Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 16  ... 最後
國家隊討論區>全新Oranje 荷蘭國家隊討論區 [繼續做 "無冕之王"......]
犬夜叉 05:00 PM 06-27-10
作者: chunmanx:
其實有冇人諗過其實荷蘭次名出線會好一點?
起碼唔駛8強就碰巴西
之後最難踢ge 都係4強遇到ge 德國/阿根廷
不過荷蘭最後果場要次名出線我原本計過起碼要輸比喀麥隆4球先得(假設係丹麥贏日本)
不過咁樣太造作
但日本贏左兩球
荷蘭輸比喀麥隆2-0其實都可以次名

不過呢家呢邊條線都有樣好ge
就係過到巴西就差不多直入決賽咁滯
咁, 難道8強同西班牙打, 4強同阿根廷打, 然後決賽同巴西打會好D?
chunmanx 07:11 PM 06-27-10
作者: 犬夜叉:
咁, 難道8強同西班牙打, 4強同阿根廷打, 然後決賽同巴西打會好D?
感覺上係
因為連友宜賽在內好似都未試過贏巴西
西班牙今屆狀態也麻麻
冇正宗防中可能係致命傷吧
DevilElvis 01:35 AM 06-28-10
「冰之子」操練受傷

荷蘭「冰之子」尹佩斯操練受傷,可能無緣在世界盃次圈面對斯洛伐克上陣,位置會由亨特拉爾取代。

荷蘭在世界盃分組賽3戰全勝,尹佩斯悉數正選落場,但16強迎戰斯洛伐克時,可能因傷缺陣;該名阿仙奴射手於周六訓練時自己拉傷,立即離開訓練場接受檢查,傷情不敢樂觀。

去年12月,「冰之子」就一直養傷至4月才回歸比賽,盼望不是再一次觸傷舊患。如果尹佩斯缺陣,位置將由AC米蘭的亨特拉爾取代,而洛賓已在最後一場分組賽復出。
犬夜叉 01:44 AM 06-28-10
作者: chunmanx:
感覺上係
因為連友宜賽在內好似都未試過贏巴西
西班牙今屆狀態也麻麻
冇正宗防中可能係致命傷吧
西班牙中場係抵受唔住硬朗既防守
阿根廷既火力絕對係近廿年來最強
就算對唔到阿根廷, 4強對德國都係9死1生............
(住績黎講近況黎講, 對德國就冇運行.......)
雙星 01:45 AM 06-28-10
作者: DevilElvis:
「冰之子」操練受傷

荷蘭「冰之子」尹佩斯操練受傷,可能無緣在世界盃次圈面對斯洛伐克上陣,位置會由亨特拉爾取代。

荷蘭在世界盃分組賽3戰全勝,尹佩斯悉數正選落場,但16強迎戰斯洛伐克時,可能因傷缺陣;該名阿仙奴射手於周六訓練時自己拉傷,立即離開訓練場接受檢查,傷情不敢樂觀。

去年12月,「冰之子」就一直養傷至4月才回歸比賽,盼望不是再一次觸傷舊患。如果尹佩斯缺陣,位置將由AC米蘭的亨特拉爾取代,而洛賓已在最後一場分組賽復出。
係咪商台互動體育組?
POKA 01:50 AM 06-28-10
「冰之子」操練受傷

佢d咩體質....訓練下都傷
DevilElvis 02:07 AM 06-28-10
作者: 雙星:
係咪商台互動體育組?
對ar,轉貼 from Yahoo
無賴男 02:55 PM 06-28-10
對ar,轉貼 from Yahoo
如果商台互動體育組好大機會係 ......................................

流料
DevilElvis 02:58 PM 06-28-10
作者: 無賴男:
如果商台互動體育組好大機會係 ......................................
流料
omg,中穴了
雙星 03:49 PM 06-28-10
商台互動體育組講D野真係好多水份下
雙星 11:53 PM 06-28-10
輕輕鬆鬆入8強
Busconcamp 12:01 AM 06-29-10
場場硬仗咁打法...
入到final都無晒維他命C喇...
initial 12:23 AM 06-29-10
又係穩穩陣陣完場~~~
雲馬克, 出面d 人唔支持你, 但我係會繼續支持今屆用呢種務實打法. 因為我地試過太多次打sexy football 而比人踢出局!!
犬夜叉 12:32 AM 06-29-10
作者: initial:
又係穩穩陣陣完場~~~
雲馬克, 出面d 人唔支持你, 但我係會繼續支持今屆用呢種務實打法. 因為我地試過太多次打sexy football 而比人踢出局!!
幾乎和埋............咁點算穩陣......
鷹柳 01:13 AM 06-29-10
斯洛伐克 其實打得唔差
荷蘭個防守 好左好多
係就係 打得悶D左 但好果輸 我唔介意 佢打九零一之後拿到世界杯
(=v=)b 07:00 AM 06-29-10
又係穩穩陣陣完場~~~
我寧願睇踢返全能足球而出局~多過唔似荷蘭既荷蘭~
無賴男 10:18 AM 06-29-10
又係穩穩陣陣完場~~~
我好支持用務實打法去走得更遠,不過我覺得入完一球後有得谷就入多一球比較穩陣
abcdekfc 10:24 AM 06-29-10
作者: 無賴男:
我好支持用務實打法去走得更遠,不過我覺得入完一球後有得谷就入多一球比較穩陣
但家陣既荷蘭似係著住橙色波衫既意大利多D...
無賴男 10:32 AM 06-29-10
幾乎和埋............咁點算穩陣......
你有無睇場波?
對手係最後1,2分鐘先叫做有入肉的絕地反擊,成場波俾荷蘭的壓力和威脅真係寥寥可數
fiendray 10:56 AM 06-29-10

