Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 03-19-13, 04:03 PM   #851
abingo
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2012
引用:
作者: Stevesteve 查看文章
質實=天, 凸兀骨=天
有2.5打底, 點都match到

兵哥, d腳係乜?
之前大會打左副
猛進 特攻 李傕 雄飛 周倉
d腳其實可以轉
睇下軍師用咩就番屬性
印象中全部打邊都差唔多落城

舊 03-19-13, 04:52 PM   #852
cxzsedc

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
質實+1

有既, 我都唔知, 我冇用戰騎, 但3掛突陣我覺得都ok
不過我用BAL D人多數都係鬥攻3掛車我

同埋其實如果蜀漢大大力, 3掛壓前打迫佢爆計可能已經掂
其實三掛壓前場唔係好work, +2真係好弱, 人地開番號令已經頂到仲順勢推番我落去
變相無賺珠之餘比人泊車
之後門口打多下號令都係要讓城, 唔開計又會讓唔起,開計讓少少到Counter又唔多夠士氣

舊 03-19-13, 04:56 PM   #853
cxzsedc

引用:
個喝又短, 圈細咗放唔到屁仲突唔死人, ...真係3cost9武蝕蝕地但個計又無力; 極惡打.
你點解唔問吓lok? 佢魏馬單都打咗兩副加上佢o既技術層面, 無人比佢更夠水準.
技術層面到確係好勁,但佢打個D馬單同騎戰唔多同
佢霸求有能力封槍做突, 我開掛無加武個D騎封槍會快死,
開左掛個D封後面又會唔夠力

始終霸求都算係副全體強化型,戰騎就全體加速
打法上有唔同,不過控兵就要再練習
難道要放棄喝玩五枚戰騎?

舊 03-19-13, 05:04 PM   #854
getter173
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2006
引用:
作者: cxzsedc 查看文章
軍師幫唔到
程昱同張春華都係得一張
我想要郭嘉玩突擊鬥陣

可能打慣四/五人神速, 所以我會落賈詡. 純粹諗, 對主槍既deck用離間, 3掛加突鬥. 其他就狂爆二四掛

試多d先知得唔得

舊 03-19-13, 05:26 PM   #855
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
其實依家既戰騎我覺得隻鬼關煩d only

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-13, 05:28 PM   #856
cxzsedc

引用:
作者: GUSTAV 查看文章
我都係比佢追過先知佢快過兩倍速......

舊 03-19-13, 05:34 PM   #857
6eo
God of Gamer
美波様!

註冊日期: Nov 2005
其實我都唔熟戰騎, 我求其講下我既感覺者, 可以唔使理我

引用:
作者: getter173 查看文章
我想要郭嘉玩突擊鬥陣

可能打慣四/五人神速, 所以我會落賈詡. 純粹諗, 對主槍既deck用離間, 3掛加突鬥. 其他就狂爆二四掛

試多d先知得唔得
郭嘉我可以送一打比你
引用:
作者: GUSTAV 查看文章
我都係覺得喝好煩.... 4粒就唔比你d人合作...
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-13, 05:44 PM   #858
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:

郭嘉我可以送一打比你

依家冇咁煩啦

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-13, 05:47 PM   #859
cxzsedc

引用:

郭嘉我可以送一打比你

你咪當佢唔見左個一武勁左落招技

舊 03-19-13, 07:53 PM   #860
getter173
Crazy Gamer

引用:

郭嘉我可以送一打比你

多謝左先去邊可以搵到你

下次打戰騎都試下用大喝先, 睇下邊個打法啱手型

舊 03-19-13, 11:05 PM   #861
maxwaver
Game Master
自爆を使う程度の能力

註冊日期: Jan 2007
其實我覺得呢個ver礎戰騎會好用d
因為而家士氣加慢左喝個圈又細左,你做唔番以前個種喝全家>戰騎>再喝清場

五士氣開礎老味質落去,質夠數就戰騎四掛untillgg

我之前打地勢根本無位入

此篇文章於 03-19-13 11:07 PM 被 maxwaver 編輯。
maxwaver 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-13, 12:17 AM   #862
cxzsedc

引用:
作者: maxwaver 查看文章
因為而家士氣加慢左喝個圈又細左,你做唔番以前個種喝全家>戰騎>再喝清場

我之前打地勢根本無位入
你指係玩2.5 2.5 1 1 1?

