Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 05-11-12, 11:35 PM   #776
鳳熾魂
God of Gamer
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: YHW 查看文章
公民黨提待續, 但建制派唔肯

其實其他議題有幾個已經優先處理左, 講黎講去都係CY快刀斬亂麻既5屍14局被阻啫. 其實有一種講法, 根本建制派都有人想CY様衰衰, 所以死都唔肯放棄已經十分雞肋既替捕方案
幾時先網絡23條到時應該都有排拉

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線  
舊 05-11-12, 11:39 PM   #777
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
郁民!加油!!!!

而家三個都玩死你!!加埋果廿個廢柴飯民政府咪乜都做唔到囉!!!
醒D喇廢柴!!!!

舊 05-11-12, 11:42 PM   #778
YHW
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
幾時先網絡23條到時應該都有排拉
網絡23條估計今屆會期都應該冇乜可能再攞黎上黎

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
YHW 目前離線  
舊 05-11-12, 11:48 PM   #779
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
http://hk.news.yahoo.com/%E8%91%89%E...124800134.html
引用:
葉國謙對再次流會感到遺憾

民建聯立法會議員葉國謙,對立法會再次流會感到遺憾,指建制派已盡了最大努力協調,但多名議員本身有其他重要活動,未能出席,加上有三名議員不在香港,因而流會。他說,下星期續會時,建制派並無新策略,但會盡可能多些協調,期望屆時離港議員,少過今次。
唔好意思囉
拎份糧仲要逼你要返工返足
仲要咁過份要你出埋最大努力

此篇文章於 05-11-12 11:50 PM 被 メソウサ 編輯。
メソウサ 目前離線  
舊 05-11-12, 11:51 PM   #780
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
今日想聽,但發覺電話收音機搵唔到第五台

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線  
舊 05-11-12, 11:52 PM   #781
nefrezx

註冊日期: Mar 2006
宜家要睇班飯民頂唔頂得順黎緊既傳媒戰
梁書記連冇屋住都扯到關拉布事
nefrezx 目前離線  
舊 05-11-12, 11:58 PM   #782
メソウサ
The One

http://hk.news.yahoo.com/%E6%A2%81%E...143800013.html
引用:
梁振英呼籲不認同拉布市民發聲

候任行政長官梁振英說,高度關注立法會議員拉布,擔心會影響新政府架構重組。
他說,議員如果知道自己在立法會的言行,會令自己在三個月後的選舉落選的話,他們會三思,又呼籲不認同拉布的市民,應該發聲。
潛台詞即係認同拉布就收聲

舊 05-12-12, 12:55 AM   #783
加瑪
奧脫福的一條小草

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: メソウサ 查看文章
http://hk.news.yahoo.com/%E6%A2%81%E...143800013.html

潛台詞即係認同拉布就收聲
用返建制派個logic
唔出聲=讚成
今次仲唔係大半個hk撐佢3個?

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
這種邏輯,世上只有這個地方有。---陶傑「神經病」

此篇文章於 05-12-12 12:58 AM 被 加瑪 編輯。
加瑪 目前離線  
舊 05-12-12, 01:00 AM   #784
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
我覺得睇緊爛片多d
TCS_disable 目前離線  
舊 05-12-12, 01:14 AM   #785
Penny仔

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
引用:
作者: nefrezx 查看文章
宜家要睇班飯民頂唔頂得順黎緊既傳媒戰
梁書記連冇屋住都扯到關拉布事
飯民有責任動員向公眾解釋為何要撤除方案

但佢地擺街站只係for 選舉同埋賣獎劵的
不過泛民再咩都唔做,輸家只會係自己...

呃.....講漏左泛民並不包括拉布3子

此篇文章於 05-12-12 01:20 AM 被 Penny仔 編輯。
Penny仔 目前離線  
舊 05-12-12, 01:22 AM   #786
井上美羽
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2010
井上美羽 目前離線  
舊 05-12-12, 01:23 AM   #787
加瑪
奧脫福的一條小草

註冊日期: Oct 2005
引用:
作者: Penny仔 查看文章

拉布3子先係泛民
其他係飯民

這些中國式法官的邏輯是:他一早為你「定性」,判決你不配做「中國人」。
但原來如果你服判,重複他的判決:好了,我不配,那麼我不是「中國人」了,卻又是罪名。
這種邏輯,世上只有這個地方有。---陶傑「神經病」
加瑪 目前離線  
舊 05-12-12, 01:36 AM   #788
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

