Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 12-08-22, 10:32 AM   #1026
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 王小虎 查看文章
最好睇咗電影先,故事有直接關係,雖然特技同而家冇得比,不過Ron Howard的電影一向唔差。
啱啱睇完套電影了, 矮人族係咪全部搵侏儒拍?

整體ok但D節奏有問題, 有D位應該俾多D時間但太短, 例如馬車爛左然後韋基馬護送佢地去海邊果段。同埋講韋基馬的出身性格的時間都唔夠,似乎以前係俾人睇唔起的小偷? 但點解劍術又咁勁....邪惡女皇個女又係, 其實可以講多D佢係好人但阿媽專做邪惡野個矛盾。可能情節太多但電影時間太短? 以果個年代的電影來講, 我覺得<奪寶奇兵>系列睇落係暢順好多。

<魔戒>個感覺好似佢。

睇番wiki, 原來女主角都有份繼續拍TV版, 可惜韋基馬拍唔到了。

此篇文章於 12-08-22 04:51 PM 被 wing 編輯。
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-04-23, 08:56 PM   #1027
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
The Clone Wars 續集

The Bad Batch S2 一嚟嚟兩話,基本上都係上一季噉,有驚無險嘅動作故事,補充返啲帝國成立初期嘅大小事,有可能連到後三話嘅故仔。

今話有可能交待到 Omega 嘅身世,同前傳某啲角式嘅結局。

肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-23, 03:26 AM   #1028
肉羊哩咖
griffin611

The Bad Batch S2E3 - 今話暫時最好睇,完全講對家,仲有剩返嘅獨立國嘅下場。有個重要嘅前傳配角出場,佢嘅遭要好令人想追落去。

舊 01-14-23, 11:06 AM   #1029
王小虎

註冊日期: Apr 2002
Willow 一季八集完咗,中後段幾無聊幾拖,結尾預告總數有三季。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-14-23, 12:05 PM   #1030
wing
格鬥低手

引用:
作者: 王小虎 查看文章
Willow 一季八集完咗,中後段幾無聊幾拖,結尾預告總數有三季。
早排睇番電影版但未開始睇tv版........................... 咁我仲睇唔睇好

舊 01-17-23, 02:44 PM   #1031
肉羊哩咖
griffin611

三月一,去片!

今次成條片都係講二位主角 -- 唔係,係主角同佢老豆。

舊 01-22-23, 01:46 AM   #1032
肉羊哩咖
griffin611

The Bad Batch S2E4:今話比較弱,不過臨尾都留咗啲暗示,似乎有人楝咗死旗。

舊 01-31-23, 07:30 AM   #1033
肉羊哩咖
griffin611

Star Wars The Bad Batch S2E5,今話幾悶吓,不過最後嗰樣嘢都幾引人猜係乜~ 巨神兵?!

舊 02-04-23, 12:10 AM   #1034
肉羊哩咖
griffin611

Star Wars The Bad Batch S2E6 -- 好明顯捉到鹿唔識脫角,明明有個咁特別嘅角式再登場,又係啲大路,好有限咁去打完壞人跟住走人,其實講多少少同 Omega 有冇關連都好,佢今季比 iPad 更平板,唉。

據聞下一話開始入正題,咁搞法唔係 fans 一早就棄咗番。

舊 02-07-23, 08:42 AM   #1035
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
https://liff.line.me/1544998575-dRP8...urce=copyshare
迪士尼影音串流平台「Disney+」,把動畫《阿森一族》的其中一集於香港播放平台下架,內容涉及嘲諷中國強迫勞動。外媒報道,涉及是《阿森一族》第34季第2集,其中一個角色正觀看有關中國的旅遊影片,主持人介紹中國的奇蹟,包括「比特幣礦山」,以及有未成年人士製作智能手機的強迫勞動營。迪士尼拒絕就報道置評。
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-12-23, 07:06 PM   #1036
肉羊哩咖
griffin611

The Bad Batch S2 E7+8 估佢唔到會一氣出兩話,而呢兩話組成一個故仔,亦好明顯係呢季嘅主線,絕對係 The Clone Wars 嘅正式續集。情節緊湊,仲有大量嘅彩蛋關連到其他星戰角式同作品,非常豐富。

舊 02-16-23, 12:14 AM   #1037
肉羊哩咖
griffin611

The Bad Batch S2E9:似乎又返返去每週冒險,點知變成一個似會有兩三話嘅短篇,而家只係開頭,所以好難下定論。

舊 02-16-23, 09:49 AM   #1038
wing
格鬥低手

聽講話D+買左正義迴廊。

舊 02-25-23, 05:25 PM   #1039
肉羊哩咖
griffin611

The Bad Batch S2E10: 續返上一話,但係完全跌 watt,個故仔大路老梗到個新閒角出現就估到個結局係點~~~

此篇文章於 03-02-23 06:10 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 03-01-23, 05:16 PM   #1040
肉羊哩咖
griffin611

