Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 15 55  ... 最後
電視遊戲討論版>Playstation VR - VR 頭戴式顯示器 專區 | PSVRは200万台を突破!
qwe 03:27 PM 07-23-15
作者: HIM:
呢個係ps plus專區嘛, 第二次登記既咪響會場入面「Project Morpheus體驗區」試坃囉!
唔知原來有分開
小弟星期六去,唔知有無人星期五去可以先行報告ps+區有咩玩方便預留時間去
2009 04:17 PM 07-23-15
係咪一定要入動漫會場先?
mrk 07:16 AM 07-24-15
作者: qwe:
唔知原來有分開
小弟星期六去,唔知有無人星期五去可以先行報告ps+區有咩玩方便預留時間去
我依家已到會展,排隊等入場中,
今日下午各位等我報告啦!(主力想試玩Morpheus,同埋8月出個隻恐怖QTE Game)
Akira 明 08:26 AM 07-24-15
想知四眼人士帶住玩舒適度有無問題,
有網話SUMMER LESSON女女行遠時
解像度會變低起格

希望有人試完報告一下
亍 ◣ 08:33 AM 07-24-15
walkin應該唔駛旨意有得試????

試玩....嗚呀...更加想試....
http://unwire.hk/2015/07/24/summer-l.../game-channel/
teealpha 09:58 AM 07-24-15
作者: mrk:
今日下午各位等我報告啦!(主力想試玩Morpheus,同埋8月出個隻恐怖QTE Game)
等你報告
pet3 10:02 AM 07-24-15
作者: mrk:
我要夏日課堂啊
ComeLOLoh 10:42 AM 07-24-15
想知神秘大作係乜
teealpha 11:00 AM 07-24-15
作者: pet3:
我要夏日課堂啊
有呀,見人玩緊

不過staff已經同人解釋緊上午一早截左龍,下午係預約限定
武藤遊戲 11:17 AM 07-24-15
作者: ComeLOLoh:
想知神秘大作係乜
作者: DevilElvis:
神祕作係乜?

「ダンガンロンパ」の学級裁判が「Project Morpheus」用の技術デモとして登場

http://www.4gamer.net/games/251/G025118/20150723122/
teealpha 12:14 PM 07-24-15
試完

諗住中到Summer Lesson,點知計漏左轉角仲有部潛水體驗,變左玩潛水 :o)

好sad,目標達成唔到

簡單講下個體驗,因為完全冇野操控,所以成個感覺就好似睇片咁,要講臨場感同鯊魚既壓迫感都有,不過顯示器堆LCD顆粒都真係好明顯,而且因為個罩冇對下遮光,所以眼向下望就出事

成部野設計好過HMZ-T3好多,起碼對前額同頭頂冇咁大壓力,去左後尾枕
重量上就應該差唔多,但因為分散左壓力,所以感覺輕左

音響係一大敗筆,對耳機太流

成個體驗入面最糟糕係……間中會LAG機,雖然少於半秒,但就出現左4~5次囉
DevilElvis 01:28 PM 07-24-15
神祕作係乜?
Alpha 01:28 PM 07-24-15
作者: 亍 ◣:
walkin應該唔駛旨意有得試????

試玩....嗚呀...更加想試....
http://unwire.hk/2015/07/24/summer-l.../game-channel/
篇文作者好坦白
如果換轉試玩角色係最初的學生妹,我諗自己反應仲大
HI_Ricky 02:01 PM 07-24-15
基本上玩緊時係3X3尺立方體活動空間而非中心點全景咁小野,所以可以有限立睇咁移動睇原位阻擋後面D野,如果夏天走出活動空間/穿3d model , 會黒畫面,魚缸就會頂住推前。不過回中就正常番。
你地試玩時多D移動身體去轉視點,咁會有更好體驗
teealpha 02:14 PM 07-24-15
作者: HI_Ricky:
基本上玩緊時係3X3尺立方體活動空間而非中心點全景咁小野,所以可以有限立睇咁移動睇原位阻擋後面D野,如果夏天走出活動空間/穿3d model , 會黒畫面,魚缸就會頂住推前。不過回中就正常番。
你地試玩時多D移動身體去轉視點,咁會有更好體驗
我追住條鯊魚轉
HIM 02:16 PM 07-24-15
試左大白鯊,個感覺好奇妙,睇到響海底但係感覺唔到響海底,個籠郁但係我又坐定定!個頭罩幾舒服,唔會夾住個頭,戴眼鏡都唔會頂住
由手機版發出
Sar8 02:19 PM 07-24-15
感覺到海底應該係4D來架wor
HI_Ricky 02:27 PM 07-24-15
如果你地唔怕死,玩夏天時最尾果下近距離(叫sony staff 幫手嘖香水)包你有中毒反應
qwe 04:50 PM 07-24-15
想問個ps+區多唔多人?多唔多game試玩?
唔知應該係acg果面玩定入ps+區先玩XoX
7Ya 06:09 PM 07-24-15
去左psn vip區試左summer lesson
畫面見到有少少pixel點
而且眼罩移少少畫面就會矇
因為無其他如手掣配合移動
真係好似樓上講有睇緊有選項電影既感覺
Btw出左必買
C.Ryo 06:46 PM 07-24-15
試咗終結夏日の導演,係解像感依然唔夠,但視界比之前幾代HMD好好多
DevilElvis 10:13 PM 07-24-15
試咗兩個

世界初 - 虛擬槍彈辯駁VR 班級審判

Summer Lesson

槍彈辯駁VR 班級審判 <---唔好玩,覺得好普通

Summer Lesson <---毒L至愛,我就未毒到,不過都幾好

個解像度好有問題,好粗下......有冇4K ga
Akira 明 11:45 PM 07-24-15
想問眼鏡有無得SET鬆緊,小朋友戴OK嗎?
有無人玩完頭暈或眼痛?
DevilElvis 01:58 AM 07-25-15
作者: Akira 明:
想問眼鏡有無得SET鬆緊,小朋友戴OK嗎?
有無人玩完頭暈或眼痛?
有得set鬆緊,小朋友我未見過戴,不過女人頭都戴得到,我諗無問題

不過小朋友頭部負重應該無成年人咁高,可能望上望下會有少少吃力

我玩咗兩次都無眼痛、頭暈,係畫質差D......
mrk 02:56 AM 07-25-15
作者: teealpha:
試完

諗住中到Summer Lesson,點知計漏左轉角仲有部潛水體驗,變左玩潛水 :o)

好sad,目標達成唔到

簡單講下個體驗,因為完全冇野操控,所以成個感覺就好似睇片咁,要講臨場感同鯊魚既壓迫感都有,不過顯示器堆LCD顆粒都真係好明顯,而且因為個罩冇對下遮光,所以眼向下望就出事

成部野設計好過HMZ-T3好多,起碼對前額同頭頂冇咁大壓力,去左後尾枕
重量上就應該差唔多,但因為分散左壓力,所以感覺輕左

音響係一大敗筆,對耳機太流

成個體驗入面最糟糕係……間中會LAG機,雖然少於半秒,但就出現左4~5次囉
請計埋The Playroom VR係要求2個人玩,
所以排場內普通區只得1/5機會試到夏日課程!
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 15 55  ... 最後

返回主題版面