Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 13  ... 最後
電視遊戲討論版>[PS4][PC]BIOHAZARD RE:4/Resident Evil 4/バイオハザード RE:4,已推出/iPhone / iPad 版:12/20,攻略情報區!
jason 仔 02:38 PM 10-21-22
Ada今集個樣更似李冰冰啦

好想快啲玩,不過睇落已經比原版可怕,之後再生人唔知會點

其實原版我已經好驚,當年gc 版我唔敢玩,到ps3先自己打爆
Dyhalt Rushifar 03:14 PM 10-21-22
最有印象係GC果陣叫FRIEND黎玩,誤導佢殺死城主房前既商人。
之後另一個FRIEND仲要補刀同佢講「SAVE咗LOAD返就會復活」
DevilElvis 04:08 PM 10-21-22
用刀格電鋸好正

希望唔好cut內容
野良猫 07:12 PM 10-21-22
作者: DevilElvis:
用刀格電鋸好正

希望唔好cut內容
我預佢一定cut短
豪傑公子 07:27 PM 10-21-22
作者: Marco:
ADA 個樣想點?
好似原版個樣同把聲都正啲

Ashley 舉槍應該係新情節? 記得原版好似係無
其實都係用返RE 2個樣再執, 都OK嘅,
係唔著旗袍可惜D啫~

PS. Ashley嗰段係新嘢, 原版由頭到尾冇掂過鎗

作者: 野良猫:
我預佢一定cut短
好似話大約14-16個鐘, 同原版差唔多長
HAKAIDER 08:00 PM 10-21-22
故事内容以乎會大改 (加)

Leon 個樣越黎越似羅家良..............
野良猫 08:06 PM 10-21-22
作者: 豪傑公子:
其實都係用返RE 2個樣再執, 都OK嘅,
係唔著旗袍可惜D啫~

PS. Ashley嗰段係新嘢, 原版由頭到尾冇掂過鎗

好似話大約14-16個鐘, 同原版差唔多長
有10小時都好好了
當年一路玩一路諗點解BIO可以咁長玩極都唔完
Lamsze 09:12 PM 10-21-22
原版真係好鬼長,見唔到盡頭甘,今次故事改左唔少
開頭同之前已經唔同哂,兩個警察其中一個係送去餵魚
火燒牛尾、刀仔格電鋸,仲有幾多惡搞,呢樣野到底之後會有幾多二次創作
jason 仔 12:19 AM 10-22-22
見好多人都話louis 唔掂個樣,但係睇落好似nba 大加素個樣

我覺得都ok,最好果個應該係礙事妮架啦XD
ComeLOLoh 12:53 AM 10-22-22
要Cut既話,可能cut d 巨人怪/教會個part…鬼咁長…

不過,見個畫面咁鬼正,又唔想佢cut,希望加多d Ada就真。
希望加長 Ada Mission
yuhchan5 01:17 AM 10-22-22
作者: ComeLOLoh:
要Cut既話,可能cut d 巨人怪/教會個part…鬼咁長…

不過,見個畫面咁鬼正,又唔想佢cut,希望加多d Ada就真。
巨人怪唔係 trailer出現左喇咩
assy 01:43 AM 10-22-22
Leon 同 Ada 個樣都唔掂...
講真Ada mission都cut到未必有或者出dlc
真!DC 09:52 AM 10-22-22
Leon ada我覺得ok唔錯
係總統女個樣太成熟
不過西人過18就急速老化都好合理
希望係接近re2, 3果種玩法
由手機版發出
harakuma 11:03 AM 10-22-22
作者: 真!DC:
Leon ada我覺得ok唔錯
係總統女個東樣太成熟
不過西過18就急速老化都好合型
希望係接近re2, 3果種玩法
由手機版發出
係, 今次個樣係有點大咗, 唔夠蘿
harakuma 11:13 AM 10-22-22
作者: ComeLOLoh:

諗下諗下, 其實原版4又真係幾長, 但長得嚟又唔覺係冗長果隻(5/6, 尤其6又真冗長)

