Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Music UNIVERSE

主題工具 顯示模式
舊 10-01-09, 12:21 AM   #51
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
係喎....呢個mv幾經典, 拍出黎個感覺好正.....點解無 囧
因為呢個mv先留意到首歌咋...

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-09, 02:24 PM   #52
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
引用:
作者: W!LL 查看文章
大大你隻video collection係咩版?
港版用個半膠明DVD盒裝, 勁似老翻....
Canada/US version
個包裝同Confessions Tour CD+DVD 類似, 都係紙盒裝

引用:
邊度有"DIGITAL PREMIUM EDITION"賣...
個名變左iTunes Deluxe Video Edition
38 tracks + "It's So Cool"(NEW SONG) & "Celebration"(remix ) + 30 videos

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
N0T51B 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-09, 02:34 PM   #53
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

iTunes係咩黎? 我對呢d野無咩留意
只for俾錢下載??

大乱闘X
舊 10-01-09, 04:18 PM   #54
\ot_to/
Ultimate Gamer

註冊日期: Jan 2007
PSN  IDotto_yeung
引用:
iTunes係咩黎? 我對呢d野無咩留意
只for俾錢下載??
iTunes係Apple iPod既software, 除左可以將cd轉做mp3入iPod外, 依家仲可以比錢download劇集、電影、歌、games
\ot_to/ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-01-09, 05:17 PM   #55
超合Game魂
Game Master
超サイヤ人

註冊日期: Oct 2006
買cd等bd

舊 10-02-09, 12:35 AM   #56
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
作者: \ot_to/ 查看文章
iTunes係Apple iPod既software, 除左可以將cd轉做mp3入iPod外, 依家仲可以比錢download劇集、電影、歌、games
即係It's So Cool同celebration remix要俾錢先有下載, 唔出碟? 囧

大乱闘X
舊 10-02-09, 02:34 AM   #57
\ot_to/

引用:
即係It's So Cool同celebration remix要俾錢先有下載, 唔出碟? 囧
剛上左官網幫你check, 呢兩首歌的確係淨係於itune dl
舊 10-02-09, 09:49 PM   #58
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
剛上左官網幫你check, 呢兩首歌的確係淨係於itune dl
淚目....咁都係要買埋而家個CD版
DVD又無Nothing really matters MV
精選碟上次已經左精過Frozen同Ray of light, 呢兩隻係好正, 但今次都唔精埋Nothing really matters

大乱闘X
舊 10-03-09, 06:43 AM   #59
\ot_to/

我覺得仲有"其他途徑"搵到呢兩首歌既
舊 10-03-09, 11:24 PM   #60
N0T51B
Game Master
非中國藉

Nintendo Switch ID6353-4652-6032
引用:
我覺得仲有"其他途徑"搵到呢兩首歌既
you bet but i`m not responsible for the link on the site
http://www.youtube.com/watch?v=1xFheDHaFzk

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)
舊 10-06-09, 09:56 AM   #61
IDGAF
The One

引用:
淚目....咁都係要買埋而家個CD版
DVD又無Nothing really matters MV
精選碟上次已經左精過Frozen同Ray of light, 呢兩隻係好正, 但今次都唔精埋Nothing really matters
吓,居然無Nothing really matters…,
我幾鐘意娜姐呢個和服LOOK。
果時MTV台成日播所以手上無呢隻碟都熟呢首歌。

此篇文章於 10-09-09 10:36 AM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-06-09, 10:40 AM   #62
IDGAF
The One

我想問下買咗HK行版Celebration: The Video Collection的版友,
隻DVD的畫質係點?
我見amazon.com有D評語有提到部份MV畫質只是比VHS版本好少少,
又唔係全部都有remaster過畫質同音質,
亦有部分MV係"潔淨版"唔係原版,
我睇睇下American Life都無落碟(47首歌版本),唔好話"潔淨版"…

此篇文章於 10-06-09 10:48 AM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-09, 06:33 AM   #63
N0T51B
Game Master
非中國藉

引用:
作者: 機場美少年 查看文章
我想問下買咗HK行版Celebration: The Video Collection的版友,
隻DVD的畫質係點?
我見amazon.com有D評語有提到部份MV畫質只是比VHS版本好少少,
又唔係全部都有remaster過畫質同音質,
亦有部分MV係"潔淨版"唔係原版,
我睇睇下American Life都無落碟(47首歌版本),唔好話"潔淨版"…
yea,,,, 4:3 with VHS quality

舊 10-09-09, 10:34 AM   #64
IDGAF
The One

引用:
作者: BistonC 查看文章
yea,,,, 4:3 with VHS quality
係舊果套mv吧?
近年的MV應該是16:9+係up 1080p後都可以接受的質數吧?

