Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 06-19-11, 11:34 AM   #951
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
其實android最乞人憎係ver更新
再加上GOOGLE迫人CLOUD令我好反感
所以我反而對WP7有幾分期待

引用:
作者: 暉暉816 查看文章
咁嚴重
我由MS1轉去ip 4係MS上網感覺慢同touch screen sensitivity唔夠iphone好,
但MS的通話質素係好好....
身在旺角如置身在家。
想架,不過暫時都係梳乎冰932SH+HTC IS先
到遲下真係再成熟些先看看有哪部全解的SHARP摺合心水

引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
多哥摸o個部梳孚ban囉
用得ANDROID就直接上返3~4K的系列
2K貨用起上手太將貨就價,真係比多少少都要部DEFY啦~

引用:
作者: HON HON 查看文章
我推介你買samsung gio, 2千蚊唔駛, touch又順又正, 我買左部俾家姐都覺得好過我部milestone多多聲....

我都頂唔順milestone, 拎黎trade左出埋部gsII, 好爽.

舊 06-19-11, 11:36 AM   #952
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
我推介你買samsung gio, 2千蚊唔駛, touch又順又正, 我買左部俾家姐都覺得好過我部milestone多多聲....

我都頂唔順milestone, 拎黎trade左出埋部gsII, 好爽.
但似乎mon太細,老人家驚佢按唔到(有實體按鍵就話je....)

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線  
舊 06-19-11, 12:17 PM   #953
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: KTN 查看文章
我實在唔明, 點解gmail唔俾你save attachment.........
ahleung 目前離線  
舊 06-19-11, 12:31 PM   #954
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
引用:
唔好又憎又用啦

舊 06-19-11, 12:39 PM   #955
KTN
~♡

如果GOOGLE不迫你ONLINE用多些它的東西,它怎搵錢
但NETWORKING的東西,是沒這麼完美,正如我上到山,一格都無
它個GPS有Q用,它個MAP幾巴閉一樣無用,其實好多時候
我係好需要OFFLINE WORK/MODE,但它就好努力令你要依賴ONLINE
一些明明應該好似WM年代有OFFLINE MODE的APP,就係到不提供比你或者強行需要連接WEB

引用:
作者: ahleung 查看文章
我實在唔明, 點解gmail唔俾你save attachment.........
它有它的長處,同時有它的短處同令人討厭的地方
正如M$我又憎,LINUX我又憎,但他們又係各有長短,我又會照用
同我對爛蛇果無好感一樣,但偏偏我台頭就有部MACPRO日日返工時要用

引用:
作者: 神龍 查看文章
唔好又憎又用啦

舊 06-19-11, 12:53 PM   #956
HON HON
God of Gamer
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
但似乎mon太細,老人家驚佢按唔到(有實體按鍵就話je....)
哦, 原來係俾老人家用, 咁唔好用android機, 用返按鍵手機好d, 因為佢地一定唔會習慣......

HON HON 目前離線  
舊 06-19-11, 01:03 PM   #957
teamkiller

註冊日期: Dec 2003
引用:

trade到幾錢?

舊 06-19-11, 01:19 PM   #958
神龍
↘大家比d掌聲

如果唔係佢想玩, 咁就老老實實買返部打出打入算啦
重要買摺機, 鎖都唔洗教

舊 06-19-11, 02:33 PM   #959
KTN
~♡

但我屋企老頭用GS用得十分樂

MON大...可解決他手指對按掣的靈活不足問題

速度順暢...令他不感到運作不如Numpad+十字

其實touch機...配合得好他們適應未必係一個大問題

註:
原本我都係想買返傳統機,平靚正
可惜係他覺得功能想用無得+,不爽,結果我虧本了
有時又不要看小他們的適應性,不過你要諗他怎用同怎配合他們
其實他們有時好想試,不過無人教不好意思試姐

舊 06-19-11, 02:37 PM   #960
神龍
↘大家比d掌聲

我唔係無做過嘅, 部xt702 三日比佢掉開咗, 我虧得重勁

有時又唔好高估佢地嘅適應性,你點就佢都無q用
佢地唔想試你逼佢試真係好無謂

舊 06-19-11, 02:40 PM   #961
KTN
~♡

明知迫不到我當然不會虧自己本~

當然他有玩過屋企人部IP,看到他對大MON同基本使用係習慣得到先~

好似我老媽,真係幾百蚊貨仔就滿足到~

舊 06-19-11, 06:48 PM   #962
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
作者: teamkiller 查看文章
trade到幾錢?
1150, 我就覺得價唔錯....

舊 06-19-11, 08:20 PM   #963
bomber
Crazy Gamer
失業大王

註冊日期: Mar 2005
大家點睇黎緊既電話價格?

其實goggle market 可唔可以將d apps 駛到全部裝係SD Card....部電話唔夠位用真係好麻煩

パズドラCombo ,最強コンボ for パズドラ, Big Combo
我要努力向上
妒忌別人風光一面,卻不會嘗試理解別人背後的辛酸……
PS轉用GIMP啦, https://zh.wikipedia.org/wiki/GIMP
AI轉用Inkscape啦, http://zh.wikipedia.org/wiki/Inkscape
bomber 目前離線  
舊 06-19-11, 08:32 PM   #964
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
作者: bomber 查看文章
大家點睇黎緊既電話價格?

