Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-22-14, 04:31 PM   #1101
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
PS4 FF XIV剛剛開始,咁快唔夠錢玩又畫返?
其實搵到老豆完左都收貨....得閒出下OVA咪算囉
而家咁搞法,真係由中學生睇到個仔升中學都未完....如果真係開,不如KO左會長之子,最後畫面同老豆手拖手去暗黑大陸郊遊就END左佢啦

PS.但今集電影不太收貨,故事一般(背景其實幾好但做唔好)、戰鬥畫面都比蟻篇差好多(會長的百式觀音超弱氣),而且MCL個場真心差
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-14, 04:56 PM   #1102
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
休載率54.9% [2014年1号時点]
連続掲載回数30回 (2011年35・36合併号~2012年16号)
連続休載記録79回 (2006年12号~2007年44号)
年別休載率記録95.9% (2009年)

1998年 【休載率8.1%】  ←連載開始、ハンター試験編
1999年 【休載率31.3%】 ←天空闘技場編
2000年 【休載率27.1%】 ←ヨークシン編(幻影旅団編)
2001年 【休載率33.3%】 ←グリードアイランド編
2002年 【休載率37.5%】
2003年 【休載率20.8%】 ←キメラ=アント編
2004年 【休載率53.1%】
2005年 【休載率35.4%】
2006年 【休載率91.7%】
2007年 【休載率83.3%】
2008年 【休載率58.3%】
2009年 【休載率95.9%】
2010年 【休載率58.3%】
2011年 【休載率66.0%】 ←会長選挙・アルカ編
2012年 【休載率70.8%】 ←暗黒大陸編(仮称)
2013年 【休載率95.8%】 ←クラピカ追憶編(読切)
2014年

舊 04-22-14, 05:04 PM   #1103
Kain
God of Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
無希望有驚喜
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-14, 05:06 PM   #1104
BRA武藏
Game Master

註冊日期: Oct 2005
富奸近來冇RPG玩嗎
感動流涕 ORZ
BRA武藏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-14, 05:20 PM   #1105
Iro
魔法學園學生

註冊日期: Aug 2003
哦 原來係咁 睇下點 (依個反應:聽(講)左同無聽(講)一樣)
Iro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-14, 05:50 PM   #1106
dust11

註冊日期: Aug 2010
過多個零兩個月就世界盃
即管睇下佢頂到幾耐
dust11 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-14, 05:53 PM   #1107
FREDDY@o@

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
最近無game玩, 畫下漫畫打發時間

舊 04-22-14, 05:53 PM   #1108
Shadow 神
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
真係超感動,1 年 1 度的期待 ...

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-14, 06:11 PM   #1109
jamsquare

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDjamsquare
XBox Live Gamertagjamsquar
引用:
作者: Shadow 神 查看文章
真係超感動,1 年 1 度的期待 ...
大家應該抱住一期一會既心去睇Hunter

我才沒偷懶,
只是覺得很麻煩, 不想做而已
jamsquare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-14, 06:16 PM   #1110
KUTAR#

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
好感動丫...

想到佢畫十期八期又會停刊吊人胃口
感動到想爆粗
KUTAR# 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-14, 06:34 PM   #1111
b_boy
↘呆~

我覺得係佢打打下機突然有靈感想畫幾筆咋

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-14, 06:50 PM   #1112
蒼森.laio
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2008
3DS Friend Code1160 9685 5412
PSN  IDlaio / laiojp
XBox Live Gamertaglaio ccl
我開始覺得冨樫一年一度式再開,係JUMP GE饑餓銷售策略

蒼森.laio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-14, 07:03 PM   #1113
Hunter

註冊日期: Jan 2002
動畫未完就洗哂D 錢了?

Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-14, 07:16 PM   #1114
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
咩HxH唔係完左啦咩?
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-14, 07:30 PM   #1115
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
有得睇仲唔快d打番一萬野感謝之正拳:)
由手機版發出
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-14, 09:48 PM   #1116
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
HE
IS
BACK!!!!!!

http://shonenjump.com/j/sp_hxhback/

6個感嘆號代表6回?