舊 10-09-09, 12:26 PM   #65
N0T51B
Game Master
非中國藉

引用:
係舊果套mv吧?
近年的MV應該是16:9+係up 1080p後都可以接受的質數吧?
nah both DVDs are 4:3
近年的MVs are DVD quality but with letterbox

舊 10-09-09, 11:09 PM   #66
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

畫質真係幾失望, 不過d聲反而我覺得唔錯

大乱闘X
舊 10-11-09, 06:56 AM   #67
IDGAF
The One

咁買唔買好呢…?!
定等第2版,或者可能會有bd版…

舊 10-11-09, 12:49 PM   #68
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

我覺得演唱會先會出BD...
MV未必喇

大乱闘X
舊 10-11-09, 12:59 PM   #69
IDGAF
The One

引用:
我覺得演唱會先會出BD...
MV未必喇
我係官網淨係見有Sticky & Sweet Tour DVD Trailer,
唔覺有提BD。
不過就算有BD過咗$300我都唔多捨得買。

http://www.madonna.com/media/video/3

舊 10-12-09, 02:03 AM   #70
N0T51B
Game Master
非中國藉

引用:
我係官網淨係見有Sticky & Sweet Tour DVD Trailer,
唔覺有提BD。
不過就算有BD過咗$300我都唔多捨得買。

http://www.madonna.com/media/video/3
no worries they will have BD cuz the entire concert was filmed in HD

舊 10-12-09, 07:32 AM   #71
IDGAF
The One

引用:
作者: BistonC 查看文章
no worries they will have BD cuz the entire concert was filmed in HD
但係用HD拍又唔出BD的演唱會都唔少呢…

上次娜姐隻演唱會DVD有埋中文字幕的確好體貼。

舊 10-14-09, 12:53 AM   #72
IDGAF
The One

買咗~!

睇咗DVD先,好多舊歌都唔認識…D MV主要飛住試睇經典果套。
舊果套片真係好VHS質數,中期果堆似LD,新果套…download HD版會好過DVD。
但有5.1的確好聽d。
我好懷疑封面張表明已"DIGTALLY RE-MASTERED FROM THE ORIGINAL TAPES!"係指音質唔係畫質…

CD未開嚟聽因為大部份歌已經有碟,
今次無Nothing really matters的確可惜,但其實10年前隻精選已經落咗碟同DVD。

舊 10-14-09, 05:10 PM   #73
HAKAIDER
God of Gamer
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
今日行過女人街某CD 舖時播緊 "La Isla Bonita" 的MV 時企係度睇左陣

娜姊都係80/90 年代d 舊歌arm 我多d.............

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-09, 10:59 PM   #74
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

原來隻La Isla Bonita超經典, 我都係播到聽到先記起

機場你隻安室唔買BD版?

大乱闘X
舊 10-15-09, 01:43 AM   #75
IDGAF
The One

引用:
原來隻La Isla Bonita超經典, 我都係播到聽到先記起

機場你隻安室唔買BD版?
但係La Isla Bonita係06個演唱會有唱過,應該唔會太陌生吧。

聽埋隻CD,老實講除咗D經典作品之外,部份舊歌宜定頭一次聽的確有過時的感覺,
我覺得不如落多幾首近10年的作品好過啦。

安室隻BD得日版成$47X-5XX,
今個月又多GAME買無緣了…

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[粉絲區] X JAPAN專區VII ◆ 2011年11月4日 香港!!! [9/9~9/18-SOUTH AMERICA TOUR.10/28~11/8-ASIA TOUR] 爽神 Neo Music UNIVERSE 1007 09-07-11 08:06 PM
虛擬偶像實體化Gorillaz and Madonna精彩表演 momopower ~清談館~ 8 02-13-06 11:27 AM
[UK][14 NOV] MADONNA ~ CONFESSIONS ON A DANCE FLOOR W!LL Neo Music UNIVERSE 1 11-26-05 07:40 AM
JAVAアプレットでTo Heartノベル「Heart to H Hayami H-GAMEの部屋 3 12-08-02 03:08 AM

現在的時間是 08:33 AM

手機版 | APP版