Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-13-05, 01:48 AM   #151
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: BenEX
我想問下究竟係貫一張送三張定買一張送一張?
我今日同d朋友去睇, 買4張都係得一set...
我諗一係賣飛果條友自己收起...一係就是但拎俾你 朋友

終於去左睇~~可能因為較夜所以無咩細路仔(D細路一定睇唔明囉 )

新畫部分佔左都唔知有無2成...
有時新畫接番舊畫感覺有d怪....

新畫的嘉美尤太正太Feel啦...阿寶個樣就正常左...馬沙d頭髮好飄逸勁型!!
大部分女角色靚女左~特別是露沙美~!!又靚又型女~~十分期待哈曼出場!!!!!
仲有預告Part的阿科幾靚(好多人可能唔知有預告所以d人一完場即走 )

故事方面...基本上記得Z的劇情的話應該會覺得幾好睇~
完全無悶場~~個人覺得佢濃縮得唔錯~
起碼都仲接得到個故仔未至於一頭霧水(可能因為我已經煲左幾次Z TV版 )
一D經典+重要戰鬥/劇情都盡量cut少D(e.g.嘉美尤搶高達~攻擊泰坦斯"廢"基地)
一浪一浪GE戰鬥畫面真係好精彩
馬沙同阿寶再遇果幕真係好有味道
一句講晒~高達迷必睇
(不過未睇過Z的人事先最好煲番一次TV版~咁樣會睇得投入D)

引用:
作者: 莎月美希
.畫風同當年差不多.
佢好多都用番舊畫面...基本上新同舊畫分別都好大下

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-05, 01:50 AM   #152
GAF GGXX團
紅月カレン

註冊日期: Mar 2002
係唔係買飛就有POST CARD送=口=??
點解今日去UA 睇無得送??Q__Q

舊 11-13-05, 12:54 PM   #153
Oruma
Ultimate Gamer
Beware...

註冊日期: Aug 2004
有無人會約女仔去睇Z?? ?

Oruma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-05, 12:59 PM   #154
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: Oruma
有無人會約女仔去睇Z?? ?
係都睇nana啦

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-05, 01:41 PM   #155

Insane Gamer
F6F8 F73C

註冊日期: Mar 2003
今天終於看了
入場前問了售票員,阿寶和馬沙的postcard入手,現在手上已有兩張馬沙,一張阿寶的明信片orz

新畫面很漂亮耶~舊畫面也很喜歡
戰鬥場面很棒!
總之很精彩!期待第二部

私の右手には

twitter Plurk 
上面幾個隨便follow
 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-05, 02:31 PM   #156
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: jaVaj ◣
係都睇nana啦
我反而無咩興趣

引用:
作者: 
今天終於看了
入場前問了售票員,阿寶和馬沙的postcard入手,現在手上已有兩張馬沙,一張阿寶的明信片orz

新畫面很漂亮耶~舊畫面也很喜歡
戰鬥場面很棒!
總之很精彩!期待第二部
嘉美尤呢??點解唔拎齊一套

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-05, 02:52 PM   #157
kingshaman
Junior Member

註冊日期: Oct 2003
如果無睇過TV版真係唔知講咩
馬沙同阿寶相遇個幕鑋係一流

舊 11-13-05, 03:24 PM   #158
ianbbhoho
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2002
PSN  IDiancat
http://www.mov3.com/boxoffice/index.html
票房
8間劇院拿第6都唔差
1間收入1萬 ?
ianbbhoho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-05, 04:30 PM   #159
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
睇完返,大半個場係細路...雖則我都係帶住個細佬去

d配角好慘,拉娜出場0既時間隨時少過尊尼搵佢,格靈哥又係出黎死orz連斯洛哥都係運吉0既

開頭查實無乜癮,不過睇完最後15min大滿足

加布蘭個變形超級化左

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-05, 04:32 PM   #160
ianbbhoho
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2002
PSN  IDiancat
引用:
作者: sugihara
睇完返,大半個場係細路...雖則我都係帶住個細佬去

d配角好慘,拉娜出場0既時間隨時少過尊尼搵佢,格靈哥又係出黎死orz連斯洛哥都係運吉0既

開頭查實無乜癮,不過睇完最後15min大滿足

加布蘭個變形超級化左
變型個時d 光?
幻覺來ja
ianbbhoho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-05, 05:11 PM   #161
Einhander
God of Gamer
能登かわいいよ能登

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDRazgriZeroGAF
XBox Live GamertagRazgriz GAF
啱啱睇完
原來要問個售票員先攞到明信片
不過馬沙畀人換哂...呿

生ける世に 我が身悲しも
夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

(」・ω・)」SAN値(/・ω・)/ピンチ!
iDontCare
Einhander 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-05, 06:33 PM   #162
P.Hope
GAF GGXX團
39最高( ̄∇ ̄)

註冊日期: Nov 2002
.... 睇完得淡笑~

舊 11-13-05, 06:49 PM   #163
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: P.Hope
.... 睇完得淡笑~
我睇完好滿足~

真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-05, 06:55 PM   #164
P.Hope
GAF GGXX團
39最高( ̄∇ ̄)

引用:
作者: 真!DC
我睇完好滿足~
超fans向的一部東東~ 唔多清楚佢想表達d乜 (終於證明了自己不是fans~)... 不過我想d細路睇到d機械人係咁打就會好開心吧...