原版4可以分作6段

村莊 (白天與黑夜)
城堡

島--->分成
A, 未救出女前,
B, 禁閉室救出後一起行動,
C, 女再被帶走後至最後BOSS

希望全部保留(估計會CUT, RE3已經有CUT)
Dyhalt Rushifar 02:46 PM 10-22-22
4個長度在下覺得冇問題
D 女角都係用舊模順眼D…GAPCOM整醜D女既能力就黎可以跑贏$EGA
野良猫 03:13 PM 10-22-22
冇人提黑妹
黑妹今次都比無印好

整體除咗薪水很高外女角們都係好
王阿嬸真係一眼就知佢係東方人
harakuma 06:13 PM 10-22-22
作者: Dyhalt Rushifar:
4個長度在下覺得冇問題
D 女角都係用舊模順眼D…GAPCOM整醜D女既能力就黎可以跑贏$EGA
除咗王小姐之外, 其他都一定程度叫做靚咗, 但唔算美, ADA真係例外

我零可8代E神個女換成艾西利好過

黑妹要再睇下先
Lamsze 06:43 PM 10-22-22
作者: harakuma:
諗下諗下, 其實原版4又真係幾長, 但長得嚟又唔覺係冗長果隻(5/6, 尤其6又真冗長)

原版4可以分作6段

村莊 (白天與黑夜)
城堡

島--->分成
A, 未救出女前,
B, 禁閉室救出後一起行動,
C, 女再被帶走後至最後BOSS

希望全部保留(估計會CUT, RE3已經有CUT)
因為5,6無左商人又變左關卡,又無左執箱,
4仲有得增加HP(見今次都有),4有既元素係完全唔同,百寶箱黎
Dyhalt Rushifar 07:11 PM 10-22-22
Ashley堅覺得老咗,不過4果陣真係睇唔出係20歲,某程度上真實咗既…
黑妹原本果個在下唔覺得差。
個Ada的確似亞裔咗,不過真係唔多順眼…
fatboy04 10:00 PM 10-23-22
必買必玩
ko121314 09:42 AM 10-24-22
最近先再打爆PS4版的Professional難度
都係用左十零個鐘, 如果新版都係16-17個鐘都應該夠長了
比起主線內容, 其實有幾多extra content更加令人好奇
ada the spy/separate way/傭兵/芝加哥打字機/professional爆機死光槍/Leon黑手黨look+Ashley無敵鐵甲
呢D真係唔知可以保留幾多
不過氣紛真係有D驚, 本來就唔嚇得或者只能睇人打多過自己打
風間鈴木仁 08:01 PM 10-24-22
https://blog.zh-hant.playstation.com...l/?smcid=psapp
最新的「RE Showcase」公開了《Resident Evil Village Gold Edition》體驗版和《Resident Evil 4》預購情報。

PlayStation玩家們好,我是Capcom的製作人神田剛。
在今天的「Resident Evil Showcase」發表會上,我們揭露了有關《Resident Evil Village Gold Edition》和《Resident Evil 4》的最新資訊,現在我還想再跟大家分享一些有關今日發佈重點的其他細節。

最後,《Resident Evil 4》則預計在2023年3月24日發行!

生還僅是惡夢的開端

《Resident Evil 4》既保留原版的精髓,同時導入現代化遊戲玩法,並帶來更刻劃入微的擴充故事。「Resident Evil Showcase」播放了一段5分鐘長的全新預告片,裡頭包含實機遊玩畫面和評論解說。

「珍藏版」則是一組豪華套裝,包含遊戲本篇、「豪華版」內容、里昂公仔、畫冊、特別版實體地圖和數位原聲帶,全部收在一個類似公事包的精美包裝盒內。
何金水 - 阿水 10:14 PM 11-10-22
今次有冇講買 PS4 版可以 upgrade 上 ps5 版 ?
風間鈴木仁 10:21 PM 11-10-22
作者: 何金水 - 阿水:
今次有冇講買 PS4 版可以 upgrade 上 ps5 版 ?
暫時未有講述,通常第三廠會免費升級PS5!
1 2 3 4 5 6 7 8 9 13  ... 最後

返回主題版面