Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-19-11, 11:48 PM   #901
ZlWS
God of Gamer
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
作者: fiendray 查看文章
戰國有好評...之後再推三國
http://cte.main.jp/newsch/article.php/1698
任天堂E3(16/6/2010)話左出

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-11, 01:14 PM   #902
dick-yeung
Crazy Gamer

註冊日期: May 2002
Gamewave 真係好X野... 3DS 日本銷售失速, 標題居然用「狂賀」兩字形容 \
咁興奮莫非真係有錢收咩

舊 04-20-11, 01:42 PM   #903
BlackWing
World Order
↘本氣度0

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code3480 2495 6871
PSN  IDgafkalut
其實我一直覺得佢地好成功架
鐘意睇既人會買,唔鐘意既人又上網周圍幫佢地宣傳

已經贏晒啦,唔駛錢期期有人同佢地網上賣廣告
BlackWing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-20-11, 02:32 PM   #904
shodanng2
Ultimate Gamer
留言太密會比人ban

註冊日期: Feb 2011
3DS Friend Code1891 1135 7643
PSN  IDshodanng
XBox Live Gamertagdanng360
引用:
作者: BlackWing 查看文章
老任網個3ds出game表未改版之前,係推出日期未定果到一早已經有三國...
無錯
我好早都留意到
希望keep番3DS戰無下mon既系統
但電腦控制既同伴AI改良下
e.g.
1. 追打敵人唔好追甩
2. 有得叫佢停就停
唔好亂咁追敵人打

不過如果三無太似戰無
爆完戰無既人玩三無又會有D厭
希望三無有D新元素啦
shodanng2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-11, 05:40 AM   #905
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: irismong 查看文章
應該唔關事, 只係你咁好彩?!
最近又玩番NDS GAME,
發現中途咁HOME,
原來係冇得比你睇番個3DS MEUN,(即係睇唔到Mii廣場有冇著綠燈),
咁點知中途有冇擦到人呢???
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-11, 05:48 AM   #906
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: Oop 查看文章
2,080 美版機
已入手
恭喜你3DS美/日版雙主機入手喎!!!
重有$2,080咁係黑機 掟 藍機 先

P.S.:同埋點解3DS FC List只有日版機FCo架!!!美版機FC去左邊呢???

此篇文章於 04-21-11 05:56 AM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-11, 08:35 AM   #907
Oop
Crazy Gamer
狩友

註冊日期: Jan 2006
Wii U IDwiioop
3DS Friend Code1848 1613 6261
PSN  IDoop2oop
XBox Live Gamertagoopoopoop
引用:
作者: mrk 查看文章
最近又玩番NDS GAME,
發現中途咁HOME,
原來係冇得比你睇番個3DS MEUN,(即係睇唔到Mii廣場有冇著綠燈),
咁點知中途有冇擦到人呢???
玩緊DS games 係冇得streetpass 同spotpass 嘅
但可以計步(連續玩七日以上DS game 只可以記住七日嘅步數/遊玩時間)

引用:
作者: mrk 查看文章
恭喜你3DS美/日版雙主機入手喎!!!
重有$2,080咁係黑機 掟 藍機 先

P.S.:同埋點解3DS FC List只有日版機FCo架!!!美版機FC去左邊呢???
唔好咁揚
藍、黑同價

FC 日版當時都入到我傻
美版諗緊都係等Animal Crossing 出先入FC

舊 04-21-11, 09:42 PM   #908
nick

註冊日期: Sep 2002
今日係信和刷到will大(?)
終於有一次刷到十個人喇~

NDS GAME FC
mph FC: nick 0601-9706-0534
content fc:nick 3007-1618-1079
動森fc:5369-4190-3879

wii fc
3221-5238-1799-9879 //pm fc /4424-6802-0768 //mkwii fc 105.2621-2747-8510//日動物之森 fc: /3738-3048-3107 惡魔:3652-5761-5259

3ds:2363-5574-3483
nick 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-11, 11:09 PM   #909
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
引用:
作者: nick 查看文章
唔係我~~

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-11, 11:35 PM   #910
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
3DS可唔可以美日game共用?
我想買日版,但係又想玩隻rayman
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-21-11, 11:59 PM   #911
nick

引用:
作者: W!LL 查看文章
唔係我~~
刷到個mii叫WILL我都覺得奇.唔通我係旺角刷到灣仔咁遠

NDS GAME FC
content fc:nick 3007-1618-1079

wii fc
3221-5238-1799-9879 //pm fc /4424-6802-0768 //mkwii fc 105.2621-2747-8510//日動物之森 fc: /3738-3048-3107 惡魔:3652-5761-5259

舊 04-22-11, 12:00 AM   #912
nick

引用:
作者: Terry仔 查看文章
3DS可唔可以美日game共用?
我想買日版,但係又想玩隻rayman
不可

NDS GAME FC

wii fc

舊 04-22-11, 12:39 AM   #913
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
:『すばらしきこのせかい2』がE3で発表? 海外サイトエディターのTwitterより
http://gs.inside-games.jp/news/275/27591.html
http://gonintendo.com/viewstory.php?id=156326
引用:
「E3で、スクウェア・エニックスがWorld Ends With You 2(すばらしきこのせかい2)を発表するという事実を、ある非常に信頼できるソースから聞いた」という内容となっています。

すばらしきこのせかいは、2007年にニンテンドーDS向けに発売されたアクションRPG。“The World Ends With You”というタイトルで発売された海外での評価も高く、metacriticではDSのオールタイムTOP10に入るほどの作品です。このソースの信頼性は全くの不明ながら、海外イベントでの発表という可能性は否定できません。

