Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 02-27-10, 10:36 PM   #101
安已不
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2009
咁如果情況係:

我整到佢唔開心/激嬲左佢
又或者佢只係扭下計/小下我氣/發下小姐脾氣/
咁我應該點哄佢?
除左請佢食野
安已不 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-10, 10:43 PM   #102
wongmspk
Insane Gamer

引用:
作者: 安已不 查看文章
咁如果情況係:

我整到佢唔開心/激嬲左佢
又或者佢只係扭下計/小下我氣/發下小姐脾氣/
咁我應該點哄佢?
除左請佢食野
送小禮物
wongmspk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-10, 10:44 PM   #103
安已不

引用:
作者: wongmspk 查看文章
送小禮物
除左送野
舊 02-27-10, 10:49 PM   #104
wongmspk

引用:
除左送野
你係指除左送用錢買番黎既野,定係任何送既野都唔得?
舊 02-27-10, 10:59 PM   #105
安已不

引用:
你係指除左送用錢買番黎既野,定係任何送既野都唔得?
情況係
同佢行行下街
佢無那那扭下計/小下我氣/發下小姐脾氣咁樣
之後話我唔識哄番佢
次次都即刻請食野都唔掂架..
咁米煩緊應該講D咩先可以哄番佢LOR..
舊 02-27-10, 11:13 PM   #106
咩Feel
Game Master
脫線一族

註冊日期: May 2003
PSN  IDMaTTheWHk01
XBox Live GamertagMaTTheW Hk01
引用:
情況係
同佢行行下街
之後話我唔識哄番佢
鬥小氣

舊 02-27-10, 11:14 PM   #107
wongmspk

引用:
情況係
同佢行行下街
之後話我唔識哄番佢
要睇係因乜事扭計架喎-_-?
係因為你唔買野俾佢xd?
定係真係乜事都唔知,無啦啦發脾氣?
舊 02-27-10, 11:28 PM   #108
mihimaru GT
Ultimate Gamer

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDSEAMO
引用:
送小禮物
不要誤導人啦...
你的方法是失敗的

多謝上天賜我一幅咁樣衰既面孔,我會好好利用佢影響市容
mihimaru GT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-10, 11:30 PM   #109
irismong
God of Gamer
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
情況係
同佢行行下街
之後話我唔識哄番佢
呢D係TECHNIQUE...
要即時執生架喎...
邊有得教你架=-="

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-10, 12:14 AM   #110
安已不

-DEL-
舊 02-28-10, 12:24 AM   #111
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
作者: irismong 查看文章
呢D係TECHNIQUE...
要即時執生架喎...
邊有得教你架=-="
冇口技既點都係死

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-10, 01:22 AM   #112
irismong
God of Gamer
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
冇口技既點都係死
總之就係TECHNIQUE來的...
遇得多, 就有得拆解
仲要睇返一個個人既性格等等 = =
邊有得教

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-10, 01:49 AM   #113
smalltung
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2004
引用:
送小禮物
港女就俾你呢類人做成

舊 02-28-10, 03:25 AM   #114
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
得閒預備定d 無聊笑話或者爛gag ,
都有d 用o既;
幽默係化解冷戰o既一種方法,
當然都要隨機而用喇,唔可以死用。
如果扮下傻扮下蠢又可以令佢笑的話
(唔係要扮蠢地唔明佢o既心意,而係做d 傻傻地o既行為),
咁間中扮下都無妨丫。
如果自己真係有做錯野、激嬲左佢,
最好就坦誠d 同對方講對唔住,又應承唔會再犯......

不過以上都只係參考,
你了解同觀察佢性格同行為多d 、對症下藥會更好。

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-10, 08:13 AM   #115
wongmspk

引用:
作者: Middle 查看文章
得閒預備定d 無聊笑話或者爛gag ,
都有d 用o既;
幽默係化解冷戰o既一種方法,
當然都要隨機而用喇,唔可以死用。
如果扮下傻扮下蠢又可以令佢笑的話
(唔係要扮蠢地唔明佢o既心意,而係做d 傻傻地o既行為),
咁間中扮下都無妨丫。
如果自己真係有做錯野、激嬲左佢,
最好就坦誠d 同對方講對唔住,又應承唔會再犯......

不過以上都只係參考,
你了解同觀察佢性格同行為多d 、對症下藥會更好。
有啲野唔係一句sorry...應該唔會再犯就無事...
佢硬起心腸唔俾機會你,點講sorry,點認錯,點後悔都無用...
舊 02-28-10, 08:47 AM   #116
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
佢硬起心腸唔俾機會你,點講sorry,點認錯,點後悔都無用...
通常去到咁時一係就積埋積埋一次爆,一係就o個件事實在太hurt佢......

兩樣你都係抵死,認命啦

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-10, 08:54 AM   #117
wongmspk

引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
通常去到咁時一係就積埋積埋一次爆,一係就o個件事實在太hurt佢......

兩樣你都係抵死,認命啦
問題係o係件事講之前好耐
我曾經問過佢如果我做左果件事,但係同佢坦白講番既話會點
佢話坦白就無野啦
結果就係嬲到爆...
舊 02-28-10, 09:01 AM   #118
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
引用:
咪講左要睇實際情況囉。
講對唔住、應承唔會再犯目的唔係只係為左「無事」,
你有無表現到你會改過o既意志同決心會更加重要;
就如你細個做錯事、認錯時,老師或父母都會黑面同你講唔係想聽你講對唔住、係要你真係改過,
而唔係想睇你講「你地唔肯再俾榭會我、我做咩都無用喇」呢類無補於事o既說話。
人地俾唔俾機會你係一回事,你自己有無決心改、想唔想去改又另一回事。

另,都係回返樓主topic 喇。

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-10, 06:16 PM   #119
ReyMysterioREY
Banned
GeeGee獸~

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDreyrey
引用:
送小禮物
= =咁樣要寵壞左女方變左 港女= =
ReyMysterioREY 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 12:14 AM

手機版 | APP版