Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 飲食版

主題工具 顯示模式
舊 03-24-05, 08:05 PM   #51
紫色螢火蟲
God of Gamer
討厭雨天~_~

註冊日期: Aug 2003
點解咁多人都覺得益力多係健康飲品
其實益力多好唔健康架
大家都係少d飲喇

舊 03-24-05, 08:16 PM   #52
Tassadar
Crazy Gamer
Fire!!!

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: 紫色螢火蟲
其實益力多好唔健康架
大家都係少d飲喇
何解?

Life is always hard...
Tassadar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-05, 08:18 PM   #53
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
其實益力多好唔健康架
大家都係少d飲喇
好想知你係咪做飲食業,為何你會知得那麼多

舊 03-24-05, 08:48 PM   #54
紫色螢火蟲
討厭雨天~_~

引用:
作者: Tassadar
何解?
因為裏面d糖份多到嚇死你.
如果你嗰日飲左一支益力多 ,
咁嗰日就唔好食其它甜野.
因為久而久之 , 好容易得到糖尿病.
糖尿病催向年青化 , 細路仔都會患上呢個病.
香港每十個就有一個係糖尿病患者.
而且益力多裏面嘅係白糖 , 即係最唔健康嘅糖.
白糖含有好多念珠菌,令腸道愈來愈多菌.
雖然佢含有活性乳酸菌,可以抑制腸道裏面有害菌嘅生長 , 調節腸道微生態平衡.
但係加左白糖就等於唔健康.
如果你鐘意飲,一星期至一個月飲一支問題不大.
引用:
作者: 龍寶寶
好想知你係咪做飲食業,為何你會知得那麼多
我讀營養學的

舊 03-24-05, 08:55 PM   #55
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:

-skip-
我讀營養學的
高人高人

你唔講真係唔知~THX

舊 03-24-05, 09:34 PM   #56
Tassadar
Crazy Gamer
Fire!!!

註冊日期: Nov 2004
引用:
因為久而久之 , 好容易得到糖尿病.
糖尿病催向年青化 , 細路仔都會患上呢個病.
香港每十個就有一個係糖尿病患者.
而且益力多裏面嘅係白糖 , 即係最唔健康嘅糖.
白糖含有好多念珠菌,令腸道愈來愈多菌.
雖然佢含有活性乳酸菌,可以抑制腸道裏面有害菌嘅生長 , 調節腸道微生態平衡.
但係加左白糖就等於唔健康.
p果你鐘意飲,一星期至一個月飲一支問題不大.

我呢排一日飲兩支

唔該哂你呀

Life is always hard...
Tassadar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-24-05, 11:34 PM   #57
銀色流星
疾 風 迅 雷

註冊日期: Jul 2004
原來益力多係多糖飲料...

以後都係少D飲...

舊 03-24-05, 11:52 PM   #58
蒲公英
~Freedom~

註冊日期: Oct 2003
引用:
-SKIP-

我剩係知d活性乳酸菌只會係製成當日有效
第二日已經瓜哂~跟本係多餘
原來仲有咁大害處架

舊 03-24-05, 11:54 PM   #59
魔王
Crazy Gamer
夢想飛行員

PSN  IDirvinlok
賣廣告仲賣得咁行..
唔怪得糖尿病催向年青化喇..

舊 03-26-05, 10:54 AM   #60
二階堂青丸
Game Master
世界和平

註冊日期: Dec 2002
不過年青人都係飲可樂多過益力多

二階堂青丸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-05, 01:09 PM   #61
love bb
Crazy Gamer

從來都唔鍾意飲益力多, 不過好多時見人都係一排排的飲

要努力努力唷
love bb 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-05, 05:56 PM   #62
Q- 
Game Master
      ①   

註冊日期: Mar 2003
可樂可以揀diet,益力多無

健康飲料…
菊花蔘蜜
蔘蜜綠茶
菊花茶
雞骨草...

