Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-14-11, 04:35 PM   #51
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: Marco 查看文章
佢唔修正整易D既話,真係隨時又會掟爛一隻Dual Shock 3
PS Vita 就……

不過講乜都假,呢隻一定會雙平台都會入手
唔好出X-2
我覺得X 的故事就咁完就可以

我不要純情女變野女

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, P3F(9月?)
FGO 目標預算
7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-11, 04:35 PM   #52
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: LKC 查看文章
金盃 可能性高
一個金盃叫你集齊晒所有聖印就...

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-11, 04:36 PM   #53
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: pet3 查看文章
唔好出X-2
我覺得X 的故事就咁完就可以

我不要純情女變野女
根本就係啦,X-2出黎其實真係多餘

舊 09-14-11, 04:36 PM   #54
沙翁
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2008
PSN  IDSayonForPS
雖然係幾鍾意X,不過諗起佢d mini game 就想哭

今昤今日已經冇咁好精力同佢賽雞&避雷
好d既避蝶又係要起碼試二三次
每隻怪又要自己記住捉咗幾多次,當年真係捉到ZZZZ...
沙翁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-11, 04:41 PM   #55
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
唔知SQEN會唔會好人D係 X & X-2 呢...

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-11, 04:44 PM   #56
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

引用:
作者: 草薙さん 查看文章
唔知SQEN會唔會好人D係 X & X-2 呢...
跟手又整個Limited Boxset咁呀下?
個Box就跟HD版永遠のナギ節

舊 09-14-11, 04:52 PM   #57
rorimoe
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
記得當年刷到warp sphere x99
真係好感動XD
由手機版發出
rorimoe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-11, 04:58 PM   #58
忍者
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
作者: 沙翁 查看文章
雖然係幾鍾意X,不過諗起佢d mini game 就想哭

今昤今日已經冇咁好精力同佢賽雞&避雷
好d既避蝶又係要起碼試二三次
每隻怪又要自己記住捉咗幾多次,當年真係捉到ZZZZ...
以前賽雞用BUG搞掂..如果唔係應該極難
避蝶只係試兩三次基本上係冇可能....我起碼跑左2-30次

之後要改爆D人基本上要成個SPHERE盤砍掉重練....真係要玩埋我O個份...

舊 09-14-11, 05:12 PM   #59
一一
sureone

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsureone
XBox Live Gamertagsureone
當日SONY cut ps2 function, 原來是為了各大廠商著數
一一 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-11, 05:16 PM   #60
rorimoe
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
引用:
作者: 一一 查看文章
當日SONY cut ps2 function, 原來是為了各大廠商著數
X大廠
O日本廠
由手機版發出
rorimoe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-11, 05:54 PM   #61
field11
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2009
希望好賣D跟手整埋個VIII 出來就好了.
field11 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-11, 06:09 PM   #62
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
我同事
反正一定有360版既
唔急啦

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, P3F(9月?)
FGO 目標預算
7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-11, 06:09 PM   #63
蒼森.laio
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2008
3DS Friend Code1160 9685 5412
PSN  IDlaio / laiojp
XBox Live Gamertaglaio ccl
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
最好係將原本CG都變成REALTIME
ENDING果段既CG實在靚到嚇死人……

唔出FF9原因是坂口被炒咗
如果坂口被炒咗係原因咁FF1~10都唔出得啦

P.S
坂口係比人降職唔順自己走的~

蒼森.laio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-11, 06:17 PM   #64
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

引用:
作者: pet3 查看文章
我同事
反正一定有360版既
唔急啦
以Square Enix近來既取向,真係會出XB360版都唔出奇

舊 09-14-11, 06:20 PM   #65
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
まさに俺得
由手機版發出
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-11, 06:28 PM   #66
Number Two
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2009
PSN  IDBe-a-copycat
XBox Live GamertagDummyThejackass
好野買FFX HD咁唔洗買FF13VS

舊 09-14-11, 06:51 PM   #67
frankylui
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2005
3DS Friend Code1461 6155 5034
PSN  IDfrankylui
XBox Live Gamertagfrankylui
避雷反而試多幾次就得...
賽雞唔用bug真係唔想玩

「if you find this suitcase, please take it to our daughter.」
frankylui 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-11, 07:57 PM   #68
卡樂B
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2002
PSN  IDcalbee-1
避雷裝左唔遇怪物指輪 , 集中精神玩 10 - 15min 已經 ok

賽雞就真係 , 又無 bug , 又無天份既話 , 真係成世都唔使拿
卡樂B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-11, 08:00 PM   #69
雪代緣
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDyukishi
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
最好係將原本CG都變成REALTIME
ENDING果段既CG實在靚到嚇死人……

唔出FF7原因是做10年
唔出FF8原因是GAMEPLAY唔好玩
唔出FF9原因是坂口被炒咗
唔出FF11原因是仲RUN緊
唔出FF12原因是松野病到走咗
唔出FF13原因是一本道
FFX都是一本道...

anyway
自ps年代開始, 最喜歡都是FFX (無視FFX-2)
PSV版必入!
雪代緣 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-11, 08:07 PM   #70
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
x....我打到yuna玩水就已經冇玩,悶到暈(我係幾討厭睇多過玩既rpg....)

remake 4-6丫....

<----認為ff到6已經完左series既人

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-11, 08:09 PM   #71
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
其實喜歡1-6既話應該會喜歡9架喎

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-11, 08:12 PM   #72
dust11

註冊日期: Aug 2010
引用:
作者: Funny 查看文章
點解會係X......
明明VII同VIII有需要HD 化過X 咁多......
我要HD TIFA 同RINOA 呀!!!!

因為X 果個避雷既關係, 打後果兩集FF 我都無玩到......
789其實係需要remake多過HD化
我想要remake8同9

如果SE夠膽死remaster PS既game當新野出只能夠話佢冇得救
dust11 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-11, 08:15 PM   #73
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
作者: 強化人間ですの~★ 查看文章
其實喜歡1-6既話應該會喜歡9架喎
我仲未買番psn版....

ps時代打過一陣,都ok既

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-11, 08:23 PM   #74
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: aquarius 查看文章
10我係唯一一隻玩到爆粗嘅FF
吓?!

FF十衰咩?

我覺得佢個戰鬥系統幾好,
可以隨時換隊員,唔駛只係集中用死其中幾個人,
係唔係好習慣當年無咗世界大地圖咋,
其他水球果D我就唔多鐘意玩了。

FFX出HD版的同時有無可能中文化呢?
PS2年代好似有韓文版添,果時港台因為翻版盛行根本唔會有機會出。

舊 09-14-11, 08:25 PM   #75
lwl

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDlwlworld
XBox Live GamertagLWLWORLD
FF X 正AR~!!
當年淨玩水球WINNING 都玩左我好耐

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Final Fantasy X jerry 電視遊戲討論版 6 02-05-23 08:40 PM
[多機種] Bio Hazard HD REMASTER l PS3, 360 l DL 版 PS4, XBone 武藤遊戲 電視遊戲討論版 635 02-13-15 07:31 PM
[PSV] Final Fantasy X|X-2 HD Remaster l 日版 12月26日發售 money 手提遊戲機討論版 149 10-29-13 08:30 PM
Final Fantasy i? Exellen 電視遊戲討論版 1 03-15-04 04:07 PM
Final Fantasy X Chris皇 電視遊戲討論版 7 02-19-04 12:10 AM

現在的時間是 03:55 AM

手機版 | APP版