Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 06-21-10, 12:00 AM   #101
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
都話3p係佢唯一出路架啦

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線  
舊 06-21-10, 12:05 AM   #102
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
樓主可以睇下創聖大天使...
有一集幾岩你...

我唔係先知...都睇得出你的未來...
兩三個星期後,又有一個靚女送上門...
又係度煩要你剛得手的妹妹仔好...定係新"玩具"好\

人總係貪新鮮....
到時你就要新"玩具"....
之後....過多兩個星期,又有一個靚女送上門...
又係度煩要你剛得手的靚女好定係新"玩具"好...

人總係貪新鮮....
無限loop

結果...你現在27歲...
去到你4至50歲果陣....都仲停留係新玩具同舊玩具的巨輪當中...
(即係婚都未結,但係可能已經做左好多個人的爸爸...雖然你可能唔洗養佢地...)

之後你會反問一句自己...
早知今日...何必當初!?

給果,,,你希望回到過去...從新選擇...

最後...你會得出一個結論...
17歲妹妹同剛得手那個...

既然一個就夠了,,,,何必吃下第二個!?

當你想通之後....
你自然會明白....

祝你早日找回你自己吧...
iu fu pig 目前離線  
舊 06-21-10, 12:10 AM   #103
柚原このみ
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
即係話樓主舊果件玩件玩到鬆鬆地,想搵返個窄d繼續玩,之後繼續loop?a

柚原このみ 目前離線  
舊 06-21-10, 12:15 AM   #104
卡柏

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
樓上, 好白~~

老實, 我之前冇咩留意樓主, 其實樓主既吸引力係咪係大到咁?!
我對樓主越黎越有興趣了
卡柏 目前離線  
舊 06-21-10, 12:15 AM   #105
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDKENZHAYA
引用:
作者: 麥C 查看文章
其實你講得出
你點去介定係幼稚
你又有幾成熟呢

鍾意同一樣野又第唔起第樣野就係好
原來你係咁被動的
係人地主動搵你先
咁有咩負責都係人地主動唔關自己事啦
想法好成熟呀朋友

GAF都係一個香港人的Forum
點解你又會來
做咩唔去德國的Forum呢

人必自侮,然後人侮之
樓主你咁識去欣賞別人
請你學識去尊重別人
但最緊要係識得尊重自己
人窮志短, 係我離開香港咁耐既最大體會.

地方窮人窮, 自然就要讀商科, 投機取巧.

衣食足知榮辱, 未食飽, 仲講咩野智慧. (當然, 如果本身窮困但係又有向上追求既意志, 我會更欣賞.)

無論對感情對人對事, 定係中國/香港相關時事, 我一直都係堅持呢點.

難得有人夾岩咀形就自然傾得埋 ga la.

至於 "tvb 則 foul", 呢個係個人既統計.
歌絲˙暮斯 目前離線  
舊 06-21-10, 12:17 AM   #106
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 卡柏 查看文章
樓上, 好白~~

老實, 我之前冇咩留意樓主, 其實樓主既吸引力係咪係大到咁?!
我對樓主越黎越有興趣了
你係男定女先...

其實...
如果樓主真係想搵人成家立室...
根本唔需要諗咁多...
17歲妹妹仔根本都唔洗諗...(無視左佢啦..)

除非....
iu fu pig 目前離線  
舊 06-21-10, 12:23 AM   #107
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
你口渴, 你想飲水, 是但一個話得你就會要左佢
咁我係米應該話你"求其"?

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線  
舊 06-21-10, 12:24 AM   #108
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
口渴比錢攪掂佢啦
小嘉 目前離線  
舊 06-21-10, 12:26 AM   #109
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
樓主可以睇下創聖大天使...
有一集幾岩你...

我唔係先知...都睇得出你的未來...
兩三個星期後,又有一個靚女送上門...
又係度煩要你剛得手的妹妹仔好...定係新"玩具"好\

人總係貪新鮮....
到時你就要新"玩具"....
之後....過多兩個星期,又有一個靚女送上門...
又係度煩要你剛得手的靚女好定係新"玩具"好...