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-14, 09:55 PM   #1117
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
今日得閒,睇左5點55場,
今集都係幾好睇!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-14, 09:59 PM   #1118
Stairwalker
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2005
仲玩?愚人節唔係過左三個禮拜咩?

富奸你都係求祈畫三頁完左佢算啦
Stairwalker 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-14, 05:07 AM   #1119
Suda

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
ネテロ会長 ありがとう

Nintendo3DS
Suda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-14, 05:07 AM   #1120
money
◆.西野司命.◆

舊 04-23-14, 05:17 AM   #1121
BOYBOYBOY
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2011
引用:
作者: qwe 查看文章
PS4 FF XIV剛剛開始,咁快唔夠錢玩又畫返?
其實搵到老豆完左都收貨....得閒出下OVA咪算囉
而家咁搞法,真係由中學生睇到個仔升中學都未完....如果真係開,不如KO左會長之子,最後畫面同老豆手拖手去暗黑大陸郊遊就END左佢啦

PS.但今集電影不太收貨,故事一般(背景其實幾好但做唔好)、戰鬥畫面都比蟻篇差好多(會長的百式觀音超弱氣),而且MCL個場真心差
唔係講笑,有D朋友真係個仔入左小學啦

舊 04-23-14, 10:49 AM   #1122
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: mrk 查看文章
今日得閒,睇左5點55場,
今集都係幾好睇!
套電影?
我覺得好糞喎
角色為出場而出場
故事老套到爆
最後有愛救世界
ending仲要哈哈哈完場
打鬥龍珠式
冇戰略冇捉心理
另外哩個時點小岡應該出唔倒咁多次包剪拳

我覺得係一套冇理解原作既人做既同人作品
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-14, 10:54 AM   #1123
♀宮野真守♀
Crazy Gamer
♀薔薇之紅蓮♀

註冊日期: Apr 2003
電影未睇,但預左同上一輯一樣好麻麻
就算火影既電影都好同人
不過,HUNTER原著好睇過電影
火影原著同電影差唔多/電影好睇DD

最後...一直以來辛苦了,會長
♀宮野真守♀ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-14, 12:28 PM   #1124
money
◆.西野司命.◆

此篇文章於 04-23-14 12:53 PM 被 money 編輯。
money 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-14, 01:08 PM   #1125
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: 真!DC 查看文章
套電影?
我覺得好糞喎
角色為出場而出場
故事老套到爆
最後有愛救世界
ending仲要哈哈哈完場
打鬥龍珠式
冇戰略冇捉心理
另外哩個時點小岡應該出唔倒咁多次包剪拳

我覺得係一套冇理解原作既人做既同人作品
由手機版發出
+1

12月戈陣睇完真心唔明睇左乜⋯⋯⋯
--------
另外⋯⋯⋯
「貴様は・・・!! そう・・・・・・貴様は・・・詰んでいたのだ 初めから」

句野原來係王講⋯⋯

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[廣告 - RG] 【RG10 Red18】《末日以後 x 復刊以前》 Hunter x Hunter 2013同人枱曆! dollyly21 Cosplay同人MIX討論區 2 12-29-12 11:12 AM
[漫畫] [連載再開]富奸HUNTER×HUNTER 連載專區 Vol.3 money 日本動漫畫討論版 1001 04-23-10 05:49 PM
全職獵人Hunter X Hunter動畫漫畫問題 SAMLEE 日本動漫畫討論版 9 08-05-06 09:20 PM
一個Hunter X Hunter既問題(望有人回覆) 不死game神 日本動漫畫討論版 18 07-21-04 12:21 AM
[GBA]Hunter X Hunter新圖,4月24日發售 神祕人1號 手提遊戲機討論版 2 02-03-03 11:37 AM

現在的時間是 09:54 PM

手機版 | APP版