Mando S3E1

一開頭向 Iron Man 致敬!第一幕即刻先聲奪人,又直入主題,故仔樣樣都有,定咗個調,不過無大推進。要挑剔就係有啲笑位唔得。似乎今季會有兩條誇話數嘅線,同上季頭有啲分別。

爭啲唔記得提,阿 B 完全無放過任何賣萌嘅機會~

此篇文章於 03-01-23 09:28 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 03-01-23, 05:49 PM   #1041
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
曼佬S3 1,雖然有點為發展而硬來的情節,但還是好看,感覺劇集經費充足真是很重要

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-23, 07:42 PM   #1042
wing
格鬥低手

D+有流氓醫生睇

舊 03-02-23, 06:10 PM   #1043
肉羊哩咖
griffin611

The Bad Batch S2E11 ,以為玩 Dead Space,點知變咗⋯⋯都係有啲失望,不過最後似乎見到啲

舊 03-08-23, 05:03 PM   #1044
肉羊哩咖
griffin611

The Mandalorian Chapter 18
  • 個標題算唔算劇鬼透咗~
  • 估唔到個劇情會去得咁快。
  • BB 「識講嘢」?!
  • 始終用 Volume 有佢嘅極限,無實境咁有開揚感。
  • 又玩「暗黑」特技,唉~
  • 鍾意玩呢種扮 stop-motion 動畫。好夠機械感。
  • 嫌佢啲無無謂謂解說式嘅獨白多咗少少。
  • 老江湖係唔同啲嘅~
  • 果然識得用其實好好用~
  • 「一滴都無留返啲畀我嘅,唔滯呀!」
  • 你家姐提都唔提吓?爭啲噃。
  • 真係非常突然!好嘢!
  • 而個導演,好似之前未導過 The Mandalorian

總括真係好似啲評論咁,好過上一話跳嚟跳去,集中啲個故仔。

舊 03-08-23, 07:15 PM   #1045
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
有經費和用心做,就算電視劇都能做到B級電影的質素(看向之前Mcu一堆電視劇真是嘆氣)

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-23, 07:36 PM   #1046
wing
格鬥低手

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
有經費和用心做,就算電視劇都能做到B級電影的質素(看向之前Mcu一堆電視劇真是嘆氣)
依家 the last of us就係好例子,直情係A級電影質素。

舊 03-10-23, 12:12 AM   #1047
肉羊哩咖
griffin611

本人覺得個編劇同執行更緊要,而家一套爛鬼 Strange World 動畫都夠胆死嘥成過億花旗紙,蝕到眼疸疸。反而比較平嘅《無敵貓劍俠 2》,製作費只係玖仟万左右,全球票房收 4 倍以上。

另一個例子,就係今話嘅 The Bad Batch,講到主人公嘅內心掙扎,就算係啲用完即棄嘅角式都寫得好,睇到幾肉緊,而且去到呢一點,呢兩三條線都開始合埋。今季最弊係,就係無主角 party 登場啲話數就最好睇~

舊 03-10-23, 03:08 PM   #1048
wing
格鬥低手

Strange World 睇左一陣唔覺有咩特別,停左後就冇繼續睇了。

舊 03-10-23, 06:29 PM   #1049
wing
格鬥低手

舊 03-15-23, 08:42 PM   #1050
肉羊哩咖
griffin611

The Mando S3E03 Chapter 19 -- 今話好怪,明明上一話大單嘢就咁就掉咗(?),場動作係好正,有少少少少長咗啲,唔介意,但今話成粒鐘,幾乎集中到另一個似乎無關嘅角式上~~~ 唔係悶,有少少唔合理,講嘅嘢覺得同 Andor 上某角相似,節奏呢度快得嚟睇得投入啲,不過咁安插法之後整合成點就唔知,因為一話話咁追就爭在呢樣。

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Disney Infinity 3.0 八仙果 電視遊戲討論版 148 08-10-16 11:55 AM
[多機種] Disney Universe neo 電視遊戲討論版 7 11-19-11 06:31 AM
[Wii] Disney Sing It 神祕人1號 電視遊戲討論版 0 07-21-08 09:45 AM
[多機種] [Wii,PS2]Disney Princess(用Wii Remote化身Disney公主) 神祕人1號 電視遊戲討論版 4 09-18-07 11:27 PM
Disney Magic syncmaster Neo Music UNIVERSE 2 01-11-05 12:09 PM

現在的時間是 09:14 PM

手機版 | APP版