Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 07-08-12, 11:36 PM   #76
Gnosis
Advance Moderator
グノーシス

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: money 查看文章
繼AW要買BD之後
又到呢套要買
要入OST

舊 07-08-12, 11:44 PM   #77
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: Gnosis 查看文章
要入OST
睇黎同FATE ZERO一樣
BD 初回限定OST付

舊 07-08-12, 11:58 PM   #78
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: phil077 查看文章
同PSO 一樣, 用女性角色的人超多
但一出真面目,....真正的女性玩家少之少
唔係任何omm都係咁咩……就算mh都一堆啦……

舊 07-09-12, 01:03 PM   #79
比卡SP
Game Master
祭...

註冊日期: Sep 2003
其實有個問題想問好耐...
第一期阿絲娜條裙明明係白色
由幾時開始變左紅色? 初初看似係動畫改左做紅色, 但原作畫師都畫過紅色既設定。
請問有冇人留意到原作有冇清楚提及過呢樣野? 好似係白色裙係打75層時限定既服飾?
我對呢d小描寫印象唔深刻, 唔想翻多次書...求解答, 謝謝

舊 07-09-12, 01:23 PM   #80
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 尼路 查看文章
引用k島見到ge說話;
你想對住男人屁股定女人屁股?
你是gay嗎?
由手機版發出
真!DC 目前離線  
舊 07-09-12, 01:25 PM   #81
ouki
God of Gamer
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
=.=其實實比例第3身我會用女....第1身用仔...Q版都用仔....當你發現用咗幾百個鐘對住個男人屎忽係好不智嘅行為...你就會用女
ouki 目前離線  
舊 07-09-12, 01:29 PM   #82
ouki
戸松控

引用:
作者: 比卡SP 查看文章
由幾時開始變左紅色? 初初看似係動畫改左做紅色, 但原作畫師都畫過紅色既設定。
請問有冇人留意到原作有冇清楚提及過呢樣野? 好似係白色裙係打75層時限定既服飾?
我對呢d小描寫印象唔深刻, 唔想翻多次書...求解答, 謝謝
好似係條打底裙係姐....不過SD版都係禁...出SD圖係白實際係紅=.=
ouki 目前離線  
舊 07-09-12, 03:40 PM   #83
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
由aion開始到pso2
整個角色可以整個幾鐘甚至成日o既遊戲
都係整女角
邊個有時間花幾個鐘去set男的...

我反而想知道照(人)妖鏡出動時
如果係女生玩男角會出現什麼事情
kev00269270 目前離線  
舊 07-09-12, 04:03 PM   #84
shooter
Game Master

註冊日期: Jan 2005
終於睇完第一卷小說.............好正....

此篇文章於 07-09-12 04:28 PM 被 shooter 編輯。
shooter 目前離線  
舊 07-09-12, 05:34 PM   #85
DMRevolution
Game Master
ChiHaNa

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch ID6651-6298-2897
3DS Friend Code3480 2495 6887
PSN  IDdmrevolution
XBox Live Gamertagdmrevolution101
引用:
作者: shooter 查看文章
終於睇完第一卷小說.............好正....
6同8先係地獄...
DMRevolution 目前離線  
舊 07-09-12, 05:42 PM   #86
tongmak
Insane Gamer

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 比卡SP 查看文章
我既印象中白色係騎士團制服,紅色係私服黎....
tongmak 目前離線  
舊 07-09-12, 05:44 PM   #87
ayumatt
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2006
香港買BD可以去邊度買= =?
E套係日本AMAZON無得買
我之前境界線就買倒= =
ayumatt 目前離線  
舊 07-09-12, 06:03 PM   #88
shooter
Game Master

引用:
作者: dmr5202005 查看文章
6同8先係地獄...
都知道故仔講乜,冇打算睇之後的lu.. 值得睇嗎?

動畫會唔會出現 限制解除呢..
舊 07-09-12, 06:22 PM   #89
ouki
戸松控

引用:
都知道故仔講乜,冇打算睇之後的lu.. 值得睇嗎?