人總係貪新鮮....
無限loop

結果...你現在27歲...
去到你4至50歲果陣....都仲停留係新玩具同舊玩具的巨輪當中...
(即係婚都未結,但係可能已經做左好多個人的爸爸...雖然你可能唔洗養佢地...)

之後你會反問一句自己...
早知今日...何必當初!?

給果,,,你希望回到過去...從新選擇...

最後...你會得出一個結論...
17歲妹妹同剛得手那個...

既然一個就夠了,,,,何必吃下第二個!?

當你想通之後....
你自然會明白....

祝你早日找回你自己吧...

冤枉 lor 唔該, 我無同 22 果個正式有一段關係.

22 果個晨早肯同我搞清楚, 我洗乜到 e + 會突然識到個妹妹, 仲要係幾日之內.....

仲有, 唔係咩野送上門, 之後一直係我主動搵人.

唉.... 講到 e 度我真係唔知點處理/面對原先果個.
好似好唔岩咁
歌絲˙暮斯 目前離線  
舊 06-21-10, 12:33 AM   #110
二伍

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章

咁你而家係唔係好飽暖?

食左佢先啦,反正你唔食仲有其他人等住食
不如你做醜人教識佢咩叫世途險惡
趁後生,早d上堂好過等到老鴨鴨先俾人呃啦
二伍 目前離線  
舊 06-21-10, 12:37 AM   #111
麥C
專業R水吹

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDmaxcmwong
引用:

衣食足知榮辱, 未食飽, 仲講咩野智慧. (當然, 如果本身窮困但係又有向上追求既意志, 我會更欣賞.)

無論對感情對人對事, 定係中國/香港相關時事, 我一直都係堅持呢點.

難得有人夾岩咀形就自然傾得埋 ga la.

至於 "tvb 則 foul", 呢個係個人既統計.
咁你就錯晒
未食飽唔等冇智慧
如果你的智慧如果只限於商業科研上
可以是對
好多生活智慧你又識幾多呢

中國人衣食足的可能大多都不知榮辱
這大多在於禮節上
和智慧有很大關係?

同埋
這是你對幼稚/成熟看法!?
還是擇偶原因!?

人窮志短沒有錯
中國/香港有很多不足之處
有很多沒有希望的地方
但就是沒有的地方才更有價值令佢變成有

舊 06-21-10, 12:38 AM   #112
柚原このみ

飽暖就自然會思…
人之常情,唔出奇

柚原このみ 目前離線  
舊 06-21-10, 12:44 AM   #113
麥C
專業R水吹

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDmaxcmwong
引用:
冤枉 lor 唔該, 我無同 22 果個正式有一段關係.

22 果個晨早肯同我搞清楚, 我洗乜到 e + 會突然識到個妹妹, 仲要係幾日之內.....

仲有, 唔係咩野送上門, 之後一直係我主動搵人.

唉.... 講到 e 度我真係唔知點處理/面對原先果個.
好似好唔岩咁
你而家係張個17的負責推了比個22佢拖拖拉拉上面呀
你可唔可以講自己咁做係成熟呢?

舊 06-21-10, 12:54 AM   #114
二伍

引用:
作者: 麥C 查看文章
你而家係張個17的負責推了比個22佢拖拖拉拉上面呀
你可唔可以講自己咁做係成熟呢?
你實在誤解了樓主
佢根本話冇所謂o既道德問題,大家你情我願
所以佢個人真係好豁達好博愛
就算佢要溝阿婆,千人斬,晚晚開鮑魚都唔係咩重大問題
樓主最concern係點樣可以mission completed
二伍 目前離線  
舊 06-21-10, 12:58 AM   #115
Justine
Game Master
Dystopia鼓手

註冊日期: Apr 2003
我今年24,我女友18,
係依家依個年代年紀差末必有太大問題
只係想講比樓主知,
你同個十零歲既女仔一齊要犧牲好多,
詳細係點我唔講,到時你就會知
至少我依家同我女友一齊我犧牲了不少,
但同佢一齊我好開心,好充實
如再好似我咁視之為終生伴侶既,需要犧牲既會更多

我只能問樓主一句,
你有無咁既心理凖備?

