Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 08-19-13, 11:33 AM   #1776
醜小鴨
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2003
去其他討論區睇過d人話原來掉箭係有上限,即係你打怪佢掉左d箭你冇執到,一過左佢個掉箭上限就唔會再掉箭了,冇箭掉我試過好幾次了,次次都要返城後再入過去迷宮先會再掉返箭,冇箭的妖精真係叫人點打?
醜小鴨 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-13, 11:56 AM   #1777
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
你不是還有魔法嗎

舊 08-19-13, 12:08 PM   #1778
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: 醜小鴨 查看文章
去其他討論區睇過d人話原來掉箭係有上限,即係你打怪佢掉左d箭你冇執到,一過左佢個掉箭上限就唔會再掉箭了,冇箭掉我試過好幾次了,次次都要返城後再入過去迷宮先會再掉返箭,冇箭的妖精真係叫人點打?
佢衝咗幾十個迷宮?早前為升99成日馬拉松9珠,真係未試過完全唔跌,唔執就多既。
在下依家衝混沌唔好話踢連D怪燒傷/中毒都跌幾枝…

舊 08-19-13, 12:13 PM   #1779
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
魔法才是主菜啊,hit and run 3組風企係後半場睇佢哋自己削血,有火仲可以加幾粒送佢一程...水邊就排雲掌lag 爆個畫面....
由手機版發出

此篇文章於 08-19-13 12:15 PM 被 J+1 編輯。
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-13, 12:15 PM   #1780
神人ではない!新人だ

引用:
作者: J+1 查看文章
魔法才是主菜啊,hit and run 3組風企係後半場睇佢哋自己削血,有火仲可以加幾粒送佢一程...
由手機版發出
你打紅龍/眼怪/殺人兔魔俾在下睇下
打卒就幾好用既,魔師同暗殺者例外…

舊 08-19-13, 12:23 PM   #1781
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
魔法才是主菜啊,hit and run 3組風企係後半場睇佢哋自己削血,有火仲可以加幾粒送佢一程...水邊就排雲掌lag 爆個畫面....
由手機版發出
排雲掌

舊 08-19-13, 01:58 PM   #1782
醜小鴨
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2003
魔法我只升了1級,點了踢技同箭技…

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
佢衝咗幾十個迷宮?早前為升99成日馬拉松9珠,真係未試過完全唔跌,唔執就多既。
在下依家衝混沌唔好話踢連D怪燒傷/中毒都跌幾枝…
起碼我自己玩已經試過好過次完全冇掉箭,出現呢個情況後只能用腳慢慢踢d怪,之後等一段時間幫我開門果個賊仔會掉5支箭落地,射完又再等過佢出來…

此篇文章於 08-19-13 02:02 PM 被 醜小鴨 編輯。
醜小鴨 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-13, 02:15 PM   #1783
神人ではない!新人だ

引用:
作者: 醜小鴨 查看文章
魔法我只升了1級,點了踢技同箭技…

起碼我自己玩已經試過好過次完全冇掉箭,出現呢個情況後只能用腳慢慢踢d怪,之後等一段時間幫我開門果個賊仔會掉5支箭落地,射完又再等過佢出來…
…1.00就好似話曾經有呢個現象,不過1.01應該修正咗。
在下亦試過差唔多全身+DROP既幸運套裝,真係用雨箭打哥布林唔愁冇箭用。
當然,作為一代不幸宗師,刀仔、維護同魔法都有兼修,雖然打紅龍、奇米拉果D冇咩用,不過果D在下回唔切箭會直接死咗佢算…
踢係補箭、連CHARGE同TTF先用,除咗TTF外,根本做唔到主力。先唔講威力升爆都唔夠阿媽廚勁,距離短之餘,由於密度太低HARD以上好難踢停人,結果好多時就算開埋TTF都焗住淨係用腳刀同腳根踢…刀仔同精魔先係萬全策,太高LV就用忘情水啦。