--Σ(゚Д゚#)--(;´Д`)~♥--
↘.㊥②♪   .../次回:S;G(予/
Q-  目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-05, 06:14 PM   #63
凍檸茶
The One
青龍使用者

引用:
作者: 蒲公英
我剩係知d活性乳酸菌只會係製成當日有效
第二日已經瓜哂~跟本係多餘
原來仲有咁大害處架
活性乳酸菌只會係製成當日有效

唔係咁搞笑呀麻~

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-05, 09:36 PM   #64
紫色螢火蟲
討厭雨天~_~

引用:
作者: 凍檸茶
活性乳酸菌只會係製成當日有效

唔係咁搞笑呀麻~
其實唔會只係當日有效.
不過就唔會有100億咁多架喇.

舊 03-27-05, 09:40 AM   #65
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

PSN  IDPear_Prince
引用:
其實唔會只係當日有效.
不過就唔會有100億咁多架喇.
會唔會少左一半架??

Waiting around for somebody to change your life for you is a loser's game.
If you want a great friend, you've got to be a great friend; if you want a great partner,you've got to be a great partner.
啤梨王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-05, 09:51 AM   #66
SANG2003
Banned
希望之星

註冊日期: Feb 2003
引用:
主要成份係五葉蔘,有玫瑰/茉莉口味.
功能係清除身體裏面嘅防腐劑,味精,重金屬,毒素,空氣污染物等等.
係一種好健康嘅飲品
邊度有得買喔
SANG2003 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-05, 01:07 PM   #67
紫色螢火蟲
討厭雨天~_~

引用:
作者: 啤梨王子
會唔會少左一半架??
益力多一定要擺喺涼嘅地方.
最好係凍嘅雪櫃.
因為佢嘅益菌就好似訓左覺一樣.
但係你保存得唔好,晒到佢地/擺喺比較熱嘅地方.
益菌都會死得比較快.
所以好難講當到你手時益菌實質嘅數量.
總之平時如果飲,喺雪櫃攞左出黎,第一時間就飲晒佢.
引用:
作者: SANG2003
邊度有得買喔
銅鑼灣.
$240--42包.
一包可以沖一日.

舊 03-27-05, 08:43 PM   #68
syncmaster
六番隊副隊長

清涼茶,不過要係涼茶鋪煲果D

其實健康飲品凍或熱飲會唔會影響功效架

是緣是情是童真還是意外
有淚有罪有付出還有忍耐
syncmaster 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-05, 10:26 PM   #69
九等天使
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: jaVaj ◣
辣味仲正
辣味V8!?就咁V8我都鍾意飲~不過有d人接受唔到...

夏枯草都好呀~
九等天使 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-05, 10:41 PM   #70
Chris皇

PSN  IDPanzerRaptor
XBox Live GamertagRaptorReaper
引用:
如果你嗰日飲左一支益力多......
我讀營養學的

我頭先發現雪櫃多左兩排,點算?
Chris皇 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-05, 11:32 PM   #71
紫色螢火蟲
討厭雨天~_~

引用:
作者: 皇上校
我頭先發現雪櫃多左兩排,點算?
你唔好飲囉.
再同你屋企人講少d飲

舊 03-27-05, 11:55 PM   #72
@羅彼仙奴
Game Master
MARC BOLAN

註冊日期: Dec 2003
V8好好飲

http://hkarsenal.china.com/zh_cn/son...alteamsong.mp3

http://www.youtube.com/watch?v=Ylww2dOW7fg
MARC BOLAN的演出是無人可取代的.
華麗遙滾萬歲
@羅彼仙奴 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-05, 03:46 AM   #73
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

PSN  IDPear_Prince
引用:
你唔好飲囉.
再同你屋企人講少d飲
唔係唔係~佢應該為左屋企人著想
極速搞掂個兩排佢~

Waiting around for somebody to change your life for you is a loser's game.
If you want a great friend, you've got to be a great friend; if you want a great partner,you've got to be a great partner.
啤梨王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-28-05, 02:20 PM   #74
紫色螢火蟲
討厭雨天~_~

引用:
作者: 啤梨王子
唔係唔係~佢應該為左屋企人著想
極速搞掂個兩排佢~
我驚到時佢屋企人又買,咁佢又繼續飲

舊 03-28-05, 02:23 PM   #75