Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 13  ... 最後
電視遊戲討論版>平面射擊遊戲討論區
月之民 ̄▽ ̄ 04:57 AM 03-10-08
第一次玩既應該係GB既沙羅曼蛇

之後玩過SFC隻FRONT MISSION GUN HAZARD
成日煲
不過打到去某要塞唔知去邊搵返部盾機個同伴去擋boss支炮就卡住左無玩
不過之後玩無聊器爆左

另外第一次爆既係ps隻超時空要塞同埋惡搞三一個隻ゲッP-X
呢兩隻唔錯
ELT 09:13 AM 03-10-08
怒 首領蜂
ss時成日玩, 勁多子彈, 多到lag哂~
shuzi 11:08 AM 03-10-08
作者: 月之民 ̄▽ ̄:

之後玩過SFC隻FRONT MISSION GUN HAZARD
成日煲
不過打到去某要塞唔知去邊搵返部盾機個同伴去擋boss支炮就卡住左無玩
不過之後玩無聊器爆左

呢兩隻唔錯
一直想玩隻front mission gun hazard, fm系列fans

ps超時空要塞我覺得普普通通, 反而好鍾意ps另外一隻macross, 好似叫macross vf-x2 什麼來著. 雖然比較偏向ACT, 希望有續作啦. 都係macross fans
sgouki 01:10 PM 03-10-08

成日煲
不過之後玩無聊器爆左

呢兩隻唔錯
講起機械人STG, 有隻KONAMI出GE 16M SFC GAME仲正, 可以控個機師換機..
sw101531 03:43 PM 03-10-08
呢兩隻唔錯
隻ロボットアニメ ゲッP-X 真係好好玩,好似有成15個ending. 過場好似d劇集咁有opening & ending theme song 仲有下集預告tim
店員 A 03:56 PM 03-10-08
那我分享兩隻 [ 小品踩線 ] 射擊遊戲吧

PC-Engine Super CD-Rom --> Star Parodier

當年拿出街玩一流

Saturn Game 天国

還記得 [ 大戰力 ] 嗎/?

House 03:59 PM 03-10-08
而家好見平面射擊game都無心機玩
但最記得就係兵蜂
同埋sfc既戰區88
<從小就比人教壞
好實昭博 11:12 PM 03-10-08
不復當年勇

裝備

死左3x次
>>>>>劉伯<<<<< 11:28 PM 03-10-08
你增加難度嗎?
Abale~姬絲汀小美 11:32 PM 03-10-08
raident silvergun想買但買不起,但係整得好有心機,好襟玩。
還好隻dc斑鳩算係安慰獎,到目前為止係畫面,故事,玩法都冇一隻stg可以彼美斑鳩。
唔用dc vga box玩斑鳩真係體會唔到斑鳩畫面既威力。
財寶近年冇晒聲氣,希望佢會整第三隻藝術射擊出黎。
border down係dc上橫向stg最高峰既game,6A,6B個boss好有震撼力

strikers 1999相對易玩,但dragon blaze真係超變態,大佬收TB仲快過1999
仲有隻G.dairis吸魚仔做武器有創意
好實昭博 11:55 PM 03-10-08
作者: lauchai:
你增加難度嗎?
費事左駁右駁啦..\
八仙果 01:25 AM 03-13-08
作者: 阿聰:
SONIC WING?街機都有的,我想搵番 SFC 原裝帶。
這兩天食藥中,頭暈暈,所以沒有回覆。
Sonic Wing,唔,即是 Aero Fighters,
我也很喜歡,之前想找 Neo Geo 的 2 及 3 集,
但還是沒提起精神去找。

第一集就在 PS Store 及 PS2 版買回,
早前就用 PSP 玩,
用來消磨時間很不錯。

玩起來,總覺得它和 1945 那系列很相似。
( 遊戲性、畫面等 )

作者: 龍寶寶:
射擊遊戲的話,還是彩京出品的令人非常懷念,總覺得KO彩京的是斑鳩

http://www.youtube.com/watch?v=PdXbmtYMoWA
當年推出斑鳩,
系統真的一絕,
還記得第一次玩這遊戲的是在日本的遊戲機中心,
不消數分鐘已 Game Over,
因當時初次接觸,未適應那系統。

不過知道有 DC 版時便馬上購入了,
這是我第一次玩得最短、但又吸引到我繼續去玩的 STG Game。
hk2 11:40 PM 03-14-08
除了斑鳩,另一至愛 DC shooting game~

border down

fatboy04 12:31 AM 03-15-08
作者: hk2:
除了斑鳩,另一至愛 DC shooting game~

border down

請問邊度仲有呢隻game賣?
歌絲˙暮斯 01:16 PM 03-15-08
Border down 實在太難玩, 諗起怕怕

當年 ss 隻超時空要塞超正牙 !!
deltax 04:33 PM 03-15-08
dreamcast 重有隻 under defeat 亦是機主必備遊戲
hk2 08:32 PM 03-15-08
under defeat 普通版

jerrychf 11:09 PM 03-18-08
雖然玩過好幾多 STG 下

但 R-type 實在令我最印象深刻既一隻,final 既結局更加係 STG 界既一絕,根本係動畫化咁既結局!正!
如月釋臣 01:02 AM 07-20-08
平面射擊遊戲:
我至Likes玩雷電,沙羅曼蛇,Thunder Force,R-TYPE系列,METAL BLACK,變身戰機

而R-TYPE3果架R-90更是本人至愛
柚原このみ 02:38 AM 07-20-08
SS隻RADIANT SILVERGUN想買都買唔返…
吉村小音郎 04:03 AM 07-20-08
作者: 柚原このみ:
SS隻RADIANT SILVERGUN想買都買唔返…

早幾年前都想買番....上yahoo 拍賣2手都要hk6百幾蚊

噤多年後o既而家....隻game真係唔知咩價錢
bwcat 03:18 PM 07-20-08
RADIANT SILVERGUN 日本賣20000日元以上
bwcat 03:22 PM 07-20-08
但今年都有好多射擊尤其是xbox360.....
八仙果 05:30 PM 07-20-08
作者: 吉村小音郎:
早幾年前都想買番....上yahoo 拍賣2手都要hk6百幾蚊

噤多年後o既而家....隻game真係唔知咩價錢
HK$600 算係平 .....
我早幾年見過最少 HK$1,000。
hormon 06:22 PM 07-20-08
我d shooting喜好有d怪
鐘意有power up, 有機揀, 有武器揀, 武器有好多PATTERN既game
例: STRIKERS1945, THUNDER FORCE V
唔鐘意彈幕,玩分,武器要GAUGE之類既game
例: STRIKERS1945以外集數, 東方, 班鳩

我最鐘意以下哩兩隻STG
FC: B-WINGS
細個玩到停唔到手, 武器種類好多, 不過我通常都係用HAMMER
不過有D武器好似打唔贏大佬
SFC: SUPER E.D.F.
武器變化多, 有經驗值系統又有OPTION隊列
變隊列仲會連自己武器都有少少唔同
實在太正
1 2 3 4 5 6 7 8 9 13  ... 最後

返回主題版面