此篇文章於 08-19-13 02:23 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-13, 02:31 PM   #1784
BlackWing
World Order
↘本氣度0

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code3480 2495 6871
PSN  IDgafkalut
ELF(STR191) 5連踢:
威力:30*2/20*2/35

Amazon(STR205) 4連踢:
威力:40/50/60/80

所以輸係正常,輸威力,輸速度,仲要多一腳
個感覺咪好似SS既聖血同魔血一樣
BlackWing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-13, 02:40 PM   #1785
神人ではない!新人だ

引用:
作者: BlackWing 查看文章
ELF(STR191) 5連踢:
威力:30*2/20*2/35

Amazon(STR205) 4連踢:
威力:40/50/60/80

所以輸係正常,輸威力,輸速度,仲要多一腳
個感覺咪好似SS既聖血同魔血一樣
所以除非係真性外,好難想像到有人會打算用踢為主力/副主力。

舊 08-19-13, 03:37 PM   #1786
J+1
望過黎呀!!!!!!

引用:
你打紅龍/眼怪/殺人兔魔俾在下睇下
打卒就幾好用既,魔師同暗殺者例外…
紅龍原地放三個等佢跳過來就閃走,再放三個loop....
怪眼就難d,比佢直望封魔就閃去後面放風...
兔太快我係放一個閃一次...太花會見唔到佢出必殺

當然打大佬用大力藥+火彈上射係主力 (都係盡量射5收5....

引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
排雲掌
7個大佬場有2個可以玩算係咁啦
由手機版發出

此篇文章於 08-19-13 04:10 PM 被 J+1 編輯。
舊 08-19-13, 04:20 PM   #1787
神人ではない!新人だ

引用:
紅龍原地放三個等佢跳過來就閃走,再放三個loop....
怪眼就難d,比佢直望封魔就閃去後面放風...
兔太快我係放一個閃一次...太花會見唔到佢出必殺

當然打大佬用大力藥+火彈上射係主力 (都係盡量射5收5....
由手機版發出
又係你話精魔至係主力既在下幾大都用弓做主力嘞
用精魔打暗殺者真係廿年都殺唔到佢,分分鐘慘過用腳。

在下用PS3 ONLINE真係見過D高手,已經成個畫面都係敵人仲要死玩精魔同瘋神腿唔放箭,唔係禮儀問題,一早LOG OUT咗佢算。

依家在下反而開始覺得雨箭係個別BOSS先好用,特別係用油果時10野就玩晒,明明霸者應該至少打足一層,但好多時射完晒D BOSS都未死。反而JUMP CHARGE有前途

此篇文章於 08-19-13 04:31 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-13, 04:28 PM   #1788
クラウド
死相が見えるぞ

註冊日期: Mar 2002
精靈上左地獄後轉玩阿馬廚同矮人, 真係覺得精靈係多餘...

舊 08-19-13, 04:35 PM   #1789
神人ではない!新人だ

引用:
作者: クラウド 查看文章
精靈上左地獄後轉玩阿馬廚同矮人, 真係覺得精靈係多餘...
矮人INF在下覺得麻麻,諗緊係咪要兩件STUN+既武器去方便打暈上級卒再掟死晒佢地。

舊 08-19-13, 04:47 PM   #1790
J+1
望過黎呀!!!!!!

引用:
又係你話精魔至係主力既在下幾大都用弓做主力嘞
用精魔打暗殺者真係廿年都殺唔到佢,分分鐘慘過用腳。

在下用PS3 ONLINE真係見過D高手,已經成個畫面都係敵人仲要死玩精魔同瘋神腿唔放箭,唔係禮儀問題,一早LOG OUT咗佢算。

依家在下反而開始覺得雨箭係個別BOSS先好用,特別係用油果時10野就玩晒,明明霸者應該至少打足一層,但好多時射完晒D BOSS都未死。反而JUMP CHARGE有前途
主力打卒嘛 又唔消耗耐久
全畫面有人就通街放風頂多射兩支穿雲箭
箭雨我已經唔用,消耗太快...上連射5支仲有一點特攻嘅效果....
由手機版發出