同作のメインスタッフである野村哲也氏は、かつて海外誌にて続編の制作に前向きな発言をしていました。その当時は「今は他の複数のタイトルで非常に忙しいが、時機がくれば続編をつくりたいと思っている」という内容のコメントを残しています。

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-11, 12:41 AM   #914
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
不如加返個faq o係page1?
好多問題係成日repeat

w!ll大會寫明自己係gaf人的

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-11, 12:44 AM   #915
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

ロックマン DASH 3 『3DS e Shopで体験版をDL販売決定』

引用:
ニコニコ動画の「ゲームのじかん」にて、最新PVが公開
有料でプロローグ版の体験版をDL販売することが決定、価格は200円

体験版は5月末オープン予定の「ニンテンドーeショップ」でDL販売される
DL販売タイトルのロンチになるようだ
eショップは3DS本体からネットを介してアクセスできる

Announcement PV
http://www.youtube.com/watch?v=nSzzXnv5JYo
gameplay footage
http://www.youtube.com/watch?v=zIVwhQsUdWA
引用:

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-11, 11:07 AM   #916
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
引用:

其實我係睇左頭版>>無,跟住係yahoo search左頭兩頁都無
所以先問
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-11, 11:02 PM   #917
chunmanx
我ge代號係風

PSN  IDndswii
引用:
不可
那dl play呢?
日版game可以dl play落美版機嗎?(or vice versa)

JUS/chunmanx/0902 8082 1037
大亂鬥/STAN/4983-4349-6279
chunmanx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-11, 11:31 PM   #918
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
我日版
呢幾日先開始刷唔少美版同歐版

E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
舊 04-22-11, 11:36 PM   #919
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

引用:
玩緊DS games 係冇得streetpass 同spotpass 嘅
但可以計步(連續玩七日以上DS game 只可以記住七日嘅步數/遊玩時間)

唔好咁揚
藍、黑同價

FC 日版當時都入到我傻
美版諗緊都係等Animal Crossing 出先入FC
我刷到人玩緊應援團OSU!

舊 04-22-11, 11:38 PM   #920
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

引用:

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=209770
好多人冇留意e度掛

舊 04-22-11, 11:57 PM   #921
www43w2002
Insane Gamer
-[[認領受付中]]

註冊日期: Jul 2007
3DS Friend Code1418 6677 9546
PSN  IDKin1990
麻煩八掛問問而家美日機價去到幾多
www43w2002 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-11, 12:10 AM   #922
Oop
Crazy Gamer
狩友

註冊日期: Jan 2006
Wii U IDwiioop
3DS Friend Code1848 1613 6261
PSN  IDoop2oop
XBox Live Gamertagoopoopoop
引用:
作者: chunmanx 查看文章
那dl play呢?
日版game可以dl play落美版機嗎?(or vice versa)
剛試日版機玩日版ssf4 開「配信」俾美版機download play
失敗

ds games 就冇問題

引用:
作者: B|WINS 查看文章
我刷到人玩緊應援團OSU!
正喎,我就唔敢咁快用部新機玩啲咁激嘅game

mii plaza 入面見到嘅係佢「之前玩緊乜」
ds games 都顯示到

另外,3DS 主機一玩ds game 就會offline
所以friend list 中係唔會見到人online 玩緊ds games 嘅

舊 04-23-11, 12:11 AM   #923
Netnet
Game Master

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: www43w2002 查看文章
麻煩八掛問問而家美日機價去到幾多
上星期價 (旺角機價日版 1999, 美版2070)
要買快手,
旺季大作來緊, 利好消息有 E3
五一又係大陸人假期, 趁低價快入手
Netnet 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-11, 12:57 AM   #924
BlackWing
World Order
↘本氣度0

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code3480 2495 6871
PSN  IDgafkalut
上面買仲平過/香港相同價錢...
宜家內地人無必要專登落來買
BlackWing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-23-11, 12:54 PM   #925
shodanng2
Ultimate Gamer
留言太密會比人ban

註冊日期: Feb 2011
3DS Friend Code1891 1135 7643
PSN  IDshodanng
XBox Live Gamertagdanng360
引用:
剛試日版機玩日版ssf4 開「配信」俾美版機download play
失敗

ds games 就冇問題

正喎,我就唔敢咁快用部新機玩啲咁激嘅game

mii plaza 入面見到嘅係佢「之前玩緊乜」
ds games 都顯示到

另外,3DS 主機一玩ds game 就會offline
所以friend list 中係唔會見到人online 玩緊ds games 嘅
download play唔得
可唔可以試埋美、日版機local vs得唔得?
不過正常都唔會兩部機都買埋同一隻game
但你不妨睇下搵唔搵到身邊人或呢度既人同你試
shodanng2 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[3DS] 3DS Slider Pad (日版 12 月 10 日, 1500 yen) enishi 手提遊戲機討論版 41 09-16-11 10:03 AM
[XB360]NBA Live 06圖片及影片,美版11月15日,日版06年1月19日發售 神祕人1號 電視遊戲討論版 36 11-18-05 01:16 PM
[kuso]馬沙用MS-06 GP-03!? phil077 日本動漫畫討論版 18 05-20-05 10:55 PM
[NDS] 12月2日發售, 定價 15,000 日元 steve 手提遊戲機討論版 138 10-12-04 08:13 AM

現在的時間是 02:03 PM

手機版 | APP版