Justine 目前離線  
舊 06-21-10, 12:59 AM   #116
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
一句講晒
17歲扑扑脆

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線  
舊 06-21-10, 01:00 AM   #117
卡柏

唉, 正經~
17歲佢真係有諗住同你過人世先算啦~
至於樓主自己, 假如你真係諗住食左佢就算, 你要諗諗後果....
人地係高幹之後既話, 你食完, 你實有手尾跟~~~~~~
卡柏 目前離線  
舊 06-21-10, 01:03 AM   #118
rila
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2010
放心喎 衰11係16歲架咋~17歲食得啦 唔會犯法架
唔駛坐監架~不過你係大陸食定香港食?
rila 目前離線  
舊 06-21-10, 01:04 AM   #119
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
唉, 正經~
17歲佢真係有諗住同你過人世先算啦~
至於樓主自己, 假如你真係諗住食左佢就算, 你要諗諗後果....
你放心好啦,樓主成日覺得自己好醒,呢D事應該難唔到佢

舊 06-21-10, 01:04 AM   #120
二伍

引用:
作者: rila 查看文章
放心喎 衰11係16歲架咋~17歲食得啦 唔會犯法架
唔駛坐監架~不過你係大陸食定香港食?
佢都話唔o係亞洲

引用:
都未知究竟係邊個食邊個
二伍 目前離線  
舊 06-21-10, 01:06 AM   #121
柚原このみ

香港要16歲先可以…搞錯

按樓主口供,擺明樓主準備開餐

柚原このみ 目前離線  
舊 06-21-10, 01:07 AM   #122
卡柏

引用:
作者: 二伍 查看文章
佢都話唔o係亞洲

都未知究竟係邊個食邊個
跟番個動作, 應該係人地食佢既~~

樓主, 其實咁多人都俾左意見你, 你都應該覺醒了吧
卡柏 目前離線  
舊 06-21-10, 01:10 AM   #123
rila
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2010
引用:
跟番個動作, 應該係人地食佢既~~

樓主, 其實咁多人都俾左意見你, 你都應該覺醒了吧
我覺得覺醒既係果d真係以為佢真心問既人先岩..
rila 目前離線  
舊 06-21-10, 01:58 AM   #124
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
做男人,諗得多就miss chance,一於推倒佢啦

上o左床先可以諗結婚o架

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線  
舊 06-21-10, 03:36 AM   #125
歌絲˙暮斯
The One
一擊格神

引用:
作者: 藍莓咖啡 查看文章
咁你係要咩遮, 你唔係要一個愛人你只係要個人陪你囉

咩叫算唔算變心遮,變緊啦! 你賴人地扭擰,你都有主導權架!
唔應該容許佢咁樣拖拖拉拉,要搞清楚件事,一係就一齊,一係就拜拜
拖泥帶水算咩英雄好漢?
咩叫應份? 咩叫承擔? 你對佢的愛只係一份承擔?
冇決心等就已經證明你都唔係好投入

怕咩遮,怕你就唔會由得條路繼續去啦
怕你就唔會踩隻腳落去啦,你已經踩左隻腳落去啦
你係怕就抆返隻腳出黎啦
比個17妹妹知道你原來本身有段關係咁佢又點?
咁你又駛唔駛承擔? 走去撩人地,人地容乜易鍾意你遮
對於17歲黎講 , 你成熟穩重有內涵 幽默風趣有學識
搞到17鍾意左你, 22果個又斬左纜果陣, 你點樣同時承擔兩段關係, 點樣做返男人應份做的野?
22果個知左米難過囉喊囉 最多變成無主孤魂囉 仲有得點遮? 又要生又要死又要抆刀拮大脾?
咁遲先睇到個 post

我就係知道自己一定維持唔到兩段關係, 先至咁煩惱.

先前 22 歲果個我有一段時間逼過佢, 但係佢死都唔肯認真同我討論去留既問題, 喊住同我講好辛苦. 所以之後大部分時間都係佢搵我, 而我無搵佢, 每次捉住佢要傾佢就又摟擰過.

我唔係無人生經驗, 你以為我真係容許佢拖拉咩.
歌絲˙暮斯 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

現在的時間是 12:55 PM

手機版 | APP版