Netherlands v Slovakia Highlights
chunmanx 01:23 PM 06-29-10
對巴西又點呢?會唔會兩隊死守等加時射12碼?
個人覺得有機會係0-0悶戰一場
但又會唔會係雲馬域克忍左咁多場等呢場轉攻
殺對手一個措手不及
前面出兩隻翼
唔出雲邦美
中場中係史尼達加雲達華治
防中淨出迪莊逗住
不過應該都係唔加勒
祖羅.祖班納 03:59 PM 06-29-10
對巴西,睇下洛賓肯唔肯造做隊友啦.....佢果邊食硬巴斯圖斯,落底製造混亂比埋中間射,好過下下cup番入黎自己去
雙星 04:19 PM 06-29-10
作者: 祖羅.祖班納:
對巴西,睇下洛賓肯唔肯造做隊友啦.....佢果邊食硬巴斯圖斯,落底製造混亂比埋中間射,好過下下cup番入黎自己去
雖然話巴斯圖斯比洛賓食硬,
旦諗係雲邦荷斯比馬干,丹尼爾同羅賓奴輪住爆就
DevilElvis 04:39 PM 06-29-10
荷蘭小勝 告魯夫批保守 2﹕1挫斯洛伐克入8強

荷蘭「小飛俠」洛賓傷癒首次於今屆世界盃正選披甲,即為「橙色軍團」先開紀錄,領軍以2:1擊倒斯洛伐克,繼1998年後再度殺入8強,下仗將面對巴西與智利的勝方。然而荷蘭今屆踢法保守,失去昔日的悅目,4場均只能小勝對手,就連名宿告魯夫也大感不滿,批評新一代橙軍有辱「全能足球」美譽。

洛賓復出即建\

「對自己要實際點,老實點,我知道自己還不在最佳狀態。」荷蘭翼鋒洛賓因大腿受傷,僅在最後一場小組賽上陣20分鐘,賽前還「放風」自己不在狀態難上陣,昨晚對斯洛伐克卻首任正選,取代小組賽備受批評的雲達華治,即成贏波\臣。18分鐘,洛賓接應史奈達50碼長傳,立即施以殺手鐧,由右路快放後切入禁區頂起腳,在3名敵衛攔截下,仍射破斯洛伐克門將真梅卡十指關,助荷蘭先開紀錄。

雖然賽前揚言狀態平平,但洛賓是役表現活躍,直至71分鐘被新星艾利亞入替前,6次個人突破並多次為隊友製造入球良機。斯洛伐克易邊後大舉反擊,可惜兩次單刀黃金機會皆被荷蘭門將史基倫堡化險為夷;84分鐘更反被荷蘭中場史奈達接應古積特傳中再入一球。補時4分鐘,荷蘭門將史基倫堡禁區內撲跌查古高,維迪以12碼建\,但無礙大局,荷蘭終以2:1淘汰斯洛伐克,令該支踢走意大利晉身淘汰賽的球隊16強止步。

洛賓賽後表示:「世界盃充滿樂趣,今天我們沒有踢出最高水準,但最重要的是晉級。對我來說,首次正選披甲很重要,距離受傷才3周,時間不算很長,今天我感覺很不錯,狀態還沒完全恢復,8強我們必須改善表現!」史基倫堡今屆只在2次12碼中失守,他大讚由防守中場雲邦美帶領的防線才是致勝關鍵:「荷蘭並非以防守聞名,但任何一支出色球隊,都要有穩健防守為基礎。我們相信只要不失球,以中前場球員的質素,一定能入球。」

告魯夫﹕有辱「全能足球」

荷蘭至今4戰4勝殺入8強,隊內歡天喜地,但名宿告魯夫「潑冷水」,對未能踢出水銀瀉地的攻勢頗有微言,批評教練雲馬維克的踢法有辱「全能足球」招牌:「以往球迷總是談論我們的踢法,這角色今屆已被智利取代了,我認為智利才是小組賽最佳球隊,他們創造的機會幾乎比其他球隊的總和還要多。」荷蘭周五將與巴西對智利的勝方爭入4強。

現實與夢想............
祖羅.祖班納 07:25 PM 06-29-10
作者: 雙星:
雖然話巴斯圖斯比洛賓食硬,
旦諗係雲邦荷斯比馬干,丹尼爾同羅賓奴輪住爆就
所以琴晚咪試左放古治響左邊幫手防守囉
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 16  ... 最後

返回主題版面