d 劇情同對白好似斷下斷下上不接下咁... gundam ace 版的翻譯仲好過佢~

舊 11-13-05, 07:28 PM   #165

Insane Gamer
F6F8 F73C

註冊日期: Mar 2003
引用:
作者: Hitomi
我反而無咩興趣

嘉美尤呢??點解唔拎齊一套
好似俾人換晒

私の右手には

twitter Plurk 
上面幾個隨便follow
 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-05, 07:38 PM   #166
Einhander
能登かわいいよ能登

引用:
超fans向的一部東東~ 唔多清楚佢想表達d乜 (終於證明了自己不是fans~)... 不過我想d細路睇到d機械人係咁打就會好開心吧...
好多細路中途走人or訓著左,有啲就係咁亂叫...
我覺得佢地好唔開心

夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

iDontCare
舊 11-13-05, 07:42 PM   #167
kenpeter
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2004
好似我咁,未睇過tv版的,去睇電影的話,就好似比人呃錢咁,畫質時好時壞,差起上來就好似?咱珚U能俠o的畫質咁
靚的時候,又好唔過seed-d,睇極都睇唔明o的對白,鬼咁亂,冷係有深度咁,同幾個friend睇,幾過都r晒頭咁甚至唔明邊過打邊過咁,垃圾 咁又浪費了三十元,唉,早知睇nana都唔睇z啦
kenpeter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-05, 07:44 PM   #168
P.Hope
GAF GGXX團
39最高( ̄∇ ̄)

引用:
作者: 計劃犯罪者
好多細路中途走人or訓著左,有啲就係咁亂叫...
我覺得佢地好唔開心
這就是動畫和卡通片的分別了~

話說回來~ 一部名作的電影版如果不能夠令非fans的人入場並在真正理解到作品內容後受到感動,大叫過癮的話~ 即使讓人覺得好看~ 也不是一部好的東西...

舊 11-13-05, 07:52 PM   #169
msz006
私の紗夢は可愛です~
六蚊玩倒舖

"z 高逹"本身係 "一年戰爭"第一套高逹的續編,
z 劇埸版係"z 高逹" 的濃縮加少 少改動,

未睇過一年戰爭 就去睇z 高逹的,只要睇少少資料講番why 主角唔係地球軍而係反地球軍 就 己經明到成套z 的基礎,

咁梗係唔明啦.......

不過套野都比唔到我lee 部 zeta 敢逹好大感動....
msz006 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-05, 07:52 PM   #170
leotam3

註冊日期: Oct 2003
引用:
這就是動畫和卡通片的分別了~

話說回來~ 一部名作的電影版如果不能夠令非fans的人入場並在真正理解到作品內容後受到感動,大叫過癮的話~ 即使讓人覺得好看~ 也不是一部好的東西...
但係點可以將壓縮50集(25hr)成3集(~6hr)又可以俾人完全明白成個故事呀
(如果要計可能連0079都要講理d人先會明 )

呢套電影一開始就擺明係fans向啦
不過如果畫面全部都係全新會好d
(下星期可能去睇 )

最新school days mad誕生~\/
http://youtube.com/watch?v=d8_pUM-DKQA

全新舊18x game特價拍賣中
http://www.gaforum.org/showthread.ph...611&highlight=

あやかし陰陽録討論區
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=222911
leotam3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-05, 07:53 PM   #171
msz006
私の紗夢は可愛です~
六蚊玩倒舖

引用:
作者: kenpeter
好似我咁,未睇過tv版的,去睇電影的話,就好似比人呃錢咁,畫質時好時壞,差起上來就好似?咱珚U能俠o的畫質
靚的時候,又好唔過seed-d,睇極都睇唔明o的對白,鬼咁亂,冷係有深度咁,同幾個friend睇,幾過都r晒頭咁甚至唔明邊過打邊過咁,垃圾 咁又浪費了三十元,唉,早知睇nana都唔睇z啦
唔好意思,我想問下閣下有幾多歲...........
舊 11-13-05, 07:56 PM   #172
Einhander
能登かわいいよ能登

引用:
作者: msz006
唔好意思,我想問下閣下有幾多歲...........
我都有咁嘅疑問...
引用:
作者: kenpeter
好似我咁,未睇過tv版的,去睇電影的話,就好似比人呃錢咁,畫質時好時壞,差起上來就好似?咱珚U能俠o的畫質咁
靚的時候,又好唔過seed-d,睇極都睇唔明o的對白,鬼咁亂,冷係有深度咁,同幾個friend睇,幾過都r都唔睇z啦
畫面好過seed d?
你講笑呀?
冷係有深度?
你去錯戲院啦
返去睇seed啦

夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

iDontCare

此篇文章於 11-13-05 07:58 PM 被 Einhander 編輯。
舊 11-13-05, 07:58 PM   #173
msz006
私の紗夢は可愛です~
六蚊玩倒舖

--edit----

今時今日"gundam" 之名由w 開始比人姦到而家咁......

我lee d 老野真係心酸

此篇文章於 11-13-05 08:01 PM 被 msz006 編輯。
舊 11-13-05, 07:59 PM   #174
Einhander
能登かわいいよ能登

引用:
作者: msz006
你lee 個post 係反問我定係??
已改
一時心火起打唔切

夢は消ぬ 怨恨みて散る
傀儡謠-新世に神集ひて

iDontCare
舊 11-13-05, 08:01 PM   #175
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
就算唔比畫面,
z 戰鬥場面都好過 seed d 好多

真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 10:28 PM