此篇文章於 08-19-13 04:51 PM 被 J+1 編輯。
舊 08-19-13, 05:10 PM   #1791
神人ではない!新人だ

引用:
主力打卒嘛 又唔消耗耐久
全畫面有人就通街放風頂多射兩支穿雲箭
箭雨我已經唔用,消耗太快...上連射5支仲有一點特攻嘅效果....
由手機版發出
在下真係SOLO都唔會咁慳,反正D防具仲早爆過D武器。
而且自己慳埋D耗損,搞到同伴損手爛腳個個要返村,真係唔知慳黎做咩…

另外,視乎狀況在下偶爾都會雨箭打卒,特別係有4隻COPY同其他怪並存既時候…

此篇文章於 08-19-13 05:26 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
舊 08-19-13, 05:26 PM   #1792
J+1
望過黎呀!!!!!!

只因為風精太好用,削血封移動打落飛行道具,只要閃得快,hit and run 可以好有效率
由手機版發出
舊 08-19-13, 05:31 PM   #1793
神人ではない!新人だ

引用:
只因為風精太好用,削血封移動打落飛行道具,只要閃得快,hit and run 可以好有效率
由手機版發出
都係果句,在下用弓你用風,鬥快殺古龍?
又或者暗殺者都OK架。

此篇文章於 08-19-13 05:36 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
舊 08-19-13, 05:36 PM   #1794
J+1
望過黎呀!!!!!!

玩呀,個龍頭係天上面
由手機版發出
舊 08-19-13, 05:37 PM   #1795
神人ではない!新人だ

引用:
玩呀,個龍頭係天上面
由手機版發出
吹到架,佢咬落黎果陣
仲可以玩反射。其他時候就華麗身法…
果條友打飛行惡魔都係KEEP齋放風…

你試下幫FRIEND咁樣打古龍,睇下佢會有咩表情…

此篇文章於 08-19-13 05:43 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
舊 08-19-13, 06:02 PM   #1796
BlackWing
World Order
↘本氣度0

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code3480 2495 6871
PSN  IDgafkalut
http://www.youtube.com/watch?v=Zib8LJZI5AU

gogogo
BlackWing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-13, 06:07 PM   #1797
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
嘩,英雄,偶像!!

舊 08-19-13, 06:12 PM   #1798
神人ではない!新人だ

引用:
作者: BlackWing 查看文章
まさかやるとは…でも精霊魔法だけではないな。

舊 08-19-13, 07:57 PM   #1799
~蛙蛙~
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2008
曲射同針叉都係主力 只係睇咩環境既姐
由於我唔夠技能點(點左10格背包) 如果唔係精靈魔法+背刺+曲射 應該好開心
風魔法卡住隻怪->背刺 爽得很 混沌秒精英(藍怪)超快
~蛙蛙~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-13, 08:46 PM   #1800
SunSunny
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2004
3DS Friend Code3711 7506 0445
有冇用緊戰士開到10萬傷害杯有心得?攪咗D裝都係7萬..

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Dragon's Crown / ドラゴンズクラウン l PS5 Switch 完全版未定 待機 武藤遊戲 電視遊戲討論版 937 11-03-17 11:18 AM
[多機種] Dragon's Crown 玩家收集區 (ドラゴンズクラウン) 留名 P.1 (#1) 八仙果 攻略及心得交流區 964 08-05-14 10:17 PM
放 psv :dragon crown 我係我 買賣專區 2 07-30-13 09:51 PM
快放行版Psv dragon crown LEDIV 買賣專區 1 07-27-13 08:58 PM
售 Dragon's Crown 特典畫冊 矢吹丈 買賣專區 0 07-25-13 06:05 PM

現在的時間是 08:31 AM

手機版 | APP版