Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 05-14-07, 02:52 PM   #126
kin~kin
God of Gamer
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
今話節奏突然變快左~

完全唔拖戲, ic 21真係抵讚~!!
kin~kin 目前離線  
舊 05-15-07, 06:46 AM   #127
Jamie
バンブラ小職人

註冊日期: Apr 2003
XBox Live GamertagJaMieGAF
引用:
作者: Shadow 神 查看文章
估唔到演變成對攻的局面,相信過多幾話就會分勝負 lu ~
今話最正的係蛭魔的變臉 show
同感...... 變齊三個 XD

我覺得時間剩三分鐘的話
應該會達到陣, 然後最終破到弩砲防守成功才完結比賽 ^^

男は__で勝負!!
[NICO] 實況 KY 彈幕 外語 自重 [/NICO]
Jamie 目前離線  
舊 05-15-07, 10:19 AM   #128
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
已經黎到尾聲. 結果, 之前舖左咁耐果個鐵鍊男就係威得果一陣......
ahleung 目前離線  
舊 05-15-07, 01:23 PM   #129
Jamie
バンブラ小職人

引用:
作者: ahleung 查看文章
已經黎到尾聲. 結果, 之前舖左咁耐果個鐵鍊男就係威得果一陣......
今仗主要集中於逆火和電擊槍的成長
我覺得莫講話鐵鍊男這種配角丫, 連弩砲都只是馬馬虎虎沒什麼特別

男は__で勝負!!
Jamie 目前離線  
舊 05-15-07, 02:53 PM   #130
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
作者: Jamie 查看文章
今仗主要集中於逆火和電擊槍的成長
我覺得莫講話鐵鍊男這種配角丫, 連弩砲都只是馬馬虎虎沒什麼特別
其實好多人都估到所謂0既弩砲就係將阿進放埋落進攻隊果度...

因為套野一開始講王城果時, 我就已經0係度諗點解阿進咁勁唔做埋進攻....
舊 05-15-07, 03:21 PM   #131
木_木
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2005
動畫 105 集係大約去到漫畫既邊度 ??
木_木 目前離線  
舊 05-15-07, 03:36 PM   #132
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
原來幫絕招改名有咁既用處, 一解我睇咁多年運動漫畫之疑惑
ahleung 目前離線  
舊 05-15-07, 09:51 PM   #133
dondon
Game Master
XBOX360必玩

註冊日期: Aug 2002
XBox Live GamertagDONNOLO
其實我睇ic見到有球員只打防守組或者特別組, 個心開心d, 始終點都應該分, 因為位置上所需的technique上真係差好遠, 依家阿進打埋進攻組, 好失落.......................

舊 05-15-07, 11:37 PM   #134
CyrUs尚俊
Insane Gamer
羽毛球之夢

註冊日期: Feb 2005
唔知點解... 我覺得今次對王城唔太好睇...
但又講唔出係邊方面差左...

CyrUs尚俊 目前離線  
舊 05-16-07, 03:14 AM   #135
~ViVi~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code1435 4592 2031
PSN  IDVivi1112
今話明明有一大版講最強防守對最強進攻
點知變左係咁鬥搶分,咁即係最強進攻對最強進攻law
~ViVi~ 目前離線  
舊 05-16-07, 03:18 AM   #136
Jamie
バンブラ小職人

引用:
作者: ~ViVi~ 查看文章
今話明明有一大版講最強防守對最強進攻
點知變左係咁鬥搶分,咁即係最強進攻對最強進攻law
即是最強防守無一次守得住最強進攻 ^^
今回蛭魔某句話令我想起入樽的豐玉, 和更屈機的大空翼 XD

男は__で勝負!!
Jamie 目前離線  
舊 05-16-07, 09:36 AM   #137
tylau

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDkeithlau81
引用:
作者: CyrUs尚俊 查看文章
我都覺, 可能阿進SET得太悶...唔搞笑又唔奸...只係對住一舊木頭咁...

成個王城無個奸人, 搞到好無引..
tylau 目前離線  
舊 05-16-07, 01:52 PM   #138
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
作者: tylau 查看文章
我都覺, 可能阿進SET得太悶...唔搞笑又唔奸...只係對住一舊木頭咁...

