Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 09-27-12, 01:14 AM   #801
肥仔
Game Master
食力坐館!!!

註冊日期: Apr 2004
引用:
作者: irismong 查看文章
我想問京都直到天橋立 JR特急はしだて1号
呢間車, JR KANSAI WIDE AREA PASS係唔係可以用到?
京都~福知山之間既自由席有效
指定席要另外買特急券+指定席券

此篇文章於 09-27-12 01:18 AM 被 肥仔 編輯。
肥仔 目前離線  
舊 09-27-12, 03:31 AM   #802
PTX-003C
God of Gamer
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
十一月底(21~27)會去東京+大阪(兩天東京>兩日大阪>半日京都>一日半東京), 想問下東京方面有冇住宿地點推介? (最好係4000yen 樓下+在山手線上, 因為主活動地點應該係老秋)
又想問下...聽人講想去溫泉去大阪會好D 同平D, 有冇人有推介的?

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist

此篇文章於 09-27-12 03:39 AM 被 PTX-003C 編輯。
PTX-003C 目前離線  
舊 09-27-12, 08:35 AM   #803
leotam3

註冊日期: Oct 2003
引用:
我想問京都直到天橋立 JR特急はしだて1号
呢間車, JR KANSAI WIDE AREA PASS係唔係可以用到?
福知山至天橋立係私鐵
不過你可以考慮買ktr個天橋立一日pass,可以係車上面拎
由手機版發出
leotam3 目前離線  
舊 09-27-12, 08:36 AM   #804
leotam3

引用:
作者: PTX-003C 查看文章
十一月底(21~27)會去東京+大阪(兩天東京>兩日大阪>半日京都>一日半東京), 想問下東京方面有冇住宿地點推介? (最好係4000yen 樓下+在山手線上, 因為主活動地點應該係老秋)
又想問下...聽人講想去溫泉去大阪會好D 同平D, 有冇人有推介的?
大阪邊有溫泉
有名同近d既要去白濱/有馬
果個人咁講係因為東西果面有名d既溫泉區係箱根
由手機版發出

此篇文章於 09-27-12 08:38 AM 被 leotam3 編輯。
舊 09-27-12, 09:39 AM   #805
PTX-003C
天下第一盲鬼

XBox Live GamertagGesphest MK III
引用:
作者: leotam3 查看文章
大阪邊有溫泉
有名同近d既要去白濱/有馬
果個人咁講係因為東西果面有名d既溫泉區係箱根
由手機版發出
那...去大江戶溫泉物語好了

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
舊 09-27-12, 09:40 AM   #806
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
0.0999.............

怪盜小G 目前離線  
舊 09-27-12, 10:38 AM   #807
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
福知山至天橋立係私鐵
不過你可以考慮買ktr個天橋立一日pass,可以係車上面拎
由手機版發出
我唔會買果個pass, 因為我要去岡山, 所以一定係買kansai wide area pass
果個pass要成萬yen? 果段私鐵都只係千幾yen特急姐, 又唔係真係貴到嘩嘩聲~ 所以都要豪俾佢

我講果架車係一架車由京都直到天橋立, 唔駛轉車
我知福知山至天橋立係私鐵, kinki丫嘛
但係我搭果架係JR都唔包?

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線  
舊 09-27-12, 11:30 AM   #808
leotam3

引用:
我唔會買果個pass, 因為我要去岡山, 所以一定係買kansai wide area pass
果個pass要成萬yen? 果段私鐵都只係千幾yen特急姐, 又唔係真係貴到嘩嘩聲~ 所以都要豪俾佢

我講果架車係一架車由京都直到天橋立, 唔駛轉車
我知福知山至天橋立係私鐵, kinki丫嘛
但係我搭果架係JR都唔包?
Ktr個天橋立1日pass3000yen, 包當日來回自由席,
仲有船同纜車,你去到果面冇理由唔去吧

果段係唔包,你想平d就轉車啦

我今次4日就係要買晒2個pass。。。。
你又去岡山?會去邊?
由手機版發出
舊 09-27-12, 11:37 AM   #809
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:
Ktr個天橋立1日pass3000yen, 包當日來回自由席,
仲有船同纜車,你去到果面冇理由唔去吧

果段係唔包,你想平d就轉車啦

我今次4日就係要買晒2個pass。。。。
你又去岡山?會去邊?
由手機版發出
咁看來要買哂WOR~~~
平唔平d我覺得其實分別唔大
反正要去旅行就預左駛架啦 sosad
只係一直覺得果架JR應該可以搭到, 不過有人CONFIRM話唔得就OK啦
買多個PASS就買多個PASS~~~ 我仲可以就時間分開D PASS黎用

我仲會去彥根tim <3
我要睇我家團長的彥根貓 <3

船同纜車 < 其實真係無諗過去~

你又係去呢d地方
真係夾埋都無咁岩
好彩日子唔同姐

PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

此篇文章於 09-27-12 11:46 AM 被 irismong 編輯。
舊 09-27-12, 12:02 PM   #810
PTX-003C
天下第一盲鬼

新幹線洗唔洗book 定位? 定到時拎張JR Pass 就可以上車?(本身基本上不會日文又膽粗粗第一次就一丁友去, 好怕一個唔小心追唔到行程plan

舊 09-27-12, 12:07 PM   #811
怪盜小G
しゃろとも

引用:
新幹線洗唔洗book 定位? 定到時拎張JR Pass 就可以上車?(本身基本上不會日文又膽粗粗第一次就一丁友去, 好怕一個唔小心追唔到行程plan
要去BOOK左位先,不過通常都大把位,早BOOK都係為確定開車時間