引用:
作者: TCS_disable 查看文章
我覺得睇緊爛片多d
縱使係爛片,都叫做賣到埠(網23押後),算做到野喇。

引用:

佢地會擁抱黃毓民立場咩?
唔好意思幫手拉布或宣傳,咪泛民拉大隊去同政府講數囉,
大長癲佢地應該唔介意塾你地上去傾o卦?
Dirty job 都唔洗你地做就咪嫌三嫌四喇。

此篇文章於 05-12-12 01:55 AM 被 2dn 編輯。
2dn 目前離線  
舊 05-12-12, 02:10 AM   #789
ice_fly
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2006
http://www.singpao.com/gw/xwa/201205...12_355734.html
引用:
一些建制派議員把怨氣發洩到立法會主席曾鈺成身上,批評他沒有嚴格執行議事規則,阻截離題、重複發言,繼而阻止「拉布」,讓議會重新正常運作,惟現場所見,曾鈺成對叁名「拉布」議員提出的修訂已不時作出警告...
本來對曾鈺成o既感覺好差,
但睇完呢幾天拉布新聞,
對佢有番d好感,佢比我對像中有耐性...

明明同是建制派,不過其他人卻找他出氣
但我諗佢下屆可能都唔會做吧....

舊 05-12-12, 02:14 AM   #790
Penny仔

引用:
作者: 2dn 查看文章
佢地會擁抱黃毓民立場咩?
唔好意思幫手拉布或宣傳,咪泛民拉大隊去同政府講數囉,
大長癲佢地應該唔介意塾你地上去傾o卦?
Dirty job 都唔洗你地做就咪嫌三嫌四喇。
本來由激進派負責前線去衝,然後由溫和派去講數
咁先係最有效益的做法

可惜泛民一如以往咩都唔做
保皇黨冇做好份工之餘, 泛民一樣係度呃緊飯食

我相信泛民其實比保皇黨更希望拉布3子快點倒下
Penny仔 目前離線  
舊 05-12-12, 03:32 AM   #791
超合Game魂
Game Master
超サイヤ人

註冊日期: Oct 2006
3位做得太好

泛民班HEA友4年又4年再4年乜Q野都冇做過

舊 05-12-12, 04:12 AM   #792
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
有人收左錢扔鞋話主席唔公平喎

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線  
舊 05-12-12, 04:48 AM   #793
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: casio 查看文章
成班垃圾又呃咗一日人工……點解我唔返工要扣人工,呢班垃圾唔使
還要平時不出席都有人工收
還不如天天拉布要他們坐定定開工

舊 05-12-12, 05:07 AM   #794
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
流會了。
星期三再續。
唔係好明.
原本唔係話星期六,日都會開會咩?
即係每次一流會就要下星期三先再開?
ahleung 目前離線  
舊 05-12-12, 05:16 AM   #795
K.LIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: May 2004
PSN  IDLIVEKLIFE
这班不忠用的无耻奴才到头来只是口里说不,又再和反革命份子钩结流会,阻碍党的建港大业!
K.LIFE 目前離線  
舊 05-12-12, 08:54 AM   #796
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

立法會鄭家富清釋解構為何要拉布

舊 05-12-12, 10:25 AM   #797
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:

你要知道民主黨已經係建制派,只不過依家係過渡期,始終都要呃下選票而已,如果應該會全黨在場唔駛點人數。
公民黨就一早已經被評論打沉晒,依家得返四隻字既座右銘「明哲保身」,唔支持唔反對就唔會有人話啦。

舊 05-12-12, 11:14 AM   #798
Penny仔

引用:
退黨之後似返個人
呢段演說很精彩

....不過富哥可唔可以幫下手呀?
Penny仔 目前離線  
舊 05-12-12, 12:04 PM   #799
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
i-cable剷左條片......
ahleung 目前離線  
舊 05-12-12, 01:18 PM   #800
メソウサ
The One

http://soundcloud.com/dirwong/rap
RAP

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
GAF GFDM-CWM 團 Vol. 53 <<本週六鑽荷-真神出末注意>> POISON 街機心得交流討論區 1006 11-09-06 12:19 PM
本週各大歌曲流行榜 JACKY Neo Music UNIVERSE 14 04-05-04 01:55 PM
[pokemon 特報] 本週銷量榜 (電擊網頁) t-cup 手提遊戲機討論版 7 11-29-02 12:00 AM

現在的時間是 01:53 PM

手機版 | APP版