動畫會唔會出現 限制解除呢..
都冇事發生有咩問題=.=

你睇完第1期....之後就想睇下去.......1,2,3,4先係完整故事=.=睇下睇下就好似我禁刀劍(1-8)加速(1-7)
ouki 目前離線  
舊 07-09-12, 08:08 PM   #90
shooter
Game Master

引用:
作者: ouki 查看文章

你睇完第1期....之後就想睇下去.......1,2,3,4先係完整故事=.=睇下睇下就好似我禁刀劍(1-8)加速(1-7)
我諗住第一集已經有左結局,之後的2,3,4是否補充第一集的內容而已?
舊 07-09-12, 08:39 PM   #91
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
之前有睇小說而家睇番動畫第一集至醒起一個問題:
人妖會現型,之後有得換番衫做真身但佢地個名都係之前個人妖名

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線  
舊 07-09-12, 08:47 PM   #92
金屬史萊姆
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2012
引用:

漫畫版亞絲娜係屋企想用限制級時已經....

到去左22層結婚..你估會唔會咩都唔發生...
金屬史萊姆 目前離線  
舊 07-09-12, 09:23 PM   #93
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
見到照完鏡成班人妖現形果下後,笑左。

果然係一副照妖鏡。

事隔十年,梶浦由記自.hack系列後再次替一套以網上RPG為主題既動畫配樂,我也開始意識到自己都算老餅了。
Kinny Riddle 目前離線  
舊 07-10-12, 12:00 AM   #94
Van仔
Game Master
輸了就課金..

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha
引用:
作者: 尼路 查看文章
依招好絕,如果有深入寫人性應該成件事會變得好
Van仔 目前離線  
舊 07-10-12, 12:49 AM   #95
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
人妖唔係度呃d傻仔item而開架咩

怪盜小G 目前離線  
舊 07-10-12, 01:56 AM   #96
比卡SP
Game Master
祭...

引用:
我諗住第一集已經有左結局,之後的2,3,4是否補充第一集的內容而已?
3,4不是單純補充,是重要的後續展開,錯過了非常可惜
對補充沒興趣的可直接跳過2,3,4中會有解說2大約發生過咩事,不會影響理解
5,6也很好,7,8就散少少,9入返主線,總結是值得看下去的
由手機版發出
比卡SP 目前離線  
舊 07-10-12, 09:40 AM   #97
DMRevolution
Game Master
ChiHaNa

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch ID6651-6298-2897
3DS Friend Code3480 2495 6887
PSN  IDdmrevolution
XBox Live Gamertagdmrevolution101
引用:

我就係睇完加速 -> 再跳入sao...

引用:
1 --> 1章
2 --> 1 外傳 * 4
3 - 4 --> 2章
5 - 6 --> 3章
7 --> 感人的 2章外傳...
8 --> 1章外傳 * 2 + 2章外傳 *1
9 - ?? --> 第4章

我講6同8係地獄原因係....6有4百幾頁, 8 有3百幾頁...
但是故事非常正
DMRevolution 目前離線  
舊 07-10-12, 10:21 AM   #98
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:

1 --> 1章
2 --> 1 外傳 * 4
3 - 4 --> 2章
5 - 6 --> 3章
8 --> 1章外傳 * 2 + 2章外傳 *1
9 - ?? --> 第4章

我講6同8係地獄原因係....6有4百幾頁, 8 有3百幾頁...
但是故事非常正
4百幾頁都叫地獄,咁終焉年代紀同境界線上的地平線呢d情以何堪呀?

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線  
舊 07-10-12, 10:36 AM   #99
比卡SP
Game Master
祭...

引用:

但是故事非常正
6真係正, 8就...得斷OO劍好睇囉

7係2章外傳? 點解某外掛王可以開到第3章女主釣比佢既黃金劍既?

此篇文章於 07-10-12 10:40 AM 被 比卡SP 編輯。
比卡SP 目前離線  
舊 07-10-12, 10:40 AM   #100
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
約略睇完第1卷,一個完整故事

動畫會做到邊到呢?
kev00269270 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
大高忍「マギ シンドバットの冒険」連載終了 supermanlady 日本動漫畫討論版 165 10-07-23 05:46 AM
[動畫] 「THE IDOLM@STER CINDERELLA GIRLS」7月17日(金)より2nd SEASON放送開始!! 丨A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 1140 06-13-19 03:32 AM
川原礫「アクセル・ワールド (加速世界)」#13「Violation;侵入」 supermanlady 日本動漫畫討論版 1002 07-09-12 05:33 PM
「アクエリオンEVOL」第7話「真夜中の少女」 真!DC 日本動漫畫討論版 1001 02-13-12 01:30 AM
[器材] Nikkor AF-S 500mm F4G ED VR & AF-S 600mm F4G ED VR KKH 照相館 5 01-01-08 08:07 AM

現在的時間是 04:17 AM

手機版 | APP版