不過你有JR PASS

就算過左時間都可以再BOOK下一班

怪盜小G 目前離線  
舊 09-27-12, 12:13 PM   #812
PTX-003C
天下第一盲鬼

引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
要去BOOK左位先,不過通常都大把位,早BOOK都係為確定開車時間

不過你有JR PASS

就算過左時間都可以再BOOK下一班
因為我想6:00坐去大阪, 11月我怕早日落, ideal plan 係中午前去到影鐵人28

舊 09-27-12, 12:29 PM   #813
怪盜小G
しゃろとも

引用:
作者: Hitomi 查看文章
0係隔離版見到香港航空終於要摺左大阪線@@
果然過左暑假頂唔到@@
飛到十月底
有都俾爛桃頂死啦

人地平又平過佢

時間又靚過佢

怪盜小G 目前離線  
舊 09-27-12, 01:18 PM   #814
leotam3

引用:
咁看來要買哂WOR~~~
平唔平d我覺得其實分別唔大
反正要去旅行就預左駛架啦 sosad
只係一直覺得果架JR應該可以搭到, 不過有人CONFIRM話唔得就OK啦
買多個PASS就買多個PASS~~~ 我仲可以就時間分開D PASS黎用

我仲會去彥根tim <3
我要睇我家團長的彥根貓 <3

船同纜車 < 其實真係無諗過去~

你又係去呢d地方
真係夾埋都無咁岩
好彩日子唔同姐
你都可以坐,不過要補錢之嘛
我今次去4日,剛剛好可以用盡張pass,
計晒全程交通要萬一yen一個人..Orz
由手機版發出
舊 09-27-12, 02:12 PM   #815
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:
你都可以坐,不過要補錢之嘛
我今次去4日,剛剛好可以用盡張pass,
計晒全程交通要萬一yen一個人..Orz
由手機版發出
補1400YEN嘛
我知

我今次都只係去8日姐
都用得哂張PASS

唔會得閒計幾多YEN交通費一個人
應該話去咁多次, 從來都唔會計

舊 09-27-12, 02:24 PM   #816
b_boy
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
引用:
jalan(樂天亦可)好多選擇..
又可以check埋你去果日做緊咩價位邊間arm budget...

而且jalan個評分可信度好高
thz

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財
b_boy 目前離線  
舊 09-28-12, 12:38 AM   #817
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
引用:
單人4000 yen又要山手線?
膠囊酒店

一係遠少少南千住果堆民宿/hostel...

btw~京都得半日? 倒不如果半日俾埋大阪~集中d

Hitomi 目前離線  
舊 09-28-12, 01:02 AM   #818
PTX-003C
天下第一盲鬼

引用:
單人4000 yen又要山手線?
膠囊酒店

一係遠少少南千住果堆民宿/hostel...

btw~京都得半日? 倒不如果半日俾埋大阪~集中d
因為大阪果邊都係350HKD左右 一晚(new osaka hotel)....睇下東京會唔會有近似價錢

舊 09-28-12, 02:18 PM   #819
怪盜小G
しゃろとも

南千住同fd book一間房就ok既,一個就免啦

淺草橋啦

此篇文章於 09-28-12 02:31 PM 被 怪盜小G 編輯。
怪盜小G 目前離線  
舊 09-28-12, 02:52 PM   #820
carychow
Crazy Gamer
自定頭銜

註冊日期: Dec 2006
Nintendo Switch ID4912 7594 2308
3DS Friend Code1693 0391 8181
PSN  IDcarychowhk
XBox Live Gamertagcarychow
引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
南千住同fd book一間房就ok既,一個就免啦

淺草橋啦
佢預4千羊樓下南千住有大把選擇, 唔一定係o個間o既.
想近鐵路站咪丸忠

舊 09-28-12, 03:39 PM   #821
ammms
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
上番 10 算了
ammms 目前離線  
舊 09-28-12, 03:47 PM   #822
Squaresoft
Crazy Gamer
皇冠琵琶

註冊日期: Nov 2002
; ;

十二月好多野要買... 幾本書 + br + game...

舊 09-28-12, 07:06 PM   #823
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
唉....次次臨去日本之前先黎彈一彈上去

舊 09-28-12, 10:03 PM   #824
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
peach又有特價

2條友$4000搞掂 (1行李去2行李回)~好平....

我估CX凌晨就算有特價應該要Around $5600 for 2
不過我其實去東北...掙扎...
大阪坐去青森6粒鐘jr @_@

Hitomi 目前離線  
舊 09-29-12, 02:04 AM   #825
BOYBOYBOY
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2011
引用:
peach又有特價

2條友$4000搞掂 (1行李去2行李回)~好平....

我估CX凌晨就算有特價應該要Around $5600 for 2
不過我其實去東北...掙扎...
大阪坐去青森6粒鐘jr @_@
係咁放毒, 我毒完遲早去完關東又去埋大阪

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「マクロス」新作TVシリーズ始動 Vol.5 money 日本動漫畫討論版 1315 06-04-23 06:12 PM
6/7 angela Live Tour 2015 in 香港 開催決定 money 日本動漫畫討論版 160 06-08-15 09:38 PM
[漫畫] 八木教広「CLAYMORE」13年の歴史に幕 Vol.2丨 鳳熾魂 日本動漫畫討論版 767 02-14-15 05:16 PM
林達永.金光鉉「FREEZING VIBRATION」#12 (終)「Shaft of Light」 supermanlady 日本動漫畫討論版 290 02-04-15 01:05 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.2 Hitomi ~清談館~ 1014 06-16-12 09:32 AM

現在的時間是 01:19 PM

手機版 | APP版