舊 03-20-13, 12:59 AM   #863
maxwaver
Game Master
自爆を使う程度の能力

引用:
你指係玩2.5 2.5 1 1 1?
四枚
礎 戰騎 特攻+看破/雲散眼+樂進/地滾+n

舊 03-20-13, 01:35 AM   #864
6eo
美波様!

引用:
多謝左先去邊可以搵到你

下次打戰騎都試下用大喝先, 睇下邊個打法啱手型
沙田又得
MK又得
但要夾時間
舊 03-20-13, 09:51 AM   #865
Stevesteve

註冊日期: Dec 2012
引用:
作者: abingo 查看文章
之前大會打左副
猛進 特攻 李傕 雄飛 周倉
d腳其實可以轉
睇下軍師用咩就番屬性
印象中全部打邊都差唔多落城
thank you 兵哥

引用:
技術層面到確係好勁,但佢打個D馬單同騎戰唔多同
佢霸求有能力封槍做突, 我開掛無加武個D騎封槍會快死,
開左掛個D封後面又會唔夠力

始終霸求都算係副全體強化型,戰騎就全體加速
打法上有唔同,不過控兵就要再練習
難道要放棄喝玩五枚戰騎?
5枚不如打神速...改打3枚鬼關,4枚鬼關無勢
(以上全是山埃)

引用:
作者: maxwaver 查看文章

我之前打地勢根本無位入
礎個時間期實好短...斬自己或斬人都起碼少2.5cost打城. 贏攻勢但輸城. 死氐打咗好多張ic礎+曹純(無戰騎). 打人無力係一大缺點

舊 03-20-13, 10:46 AM   #866
cxzsedc

引用:
thank you 兵哥

5枚不如打神速...改打3枚鬼關,4枚鬼關無勢
(以上全是山埃)

礎個時間期實好短...斬自己或斬人都起碼少2.5cost打城. 贏攻勢但輸城. 死氐打咗好多張ic礎+曹純(無戰騎). 打人無力係一大缺點
鬼神....聽你地講完好似唔錯

舊 03-20-13, 11:06 AM   #867
getter173
Crazy Gamer

引用:
沙田又得
MK又得
但要夾時間

出開旺角就pm我

沙田邊度有得打三國?

舊 03-20-13, 11:20 AM   #868
魔靈娘
Game Master
葵千尋

註冊日期: Dec 2010
Wii U IDilovecardcaptor
引用:
出開旺角就pm我

沙田邊度有得打三國?
佢約你去沙田約會…邊有人約你打三國

暴雪英霸: 魔靈娘#3534

爆裂吧! 肝臟!!
魔靈娘 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-13, 11:20 AM   #869
Stevesteve

註冊日期: Dec 2012
引用:
鬼神....聽你地講完好似唔錯
山埃來架...
我講完都覺山埃

舊 03-20-13, 12:03 PM   #870
abingo

註冊日期: Feb 2012
試過打
戰騎 魏礎 龐德 劉曄
戰騎拿位埋城魏礎

舊 03-20-13, 12:03 PM   #871
cxzsedc

引用:
山埃來架...
我講完都覺山埃
有勇,正
我依家成日一開二掛追殺/打完城走個陣回突就一騎討
仲要次次都曹仁,一個一騎討就無左一半城血/無左Counter位

舊 03-21-13, 12:17 AM   #872
石原夏織
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code4597 0320 8939
PSN  IDHO2_0219
今日上身
除左輸聖帝之後全部贏
81証
石原夏織 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-13, 01:33 PM   #873
stevenfan
貧窮神附身

戰國的大泥棒好廚

stevenfan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-13, 06:03 PM   #874
6eo
美波様!

今日出MKSG, 三一如果你黎可以打比我
舊 03-21-13, 08:13 PM   #875
石原夏織

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code4597 0320 8939
PSN  IDHO2_0219
Nico段片75連勝真桃園
石原夏織 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三國志大戰討論區 Vol.LVI 鬼哥是god 街機心得交流討論區 1006 02-06-13 05:17 PM
三國志大戰討論區 Vol.LIII 鬼哥是god 街機心得交流討論區 1009 08-31-12 03:12 PM
三國志大戰討論區 Vol.LII 鬼東東 街機心得交流討論區 1040 08-09-12 02:30 PM
三國志大戰討論區 Vol.LI maxwaver 街機心得交流討論區 1035 07-18-12 12:22 AM
三國志大戰討論區 Vol.50 alucardp 街機心得交流討論區 1000 06-30-12 12:08 AM

現在的時間是 06:29 AM

手機版 | APP版