其實goggle market 可唔可以將d apps 駛到全部裝係SD Card....部電話唔夠位用真係好麻煩
唔方平得好多, 一日未普及同成熟, 一日個價都仲高企....

有個app.叫做app2SD..

舊 06-19-11, 09:04 PM   #965
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:
作者: bomber 查看文章
要整個app都搬去sd要睇你部機有無得flash custom rom去support app2ext
如果唔係就只有2.2或以上原生的app2sd
X&Y 目前離線  
舊 06-19-11, 09:41 PM   #966
teamkiller

引用:
1150, 我就覺得價唔錯....
我今日去豐澤訂左
囉機果時問下佢可以trade到幾錢先

舊 06-19-11, 10:00 PM   #967
KTN
~♡

瘋宅個d trade價賤到無朋友

舊 06-19-11, 11:17 PM   #968
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
Android GPS+offline map我用Maverick Pro,可以自己做三張offline map抄去maverick file system (要Pro版先用到custom 1 - custom 3)
http://www.codesector.com/maverick.php

Maverick: Setting up offline maps
http://help.codesector.com/MapsCache

自製offline map

引用:
如果GOOGLE不迫你ONLINE用多些它的東西,它怎搵錢
但NETWORKING的東西,是沒這麼完美,正如我上到山,一格都無
它個GPS有Q用,它個MAP幾巴閉一樣無用,其實好多時候
我係好需要OFFLINE WORK/MODE,但它就好努力令你要依賴ONLINE
一些明明應該好似WM年代有OFFLINE MODE的APP,就係到不提供比你或者強行需要連接WEB

它有它的長處,同時有它的短處同令人討厭的地方
正如M$我又憎,LINUX我又憎,但他們又係各有長短,我又會照用
同我對爛蛇果無好感一樣,但偏偏我台頭就有部MACPRO日日返工時要用

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.

此篇文章於 06-19-11 11:27 PM 被 ( ゚ω゚)? 編輯。
( ゚ω゚)? 目前離線  
舊 06-20-11, 12:19 AM   #969
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
我今日去豐澤訂左
囉機果時問下佢可以trade到幾錢先
有無話你知幾時有機攞呀?

我覺得trade到800-1000己經好好....

舊 06-20-11, 12:46 AM   #970
KTN
~♡

RMAP我有用...個MAP自己DL用LOCUS看...

舊 06-20-11, 06:46 AM   #971
teamkiller

引用:
有無話你知幾時有機攞呀?

我覺得trade到800-1000己經好好....
星期四~~~~
我都預左係差唔多價....
無辮法啦...SMV trade會好好多,但上台太貴啦...我本身又仲有成年無限約
兩年加加埋埋要成九千幾....我寧願就咁買算...一年後我都應該又換機啦...到時先算lu..
而且SMV有排等...大把人之前訂左依家都未有機囉

舊 06-20-11, 11:32 AM   #972
Hunter

註冊日期: Jan 2002
半年前換DEFT TRADE機時, 個價最高就WILSON
部NOKIA 5800 TRADE到1100, 其他店鋪得1000, 有D 得950

Hunter 目前離線  
舊 06-20-11, 12:59 PM   #973
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

引用:
星期四~~~~
我都預左係差唔多價....
無辮法啦...SMV trade會好好多,但上台太貴啦...我本身又仲有成年無限約
兩年加加埋埋要成九千幾....我寧願就咁買算...一年後我都應該又換機啦...到時先算lu..
而且SMV有排等...大把人之前訂左依家都未有機囉
諗返轉頭好彩無去smv訂, 否則下個月頭至有都唔出奇....

我响百記monday訂, sat有貨, 等5日, 同d人9號訂, 14號攞機其實時間一樣, 大家都係要等6日...

舊 06-20-11, 02:38 PM   #974
jos
Crazy Gamer
單細胞

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDjos_lau
XBox Live Gamertagjoslau
root o左機去日本GEE個GameCenter搵game玩
o的game點解會咁雞肋...
係android o係日本唔係太受歡迎定係個GameCenter廢...?
jos 目前離線  
舊 06-20-11, 04:56 PM   #975
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
原來只有美國買既XOOM先係Google Experience Device
所有non-US既XOOM都唔係

無得撈哪真係好野
X&Y 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
BlackBerry 系統/手提/玩書 討論區 (一) ZlWS 手機平板遊戲討論版 40 12-08-14 12:25 AM
Android 系統/手提/平板 討論區 (三) KTN 手機平板遊戲討論版 1009 09-23-11 02:56 PM
Android 系統/手提 討論區 (小蜜蜂..嗡嗡嗡...)((阿波羅雪糕特約.....)) 亍 ◣ 手機平板遊戲討論版 1011 02-26-11 07:00 PM
招Android手機遊戲vampires live玩家 豬級狩獵者 ~清談館~ 0 10-25-10 10:00 PM
Google Android: the Gphone mobile OS riceball 手機資訊/電腦軟硬討論 30 10-10-08 05:24 PM

現在的時間是 03:30 AM

手機版 | APP版