有偈傾請快up相

此篇文章於 08-27-12 12:29 AM 被 新堂愁一 編輯。
新堂愁一 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-12, 12:36 AM   #1820
新堂愁一
男人三寶無樣有

大家有無都作下歌~? 交流下~

我發現我直到而家都係感覺行先, melody concept 始終都係就咁哼多
難聽D講其實真係可以叫作....

但我試過我係真係唔可以好理論咁樣地砌...頂多配 chord +fine tune 時先會
連 solo 都係哼好聽過跟晒結構 chord progression 咁慢砌....

真係天生唔係文人....粗人一個

舊 08-27-12, 01:59 AM   #1821
Justine
Game Master
Dystopia鼓手

引用:
cover band? 會唔會搞自己歌?
都可能會
但開始果時都應該以cover為主
因為係想玩ACG歌

舊 08-27-12, 08:03 PM   #1822
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
作者: Justine 查看文章
認真,
小弟想組新band,
小弟係鼓手
希望樂隊會有:
drum
結他X2
bass
keyboard

vocal我會搵倒
認真想長夾既,
thx to all
可惜我玩得屎又冇乜時間, 練一首歌都練勁耐, 如果唔係都有興趣

舊 08-28-12, 10:19 AM   #1823
Suika
God of Gamer
西瓜

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDSuika0216
XBox Live GamertagSuika+HK
樓上 +1

引用:
咁唔小心....羨慕死人啦
為左有偈傾請快up相
Studio 有咩好羨慕
遲下買支 R9 先影
Suika 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-12, 11:00 AM   #1824
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
可惜我玩得屎又冇乜時間, 練一首歌都練勁耐, 如果唔係都有興趣
去試吓囉
我都想夾吓ACG野~haha

舊 08-28-12, 11:00 AM   #1825
新堂愁一
男人三寶無樣有

引用:
樓上 +1

Studio 有咩好羨慕
遲下買支 R9 先影
而家既 studio都好啦貴啦
以前好似 around 8k ga ja....

論壇跳轉

現在的時間是 02:08 AM

手機版 | APP版