成個王城無個奸人, 搞到好無引..
冇錯~ 而且王城大家都太熟了~
所以好難再好似之前咁講下d血淚史又或者其他枝節咁...
舊 05-19-07, 12:57 PM   #139
ROYCHENG

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: 木_木 查看文章
動畫 105 集係大約去到漫畫既邊度 ??
對神龍寺前的準備

233話
泥門的人開始不支
sena被進斷球但門太在櫻庭手上搶回來
離達陣只有3碼
另外本莊記得門太是誰
ROYCHENG 目前離線  
舊 05-22-07, 05:54 AM   #140
elmond
女權主義信奉者

註冊日期: Nov 2003
XBox Live Gamertagelmond1986
引用:
作者: ROYCHENG 查看文章
對神龍寺前的準備

233話
泥門的人開始不支
sena被進斷球但門太在櫻庭手上搶回來
離達陣只有3碼
另外本莊記得門太是誰
雖然明知佢一定記得(少年漫畫老套橋段),但那場面仍是很棒

舊 05-22-07, 10:04 AM   #141
拓飛
Game Master

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: CyrUs尚俊 查看文章
因為之前對神龍寺太正
拓飛 目前離線  
舊 05-22-07, 12:43 PM   #142
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
下回玩二人友情合體技

信長 目前離線  
舊 05-22-07, 01:24 PM   #143
shwl
Game Master

註冊日期: Mar 2006
Nintendo Switch ID745442910721
3DS Friend Code2234 8106 6594
引用:
作者: kin~kin 查看文章
今話節奏突然變快左~

完全唔拖戲, ic 21真係抵讚~!!
我反而覺得似作者見悶想拿拿臨完左佢咁

好似神龍寺好睇d~
阿進屈機得滯
反而影響sena發揮空間
不過今話本庄先生個part都好正
shwl 目前離線  
舊 05-22-07, 02:24 PM   #144
Oscarzero
Game Master
VT魔人

註冊日期: Jun 2004
XBox Live GamertagOscar Zero
引用:
作者: dondon 查看文章
其實我睇ic見到有球員只打防守組或者特別組, 個心開心d, 始終點都應該分, 因為位置上所需的technique上真係差好遠, 依家阿進打埋進攻組, 好失落.......................
但其實以高中水平黎講
會唔會咁先正常?
職業賽每個位置都有超多高質球員
但一間中學就係另一回事?

舊 05-22-07, 06:29 PM   #145
Ricky-S
Game Master
F.I.R.飛兒樂團

註冊日期: Sep 2003
今次應該贏得爽快d,唔會上場咁,又話完場又話出界咁

風見車仁:今天的我,沒有所謂的極限
赤木軍馬:無人可以超越係我前面
Ricky-S 目前離線  
舊 05-25-07, 07:13 PM   #146

註冊日期: Dec 2003
24期港版出了
今次出得好快
19961333 目前離線  
舊 05-26-07, 05:01 PM   #147
ROYCHENG

註冊日期: Jul 2005
234話
這話重點是用了兩次進攻推進
第一次魔蝙蝠騰空,sena被大田原扣殺
第二次偽裝用魔蝙蝠騰空,
在大田原和高見把重心放高,櫻庭被門太引開時中央突破,
sena被進阻擋,
離達陣差1cm,
下回再繼
ROYCHENG 目前離線  
舊 05-26-07, 05:47 PM   #148
Shadow 神
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
引用:
作者: ROYCHENG 查看文章
234話
這話重點是用了兩次進攻推進
第一次魔蝙蝠騰空,sena被大田原扣殺
第二次偽裝用魔蝙蝠騰空,
在大田原和高見把重心放高,櫻庭被門太引開時中央突破,
sena被進阻擋,
離達陣差1cm,
下回再繼
呢兩下都可以話只係虛攻,真正的主菜係下一輪的門太 !!!

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線  
舊 05-27-07, 11:05 PM   #149
Ricky-S
Game Master
F.I.R.飛兒樂團

註冊日期: Sep 2003
1CM!!!
下星期決勝負!!!!

風見車仁:今天的我,沒有所謂的極限
赤木軍馬:無人可以超越係我前面
Ricky-S 目前離線  
舊 05-28-07, 01:19 AM   #150
LPSLPSLPS
Insane Gamer

註冊日期: May 2006
會不會不是門太,又不是瀨那?

如果兩個都唔係,仲有可能係邊個?

雪光已經無出場,難道是不顯眼的石丸?

唯君瞭我心。
LPSLPSLPS 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

現在的時間是 05:06 AM

手機版 | APP版